chrchrchr Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Καλησπέρα Θα ήθελα να μου δώσετε οδηγίες για την εγκατάσταση του οικιακού δικτύου εξολοκλήρου. Η κατάσταση έχει ως εξής: Το σπίτι έχει 9 πρίζες δικτύου και τα καλώδιά τους έρχονται σε ένα κουτί. Στο ίδιο κουτί έρχεται και 1 ζεύγος καλώδιο τηλεφώνου Το σήμα τηλεφώνου θα το πάρω από το κάτω σπίτι μου μέσω του κεντρικού κουτιού του ΟΤΕ στο σπίτι Αυτό που θέλω είναι να δώσω τηλέφωνο και ιντερνετ σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Θα ήθελα να μου πείτε τον εξοπλισμό που χρειάζομαι και τη σειρά σύνδεσης καθώς και πόσα ports θα έχει ο κάθε εξοπλισμός. Ευχαριστώ
chrchrchr Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Το κουτί του σπιτιού είναι στην αποθήκη και το κουτί του οτε στην αυλή
biomecanoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 και για τι απόστασεις καλωδίων με στροφες γωνιες etc μιλάμε
chrchrchr Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δεν γνωρίζω ακριβώς τα μήκη..Σκεψου το σπίτι είναι περίπου στα 120 τετραγωνικά με τις πρίζες διάσπαρτες και τα καλώδια είναι cat 5e.
poulinos Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 αν πηγαινει ενα Utp σε καθε δωματιο και θες και τηλεφωνο και ιντερνετ πρεπει να χωριστει το Utp και να τα περασεις και τα 2 (ιντερνετ και τηλεφωνια) σε ενα Utp και αυτο εχει παραπανω δουλεια.σιγουρα θες ενα switch για να ριξεις τα παντα πανω θες εργαλειο για rj11 και rj45 tools αμα δεν τα εχουν τερματισει.σαν εξοπλισμο δεν θες κατι αλλο γενικοτερα απλα πες μας τι ακριβως θες να κανεις.το θεμα μετακινειται στα δικτυα.
chrchrchr Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Πηγαίνει ένα Utp σε κάθε πρίζα...Θέλω να έχουν όλες οι πρίζες ιντερνετ και τηλέφωνο ταυτόχρονα. Patch panel, router κτλ...(δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται) με τι σειρά θα συνδεθούν?
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Αμα θες ιντερνετ και τηλέφωνο ταυτόχρονα πρεπει να κανεις split to καλωδιο. Σε 100mbps δικτιο ( χανεις την δuνατοτητα για giga ) και περισσευουν και 2 ζευγαρια για ΤΗΛ . Ενας τροπος για να μην χασειε το giga ειναι καθε πριζα να εχει μια λειτουργεια, η να βαλεις voip
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 ενα switch θες.το patch panel δεν ειναι must.επισης θες Utp καλωδιο οπως και rj45 rj11 για να κανεις το splitting στο καλωδιο.πανω ειιτε κανεις το splitting μετα το πριζακι ειτε βαζεις διπλο πριζακι και κανεις το splitting απο πισω. αν θες τωρα patch panel κατω μπορεις να βαλεις αν θες να τα εχεις πιο τακτοποιημενα.αλλα ενα Patch panel στον αερα μονο του δεν λεει και πολλα.μετα παμε σε μικρο rack Κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα