katarasg Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Παιδια καλησπέρα σε 'ολους!!Θα ηθελα τα φωτα σας !!Ενδιαφερομαι να αγορασω powerline αλλα εχω μπερδευτει !!Ποιο προτεινεται?Σημειωτεο οτι θα ηθελα το ενα μπριζακι να βγαζει wireless!!Απο ποιο μαγαζι λετε!!Ειχα καταληξει σε tp link αλλα ειδα και τα devolo!!Αν εχετε να μου προτεινεται θα ημουν ευγνωμων!!!
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δεν είναι καλο να συνδυάσεις Powerline και WiFi για να έχεις τελικά τις απώλεις και τον 2 τεχνολογιώνΔιάλεξε μια τεχνολογία από τις 2
harris78 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Έχω και devolo και tp-link... Είναι πολύ καλά και τα 2 και θα σου πρότεινα τα tp-link διότι έχουν τα μισα λεφτα από τα devolo χωρίς διαφορές στις επιδόσεις. Επίσης μια χαρά δουλεύουν τα "πριζάκια" που βγάζουν wi-fi. Ο συνδυασμός powerlines & wifi είναι ότι καλύτερο όπου δεν μπορεί να υπάρξει καλώδιο...
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δυστυχώς είναι ότι καλύτερο για να χάνεις ταχύτητα χάνεις μια φορα από την μεταφορά του powerline και άλλη μια φορα από το convert σε WiFi. Aμα το καταλαβαίνετε αυτό αλλα παρόλα αυτά δεν σαν πειράζει γιατί δεν έχετε απαίτησης ok
harris78 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Ξεκινάμε με το ότι χρησιμοποιούμε powerlines ή wifi όταν ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε καλώδιο. Από εκεί και πέρα εγώ έχω το router στο γραφείο και τα πάντα στο γραφείο είναι συνδεδεμένα ενσύρματα με 8αρι 1000αρι switch. Πάνω στο switch είναι και συνδεδεμένά ένας δικτυακός δίσκος NAS που περιέχει ταινίες 1080p, τραγούδια, φωτογραφίες, κ.α.., και το 1ο 500ΑΡΙ powerline της DEVOLO. Στο σαλόνι τώρα είναι η τηλεόραση συνδεδεμένη με το άλλο 500αρι DEVOLO Powerline και το Media Mini PC τα οποία παίζουν άνετα 1080p ταινείες από τον δίκτυακό δίσκο στο γραφείο (μέσω 500αρι powerline!!!) Ακριβώς τα ίδια συνδέονται με άλλο 500αρι powerline στην κρεβατοκάμαρα. Επίσης στο σπίτι υπάρχουν και 2 κάμερες IP HD720p και αυτές με 500αρια powrlines (1 devolo & 1 tp-link). Τέλος υπάρχει στην κουζίνα ένα powerline της TP-Link που λειτουργεί και ως N-wifi-Ap/Extender το οποίο συνδέει ασύρματα τις 2 hd720p κάμερες της πυλωτής... Όλα αυτά μάλιστα σε τριφασικό ρεύμα που λένε κάποιοι διάφορα... Αυτά λειτουργούν όλα άψογα!
Bspus Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Έχω και devolo και tp-link... Είναι πολύ καλά και τα 2 και θα σου πρότεινα τα tp-link διότι έχουν τα μισα λεφτα από τα devolo χωρίς διαφορές στις επιδόσεις. Επίσης μια χαρά δουλεύουν τα "πριζάκια" που βγάζουν wi-fi. Ο συνδυασμός powerlines & wifi είναι ότι καλύτερο όπου δεν μπορεί να υπάρξει καλώδιο... Μπορουν να συνεργαστουν και μεταξυ τους? Δηλαδη ενα ζευγαρι devolo και ενα tplink ωστε να εχεις συνολο 4 θυρες στο ιδιο δικτυο? Χωρις να συνδεεις τη μια ακρη του καθε ζευγαριου στο switch εννοω. Επισης ειναι αστειο να μιλαμε για απωλειες του τοπικου δικτυου μεσα στο σπιτι. Το internet δουλευει πολυ πιο κατω ενω ακομα και με 100mbit μια χαρα βλεπεις full hd ταινια μεσω δικτυου, εκτος αν εχεις το πληρες blu ray (που και παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις προβλημα), η χρησιμοποιουνε και αλλοι το δικτυο ταυτοχρονα. Για πολυ εξεζητημενες απαιτησεις βεβαια, οντως πας σε 500ρια powerlines και 1000ρι κεντρικο switch
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Yπάρχει και το Belkin F5D4078 που θεωρητικά είναι Gigabit powerline.Τα Powerline όπως και το WiFi επηρεάζονται από τον χορό που τοποθετούνται.Τα PLC επηρεάζονται από την ποιότητα τον καλωδίων της οικοδομής που μένεις καθώς και από της συσκευές που είναι πάνω στο ηλεκτρικό δίκτυο. Άμα στο σπίτι η καλωδίωση είναι κακή η παλιά τα PLC δεν έχουν καλο αποτέλεσμα.Τώρα το WiFi επηρεάζεται από τις υπόλοιπες συσκευές που μοιράζεται το φάσμα - APs, τηλεφωνα - video sender etc. και από την δομή του χωρου που τα χρησιμοποιείτε τοίχοι etc.Χρησιμοποιώντας και τα 2 μαζί το ένα πάνω στο άλλο αυτομάτως κληρονομείται τις κακές ιδιότητες και τον 2. Aυτά που μόλις είπα είναι ευρέος γνωστά απλός τα μεταφέρω για να καταλάβετε πως δεν είναι καλή πρακτικήMε μια μια τεχνολογία οι απώλειες είναι ανεκτές με power+wifi το παρακάνουμε. Βεβαια αυτό έχει να κάνει με τι ο καθένας έχει στο μυαλό του σαν ανεκτή συμπεριφορά πολύ θα ήθελα να δω ένα Iperf από το δίκτυο σας Επεξ/σία 17 Μαΐου 2013 από biomecanoid
harris78 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μπορουν να συνεργαστουν και μεταξυ τους? Δηλαδη ενα ζευγαρι devolo και ενα tplink ωστε να εχεις συνολο 4 θυρες στο ιδιο δικτυο? Χωρις να συνδεεις τη μια ακρη του καθε ζευγαριου στο switch εννοω. Ναι
katarasg Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!Τι διαφορα εχει το 500αρι powerline με το 200ari powerline με wireless?Θελω οπωσδηποτε wireless για να πιανει νεκρα σημεια οπυ θελω το μπριζακι και το wireless!
harris78 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Στο wireless καμία. Το 500αρι και το 200αρι έχει να κάνει με την μέγιστη θεωρητική σύνδεση των powerlines μεταξύ τους μέσω των καλωδίων του ρεύματος. Από εκεί και πέρα το wirelless έχει να κάνει με την σύνδεση του powerline και της ασύρματης συσκευής σου...
katarasg Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Στο wireless καμία. Το 500αρι και το 200αρι έχει να κάνει με την μέγιστη θεωρητική σύνδεση των powerlines μεταξύ τους μέσω των καλωδίων του ρεύματος. Από εκεί και πέρα το wirelless έχει να κάνει με την σύνδεση του powerline και της ασύρματης συσκευής σου... Ti εννοείς μέγιστη θεωρητικη συνδεση μεταξυ τους?Αν ειναι πιο μακρυνο το σημειο καλυτερα το 500 αρι?Γιατι βρισκω μονο 200αρι wireless!!Με βαζεις σε σκεψεις !Θα επαιρνα ενα repeater και θα εκανα δουλεια!!Θα το εβαζα σε σημειο που να πιανει το σημα διπλα απο το σπιτι του πατερα μου αλλα θα ειχα 24 ωρες wireless και εχω νεογεννητο στο δικο μου σπιτι !Οποτε σκεφτομαι το wireless powerline με την λογικη οτι στο δικο μου δωματιο και του μωρου δεν πιανει τιποτα και θα το βαζω 15 λεπτα το βραδυ να συνδεθω με το ipad kai να κανω δουλεια μου και να το βγαζω!
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 και ποιος σου ειπε πως το PLC δεν εχει ΕΜΙ. Επισης το κινητο σου εχεις 100 φορες το ΕΜΙ απο το PLC h WiFi
leonidas_fs Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Φίλε πάντως εγω δεν συνιστώ powerline. Είναι αναξιόπιστα και έχουν αρκετές αποσυνδέσεις. Οχι πάντα βέβαια, αλλα με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για powerline, μπορείς να τα ξοδέψεις σε access point, repeater κτλ κτλ..
biοmecanoid Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 powerline βάζεις μονο όταν δεν μπορείς να βάλεις καλώδιο και όταν για κάποιο λόγο δεν δουλεύει το wifiδιαφορετικά όχιΤο powerline είναι σχετικά ανώριμο μπροστά στο WiFi και θελει λίγο χρόνο να ωριμάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα