Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιοι άλλοι θα έπαιρναν τη δουλειά...μετά από τόσα χρόνια διαπλοκής έχουν γιγαντωθεί τόσο που έχουν εξαφανίσει τον ανταγωνισμό.

Μπεεεεεεεεεε + Πσσσσσσσσσσσσσσστ = Kabooom !!

Το ότι είναι ελληνική εταιρία που βασικά παράγει τεχνογνωσίας για πάνω από 30 χρόνια....δεν μας ενδιαφέρει!!!

Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι μονοπωλιακές τακτικές της (if any) !!!

22850432.jpg

Δημοσ.

Οταν θα μαθεις ορθογραφια.

Στο θεμα μας τωρα τα παιρνουν οι "ξενοι"φωναζετε,τα παιρνουν δικες μας εταιρειες(με τα γνωστα προβληματα) φωναζετε, τι σκατα θελετε?Ολα ιδανικα στην Ελλαδα δεν γινεται ξεχαστε το θελουμε 30 χρονια μινιμουμ για αυτο.

Εποικοδομητική κρητική ως συνήθως. Νια νια νια νια νιααααα

• Like 1
Δημοσ.

Πέφτω απ' τα σύννεφα. Η intracom kat do[t]g gr ? Όντως τώρα ή είναι φήμη?. Εντάξει γουστάρουμε να βλέπουμε από κινητά, οθόνες, γιγαντοοθόνες, προτζέκτορες το πόση ώρα πρέπει να περιμένουμε το λεωφορείο να 'ρθεί. Λοιπόν κι εγώ γουστάρω.Προχθές στην εφορία είδα ότι πήρα το νούμερο 189. Στα παπάκια μου που δεν είχε υπαλλήλους να μας εξυπηρετήσουν, είχανε το σύστημα και γουστάραμε όλοι που κοιτούσαμε το φωτεινό πίνακα με αγωνία να δείξει το τελικό σκορ (εεε αριθμό, μου 'μεινε απ' το φαιναλ φορ). Στα @@ μου και τώρα που αντί να πληρώσουν για extra λεωφορεία και οδηγούς δίνουν τα μύρια στους εργολάβους. Δλδ θες να μου πεις ότι θα σε νοιάξει που θα περιμένεις μισή ώρα... αφού θα σου γράφει 29' ακόμα! Βέβαια εντάξει δε λεώ, αν τα δίνανε σε extra οδηγούς και ερχόταν στα 15'  θα 'βλεπες στο iphone σου την αντίστροφη μέτρηση? Δε θα βλεπες! Κι επίσης τα  λεφτά σου δε θα πήγαιναν στους εργολάβους...

Ναι, τώρα που το σκέφτομαι μλκία....

Ναι στους έξυπνους σταθμούς !!!

• Like 3
Δημοσ.

Μακάρι να γίνει καλή δουλειά. Αλλά και εγώ φοβάμαι οτι οι στάσεις θα έχουν σπάσει σε μια βδομάδα το πολύ.

Δημοσ.

νομιζω πως ενα απλα συστημα gps στα λεωφ , παρεα με μια εφαρμογη για τα κινητα . θα ηταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ . 

και μην πειτε για τις τεχνοφοβικες κολογριες , σε μια 10χρονια θα πεθανουν και θα μαστε οκευ .

• Like 3
Δημοσ.

Στην επαρχία που μπαινουν σε καθε στάση 3-4 ατομα ειναι εφικτό, εδώ υπαρχουν στάσεις που μπαίνουν 20+ άτομα ταυτόχρονα. 

και στην Αγγλια μπαινουν 20 ατομα σε καθε σταση, αλλα εκει εχουν την υπομονη και περιμενουν σαν πολιτισμενοι ανθρωποι ο ενας πισω απο τον αλλο, πληρωνει ο καθενας στον οδηγο, και παιρνει το εισιτηριο του...

φυσικα αυτο προυποθετει οτι το λεωφορειο δεν θα μπλοκαρει ΟΛΗ την κυκλοφορια επειδη υπαρχουν παρκαρισμενα μπροστα στις στασεις, και οτι οι οδηγοι δεν θα βαριουνται να κανουν μια μανουβρα για να ξακρισουν στην σταση ωστε να μην εμποδιζουν, οταν υπαρχει χωρος...

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όποιους χρησιμοποιούν κυρίως/συχνά λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικά η εφαρμογή πληροφόρησης real-time σε κινητό ή PC (or Tablet προφανώς) μπορεί να σε βοηθήσει να προγραμματίσεις καλύτερα το χρόνο σου από το να φτάσεις στη στάση και να περιμένεις.

Δεν ξέρω αν σκέφτηκαν καθόλου να πάρουν κάποια τεχνογνωσία/λογισμικό (και να το επεκτείνουν πχ) από την εφαρμογή του συστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Μακάρι να το κάνουν και προς Πάτρα μεριά...

Δημοσ.

To πιθανοτερο ειναι οι intra* να παρουν φασον ετοιμο συστημα απο καποια ξενη εταιρια και απλα να μπουν καπακια "Ελληνικης κατασκευης" πανω. Το ιδιο κανουν και εταιριες οπως η Siemens / Alstom etc με υλικο απο εξειδικευμενες εταιριες PIS.  

Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να θεσπιστουν σταθερα δρομολογια πρωτα (με προυποθεση οι δρομοι να ειναι σε σωστη κατασταση και οχι με 3πλοπαρκαρισμενα) και υστερα η τηλεματικη.  Ετσι θα υπαρχει σε ολες τις στασεις προγραμματισμενο δρομολογιο με μια απλη κολλα Α4 και στις κυριες στασεις (οι 1000 που λεμε) υπαρχει και η οθονιτσα για το cool effect). Η οθονη υπαρχει για να διευκολυνει τον κοσμο να βλεπει ποτε ερχεται το λεωφορειο οταν υπαρχουν 50 ατομα που το περιμενουν απο κατω και ειναι αδυνατο να κοιτανε ολοι μαζι τα δρομολογια.

Οσο για την 1η πορτα, το συστημα αυτο στο Βερολινο (το αναφερω γιατι το εχω δει απο πρωτο χερι) λειτουργει σωστα και με κανενα προβλημα. Σε περιπτωση που γινεται της μουρλης τοτε μονο ανοιγουν και οι πισω πορτες για επι και αποβιβαση...

Επισης τα λεωφορεια στο εξωτερικο γενικοτερα σταματανε ακρη ακρη στο πεζοδρομιο διοτι οταν βγαζουν φλας για να ξαναπανε στην κυκλοφορια τα πισω αυτοκινητα παραχωρουν προτεραιοτητα... καθε ποτε συμβαινει αυτο στην Αθηνα; Δυστυχως σπανια :(

• Like 1
Δημοσ.

Παλιότερα η προ-προ-προ-γιαγιά σου έπλενε τα ρούχα στο ποτάμι ... τι πάει να πει αυτό?

Δεν ξέρω τι σχέση έχει με την απάντησή μου αυτό που λες. Απάντησα στο:

πως θα γινει αυτό ομως σε γραμμές που γεμίζουν τα λεωφορεία τελειως;

Δεν είπα ότι είναι η βέλτιστη λύση.

Δημοσ.

Ας ήταν τα λεωφορεία στην ώρα τους κι ας μην απεργούσαν μια στις δύο,γιατί στην τελική εμάς που παμε για ένα μεροκάματο τιμωρούν,όχι τους πολιτικάντηδες που τους μείωσαν τα λεφτά. Άρα τα τηλεματικά συστήματα πάνω σε τέτοια δεδομένα είναι "τι του λείπει του ψωριάρη; φουντα με μαργαριτάρι."

• Like 1
Δημοσ.

Aν και μιζερη αποψη  με την εννοια οτι ειναι οπισθοδρομικη σιγουρα εχει βαση  και ως διαμαρτυρια ειναι δικαιη .

Δημοσ.

νομιζω πως ενα απλα συστημα gps στα λεωφ , παρεα με μια εφαρμογη για τα κινητα . θα ηταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ . 

και μην πειτε για τις τεχνοφοβικες κολογριες , σε μια 10χρονια θα πεθανουν και θα μαστε οκευ .

Άσε τις τεχνοφοβικές κ***γριες, μια χαρά το χουν το κινητάκι τους. Data δεν έχουν όμως όπως και η πλειοψηφία του κόσμου. Δεν μπορούν να βγάλουν ένα σύστημα που να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Σε μια 10ετία το ξανασυζητάμε.

Δημοσ.

Αμάν πια με όλους τους γκρινιάριδες.Αν δεν ξεκινήσει απο κάπου η βελτίωση δεν θα ξεκινήσει καθόλου.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γκρινιάζουν.Όποτε πάει να γίνει κάτι πάντα "αυτό μας έλλειπε" κτλ.Ας γίνει κάτι πρώτα και μετά βρίζουμε.

• Like 2
Δημοσ.

ας βρούνε τρόπο να σταματίσουν του τσαμπατσίδες γύφτους και αλλοδαπούς που γεμίζουν τα λεωφορία και δεν πληρώνουν ποτέ μία....

Δημοσ.

Άσε τις τεχνοφοβικές κ***γριες, μια χαρά το χουν το κινητάκι τους. Data δεν έχουν όμως όπως και η πλειοψηφία του κόσμου. Δεν μπορούν να βγάλουν ένα σύστημα που να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Σε μια 10ετία το ξανασυζητάμε.

wifi στις στασεις τοτε , δεν με νοιαζουν οι πινακιδες , τουλαχιστον θα περναει η ωρα ::P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...