Προς το περιεχόμενο

Bodhi vs ubuntu 10.04


Wrech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω ενα λαπτοπ με celeron 2.0 ghz 512 ram και 40gb σκληρο.Το μηχανημα ειναι αρκετα παλιο και πηγαινε για πεταμα.Η χρηση του θα ειναι να μπαινει στο ιντερνετ και καμια ταινια.Ειμαι αναμεσα σε bodhi linux και ubuntu 10.04.Καπου ειχα διαβασει οτι και το bodhi στηριζεται σε ubuntu.Ειναι αληθεια?Η εφαρμογες του Ubuntu θα παιξουν στο Bodhi?Ποιο προτεινετε?

και κατι ακομα αυτο το gui ποιο ειναι?

screenshot10.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο στην εικονα ειναι gnome 2 σε καποιο ubuntu πριν το 2011, μιας και τοτε εγινε η αλλαγη σε unity αν θυμαμαι καλα. Στα υπολοιπα θα απαντησω πιο μετα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιποοον...

 

To bodhi βασιζεται σε ubuntu, αλλα δεν λεει σε ποιο ubuntu βασιζεται. Συμφωνα παντως με τα ελαχιστα που λεει στο distrowatch, το bodhi 2.3.0 πρεπει να βασιζεται στο ubuntu 13.04, αρα οτι repo ή πακετο προοριζεται για 13.04 θα μπαινει και στο bodhi 2.3.0.

Ειναι πιο ελαφρυ και αυτο οφειλεται μονο στο οτι δεν εχει ubity για desktop enviroment (ή gnome αν θες να το συγκρινουμε με 10,04) αλλα enlightenment.

 

Οσο για το ubuntu, δεν αξιζει να βαλεις κατι παλιοτερο απο την προ-τελευταια εκδοση (12.10) ή εστω την τελευταια lts (12.04), γιατι τα οσα υπαρχουν στα repo του θα ειναι ηδη αρχαια.

Καλυτερα λοιπον βαλε κατι προσφατο και με ελαφρυ desktop enviroment, πχ xubuntu ή lubuntu, ή bodhi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες ε?Εχω δει παντως οτι τα παντα παιζουν σε ubuntu 10.04.Επειδη τα εχω σε δισκακι και τα δυο λεω να τα δοκιμασω και οποιο μου κατσει καλυτερα μενει...

Αμα περασω αλλο  desktop enviroment στα 12.04 θα παιζουν κανονικα??

 

 

Και ενα αλλο:Το desktop μου δεν περνει linux.Τα memtest κοκινιζουν ολα.Εχω αλλαξει τις μνημες αλλα τιποτα μηπως θελει κατι αλλο η μητρικη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να παιζει ολο το hardware ειναι η μιση δουλεια. Η αλλη μιση ειναι να μπορεις να βαλεις και software για να το χειριστεις. Και για 10,04 δυσκολα θα βρεις γιατι ειναι σαν να ψαχνεις για up to date προγραμματα για windows 2000.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσεις το ubuntu και να αλλάξεις γραφικό περιβάλλον απο την στιγμή που υπάρχουν διανομές με προ-εγκατεστημένα "ελαφρότερα" γραφικά περιβάλλοντα.

 

Μια διανομή με προ-εγκατεστημένο το mate είναι το linux mint (mate edition).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...