Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Γειά σας. Εδώ και αρκετό καιρό και τόσο καμμένος που είμαι με το GTA αποφάσισα να μεταφράσω τους υπότιτλους από Αγγλικα σε Ελληνικά. Είμαι πολύ κοντά προς το τέλος και θα ήθελα να ρωτήσω (τους Moderator τουλάχιστον) αν θα μπορώ να έχω σε αυτό το ποστ log με τα updates και διορθώσεις. Αυτό το προτζεκτ θα συνεχίζω να το υποστηρίζω μέχρι την κυκλοφορία του GTA V. Τελικώς, ύστερα από ώρες προσπάθεια είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω οτι η μετάφραση είναι ακυρωμένη διότι το SA δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και δεν θέλω τα Greeklish. Μπορώ να σας πω οτι προσπάθησα και οτι δεν το θεωρώ χαμένο χρόνο, το θεωρώ Modding. Ευχαριστώ για την υποστήριξη και περιμένω σχόλια. Το ποστ αυτο παρακαλώ να μην κλείσει ούτε κλειδωθεί. UPDATE: Η προσπαθεία μου για Ελληνικό SA δεν σταματά. Κοιτάξτε το [link=http://grc.gta-san-andreas-gr-myths.wikia.com/wiki/GTA_San_Andreas_GR_Myths_Wiki][/link] που είναι Wiki στα Ελληνικά με όλους τους μύθους του SA. Θα ήθελα άτομα να δουλέψουν σε αυτό οπότε επικοινωνήστε μαζί μου να δούμε τι θα γίνει. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2013 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Πολύ καλή ιδέα Ευχαριστώ φίλε. Τώρα προσπαθώ να το τελειώσω με γρήγορους ρυθμούς πριν τις εξετάσεις.
bnvdarklord Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μπορεις να δειξεις κανένα screenshot ή και video της δουλειας σου;
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Το βλέπω στον τίτλο, αλλά το αρχικό post με μπερδεύει λίγο. Για το GTA: San Andreas μιλάμε, και όχι για το IV, σωστά; Χωρίς να έχω τερματίσει το IV, έχω την εντύπωση ότι το San Andreas ήταν πολύ μεγαλύτερο (και ως προς τους διαλόγους/in-game text). Μπράβο και μόνο για την προσπάθεια. Επίσης, όπως αναφέρει και ο bnvdarklord, μπορούμε να δούμε κάποιο video δείγμα; PS. Για την ερώτηση προς τους Moderators καλό θα ήταν να στείλεις απευθείας ένα PM σε έναν εκ των privateer και kostacurtas.
nickthegreek22 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 καλά κανεις και το κανεις αυτό...αλλα εδώ που τα λέμε ποιο san andreas..έχει ξεχαστεί σαν παιχνίδι κάνα μωρό να παίζει ακόμα
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Έχοντας λίγη εμπειρία στο θέμα, ισχύουν τα εξής (...)Edit: Βασικά never mind. Δεν είναι για αυτό το thread. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2013 από Praetorian
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 καλά κανεις και το κανεις αυτό...αλλα εδώ που τα λέμε ποιο san andreas..έχει ξεχαστεί σαν παιχνίδι κάνα μωρό να παίζει ακόμα Το πρώτο fail του comment section. Περιμένω και άλλα
nickthegreek22 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το πρώτο fail του comment section. Περιμένω και άλλα καλά άμα είσαι καμμένος με το GTA τι άλλο θα έλεγες....εγώ αυτό που ξέρω λέω..εσύ κανε ότι θες λες και με νοιάζει..βασανίσου εκεί για τα 100 άτομα που παίζουν..και όπως βλέπεις δεν ενδιαφέρεται κανείς για το post σου..
fever25 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 καλά άμα είσαι καμμένος με το GTA τι άλλο θα έλεγες....εγώ αυτό που ξέρω λέω..εσύ κανε ότι θες λες και με νοιάζει..βασανίσου εκεί για τα 100 άτομα που παίζουν..και όπως βλέπεις δεν ενδιαφέρεται κανείς για το post σου.. Νομίζω ότι είσαι λιγάκι εκτός θέματος και γίνεσαι πικρόχολος άνευ λόγου και αιτίας.. Ο φίλος είχε μια καλή ιδέα που ίσως να έκανε πολλούς να ξαναπιάσουν το παιχνίδι στα χέρια τους - δες προσπάθειες monkey island etc-. Δεν κατανοώ ποιό ακριβώς το πρόβλημά σου... Φίλε δεν πειράζει... Η προσπάθεια μετράει.. Πάντως αν έχει μεράκι μπορείς να δοκιμάσεις μετάφραση σε άλλα παιχνίδια
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Τελικώς, ύστερα από ώρες προσπάθεια είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω οτι η μετάφραση είναι ακυρωμένη διότι το SA δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και δεν θέλω τα Greeklish. Τα greeklish προφανώς δεν είναι καλή λύση. Από ένα σύντομο search βρήκα ότι υπήρχε/υπάρχει τρόπος (όχι εύκολος) να υποστηρίξει το παιχνίδι και άλλες γλώσσες. Υπάρχει ανεπίσημη ρωσσική μετάφραση (έχω βρει ένα mod (Criminal Russia) που την χρησιμοποιεί αλλά το concept είναι το ίδιο). To mod πλέον δεν υποστηρίζεται. Οι δημιουργοί του έχουν προχωρήσει στο GTA IV, αλλά αν επικοινωνήσεις μαζί τους ίσως σε βοηθήσουν με το πώς έκαναν τη μετάφραση. Υπάρχει επίσης εργαλείο που δείχνει να βοηθάει στο localization: GXT Editor 1.3 Και από ό,τι καταλαβαίνω θα χρειαστεί να αλλάξεις και τα κατάλληλα font αρχεία (που πρέπει να είναι .txd αρχεία, οπότε το TXD Workshop μάλλον θα σε βοηθήσει) ώστε να βάλεις τους ελληνικούς χαρακτήρες στο charset table. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Τα greeklish προφανώς δεν είναι καλή λύση. Από ένα σύντομο search βρήκα ότι υπήρχε/υπάρχει τρόπος (όχι εύκολος) να υποστηρίξει το παιχνίδι και άλλες γλώσσες. Υπάρχει ανεπίσημη ρωσσική μετάφραση (έχω βρει ένα mod (Criminal Russia) που την χρησιμοποιεί αλλά το concept είναι το ίδιο). To mod πλέον δεν υποστηρίζεται. Οι δημιουργοί του έχουν προχωρήσει στο GTA IV, αλλά αν επικοινωνήσεις μαζί τους ίσως σε βοηθήσουν με το πώς έκαναν τη μετάφραση. Υπάρχει επίσης εργαλείο που δείχνει να βοηθάει στο localization: GXT Editor 1.3 Και από ό,τι καταλαβαίνω θα χρειαστεί να αλλάξεις και τα κατάλληλα font αρχεία (που πρέπει να είναι .txd αρχεία, οπότε το TXD Workshop μάλλον θα σε βοηθήσει) ώστε να βάλεις τους ελληνικούς χαρακτήρες στο charset table. Φίλε μου, αυτά ακριβώς δοκίμασα και απέτυχα. Δουλεύω στο ΙV τώρα καλά άμα είσαι καμμένος με το GTA τι άλλο θα έλεγες....εγώ αυτό που ξέρω λέω..εσύ κανε ότι θες λες και με νοιάζει..βασανίσου εκεί για τα 100 άτομα που παίζουν..και όπως βλέπεις δεν ενδιαφέρεται κανείς για το post σου.. Σε προτείνω να σταματήσεις το χασις τώρα
bnvdarklord Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Tελικώς, ύστερα από ώρες προσπάθεια είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω οτι η μετάφραση είναι ακυρωμένη διότι το SA δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και δεν θέλω τα Greeklish. Είμαι βεβαιος οτι αν το ψαξεις αρκετά μπορει να φτιαχτεί. Ισως χρειαστεί να φτιάξεις δικό σου font. 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Φίλε μου, αυτά ακριβώς δοκίμασα και απέτυχα. Δουλεύω στο ΙV τώρα ok. Απλά σου αναφέρω ότι δεν είναι αδύνατο (δυστυχώς δεν θα έχω το χρόνο να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, αλλά όταν τελειώσει πχ η μετάφραση του Monkey Island 2, και εφόσον υπάρχει αυτό το thread ίσως ανεβάσω ένα proof-of-concept για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει την πραγματική δουλειά). Εδώ και αρκετό καιρό και τόσο καμμένος που είμαι με το GTA αποφάσισα να μεταφράσω τους υπότιτλους από Αγγλικα σε Ελληνικά. Είμαι πολύ κοντά προς το τέλος (...) Στο αρχικό post αναφέρεις ότι είσαι πολύ κοντά προς το τέλος, οπότε σκέφτηκα ότι δεν θα ήθελες να πάει χαμένη η δουλειά που έκανες (βασικά τι εννοούσες με αυτό; ). Επίσης (χωρίς να το έχω ψάξει), νομίζω και για το IV θα βρεις το ίδιο πρόβλημα μπροστά σου και θα χρειαστεί κάποιο remap του charset ή/και να προσθέσεις ελληνικά fonts με το χέρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα