Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρκτή ανάγκη για Multi cores αυτή την στιγμή τώρα δεν υπάρχει γιατί τα προγράμματα για SMP είναι μετρημένα στα δάκτυλα. H μονη platform που είναι πραγματικά SMP 100% είναι το Linux

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το SMP από programming πλευρά είναι πάνω κάτω το ίδιο και για multiple cores και για  πόλους πραγματικους επεξεργαστές.

ωραια εσυ ξερεις

metro last light και crysis 3

εγώ ξέρω πως τα παιχνίδια με unreal και quake engine είναι SMP τώρα είπαμε 4α ποσα να είναι όλα τα παιχνίδια 10 ? 20 ? που υποστηρίζουν SMP και πάλι λίγα είναι

10 μονο δε θα ειναι , το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και αν σε ενδιαφερει να παιζεις παιχνιδια εδω και χρονια (απο την εποχη των core 2 quad ) επρεπε να κοιτας σε 4πυρηνους τουλαχιστον για να εισαι future proof

στα επομενα χρονια λογω των νεων κονσολων που ερχονται πιθανοτατα  θα πρεπει να φροντισουμε να εχουμε τουλαχιστον 8, γιατι τα πραγματα θα αλλαξουν αρκετα τωρα που δε θα εχει η καθε κονσολα τη δικη της παραξενη αρχιτεκτονικη 

Δημοσ.

για αυτο και λεμε τουλαχιστον 4 και στο μελλον ουτε και οι 4 θα ειναι αρκετοι 

εδω ομως μιλαμε για υπαρκτη  αναγκη , οχι θεωριες 

Την έχουμε κάνει τη συζήτηση.Δεν διαφωνώ.Τουλάχιστον χ4 πρέπει να χει κανείς εδώ και καιρό.

• Like 2
Δημοσ.

υπαρκτή ανάγκη για Multi cores αυτή την στιγμή τώρα δεν υπάρχει γιατί τα προγράμματα για SMP είναι μετρημένα στα δάκτυλα. H μονη platform που είναι πραγματικά SMP 100% είναι το Linux

μαλιστα... βαλε dual core να παιξεις παιχνιδια και εκανες τη τυχη σου 

το οτι σου ανεφερα 2 που θελουν πολυπυρηνο επεργαστη (και μαλιστα οσο  δυνατο και πολυπυρηνο τοσο το καλυτερο ) και μου ανεφερες κι εσυ αλλα 2 , δε σημαινει οτι ειναι 4 ή 10  και σιγουρα δε σημαινει οτι δεν χρειαζεσαι τουλαχιστον 4πυρηνο 

ειναι τελειως ακυρο να λες κατι τετοιο , ειδικα μετα απο τοσα χρονια που και οι 4πυρηνοι σιγα σιγα πανε για πεταμα 

δεν ξερω τι κανουν οι τυποι στο λινουξ, ειλικρινα δεν εχω ασχοληθει 

για gaming pc μιλαμε τωρα και σου λεω απο τη πειρα που εχω πανω στο συγκεκριμενο θεμα και μονο οτι εδω και χρονια πρεπει να εχεις 4 πυρηνο αν ασχολεισαι με το συγκεκριμενο σπορ και αυτο δεν ειναι κατι που σηκωνει και πολλη κουβεντα, απλα ετσι ειναι 

εγω προσωπικα δεν εχω και απο τους πρωτους τετραπυρηνους , πραγμα που σημαινει οτι ειχα μεινει με dual core λιγο παραπανω, οποτε εβλεπα τα θεματα που ειχα με αυτον πριν χρονια, πλεον θα ηταν απλα ανεκδοτο να βασιζομαι σε διπυρηνο (και οι μονοπυρηνοι δε μετρουν καν με το ζορι για browsing κανουν πλεον )

Δημοσ.

ωραία πες μου γιατί θες Multi Cores για να παιζεις παιχνίδια ?

Λοιπόν τα παιχνίδια δεν είναι γραμμένα για Multi-Cores SMP συστήματα και οι πυρήνες σου κάθονται και σε κοιτάνε.

Τα SMP παιχνίδια είναι λίγα όπως και τα παιχνίδια που υποστηρίζουν πλήρως SLI/CF και ο λόγος είναι ίδιος πως πρέπει να προγραμματιστούν διαφορετικά και αυτό είναι δύσκολο.

Τα παιχνίδια που ίσως υποστηρίζουν SMP είναι αυτά που έχουν και έκδοση Linux και ίσως αυτά που προέρχονται από κονσόλες.

Διαφορετικά τα παιχνίδια ωφελούνται πιο πολύ από τα Ghz παρα από τα Cores.

Δημοσ.

δεν εχω κατι να σου απαντησω , σηκωνω τα χερια ψηλα.. 

το κακο ειναι οτι ερχεσαι σε ενα θεμα που λεει gaming pc χωρις να παιζεις παιχνιδια (ειναι προφανεστατο ) και λες τα δικα σου, αρχιζεις τα περι raid κτλ (που τα λες σε ολα τα θεματα ) και κοντραρεις για να κοντραρεις 

δηλαδη λιγες σελιδες πισω ελεγες οτι ειναι καλο να εχουμε παραλληλους σκληρους, dimm ram και πυρηνες και τωρα πας να τους βγαλεις αχρηστους μονο και μονο για να πεις το αντιθετο..

απλα οπως και εμεις οι υπολοιποι δε γραφουμε για πραγματα που ισως δεν ξερουμε τοσα (εγω πχ δε ξερω τιποτα απο λινουξ , αρα δεν εκφερω αποψη ) , μη γραφεις κι εσυ για πραγματα που δε γνωριζεις και απλα αμολας θεωριες 

σε ενα gaming pc οι αναγκες ειναι πολυ συγκεκριμενες και μεταξυ αυτων ειναι και ο τουλαχιστον 4πυρηνος, deal with it και μην προσπαθεις να μας τρελανεις 

Δημοσ.

ωραία πες μου γιατί θες Multi Cores για να παιζεις παιχνίδια ?

Λοιπόν τα παιχνίδια δεν είναι γραμμένα για Multi-Cores SMP συστήματα και οι πυρήνες σου κάθονται και σε κοιτάνε.

Τα SMP παιχνίδια είναι λίγα όπως και τα παιχνίδια που υποστηρίζουν πλήρως SLI/CF και ο λόγος είναι ίδιος πως πρέπει να προγραμματιστούν διαφορετικά και αυτό είναι δύσκολο.

Τα παιχνίδια που ίσως υποστηρίζουν SMP είναι αυτά που έχουν και έκδοση Linux και ίσως αυτά που προέρχονται από κονσόλες.

Διαφορετικά τα παιχνίδια ωφελούνται πιο πολύ από τα Ghz παρα από τα Cores.

Οσο τα παιχνιδια εβγαιναν για το XBOX = 3-πυρηνες δεν υπήρχε εκμετάλευση των multicores ! Από εδώ και πέρα θα υπάρξει !

Κατά τα άλλα ποπ κόρν και πολυθρόνα ...

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.556280

Πάντως αυτή τη RAM σε τέτοια τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να τη χάσω, την παρήγγειλα ήδη.

Τώρα όσο για τα άλλα κομμάτια απ' ότι διάβασα εδώ υπήρχε μια στυγνή διαμάχη μεταξύ κάποιων ατόμων που στο τέλος δεν απόβλεψε πουθενά. Σκοπός μου δεν ήταν η δημιουργία διαμάχης αλλά αντιθέτως και προπάντως ταπεινά ζήτησα την γνώμη μου. Όπως και να έχει εγώ μίλησα με έναν τεχνικό υπολογιστών και μου εξέφρασε πως το σύστημα αυτο θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μου και προτάθηκε να με βοηθήσει στην κατασκευή του. Έχοντας πει αυτά, άμα κανείς άλλος δεν έχει καμία κριτική διαφωνία με τη συνθέση (αποκλείοντας raid και crossfire) θα είμαι ολότελα περιχαρής να ακούσω τις προτάσεις και υποδείξεις του.

Δημοσ.

Φίλε μου έχεις δίκιο το θέμα σου έγινε μπορδελο και από την μεριά μου σου ζητώ συγγνώμη, όμως όταν μιλάμε για τα λεφτά άλλου καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε. Τα προσωπικά μας γούστα καμιά φορά δεν έχουν και πολλή σχέση με τις ανάγκες του άλλου

Δημοσ.

το κακο ειναι οτι ερχεσαι σε ενα θεμα που λεει gaming pc χωρις να παιζεις παιχνιδια (ειναι προφανεστατο ) και λες τα δικα σου, αρχιζεις τα περι raid κτλ (που τα λες σε ολα τα θεματα ) και κοντραρεις για να κοντραρεις 

δηλαδη λιγες σελιδες πισω ελεγες οτι ειναι καλο να εχουμε παραλληλους σκληρους, dimm ram και πυρηνες και τωρα πας να τους βγαλεις αχρηστους μονο και μονο για να πεις το αντιθετο..

απλα οπως και εμεις οι υπολοιποι δε γραφουμε για πραγματα που ισως δεν ξερουμε τοσα (εγω πχ δε ξερω τιποτα απο λινουξ , αρα δεν εκφερω αποψη ) , μη γραφεις κι εσυ για πραγματα που δε γνωριζεις και απλα αμολας θεωριες 

σε ενα gaming pc οι αναγκες ειναι πολυ συγκεκριμενες και μεταξυ αυτων ειναι και ο τουλαχιστον 4πυρηνος, deal with it και μην προσπαθεις να μας τρελανεις 

Τελικά όμως... δεν κρατήθηκες

το κακο ειναι οτι ερχεσαι σε ενα θεμα που λεει gaming pc χωρις να παιζεις παιχνιδια (ειναι προφανεστατο )

Ποιος λέει ότι δεν παιζω παιχνίδια προφανώς και παιζω και offline και ευχαριστιέμαι πιο πολύ τα online multiplayer δεν είναι και κάποια σοβαρή δουλειά δεν είναι πυρηνική φυσική. σιγά την σοβαρή ενασχόληση που άμα δεν παίζεις αποτελεί κατηγορια.

απλα οπως και εμεις οι υπολοιποι δε γραφουμε για πραγματα που ισως δεν ξερουμε τοσα

μην κρινεται εξ' ιδιων τ αλλοτρια γιατί η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική από ότι νομίζετε

... (που τα λες σε ολα τα θεματα )

τα λέω γιατί βλέπω πως δεν χρησιμοποιείτε τεχνολογίες παρα μονο αυτές που βρίσκετε έτοιμες στα ράφια και κατηγορείται ότι θέλει λίγη δουλειά παραπάνω από ότι είστε συνηθισμένη για να γίνει

δηλαδη λιγες σελιδες πισω ελεγες οτι ειναι καλο να εχουμε παραλληλους σκληρους, dimm ram και πυρηνες και τωρα

Multi cores cpu αναγκαστικά παίρνεις γιατί δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σε 1core και ούτε θα υπάρξει. Δηλαδή άμα υπήρχε cpu 10ghz 1 μονο core προφανώς θα ήταν καλύτερα για τα παιχνίδια γιατί απλός ο κώδικας τους δεν είναι γραμμένο για SMP enviroment.  οι Multi core cpu είναι καλές ναι αλλα μονο αν τα πρόγραμματα είναι γραμμένο ειδικά. τα Dimm το Raid δεν προϋποθέτουν ειδικό software για να δουλέψουν παράλληλα καθώς είναι καθαρά hardware solution

μη γραφεις κι εσυ για πραγματα που δε γνωριζεις και απλα αμολας θεωριες

δυστυχώς για σένα για ότι μιλάω είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέω. Και για όλα τις τεχνολογίες του μιλάω τις έχω τεστάρει σε στο πανεπιστήμιο στη δουλειά μου και σε μένα πρώτα από όλα

σε ενα gaming pc οι αναγκες ειναι πολυ συγκεκριμενες και μεταξυ αυτων ειναι και ο τουλαχιστον 4πυρηνος, deal with it

το deal with it δεν είναι τεκμηριωμένη απάντηση γιατί θες 4α cores για τα παιχνίδια και ούτε αποτελεί επιχείρημα. H απάντηση πρέπει να περιέχει και ένα γιατί

τεκμηριωμένη απάντηση ειναι ότι τα παιχνίδια τα οποια είναι SMP και γενικά τα προγράμματα είναι ελάχιστα γιατι το programming μεχρι τωρα δεν περιλαμβάνει SMP enviroment. και το ξερει ο καθένας που έχει κάνει ένα σχετικό course σε πανεπιστημιο η έχει ασχοληθεί με programming.

και μην προσπαθεις να μας τρελανεις

sorry το burst your bubble αλλα έτσι είναι απλα τα ήξερες αλλιώς τα πράγματα

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.556280

Πάντως αυτή τη RAM σε τέτοια τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να τη χάσω, την παρήγγειλα ήδη.

Τώρα όσο για τα άλλα κομμάτια απ' ότι διάβασα εδώ υπήρχε μια στυγνή διαμάχη μεταξύ κάποιων ατόμων που στο τέλος δεν απόβλεψε πουθενά. Σκοπός μου δεν ήταν η δημιουργία διαμάχης αλλά αντιθέτως και προπάντως ταπεινά ζήτησα την γνώμη μου. Όπως και να έχει εγώ μίλησα με έναν τεχνικό υπολογιστών και μου εξέφρασε πως το σύστημα αυτο θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μου και προτάθηκε να με βοηθήσει στην κατασκευή του. Έχοντας πει αυτά, άμα κανείς άλλος δεν έχει καμία κριτική διαφωνία με τη συνθέση (αποκλείοντας raid και crossfire) θα είμαι ολότελα περιχαρής να ακούσω τις προτάσεις και υποδείξεις του.

Sorry FlocculentVoid κανεις δεν είπε πως φταίς εσύ

τεχνικόi υπολογιστών uπαρχουν και εδω στο Forum

Δημοσ.

επιμενεις δηλαδη οτι δεν εχει νοημα ενας multicore ; και οτι ενας dual για παραδειγμα δε θα υστερησει πολλες φορες σε σχεση με εναν quad γιατι δεν χρειαζονται οι περισσοτεροι πυρηνες στα παιχνιδια  ; γιατι εγω αυτα καταλαβαινω να λες.. και φυσικα ο καθενας που διαβαζει βγαζει τα συμπερασματα του  

ΥΓ να γιατι θες 4 cores στα παιχνιδια, τραγουδα τα δικα σου λοιπον και χρησιμοποιησε τον σε λινουξ μονο 

sgsdgrg_zps82e3d7eb.png

Δημοσ.

Το SMP από programming πλευρά είναι πάνω κάτω το ίδιο και για multiple cores και για  πόλους πραγματικους επεξεργαστές.

ωραια εσυ ξερεις

metro last light και crysis 3

εγώ ξέρω πως τα παιχνίδια με unreal και quake engine είναι SMP τώρα είπαμε 4α ποσα να είναι όλα τα παιχνίδια 10 ? 20 ? που υποστηρίζουν SMP και πάλι λίγα είναι

Φιλε χρειαζεσαι 4πυρινο επεξεργαστη γιατι τα παιχνιδια οπως το crysis 3 και αυτα που θα βγουν απο εδω και περα θα χρειαζονται και θα τρεχουν καλυτερα σε πολυπυρηνους επεξεργαστες,ειναι πολυ απλο.. Προσφατα πηγα σε εναν φιλο μου ο οποιος εχει core duo e8600 στα 4,1ghz (o/c) και ετρεχε το crysis 3 και ο επεξεργαστης του δουλευε στο 90-96% το οποιο σημαινει οτι το παιχνιδι το συγκεκριμενο αξιοποιει τους πολυπυρηνους επεξεργαστες.Για τον λογο αυτο χρειαζεται ενας επεξεργαστης με πανω απο 2 πυρηνες για gaming pc.Και απο εδω και περα ολα τα νεα παιχνιδια που θα βγαινουν θα χρειαζονται και θα αξιοποιουν καλυτερα τους επεξεργαστες με 4+ πυρηνες.Αυτο ειναι το γιατι που ζητας,σε καλυψα?

Δημοσ.

οχι αφου σου λεει οτι ειναι 10 το πολυ παιχνιδια και μονο αν ειναι port απο linux εχει νοημα ο multicore 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...