aneurysm Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ναι ρε φίλε, και εμένα ο athlon παει σφεντόνα με fedora και windowmaker, χωρίς να σηκώσω raid. Απο ενα σημείο και μετα το κερδος στην ταχύτητα δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ανούσιο. Δεν χρειάζεται, πώς να το κάνουμε... Μην ξεχνας πως απευθύνεσαι εδώ και σε average users.. Οποτε προτεινει κατι απλό. Τα εξεζητημένα τα κραταμε για τον εαυτό μας. Και πάλι συγρίνεις τα 500+ read του ssd με τα 280 του hdd raid. Double score σχεδον.
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ναι ρε φίλε, και εμένα ο athlon παει σφεντόνα με fedora και windowmaker, χωρίς να σηκώσω raid. Απο ενα σημείο και μετα το κερδος στην ταχύτητα δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ανούσιο. Δεν χρειάζεται, πώς να το κάνουμε... Μην ξεχνας πως απευθύνεσαι εδώ και σε average users.. Οποτε προτεινει κατι απλό. Τα εξεζητημένα τα κραταμε για τον εαυτό μας. Και πάλι συγρίνεις τα 500+ read του ssd με τα 280 του hdd raid. Double score σχεδον. Ναι ρε φίλε, και εμένα ο athlon παει σφεντόνα με fedora και windowmaker, χωρίς να σηκώσω raid Mε raid θα πήγαινε ακόμα mio γρήγορα και ειδικά στο linux που είναι πιο flexible και δεν θέλει και controller για να κάνει Bootable Raid0 Απο ενα σημείο και μετα το κερδος στην ταχύτητα δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ανούσιο. Δεν χρειάζεται, πώς να το κάνουμε. όριο στην ταχύτητα δεν βάζω ότι μπορώ να κάνω το κάνω και το Raid είναι στην ουσία software setting δεν σε ενοχλη πουθενά Τα εξεζητημένα τα κραταμε για τον εαυτό μας. Δεν έχω θέμα να κρατήσω τίποτα για τον εαυτό μου δεν κρατώ κάτι κρυφό ότι ξέρω και έχω δοκιμάσει το προτείνω. Και πάλι συγρίνεις τα 500+ read του ssd με τα 280 του hdd raid. Double score σχεδον. το raid σαν τεχνολογία δεν περιορίζεται σε HD μπορείς να βάλεις και SSD το ξέρεις. Αυτό που έλεγα πριν πως για τα παιχνίδια θες πολύ χωρo αφού είναι τεραστια ένας SSD δεν φτάνει ο HD είναι αργος άρα ro RAID0 είναι μια μέση λύση. Εγώ προτείνω ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ μετά ο άλλος άμα θέλει ακόλουθη
Superpie Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ναι ρε φίλε, και εμένα ο athlon παει σφεντόνα με fedora και windowmaker, χωρίς να σηκώσω raid Mε raid θα πήγαινε ακόμα mio γρήγορα και ειδικά στο linux που είναι πιο flexible και δεν θέλει και controller για να κάνει Bootable Raid0 Απο ενα σημείο και μετα το κερδος στην ταχύτητα δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ανούσιο. Δεν χρειάζεται, πώς να το κάνουμε. όριο στην ταχύτητα δεν βάζω ότι μπορώ να κάνω το κάνω και το Raid είναι στην ουσία software setting δεν σε ενοχλη πουθενά Τα εξεζητημένα τα κραταμε για τον εαυτό μας. Δεν έχω θέμα να κρατήσω τίποτα για τον εαυτό μου δεν κρατώ κάτι κρυφό ότι ξέρω και έχω δοκιμάσει το προτείνω. Και πάλι συγρίνεις τα 500+ read του ssd με τα 280 του hdd raid. Double score σχεδον. το raid σαν τεχνολογία δεν περιορίζεται σε HD μπορείς να βάλεις και SSD το ξέρεις. Αυτό που έλεγα πριν πως για τα παιχνίδια θες πολύ χωρo αφού είναι τεραστια ένας SSD δεν φτάνει ο HD είναι αργος άρα ro RAID0 είναι μια μέση λύση. Εγώ προτείνω ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ μετά ο άλλος άμα θέλει ακόλουθη Με διπλασιο κοστος και χανεις και το trim...
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 *το κόστος με HD Raid0 δεν φτάνει τους SSD*όσο για το RAID0 σε SSD το Trim δουλεύει σε Motherboard με intel Chipset πουθενά αλλου.ωστόσο εδώ για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρότεινα RAID0 με SSD ειπα:SSD Windows --- Raid HD Games
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Αυτό που έλεγα πριν πως για τα παιχνίδια θες πολύ χωρo αφού είναι τεραστια ένας SSD δεν φτάνει ο HD είναι αργος άρα ro RAID0 είναι μια μέση λύση. ποσο χωρο θες και δε σε φτανει ενας ssd; εσυ εχεις 20 παιχνιδια περασμενα στο pc σου ; με 256αρη ssd που κοιταει το παιδι, μπορει να βαλει (περα απο παραθυρα και καμποσα προγραμματα ) τουλαχιστον 10 παιχνιδια των 15 GB, του λειπει ο χωρος; ποιος ο λογος να ασχοληθει με πραγματα που δεν εχουν νοημα ;
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Επεσες ακριβος στο νουμερο 20 ειναι καιρος να παιξεις Joker
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Το sli υπάρχει από τα 90s με την Voodoo και τώρα το 2013 να συζητάμε άμα είναι καλο όχι ?? προφανώς και είναι καλο. Και το SLI με Voodoo2 φαίνεται και στο προηγουμενη βιντεάκι που έχω κάνει post με το unreal εχεις ιδεα ποιο ειναι το scaling με sli σε ενα συγχρονο παιχνιδι σαν το μετρο (nvidia optimized κιολας ) αυτη τη στιγμη που μιλαμε; ναι στη θεωρια ολα καλα ειναι , αλλα αν οντως θες να παιξεις παιχνιδια οταν βγαινουν και οχι μερικους drivers και patch αργοτερα , κοιτας σε μονή καρτα τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.. και φυσικα αφορουν πιο προχωρημενους χρηστες, δεν ειναι mainstream λυση να βαλεις δυο καρτες σε σαντουιτς και σιγουρα δεν ειναι η πιο ασφαλης και παντα αποδοτικη Επεσες ακριβος στο νουμερο 20 ειναι καιρος να παιξεις Joker σοβαρα εχεις 20 παιχνιδια στο pc σου ; και ποσα απο αυτα παιζεις ; οκ κι εγω οταν ημουν μονο με μηχανικους μαζευα σκουπιδαριο, ομως πλεον με τον ssd οτι τερματιζω παιρνει ποδι, δεν ειναι τοσο δυσκολο.. οι μηχανικοι ειναι για αποθηκες , οι ssd οχι και τα απειρα αχρηστα παρατημενα προγραμματα και μαλιστα παιχνιδια δεν ειναι κατι που χρειαζεται να συμβαινει
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Exω 20 Games ναι αλλα τα πιο πολλά είναι ripped έκδοσεις δηλαδή τα κανεις unzip και παίζουν χωρίς install. Προσπαθώ να τα βρίσκω έτσι γιατί είναι portable και format να κάνω στο σκληρό με τα windows τα παιχνίδια μένουν και είναι έτοιμα να συνεχιστούν. υποθέτω πως είναι καλύτερο και για το λειτουργικό έτσι
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 τελοσπαντων , δεν ειναι εκει το θεμα , το θεμα ειναι οτι αν πεις οτι θα παρω εναν ssd για ταχυτητα (οχι τρελα πραγματα, εγω πχ σε sata 2 εχω το δικο μου και ειναι φυσικα η μερα με τη νυχτα με μηχανικους ) , θα βαλω και κανα παιχνιδι εκει περα για να φορτωνει πιο γρηγορα (κι εγω το κανω αλλωστε , ειναι αρκετα αισθητη η διαφορα σε πολλα παιχνιδια ) , ε θα συμβιβαστω με το να μη κραταω παιχνιδια που δε θα παιζω πολυ δηλαδη μια βασικη διαχειριση χωρου προκειμενου να εχεις τα οφελη του ssd δεν ειναι και τοσο μεγαλος συμβιβασμος αν μιλαμε για 256GB που κοιταει ο ts , οπως ειπα μπορει να εχει τουλαχιστον καμια 10αρια παιχνιδια των 15GB , ε δε προκειται να εχει και τοσο μεγαλο προβλημα χωρου , οπως και δεν προκειται να καταλαβει και κατι φοβερο αν εκανε raid με ssd και οσο για τους μηχανικους, ενας των 1 ή και 2 ΤΒ για να φυλαει το σκουπιδαριο του ειναι αρκετος, παλι δεν εχει νοημα το raid σε σκληρο που εκτελει χρεη αποθηκης δηλαδη για ενα μεσο ανθρωπο αυτες οι λυσεις ειναι παραπανω απο ικανοποιητικες, δε χρειαζεται να το κανουμε πολυπλοκο σε ενα gaming pc συγκεκριμενα μερικα πραγματα απλα δεν εχουν νοημα να τα κανει οποιος γουσταρει ή τα εχει αναγκη, αλλα οχι οποιος δε τα χρειαζεται ουτε λιγο περισσοτερο νοημα θα ειχε να δωσει ενα 1000αρικο να παρει μια titan για καποιον που θελει παιχνιδια
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 εε ο καθένας διαλέγει τον βαθμό δυσκολίας του setup που θέλει να ακολουθήσει ανάλογα με το τι μπορεί να υποστήριξη και έπειτα έχει και τις ανάλογες επίδοσεις.Εγώ απλός αναφέρω λύσης που δεν ειπώθηκαν σαν επιλογές και καλο είναι να τις ξέρετε.όριο στην ταχύτητα δεν βάζω άμα μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το setup μου το κάνω και ας είναι πολύπλοκο αν και δεν νομίζω το Raid0 να ειναι πολύπλοκο η πιο ακριβό, γιατί άμα θες να παρεις 1tb HD αντί για 1tb παίρνεις 2 x 500gb για να κανεις raid0 χρηματικά δεν έχει ουσιαστική διαφορα.
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ναι αλλά θα μειώσω την αξιοπιστία στην αποθήκη που δε με νοιάζει να είναι γρήγορη, αλλά αξιόπιστη Ο καθένας πέρα από αυτά που μπορεί, κοιτάζει και αυτά που χρειάζεται πραγματικά περισσότερο
siegfried_gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Αν και εκτός θέματος μια παρατήρηση. Φίλε biomecanoid, έχεις τελειώσει, κατά τα λεγόμενά σου, δύο πανεπιστήμια. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω και πολύ φιλικά, πρόσεχε σε παρακαλώ πως γράφεις ή έστω χρησιμοποίησε τον ορθογράφο γιατί μας έχουν βγει τα μάτια..
Superpie Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 εε ο καθένας διαλέγει τον βαθμό δυσκολίας του setup που θέλει να ακολουθήσει ανάλογα με το τι μπορεί να υποστήριξη και έπειτα έχει και τις ανάλογες επίδοσεις. Εγώ απλός αναφέρω λύσης που δεν ειπώθηκαν σαν επιλογές και καλο είναι να τις ξέρετε. όριο στην ταχύτητα δεν βάζω άμα μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το setup μου το κάνω και ας είναι πολύπλοκο αν και δεν νομίζω το Raid0 να ειναι πολύπλοκο η πιο ακριβό, γιατί άμα θες να παρεις 1tb HD αντί για 1tb παίρνεις 2 x 500gb για να κανεις raid0 χρηματικά δεν έχει ουσιαστική διαφορα. Εχει χρηματικη διαφορα της ταξης των 40 ευρω...
Superpie Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Λεπτομέρειες για κάποιους. μα δεν θα βγουν απο την τσεπη τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα