Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο για το raid ειναι απο τις μεγαλύτερες μπαρούφες που έχω ακόυσει.

Αναγνωση σύμφωνα με το ATTO.

Corsair Force GT sata 3 --->515 mb/s

Corsair Nova Sata 2 --->271 mb/s

WD Black --->164 mb/s

WD Blue --->139 mb/s

WD Green ---> 109 mb/s

Βλέπουμε οτι 2 Black σε raid τρωνε απίστευτο ξύλο από ενα ssd ακόμα και προηγούμενης γενιας, οπότε μαν πανηγυρικά ακυρο στο RAID. Raid  απο δω και μπρός μονο στα κουνουπια γιατι έρχεται καλοκαίρι.

Οπότε για να συνοψίζουμε, περιμένεις να βγουν οι καινουριοι Intel. Αν δεν μπορεις να περιμένεις πας σε amd που το socket έχει ψωμάκι ακόμα.

Και σε μια και μόνο δυνατή κάρτα. CF/SLI δεν χρειάζονται με την καμία, εκτός και άν είσαι ο GamerHD.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο για το raid ειναι απο τις μεγαλύτερες μπαρούφες που έχω ακόυσει.

Αναγνωση σύμφωνα με το ATTO.

Corsair Force GT sata 3 --->515 mb/s

Corsair Nova Sata 2 --->271 mb/s

WD Black --->164 mb/s

WD Blue --->139 mb/s

WD Green ---> 109 mb/s

Βλέπουμε οτι 2 Black σε raid τρωνε απίστευτο ξύλο από ενα ssd ακόμα και προηγούμενης γενιας, οπότε μαν πανηγυρικά ακυρο στο RAID. Raid  απο δω και μπρός μονο στα κουνουπια γιατι έρχεται καλοκαίρι.

Οπότε για να συνοψίζουμε, περιμένεις να βγουν οι καινουριοι Intel. Αν δεν μπορεις να περιμένεις πας σε amd που το socket έχει ψωμάκι ακόμα.

Και σε μια και μόνο δυνατή κάρτα. CF/SLI δεν χρειάζονται με την καμία, εκτός και άν είσαι ο GamerHD.

SSD βάζεις στα windows και ένα άλλο RAID0 για τα

παιχνίδια για παράδειγμα 1tb+1tb "μποριες" να πάρεις εσύ 1 η 2 TB SSD ? άμα μπορείς να βρείς και άμα βρείς να τον αγοράσεις OK

Η μονη επιλογή για να έχεις παρα πολύ χορό και ταχύτητα μαζί είναι το raid0. Οι SSD ακόμα δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα και είναι ακριβοί "γιαυτο" αναγκαστικά παίρνεις μικρούς. Οποτε παίρνεις SSD για να μπούν τα windows + προγράμματα.

Τα Παιχνίδια που τα καινούργια είναι Τεραστια θέλουν πολύ χορό σε SSD δεν χωράνε ( εκτος άμα θες να κανεις install/uninstall συνεχεια )ο HD είναι argos άρα το RAID0 είναι η λύση

Οποιος δεν καταλαβαίνει την θέση του Raid0 απλός δεν δεν θέλει να σχοληθεί και ξέρει να το κανεις ούτε να το υποστήριξη.

Επίσης το Raid έχει θέση και στην εποχή τον SSD αφού μια χαρά μπορείς να κανεις και RAID με SSD και να έχει και εκεί σχεδόν διπλάσια ταχύτητα. Εγω εχω Raid0 με 2x Vertex  + ενα Raptor 1000rpm , αργοτερα θα παρω ακομα ενα Raptor να γινει και εκει RaId0

Tώρα το raid για τα κουνούπια ίνα μια απόπειρα να υποβαθμίσουμε μια τεχνολογία που προφανώς δεν έχουμε καταλάβει .

Δεν έχετε καταλάβει πως ότι hardware  δουλεύει καλά μονο του θα δουλέψει ακόμα καλύτερα όταν δουλεύει παράλληλα με ένα ίδιο.

γιαυτο υπάρχουν και cpu με πολλά cores

γιαυτο υπάρχει και το Raid0

Δημοσ.

Εσύ εισαι ελέυθερος να κάνεις raid 2 ide δίσκους και crossfire 2 5450, αλλά μήν παίρνεις στον λαιμό σου άλλους χρήστες.

Σε 120άρη ssd μπορεί να βάλει κάποιος και 2 - 3 απαιτητικά απο ταχυτητα δισκου παιχνίδια. 

Και καλύτερα να π[άρεις δευτερο ssd και να βάλεις εκει τα παιχνίδια σου παρα να κανεις raid. Πεταμένα λευτά ο μηχανικός αν σε νοιαζει μονο η απόδοση.

Το raid ειναι ανουσιο τωρα με τους ssd.  ΚΑΙ το CF/SLI αν εχεις μονο μια οθόνη.

Υπάρχουν πολυνηματικοί επεξεργαστες γιατι ο μονονηματικός δεν μπορει να κουμανταρει την ταχυτητα του raid?

Ξερεις τι λές αυτη τη στιγμή? 

Δημοσ.

Εσύ εισαι ελέυθερος να κάνεις raid 2 ide δίσκους και crossfire 2 5450, αλλά μήν παίρνεις στον λαιμό σου άλλους χρήστες.

Σε 120άρη ssd μπορεί να βάλει κάποιος και 2 - 3 απαιτητικά απο ταχυτητα δισκου παιχνίδια. 

Και καλύτερα να π[άρεις δευτερο ssd και να βάλεις εκει τα παιχνίδια σου παρα να κανεις raid. Πεταμένα λευτά ο μηχανικός αν σε νοιαζει μονο η απόδοση.

Το raid ειναι ανουσιο τωρα με τους ssd.  ΚΑΙ το CF/SLI αν εχεις μονο μια οθόνη.

Υπάρχουν πολυνηματικοί επεξεργαστες γιατι ο μονονηματικός δεν μπορει να κουμανταρει την ταχυτητα του raid?

Mε πια λογική το SLI η CF είναι ανούσιο με 1 οθόνη ?

το Performace increase είναι το ίδιο είτε με 1 οθόνη είτε με multiscreen.

Το Multiscreen ( όχι clone ) δεν έχει ιδιαίτερες απαίτησης. MultiScreen είχα και σε εποχές P4 με μια AGP + μια PCI κάρτα.

Eχασες την ουσία του παραδείγματος  να στο εξηγήσω αφου δυστηχος δεν το καταλαβαίνεις

Εχουμε πολλά cores γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε μια cpu στα 10-20-30ghz ΑΚΟΜΑ και έτσι ενώνουμε μαζί πολλά cores για να έχουμε ταχύτητα. Auτο στους επεξεργαστες λεγετε Symmetrical Multi-Processing, SMP

Tο αντίστοιχο του SMP για τους σκληρούς είναι το Raid0, έτσι και με το raid0 επειδή ενώνουμε πολλους σκληρούς HD η SDD για να έχουμε ταχύτητα παραπάνω από το ότι θα είχαμε με μια μονάδα.

Για τον ίδιο λόγο που σου αρέσει να παίρνεις Multi Cores cpus θα έπρεπε να σου αρέσει να κανεις και Raid.

Αλλα ξέχασα το Raid πρέπει να το κανεις μονο σου και δεν ξέρεις και έτσι το κατηγορείς; το ίδιο και για το SLI/CF "που να τρέχω τώρα να βάζω 2 κάρτες μαζί διπλή δουλειά τώρα και αν δεν το κάνω καλά ?".

Το SMP το παίρνεις έτοιμο και έτσι σου αρέσει, άμα ήταν να έπρεπε να βάλεις 2 η 4ης ξεχωριστές

cpu  σε ενα motherboard όπως κάναμε παλιά με τους P3 Tualatin η τώρα με τους Χeon θα έβρισκες πάλι κάτι να κατηγορήσεις αυτή την πρακτική γιατι δεν θα μπορουσες να την κανεις. Aμα υπήρχαν έτοιμα RAID0 η SLI/CF πάλι θα τα έπαιρνες είμαι σίγουρος όπως παίρνεις και τiς SMP cpus

Προφανώς δεν γνωρίζεις στην πράξη κάποια από αυτές τις τεχνολογίες ούτε σε ενδιαφέρει να τις μάθεις ούτε βεβαια εxεις τις δυνατότητες να τις κάνει implementation ούτε να τις υποστήριξης γιαυτο προτιμάς πιο απλές λύσης. Αυτό δεν είναι κακό ο καθένας κάνει ότι μπορεί. αλλα ότι απλός δεν μπορούμε να κάνουμε δεν πρέπει να το κατηγορούμε για νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Οι Τεχνολογίες SMP, SLI/CF, Raid υπάρχουν για να βελτιώνουν την μονάδα, κονοντας την να δουλεύει παραληλα και αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση

Το συμπέρασμα τελικά είναι πως το πρόβλημα είναι στις δυνατότητες αυτού που συναρμολογεί το pc να συνδυάσει τεχνολογίες και όχι στις ίδιες τις τεχνολογίες και περιγράφεται στην παρακάτω παροιμια

που όλοι ξέρουμε:   ότι δεν φτάνει η αλεπού ...

Δημοσ.

Οκ., Μαθε να χειρίζεσαι software που να εκμεταλευεται το υλικό σου στο έπακρο και μετα να εκφερεις γνωμη.

Απλά σου ανέφερα το ηθικό διδαγμα που έβγαλα απο τα λεγόμενα σου.  

Smp και clusters χρησιμοποιούσα εδω και μια δεκαετία, οταν παίζατε πασιέντζα  στα wintel σας. Γιαυτό λεω οτι ειναι αχρηστα και το raid και το cf για τον μέσο gamer/χρήστη.

Θες να πεταξεις τα λεφτα σου, πέτα τα. Μην παίρνεις και άλλους στο λαιμό σου με τις απόψεις σου γιατι απο τα λεγόμενα σου μου φαίνεσαι ημιμαθής.

Εσύ το είπες. Η μάλλον το άφησες να εννοηθεί.

Δημοσ.

Οκ., Μαθε να χειρίζεσαι software που να εκμεταλευεται το υλικό σου στο έπακρο και μετα να εκφερεις γνωμη.

Tο κύριο everyday pc μου είναι P4 το οποιο πετάει όπως και αυτό εδώ το PC που είναι Ρ3 και τρέχει Win7 πετώντας.  Και το Ρ3 πετάει γιατί είναι SMP με 2 αληθινές CPU ΡΞ Tualatin + Raid0. Άρα το επιχείρημα σου πως δεν ξέρω να κάνω το software optimize για το hardware που έχω είναι είναι άκυρο

https://www.youtube.com/watch?v=FksvC1eQjV0

Smp και clusters χρησιμοποιούσα εδω και μια δεκαετία

Που εxεις κάνει cluster ρε μεγάλε Master. Ούτε με τι κυάλι δεν παιζει να εχεις δει cluster ποσο μάλλον να φτιάξεις. πες και σε μας που εχεις Cluster ???

Άμα είχες κάνει κάτι τέτοιο θα πρότεινες και στους άλλους να χρησιμοποιήσουν τις advanced τεχνολογίες που είχες δεi στους Cluster.

Στο πανεπιστήμιο είχαμε κάνει Cluster με Beowolf κάπου 50 pc γιαυτο μην τα λες εμένα kαι για μένα είχα κάτι Κάνει "Cluster" ( άμα μπορείς να το πεις για τις GPU ) για να έχω CUDA για να κάνω decode το WPA.

Tο ότι στα εξηγώ με απλοϊκούς ορους δεν σημαίνει πως είμαι ημιμαθείς είναι για να σε βοηθήσω να τα καταλάβεις πράγμα που φαίνεται αδύνατο.

Tο άμα είμαι ημιμαθείς το έχουν κρίνει τα 2 πανεπιστήμια από τα οποια έχω πτυχία, οποτε εσύ περισσεύεις  :P

Eτσι και αλλιώς ο Topic starter είπε δεν θέλει Raid/SLI επειδή τον φοβίσατε άρα δεν έχει νόημα όλο αυτά πια

Δημοσ.

biomecanoid λες κάτι πολύ απλό αλλά με τον λάθος τρόπο και για αυτό σε παρεξηγούν, όκ δεκτό να μεταφέρουμε τα games σε μία raid συστοιχία από 2*500 blue δίσκους για να σώσουμε τον ssd από την καταστροφή. Απλά δεν το εξηγείς με την πρώτη. Τώρα τα περί cluster κτλπ τα αφήνω στην άκρη γιατί δεν έχουν σχέση με το locality που θέλει ο everyday user. Τέλος το CF/SLI είναι λίγο ακριβό και ανούσιο γιατί κανένας δεν χρειάζεται όλη αυτή την επεξεργαστική ισχύ για ένα game. Καλύτερα μια κάρτα των 250 ευρώ και να την αλλάζεις ανά 2 ετία παρά 1000 ε μονοκοπανιά. Οι κάρτες αλλάζουν οι επεξεργαστές αλλάζουν και γενικότερο η τεχνολογία είναι ένα από τα λίγα ήδη στον κόσμο που έχει τόσο μεγάλο αρνητικό πληθωρισμό.

Δημοσ.

cyberrobot  ok δεκτό δηλαδή που είναι το λάθω μου ?

συμφωνώ στο raid 0 σε 2 δίσκους για να βάλεις τους τα παιχνίδια, διαφωνώ στο CF/SLI. Αυτό λέω, προσωπικά όταν μ λένε raid το μυαλό μου πάει σε raid 5, 10. Η διαφορά πάντως είναι μόνο στο loading καθαρά για  να μειώσεις το access time στο read.

Δημοσ.

Το SLI/CF το συζητάω (απλά εδώ στο budget χώραγε ) αλλα το Raid0 είναι αναγκαίο γιατί ο HD πλέον γιατί καταντήσει bootleneck.

με τις σημερινές τιμές/ ταχύτητες σε SSD HD

παίρνεις ένα SSD για windows και προγράμματα και κανεις RAID0 για να παιχνίδια σου γιατί ένας σκληρός είναι αργος και ο SSD ακριβώς για να παρεις 500gb η Terra.  Eτσι εξοικονομείς χρήματα και ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ

Δημοσ.

Γιατι να πας σε sli/xfire όταν μπορείς να πας σε κάποια δυνατότερη κάρτα ;

Γιατί να κανείς raid όταν μπορείς να παρείς γρήγορο και μεγάλο ssd ;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι να πας σε sli/xfire όταν μπορείς να πας σε κάποια δυνατότερη κάρτα ;

Γιατί να κανείς raid όταν μπορείς να παρείς γρήγορο και μεγάλο ssd ;

Μπορείς να παρεις 1TB SSD ? για να γεμίσεις παιχνίδια ? το πολύ να paris 250gb ssd  και αυτός θα είναι ακριβώς, σήμερα τα GB γεμίζουν πανεύκολα

Το Raid0 γίνετε και με SSD άμα μπορείς να είσαι τόσο γενναιόδωρος και να παρεις 2 SSD. Άρα το Raid έχει θέση και στην εποχή τον SSD

Είπα πάνω παράδειγμα με τις SMP cpus. h λογικη ειναι: Two minds are better than one.

Ανάλογα με ποιες GPU θα παρεις μπορείς να εχεις επίδοσης παραπάνω και από την τελευταία μονη GPU

Πολλά cores μαζί που είναι και το σημαντικό και περισσότερο texture memory.

Το sli υπάρχει από τα 90s με την Voodoo και τώρα το 2013 να συζητάμε άμα είναι καλο όχι ?? προφανώς και είναι καλο. Και το SLI με Voodoo2 φαίνεται και στο προηγουμενη βιντεάκι που έχω κάνει post με το unreal

Δημοσ.

.....

Και; Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Haswell και Ivy bridge? Το πολυ 10% καλύερο performance που δεν θα υπάρχει καμία εμφανή διαφορά με το μάτι, και άντε ίσως λιγότερο power consumption λόγω της αναβαθμισμένης τεχνολογίας. Πάντως σε CF/SLI ή Raid δεν παω.

Τσάμπα η συζήτηση-spam.

Δημοσ.

Cluster? Πανεπιστημιο, δουλεια, ακόμα και τα 3 μου athloniaXP στο σπίτι ειναι σε clusterακι για τα folding μου.

Αυτο που σου λέω και δεν λες να καταλαβεις ειναι οτι το raid με τις σημερινες ταχυτητες ειναι αχρηστο. Μονο για Benchaρισμα.. Αν εχει καποιος λευτα παιρνει 2 μεγαλους ssd για win και προγραμματα και μηχανικοι σε raid1 μονο και μονο για ασφάλεια δεδομενων. Μονο τοτε εχει νοημα.

Και καλυτερα να παει καποιος σε μια titan παρα σε 690/680 SLI και οι λόγοι ειναι πολλοί.

Καλύτερα να παρω εναν συγχρονο dual core sempron παρα κα κανω dual cpu μηχανημα δεκαπενταετίας απλά για το γαμώτο, επειδή μπορώ. Μονο επειδη ειμαι χομπίστας για μένα χωρίς να το προτείνω σε κάποιον άλλον.

Τα συγχρονα συστηματα δεν θελουν tweaks που καναμε σε μηχανηματα εικοσαετίας. Πεταμένα λευτα και ουσία μηδεν.

Δεν προτεινω κατι τετοιο γιατι τα μειονεκτήματα ειναι πολλά περισσότερα απο τα οφέλη, και δεν θέλω να παιζω τον ξερόλα με τα χρήματα άλλων..

Δημοσ.

Cluster? Πανεπιστημιο, δουλεια, ακόμα και τα 3 μου athloniaXP στο σπίτι ειναι σε clusterακι για τα folding μου.

Αυτο που σου λέω και δεν λες να καταλαβεις ειναι οτι το raid με τις σημερινες ταχυτητες ειναι αχρηστο. Μονο για Benchaρισμα.. Αν εχει καποιος λευτα παιρνει 2 μεγαλους ssd για win και προγραμματα και μηχανικοι σε raid1 μονο και μονο για ασφάλεια δεδομενων. Μονο τοτε εχει νοημα.

Και καλυτερα να παει καποιος σε μια titan παρα σε 690/680 SLI και οι λόγοι ειναι πολλοί.

Καλύτερα να παρω εναν συγχρονο dual core sempron παρα κα κανω dual cpu μηχανημα δεκαπενταετίας απλά για το γαμώτο, επειδή μπορώ. Μονο επειδη ειμαι χομπίστας για μένα χωρίς να το προτείνω σε κάποιον άλλον.

Τα συγχρονα συστηματα δεν θελουν tweaks που καναμε σε μηχανηματα εικοσαετίας. Πεταμένα λευτα και ουσία μηδεν.

Δεν προτεινω κατι τετοιο γιατι τα μειονεκτήματα ειναι πολλά περισσότερα απο τα οφέλη, και δεν θέλω να παιζω τον ξερόλα με τα χρήματα άλλων..

θεωρητικά κανεις cluster για Folding  Γιατί κανεις Cluster ? για να ένωσης την υπολογιστική ισχύ όλον τον μηχανημάτων σου και σε χαλάει το Raid0 και το SLI/CF που είναι για την ίδια πάνω κάτω δουλειά ?

Αυτο που σου λέω και δεν λες να καταλαβεις ειναι οτι το raid με τις σημερινες ταχυτητες ειναι αχρηστο

ότι ταχύτητα και να έχεις με raid γίνετε σχεδόν διπλάσια.

Αν εχει καποιος λευτα παιρνει 2 μεγαλους ssd για win και προγραμματα

Αυτό που λες είναι πιο ακριβό και μετά γκρινιάζεις για σπαταλη χρημάτων. Aυτό που πρότεινα είναι πιο cost effective λύση

Καλύτερα να παρω εναν συγχρονο dual core sempron παρα κα κανω dual cpu μηχανημα δεκαπενταετίας

Nαι το pc στο video είναι παλιό αλλα δεν πρότεινα να πάρει κανεις κάτι τέτοιο ούτε είπα πως το πουλάω. Προφανως κάποια σύγχρονη cpu είναι καλύτερη.  Aυτό όμως δεν επισκιάζει το γεγονός πως ένα Ρ3 pc τρέχει γρήγορα τα Windows7

Τα συγχρονα συστηματα δεν θελουν tweaks που καναμε σε μηχανηματα εικοσαετίας

Τα σύγχρονα σύστημα ναι τρέχουν OK σχεδόν τα πάντα by Default αλλα αυτό δεν πάει να πει πως ξεχνάς τα tweaks με διαφορα settings μπορείς να εχεις μεγάλη διαφορα σε επίδοσεις,

γιαυτο δουλεύει το Ρ3 του video Τέλεια,  γιαυτο δουλεύει ακόμα και ο P4 από τον οποιο γράφω τώρα.

όλα έχουν να κάνουν με το ποσο θες να ασχοληθείς και ποσο βαθμό ρίχνεις στην λεπτομέρεια δεν είναι θέμα χρημάτων γιατί δεν προτείνω κάτι ακριβο αλλα κάτι που έχει ένα βαθμό δυσκολίας στο setup παραπάνω από αυτό που είστε συνηθισμένοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...