yannis-sails Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δεν έχουν αποτύχει δηλαδή ; ανάλογα βέβαια και με το πώς ορίζεται η επιτυχία.. Η Apple πού κολλάει στη κουβέντα; πέρα από το ότι βέβαια ότι η συγκεκριμένη δεν έκανε μέχρι στιγμής κάποια βεβιασμένη και πρόχειρη "ενοποίηση" λειτουργικών, απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο που θα την αγοράσει με κλειστά μάτια ο,τι και αν βγάλει, οπότε μην περιμένεις να ακούσεις παράπονα εύκολα από το κόσμο της και φυσικά οι υπόλοιποι είμαστε απλά αδιάφοροι με οτιδήποτε κάνει, κάτι που δεν ισχύει για τα παράθυρα γιατί επηρεάζουν τη πλειοψηφία Kαλα ας μην μιλήσουμε για την trendy aplle... και αυτη εχει κανει άπυρες πατατες. Και ποιος απο αυτους που εχουν δωσει πανω απο 1000€ θα παραπονεθεί δηλ. να πει οτι τσάμπα τα έδωσε??? Υ. Γ. εχω mac pro 17 στα υπόψιν για να μην πουν μερικοί οτι ειμαι αντι-aplle..
yannis-sails Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δουλεύω σε σταθερό PC με monitor 23 ιντσών. Είμαι στραβός εγώ που δεν θέλω τα "εσωτερικά" προγραμματάκια της Μικρομαλακής να ανοίγουν full screen; Επιπλέον, μια μικρή απορία. Κάποια στιγμή αποφάσισα (δουλεύοντας σε laptop) να σβήσω ότι εικόνες είχα στο My Pictures folder (σε desktop mode). Αφού τις έσβησα, τσέκαρα να δω μήπως ήθελα να σβήσω κάποιο tile και στο Modern UI. Στο tile του My Pictures εμφανιζε ακόμα τις σβησμένες εικόνες. Πατώντας στο tile, το "σπιντάτο" λειτουργικό χρειάστηκε κανα 3αρι λεπτά για να διαγράψει τα thumbnails των ήδη σβησμένων εικόνων. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο να χρησιμοποιώ 2 διαφορετικά interfaces, όταν δεν εχω touch οθόνη; Είχα αγοράσει τα Win 8 με την προσφορά, όταν με αγορά νέου laptop τα αποκτούσες με 15 ευρώ. Μαζί με το laptop πήραν πόδι και αυτά. Και δε μπα να βγάλουνε Blue, Green, Orange, Magenta update, δεν πρόκειται να τα πεθυμήσω. Όταν θα έκανες επανεκκίνηση θα είχαν σβηστή ... (τα thumbnails) και παρεμπιπτόντως δεν είναι δυο διαφορετικά interface αν δεν το έχεις καταλάβει ...
thanosAIAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 άκυρη σύγκριση, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς να το αγοράσεις... ΟΧΙ δεν μπορείς, γιατι η κολοεταιρεία δεν άφηνε να τα εγκαταστήσεις δοκιμαστικά σε άλλο partition παρά μόνο στο κυρίoς. Σιγά μην ξηλώσω την εγκατάσταση του λειτουργικού μου για να δοκιμάσω τα windows 8.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 ΟΧΙ δεν μπορείς, γιατι η κολοεταιρεία δεν άφηνε να τα εγκαταστήσεις δοκιμαστικά σε άλλο partition παρά μόνο στο κυρίoς. Σιγά μην ξηλώσω την εγκατάσταση του λειτουργικού μου για να δοκιμάσω τα windows 8. ε ναι διότι δεν υπάρχει το VMWare/VirtualBox κτλπ κτλπ... 2
Odyss3us Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Το start menu και το desktop είναι κάτι που το χρησιμοποιεί ο κόσμος από τα windows 95 με αλλαγές και βελτιώσεις μεν αλλά με την ίδια φιλοσοφία. Για να δεχτεί κάτι καινούριο χωρίς γκρίνια πρέπει να είναι πραγματικά καλύτερο. Το νέο metro είναι; εννοειται πως ειναι, πριν ηθελες τουλαχιστον 3 clicks για να φτασεις στο προγραμμα με τη προυποθεση οτι δεν ειχες και βαθυτερη δενδροδομη Start-> Programs-> φακελος-> προγραμμα τωρα ειναι τα παντα ολα προσβασιμα με μονο 2 click επισης η "στοχευση" καμια φορα στους υποφακελους αποτυγχανε ή ενα ακυρο λαθος accidental click στο desktop εκλεινε ολο το start menu και ξανα μανα απτην αρχη, με το metro ειτε εισαι εμπειρος ειτε novice δεν εχεις τετοια προβληματα, εκτος κι αν εισαι τεμπελης και βαριεσαι τις αλλαγες (ακομα κι οταν αυτες ειναι παραγωγικες προς οφελος σου) επισης αμφιβαλλω αν οι περισσοτεροι χρηστες εχουν ασχοληθει με τη παραμετροποιηση του metro ui σε στηλες και κατηγοριες για να δουνε ποσο πιο ευχρηστο και παραγωγικο ειναι οπως εκαναν παλια rename και σορταρισμα τους φακελους των programs 1
pigeon Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μου αρέσει πολύ όταν νεόκοποι χρήστες υπολογιστών έρχονται να διδάξουν GUI εργονομία και productivity. Κλαίω από συγκίνηση που μετράνε τα κλικς της ρουφιάνας της εργονομίας αλλά μετά γκρινιάζουν ο ff κάνει να ανοίξει 0,5sec περισσότερο από τον chrome. Εκατοντάδες άνθρωποι που τόσα χρόνια έγραψαν βιβλία και έκαναν μελέτες για τους κανόνες του GUI design, αυτοκτονούν, μόλις ξεπρόβαλε το ModernUI (πρώην metro). Το καινούργιο του όνομα πρεπει να είναι "Η χαρά του γιατρού της τενοντίτιδας", τόσο ποντίκι που πρέπει να δουλέψει πέρα δώθε για να σκρολάρεις τις εφαρμογές ή να πιάσεις την charm bar. Η προσέγγιση της MS με το metroUI είναι αυτή της κλασικής γυναικείας "τακτοποίησης". Ενώ το πρωι ξέρεις οτι έχεις μια πολυθρόνα ακριβώς απέναντι από την τιβι, δίπλα ένα τραπεζάκι για την μπύρα και ένα πουφ για τα ποδάρια σου, το βράδυ που γυρίζεις σπίτι τα βρίσκεις τακτοποιημένα, την πολυθρόνα να κοιτάει το feng sui, το τραπεζάκι με λουλούδια και ένα σεμεδάκι πάνω και το πουφ φυσικά το πετάξαμε γιατι δεν ταίριαζε στα χρώματα της κουρτίνας. Βάλε οτι σε 20' αρχίζει ο αγώνας κι έλα τώρα εσύ να μου μιλήσεις για εργονομία! Μα τι λογοδιάρροια μεσημεριάτικα.. 1
stevenosfp1999 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 ΟΧΙ δεν μπορείς, γιατι η κολοεταιρεία δεν άφηνε να τα εγκαταστήσεις δοκιμαστικά σε άλλο partition παρά μόνο στο κυρίoς. Σιγά μην ξηλώσω την εγκατάσταση του λειτουργικού μου για να δοκιμάσω τα windows 8. ε ναι διότι δεν υπάρχει το VMWare/VirtualBox κτλπ κτλπ...Όχι ρε φουστη μου μακάρι να υπήρχαν. Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τα windows 8 όλα τα τρολλ του κόσμου
Odyss3us Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 οταν μιλαμε για μελετη πανω σε GUI εργονομια ενοουμε κατι τετοιο: http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/10/11/reflecting-on-your-comments-on-the-start-screen.aspx με τα warm spots επι της οθονης για ποια τενοντιτιδα μιλας οταν ολοι οι medium-power users γνωριζουν ολα τα βασικα key-shortcuts, μη μου πεις εσυ εχεις μεινει ακομα μονο στο ctrl+c / ctrl+v ? ανεκαθεν η task bar εφευρισκε τροπους ειτε στη μια ακρη ειτε στην αλλη να προσαρμοσει εξτρα features, η charms bar ειναι στο ιδιο σημειο και βασει παρομοιας λογικης και επιτελους μετα απο τοσα χρονια το windows key των πληκτρολογιων απεκτησε λογο υπαρξης (για να μην αναφερω οτι πλεον με ενα δεξι κλικ στο start εχεις ολο το νευραλγικο μενου του συστηματος at your fingertips ) αλλωστε δε χρειαζονται εξηγησεις για το οφθαλμοφανες ειναι πολυ ευκολοτερο το ανοιγμα του photoshop, ή του windows update,ή του control panel, ή ενος παιχνιδιου κλπ οποιουδηποτε προγραμματος/shortcut αφου γινεται ισοποσα με ενα μονο κλικ κι οχι πισω απο πολλαπλα κλικ σε κρυμμενες custom βαθειες δενδροδομες, αλλα οταν φερνεις ως παραδειγμα τις πολυθρονες του σαλονιου γινεται αντιληπτο το ξεβολεμα σου περι νεοκοπου εχω προλαβει και τα win3.1 by the way, η ιδια γκρινια υπηρχε και για τις jump lists οταν πρωτοβγηκαν μετα απο λιγο εγιναν αναντικαταστατες...αναρωτιεμαι τι κραξιμο θα ετρωγε η MS αν εβγαζε εξαρχης τα 8ρια με το start button (με λινκ στο μετρο ui παντα) αφου οι "εμπειροι αμυητοι" δε θα εβλεπαν καμια διαφορα απο τα 7 τα οποια ηδη ειναι ενα σχεδον τελειο desktop λειτουργικο και δεν επιδεχονται περαιτερω βελτιωσηςενταξει ο καγκουρας θα θελει παντα να εχει 101 πεταμενα εικονιδια και folders στο desktop του με background τη Megan Fox, μεγα ατοπημα της Ms να στερησει( ; ) αυτη τη δυνατοτητα,ισως βιαστηκε λιγακι να ενοποιησει μεσα σε μια μερα αυτο που ακομα δεν εχει κανει ουτε η Apple μεταξυ iOs και MacOs αλλα σιγουρα ειναι μονοδρομος και ειναι το μελλονη πραγματικη δυναμη των 8 και των μελλοντικων εκδοσεων θα φανερωθει οταν οσονουπω θα κυκλοφορουν φτηνα wintel tablets και θα υπαρχει απολυτη συμβατοτητα και integration μεταξυ desktop/ tablet /smartphone και γενικα οποιασδηποτε mobile συσκευης
rfc Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ρε ξαφνικα ποσοι καινουργιοι λογαριασμοι πεσανε και ποσταρουνε απο το πουθενα, ολιγον περιεργο...............
Ren Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μου αρέσει πολύ όταν νεόκοποι χρήστες υπολογιστών έρχονται να διδάξουν GUI εργονομία και productivity. Κλαίω από συγκίνηση που μετράνε τα κλικς της ρουφιάνας της εργονομίας αλλά μετά γκρινιάζουν ο ff κάνει να ανοίξει 0,5sec περισσότερο από τον chrome.Προσπαθεις κανωντας "προσωπικη" επιθεση να βγαλεις καποιον λαθος. Το οτι καποιος ειναι "νεοκοπος" χρηστης απο τι φαινεται, απτα νουμερα των posts? Εκατοντάδες άνθρωποι που τόσα χρόνια έγραψαν βιβλία και έκαναν μελέτες για τους κανόνες του GUI design, αυτοκτονούν, μόλις ξεπρόβαλε το ModernUI (πρώην metro). Το καινούργιο του όνομα πρεπει να είναι "Η χαρά του γιατρού της τενοντίτιδας", τόσο ποντίκι που πρέπει να δουλέψει πέρα δώθε για να σκρολάρεις τις εφαρμογές ή να πιάσεις την charm bar.Λογια, κυριολεκτικα του αερα. Αν το κυριο μελημα σου ειναι το "σουρσιμο" του ποντικιου, ανεβασε το sensitivity. Τωρα να λεμε ανακριβειες και λογια του αερα, αφου ΟΤΙ εφαρμογη θες, και εφοσον εισαι ψυχαναγκαστικος και δεν την καρφιτσωνεις στην taskbar (ειτε στα 7 ειτε στα 8) , μπορεις πολυ ευκολα να την καρφιτσωσεις στο start των 8. Πως διαολο ειναι πιο ευκολο το μενου του 7 δεν το καταλαβαινω, που καθε φορα που εγκαθιστας εφαρμογη πρεπει να ξερεις και το ονομα της εταιριας που το εφτιαξε για να βρεις το path της στο start, μεσα σε 15 side menus. Μα σοβαρα τωρα, υπαρχει ατομο που 1)Δεν καρφιτσωνει πραματα στην task bar? 2)Δεν χρησιμοποιει τα shortcuts για να ανοιξει εφαρμογες? 3)Δεν χρησιμοποει το search? Αυτοι οι 3 ειναι μακραν οι πιο "αποδοτικοι" τροποι εργασιας, ειτε στα 7 ειτε στα 8. Οποτε, για τι ακριβως συζηταμε? Ρε ξαφνικα ποσοι καινουργιοι λογαριασμοι πεσανε και ποσταρουνε απο το πουθενα, ολιγον περιεργο............... Ναι, μας πληρωνει η MS να διαφημιζουμε τα 8. 1
ektor7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μου αρέσει πολύ όταν νεόκοποι χρήστες υπολογιστών έρχονται να διδάξουν GUI εργονομία και productivity. Κλαίω από συγκίνηση που μετράνε τα κλικς της ρουφιάνας της εργονομίας αλλά μετά γκρινιάζουν ο ff κάνει να ανοίξει 0,5sec περισσότερο από τον chrome. Εκατοντάδες άνθρωποι που τόσα χρόνια έγραψαν βιβλία και έκαναν μελέτες για τους κανόνες του GUI design, αυτοκτονούν, μόλις ξεπρόβαλε το ModernUI (πρώην metro). Το καινούργιο του όνομα πρεπει να είναι "Η χαρά του γιατρού της τενοντίτιδας", τόσο ποντίκι που πρέπει να δουλέψει πέρα δώθε για να σκρολάρεις τις εφαρμογές ή να πιάσεις την charm bar. Η προσέγγιση της MS με το metroUI είναι αυτή της κλασικής γυναικείας "τακτοποίησης". Ενώ το πρωι ξέρεις οτι έχεις μια πολυθρόνα ακριβώς απέναντι από την τιβι, δίπλα ένα τραπεζάκι για την μπύρα και ένα πουφ για τα ποδάρια σου, το βράδυ που γυρίζεις σπίτι τα βρίσκεις τακτοποιημένα, την πολυθρόνα να κοιτάει το feng sui, το τραπεζάκι με λουλούδια και ένα σεμεδάκι πάνω και το πουφ φυσικά το πετάξαμε γιατι δεν ταίριαζε στα χρώματα της κουρτίνας. Βάλε οτι σε 20' αρχίζει ο αγώνας κι έλα τώρα εσύ να μου μιλήσεις για εργονομία! Μα τι λογοδιάρροια μεσημεριάτικα.. Μιας και μιλαμε για εργονομια,ξεροντας οτι μια απο τις κυριες συνηθειες του έλληνα και οχι μονο,ειναι να κατεβαζει μουσικη απο το YouTube.Μηπως ξερεις καποιο προγραμμα στα windows7 που να κατεβαζει απο το youtube απευθευειας σε mp3 φορμα και να μη τρωμε τα νιατα μας να τα κατεβαζουμε σε mp4 και μετα να τα κανουμε covert σε mp3 και στο τέλος να καθομαστε να διαγραφουμε τα mp4?
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μα σοβαρα τωρα, υπαρχει ατομο που 1)Δεν καρφιτσωνει πραματα στην task bar? 2)Δεν χρησιμοποιει τα shortcuts για να ανοιξει εφαρμογες? 3)Δεν χρησιμοποει το search? Αυτοι οι 3 ειναι μακραν οι πιο "αποδοτικοι" τροποι εργασιας, ειτε στα 7 ειτε στα 8. Οποτε, για τι ακριβως συζηταμε? Κάνω μόνο το δεύτερο, ενίοτε.
f1vettel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μιας και μιλαμε για εργονομια,ξεροντας οτι μια απο τις κυριες συνηθειες του έλληνα και οχι μονο,ειναι να κατεβαζει μουσικη απο το YouTube.Μηπως ξερεις καποιο προγραμμα στα windows7 που να κατεβαζει απο το youtube απευθευειας σε mp3 φορμα και να μη τρωμε τα νιατα μας να τα κατεβαζουμε σε mp4 και μετα να τα κανουμε covert σε mp3 και στο τέλος να καθομαστε να διαγραφουμε τα mp4? http://www.youtube-mp3.org/ Bαζεις το λινκ και κατεβαζει το mp3,απλα και γρηγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα