Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Έχω ένα WD elements 1023 1ΤΒ και όπως πάρα πολύς κόσμος όπως βλέπω και στο internet έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα(να μην αναγνωρίζετε ο σκληρός δίσκος) με τους συγκεκριμένους σκληρούς δίσκους της "αξιαγάπητης" Western Digital.

-Το πρόβλημα:

Ο σκληρός δίσκος (ακόμα δε χρόνισε...) δε μπορεί πλέον να αναγνωριστεί από κανένα λειτουργικό σύστημα(δοκίμασα σε win7, linux, diskpart). Το λαμπάκι του ανάβει κανονικά αλλά τίποτε παραπάνω.(Δεν φαίνεται ούτε και από τα εργαλεία διαχειριστή(για να μη μου πείτε να αντιστοιχίσω γράμμα...:P ) ). Αν τον αφήσω πολύ ώρα μέσα βέβαια, σε κάποια φάση κάτι θα μου εμφανίσει, αλλά δε θα ξέρει ότι είναι σκληρός δίσκος...

-Δοκίμασα:

-Όπως ανέφερα παραπάνω και σε linux χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

-Update τους drivers της μητρικής για τα usb

-BIOS update

-Σε άλλα pc

-Ελαφρά χτυπήματα στη πλάτη του σκληρού για συμπαράσταση, αλλά πάλι τίποτα(joke :P)

Για τα παραπάνω έφαγα το internet και δε βρήκα κάποια λύση. Η WD δεν λέει τίποτα. Κάποιο firmware update δε βρήκα, αλλά και να έβρισκα θα μου πεις πως θα το έβαζες αν δεν μπορείς να δεις τον σκληρό.

Μεγαλύτερο πρόβλημα: Σκέφτηκα, "Οκ no problem, ανήγεις την θήκη, δοκιμάζεις αν λειτουργεί τουλάχιστον ο σκληρός, και παίρνεις με ένα 10euraki μια καινούρια και μια χαρα..."

Αμ δε...Άνηξα την θήκη του σκληρού δίσκου....και τι να δω...Ο ΔΙΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SATA. Αντίθετα έχει σκέτα pins. 12(6 και 6 σε δύο σειρές) και άλλα 2 πιο πέρα. Τι κάνω με αυτό??? Ονομάζετε κάπως αυτής της μορφής η συνδεσμολογία? Θα μπορέσω να βρω θήκη με τέτοια συνδεσμολογία?

Υ.Γ. Ο σκληρός αγοράστικε από Γαλλία σε διακοπές οπότε να τον επιστρέψω στο κατάστημα δεν γίνετε(όχι ότι θα με χαλούσε ένα remake του ταξιδιού, αλλά no money, no funny)

Ευελπιστώ σε απάντηση,

συγνώμη για τις σάλτσες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...