Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Το συστημα που εχω ειναι περιπου 4+ χρονων και ειναι το εξης:

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz (3GHz OC)

GPU: Gainward GeForce 9800 GT 1GB

Motherboard: MSI P7N SLI (Την απλη, οχι την Platinum)

RAM: 4GB DDR2 (667MHz)

PSU: Thermaltake Toughpower 750w

Hard Disks: Samsung 840 SSD 128GB & WD 320GB & WD 640GB

Monitor: Samsung SyncMaster 2243NW (1680x1050)

Θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Δειτε τις παρακατω εικονες απο Skyrim την ωρα που εφτιαχνα τον χαρακτηρα:

20130514_192527.jpg 20130514_193211.jpg 20130514_193239.jpg

Ξαφνικα κολλαει το παιχνιδι και ο υπολογιστης, η εικονα γινεται οπως βλεπετε και θελει hard reset. Αυτο εχει γινει περιπου 4 φορες την ωρα που προσπαθω να φτιαξω τον χαρακτηρα. Μια απο αυτες τις φορες εφαγα και bsod με κωδικο 016. Εβγαλα τους beta drivers και γυρισα στους τελευταιους κανονικους και δεν ξανα εφαγα bsod, αλλα το προβλημα παρεμηνε. Να αναφερω οτι το ιδιο μου συναιβει μια φορα στο Max Payne 3 ή στο Tomb Raider(δεν θυμαμαι πιο απο τα δυο), οποτε δεν νομιζω να φταιει το Skyrim.

Τι πιστευετε? Τα φτυνει η καρτουλα μου?

EDIT: Το ξανα επαθα, αλλα αυτη τη φορα δεν παγωσε. Εγινε την 1η φορα, μαυρησε η οθονη και επανηλθε, μετα απο λιγα δευτερολεπτα ξαναγινε παλι το ιδιο και την τριτη φορα με πεταξε απο το παιχνιδι(ειχε κρασαρει και ο firefox) και ελεγε οτι οι drivers της καρτας ειχαν failαρει και κανανε με επιτυχια recover.

Επεξ/σία από superKots
Δημοσ.

αν ψαχτεις στο φορουμ πολλοι κατοχοι των 8800gt/9800gt λενε οτι σιγα σιγα πεθαινει η καρτουλα τους!

μαλλον τις "αποσυρει" η nvidia....!

οποτε μαλλον πρεπει να αρχισεις την αναζητηση νεας καρτας..

Δημοσ.

η καρτουλα σου πεθαινει σιγα σιγα,κατι πολυ κοινο για τη συγκεκριμενη σειρα.Οποτε θα προσπαθησουμε μηπως τη σωσουμε.Αρχικα κατεβαζεις το hwmonitor και ποσταρεις screenshot του προγραμματος κατα τη διαρκεια που παιζεις.(εκτος και αν ξερεις τιος θερμοκρασιες του συστηματος σου,οποτε τις αναφερεις)

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες ειναι αυτες(μετα απο 5 λεπτα στο σημειο που φτιαχνεις χαρακτηρα):

Untitled.jpg

Πιστευω οτι πρεπει να φταιει καποιο mod που εχω βαλει(δεν εχω βαλει πολλα), αλλα απο την αλλη μου το εχει κανει και σε αλλο game.

Δημοσ.

Αυτες ειναι την ωρα που φτιαχνω χαρακτηρα στο Skyrim. Εκανα alt-tab και τραβηξα screenshot. Οταν επαιζα Tomb Raider που τις ειχα σημειωσει, ηταν 71/71/71. Τωρα που τρεχω μονο firefox ειναι 62/62/62.

Δημοσ.

ειναι υψηλες σε idle...δοκιμασε να αλλαξεις τη παστα της ψυχτρας σου πριν την πεταξεις...ξεσκονισμα καλο μη ξεχασεις με ενα πινελο...μπορει να ειναι θεμα θερμοκρασιων αλλα κατα 90% η καρτα παει για φουντο 

Δημοσ.

οπως αναφερθηκε,θα πρεπει να βγαλεις την καρτα απ οτον υπολογιστη και να την καθαρισεις.Οποτε ξεκινας ,πηγαινοντας αγοραζοντας αυτοΕπειτα,βγαζεις την καρτα απο τον υπολογιστη,αφαιρεις την ψυτκρα ,αλλαζεις θερμοαγωγιμη παστα ,τα ξαναμονταρεις και βλεπεις αν πετυχε.Αν δεν γνωριζεις καθολου την παραπανω διαδικασια,πες μας ωστε να την περιγραψουμε με περισσοτερες λεπτομερειες

Δημοσ.

Μονο για επεξεργαστη ξερω. Για καρτα δεν γνωριζω την διαδικασια. Αυτη εχω:

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=75

Παντως ρε παιδια, το Tomb Raider και το Max Payne 3 τα επαιξα(προσφατα) μια χαρα χωρις προβληματα. Οποτε μπορει να πεθαινει αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και για πεταμα απο τωρα. Δεν πρεπει να περιμενω μεχρι να τα φτυσει τελειως πριν κοιταξω για καινουργια?

Δημοσ.

ξεβιδωνεις την ψυχτρα και βλεπεις αν στο σημειο που "ακουμπαει" το τσιπακι εχει καθολου παστα...αν δεν εχει βαζεις λιγο στη ψυχτρα και τη ξανατοποθετεις.ιδιο πραμα ειναι με του επεξεργαστη ειναι.

οταν λες απο τωρα? 4 χρονια την εχεις και σε λιγο δεν θα σε καλυπτει πλεον...ειναι παλια καρτουλα

κατε εμε το καλυτερο ειναι να παρεις καινουργια να σ αντεξει αλλα τοσα χρονια απροβληματιστα :)

Δημοσ.
κατε εμε το καλυτερο ειναι να παρεις καινουργια να σ αντεξει αλλα τοσα χρονια απροβληματιστα :)

Μωρε εγω συμφωνω μαζι σου και δεν θα με χαλαγε μια καινουργια, αλλα το θεμα ειναι ποσα πρεπει να σκασω για να παρω μια ισαξια καρτα(στα τωρινα δεδομενα) που να κρατησει 3-4 χρονια? :whistle:

Δημοσ.

σημερα η 7850 ειναι οτι ηταν τοτε η 9800gt για να σ δωσω να καταλαβεις..

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31587&cat=5

μια πολυ καλη υλοποιηση και 3 χρονια εγγυηση απο τη gigabyte 

βεβαια πολυ καλη επιλογη ειναι και η 7790 που πλησιαζει αρκετα την 7850 και ειναι σχεδον -40ε..

http://www.skroutz.gr/s/3079580/Gigabyte-Radeon-HD7790-1GB-OC.html

Δημοσ.

Μαλιστα. Οποτε καθαριζω την καρτα και αλλαζω παστα, ενω συντομα αρχιζω ψαξιμο για καινουργια.*sniff*

Δημοσ.

αν εχει λιγο παστα παρε λιγο χαρτι κουζινας με λιγο πρασινο οινοπνευμα και καθαρισε

ακομα καθαρισε με τον ιδιο τροπο και την ψυχτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...