Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία κονσόλα που να έχω αγοράσει μόνο μια φορά, όλες τις αγοράζω τουλάχιστον 2 φορές και ανοίγω μόνο το ένα κουτί. Κάποιες (ανάλογα τις δυνατότητες που έχουν) μπορεί να τις αγοράσω ακόμα περισσότερες για να χρησιμοποιήσω τις 2 από αυτές.

Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή περίπτωση να μην κρατήσω μια σφραγισμένη.

Για επένδυση είναι μια πολύ καλή απάντηση όπως ήδη αναφέρθηκε, αλλά εγώ θα πω πως είμαι φανατικός συλλέκτης και πως ότι θεωρώ πως στο μέλλον δεν θα μπορώ να το βρω εύκολα αν το θελήσω, φροντίζω να κάνω κάτι για αυτό.

1.JPG?dl=1

2 PS Vita ανοιγμένα (το ένα χακαρισμένο το άλλο κανονικό)

2.JPG?dl=1

2 NES Classic σφραγισμένα

Μπορώ να σου ανεβάσω κυριολεκτικά πάνω από 100 τίτλους που έχω διπλούς και ο ένας είναι σφραγισμένος. Οι τίτλοι που έχω από μια φορά και είναι σφραγισμένοι είναι ακόμα περισσότεροι αφού τους κατεβάζω digital και αγοράζω τις σπάνιες φυσικές τους εκδόσεις για όταν χαθούν τα ψηφιακά καταστήματα και οι 3000 κόπιες τους πωλουνται για 500 δολλάρια η κάθε μια κάνοντας δύσκολη την αγορά τους (ήδη καποιες πωλουνται προς 200 δολλάρια).

Το αν θα μου την δωσει και σε 30 χρόνια τα πουλήσω όλα βέβαια είναι ένα άλλο θέμα.

• Like 3
  • Απαντ. 963
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία κονσόλα που να έχω αγοράσει μόνο μια φορά, όλες τις αγοράζω τουλάχιστον 2 φορές και ανοίγω μόνο το ένα κουτί. Κάποιες (ανάλογα τις δυνατότητες που έχουν) μπορεί να τις αγοράσω ακόμα περισσότερες για να χρησιμοποιήσω τις 2 από αυτές.

Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή περίπτωση να μην κρατήσω μια σφραγισμένη.

Για επένδυση είναι μια πολύ καλή απάντηση όπως ήδη αναφέρθηκε, αλλά εγώ θα πω πως είμαι φανατικός συλλέκτης και πως ότι θεωρώ πως στο μέλλον δεν θα μπορώ να το βρω εύκολα αν το θελήσω, φροντίζω να κάνω κάτι για αυτό.

1.JPG?dl=1

2 PS Vita ανοιγμένα (το ένα χακαρισμένο το άλλο κανονικό)

2.JPG?dl=1

2 NES Classic σφραγισμένα

Μπορώ να σου ανεβάσω κυριολεκτικά πάνω από 100 τίτλους που έχω διπλούς και ο ένας είναι σφραγισμένος. Οι τίτλοι που έχω από μια φορά και είναι σφραγισμένοι είναι ακόμα περισσότεροι αφού τους κατεβάζω digital και αγοράζω τις σπάνιες φυσικές τους εκδόσεις για όταν χαθούν τα ψηφιακά καταστήματα και οι 3000 κόπιες τους πωλουνται για 500 δολλάρια η κάθε μια κάνοντας δύσκολη την αγορά τους (ήδη καποιες πωλουνται προς 200 δολλάρια).

Το αν θα μου την δωσει και σε 30 χρόνια τα πουλήσω όλα βέβαια είναι ένα άλλο θέμα.

Και τόσο καιρό είχα τύψεις ότι πετάω πολλά χρήματα σε gaming!  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να κάνω ανάλυση, όποιος έχει δει τι παιχνίδια πουλάω στις αγγελίες μπορεί να καταλάβει ότι βγαζω τουλάχιστον τα 3πλα από ότι χαλάω, σωστή διαχείριση στα χρήματα θέλει (ειδικά αν όντως αγαπάς τα βιντεοπαιχνίδια και μαζεύεις και για εσένα κόπιες) και να ξέρεις την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών από έξω.

edit: Και για να γίνω πιο κατανοητός (μόλις 20 λεπτά από την παραπάνω απάντηση μου), μόλις αγόρασα αυτό (1500 κόπιες παγκοσμιως και εξαντληθηκε σε 2 λεπτά). Έδωσα 30 δολλάρια, στο ebay ήδη εμφανιστηκε στα 70 δολλάρια (και βεβαιως σε ένα χρόνο όσοι το έχουν ακόμα σφραγισμένο το πάνε ένα 120αρι-150αρι.

Δεν σκοπευω βεβαια να το πουλήσω γιατί πήρα μόνο μια κόπια, απλά δίνω ένα παράδειγμα.

2017-10-03_0-02-09.jpg?dl=1

• Like 4
Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να κάνω ανάλυση, όποιος έχει δει τι παιχνίδια πουλάω στις αγγελίες μπορεί να καταλάβει ότι βγαζω τουλάχιστον τα 3πλα από ότι χαλάω, σωστή διαχείριση στα χρήματα θέλει (ειδικά αν όντως αγαπάς τα βιντεοπαιχνίδια και μαζεύεις και για εσένα κόπιες) και να ξέρεις την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών από έξω.

Σίγουρα θέλει σωστή διαχείριση αλλά πάνω απ'όλα θέλει αρκετό ελεύθερο χρόνο να ασχολείσαι με αγοραπωλησίες, που δεν είναι εύκολο νομίζω να έχεις ειδικά αν εργάζεσαι παράλληλα σε full time job που υποθέτω ότι έχεις, αφού όπως λες αν τα έβαζες από το μισθό σου θα είχες και εσύ τύψεις. :huh:

Δημοσ.

Είμαι πωλητής στο ebay αρκετά χρόνια, εδώ η λέξη συλλεκτικό έχει άλλη αξία (ή θα πουλάω κάτι που έχουν 1000 άτομα σε όλο τον κόσμο σε physical αλλά επειδή στο PSN έχει 4,99$ τόσο πρέπει να το δώσω και εγώ (άντε 2$-3$ παραπάνω) ή θα πουλάνε Game Boy 'σπάνια'  (γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, ελάχιστοι προλαβανε να το αγοράσουν) προς 100 ευρώ.

Δεν χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη επέκταση σε αυτό το θέμα, την φωτό την έβαλα για να δειξω ουσιαστικα πως έχω ακόμα 2 NES από πέρυσι και ομοίως, πήρα και το SNES ζευγάρι.

Δημοσ.

Είμαι πωλητής στο ebay αρκετά χρόνια, εδώ η λέξη συλλεκτικό έχει άλλη αξία (ή θα πουλάω κάτι που έχουν 1000 άτομα σε όλο τον κόσμο σε physical αλλά επειδή στο PSN έχει 4,99$ τόσο πρέπει να το δώσω και εγώ (άντε 2$-3$ παραπάνω) ή θα πουλάνε Game Boy 'σπάνια'  (γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, ελάχιστοι προλαβανε να το αγοράσουν) προς 100 ευρώ.

Δεν χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη επέκταση σε αυτό το θέμα, την φωτό την έβαλα για να δειξω ουσιαστικα πως έχω ακόμα 2 NES από πέρυσι και ομοίως, πήρα και το SNES ζευγάρι.

Προς θεού δεν σε κατηγόρισε κανένας , ο καθένας κάνει τα κουμαντα του , εμένα μου αρκεί που μας ενημερώνεις άψογα για τα θέματα εδώ και αλλού και είσαι σίγουρα γνώστης του αντικειμένου !  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Απλά λέω γιατί συχνάζω σε forum με πολλούς συλλέκτες και υπάρχει πολύ κράξιμο :P

Αυτά είναι σημερινά με την ευκαιρία.

1.JPG?dl=1

Ισχύει κανένας δεν σε κατηγορεί με τα λεφτά του ο καθένας ότι θέλει κάνει.
Δημοσ.

Το κύριο πρόβλημα πάντως από ένα σημείο και μετά είναι ο χώρος.

Ίσα ίσα αν αγοράζεις πακέτα και πουλάς ότι δεν θες ή διπλά από πράγματα που ξέρεις ότι θα ανεβάσουν αξία μπορείς να βγάζεις και κέρδος.

Δημοσ.

Το κέρδος είναι τεράστιο αν είσαι κλασσικός scalper. Αν είσαι όντως συλλέκτης και πάλι έχεις περιθώρια κέρδους αλλά θα πρέπει να κάνεις προσεκτικότερες κινήσεις. Αν πχ αγοράσω έναν σπάνιο τίτλο από 2 φορές (πχ μια φυσική έκδοση ενός digital τίτλου που βγαινει σε λίγα αντίτυπα), θα σκάσω κοντά στα 45 ευρώ. Το ένα μετά το πουλάω 50 και παίρνω πίσω τα λεφτά μου τα οποία τα αποταμιεύω για επόμενο τίτλο που θα μου αποφέρει κέρδος, ακόμα και αν τον πάρω και εκείνον από 2 φορές για να κρατήσω και εγώ τον έναν. Αν αρχίσω να χαλάω από το κέρδος λεφτά σε σουβλάκια και κρέπες, χάθηκε το παιχνίδι για αυτο και αποταμιευω ξεχωριστά το κέρδος από τον κανονικο μου λογαριασμο τον οποίον τον εχω βεβαια για σοβαρότερα πραγματα και αντίστοιχα, δεν πειράζω τον λογαριασμό του κέρδους αν δεν υπάρχει λόγος.

Αυτή την στιγμή έχω κοντά στα 450 παιχνίδια για PSP, τα 400+ από αυτά είναι αγορασμένα από τα Public προς 2 ευρω από τα μεταχειρισμένα. Ομοίως και για PS2 που τα πουλουσε 1 ευρώ (πλεον δεν πολυφερνει PS2). Έχω παρει από τα ράφια του με ένα ευρώ πανακριβους πλεον τίτλους οπως Dark Cloud, Ico, Silent Hill Origins, Marvel VS Capcom 2, Grandia II.

Το να πουλήσεις ένα SNES Mini για να πάρεις 2 φορές τα λεφτά σου δεν μου λέει τίποτα, αν δεν έχεις μάθει να τα χειρίζεσαι, άντε στην καλύτερη να φύγουν στο ενοικιο σου (αν και πιο πολύ φανταζομαι σε κανενα καινουργιο κινητο το οποιο μετά από λίγους μήνες θα πουληθει μισοτιμής).

Δημοσ.

Αν πχ αγοράσω έναν σπάνιο τίτλο από 2 φορές (πχ μια φυσική έκδοση ενός digital τίτλου που βγαινει σε λίγα αντίτυπα), θα σκάσω κοντά στα 45 ευρώ. Το ένα μετά το πουλάω 50 και παίρνω πίσω τα λεφτά μου τα οποία τα αποταμιεύω για επόμενο τίτλο που θα μου αποφέρει κέρδος,

Θα δώσεις 45 ευρώ και θα το πουλήσεις 50. Το κέρδος σου θα είναι 5 ευρώ.

Βέβαια για να το πουλήσεις ακριβότερα απο ότι το πήρες, σημαίνει ότι έχουν περάσει 3-4 χρόνια απο την ημερομηνία αγοράς και το παιχνιδάκι σου δεν υπάρχει στο σκρουτζ καινούριο.

Βεβαια θα εξακολουθεί να υπάρχει και μετά την 4ετία, για ακόμα 1-2 χρόνια, μεταχείρα σε αγγελίες και στο EBAY. Χαμηλότερα απο τα 50 ευρώ που το πήρες. 

Αρα αισίως έχουν περάσει 6 χρονάκια για να βγάλεις κέρδος 5ευρώ.

Και αν αυτό το έχεις κάνει για 100 παιχνίδια σου λέω (100  x 50 ευρώ = 5.000 κεφάλαιο!). Στα 6 χρόνια δεν έχεις πάρει τίποτα, αλλά μετά τσιμπάς (100 Χ 5ευρώ = ) 500 ευρώ.

Εγώ σου λέω δεν δουλέυεις μόνο με 5ευρα, αλλά και 10ευρο κέρδος. Παίζεις γύρω στα 500 με 1.000 ευρώ τσέπη τα 6 χρόνια. Δηλαδή διαθέτεις 5.000-10.000 ευρώ για να πάρεις πίσω αναδρομικά στην 6ετία 1,7% το χρόνο !

Τρίχες δηλαδή. 

Επειδή ασχολούμαι και εγώ με το θέμα, με πρόχειρους υπολογισμούς, θεωρώ ότι μας ψιλοτρολάρεις (μην πω χοντρό). Και άσε εμένα που είμαι χομπίστας.

Κορυφαία μαγαζιά του είδους με τρελό Location ( πχ gamestation, gamescom.gr) που είναι αποκλειστικά αυτή η δραστηριότητα τους, θα επρεπε να κυκλοφορούν τώρα με lamborghini. Εκτός και αν τόσα χρόνια δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. 

• Like 1
Δημοσ.

Nes classic mini στα διπλάσια χρηματα,nough said.

Εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα με τα παραπάνω που αναφέρθηκαν,βέβαια στην παραπάνω πρόσφατη περίπτωση του nes(όπως και εν μέρη με το mining με τις κάρτες)αυτά κατάλληλου να γίνονται εις βάρος του άλλου.

Και σε collectors edition ήθελα του dark souls 3 για pc και κάποιοι τις τσίμπησαν όλες για να τις πουλήσουν τα διπλά,μέχρι και με τα amiibo.

Γενικά το sculping μεγάλο πρόβλημα που περνάει στον άλλο άμεσα η εμμεσα,και αυτοί που γενικά λειτουργούν έτσι μόνο πάθος για το video gaming δεν έχουν.

Είναι σχεδόν ίδια περίπτωση με όσους ασχολούνται με την μπάλα επειδή λιώνουν στο στοίχημα(βέβαια αυτοί δεν βγάζουν χρήματα εις βάρος του άλλου).

Σόρρυ για το off topic :P

Δημοσ.

Θα δώσεις 45 ευρώ και θα το πουλήσεις 50. Το κέρδος σου θα είναι 5 ευρώ.

Βέβαια για να το πουλήσεις ακριβότερα απο ότι το πήρες, σημαίνει ότι έχουν περάσει 3-4 χρόνια απο την ημερομηνία αγοράς και το παιχνιδάκι σου δεν υπάρχει στο σκρουτζ καινούριο.

Βεβαια θα εξακολουθεί να υπάρχει και μετά την 4ετία, για ακόμα 1-2 χρόνια, μεταχείρα σε αγγελίες και στο EBAY. Χαμηλότερα απο τα 50 ευρώ που το πήρες. 

Αρα αισίως έχουν περάσει 6 χρονάκια για να βγάλεις κέρδος 5ευρώ.

Και αν αυτό το έχεις κάνει για 100 παιχνίδια σου λέω (100  x 50 ευρώ = 5.000 κεφάλαιο!). Στα 6 χρόνια δεν έχεις πάρει τίποτα, αλλά μετά τσιμπάς (100 Χ 5ευρώ = ) 500 ευρώ.

Εγώ σου λέω δεν δουλέυεις μόνο με 5ευρα, αλλά και 10ευρο κέρδος. Παίζεις γύρω στα 500 με 1.000 ευρώ τσέπη τα 6 χρόνια. Δηλαδή διαθέτεις 5.000-10.000 ευρώ για να πάρεις πίσω αναδρομικά στην 6ετία 1,7% το χρόνο !

Τρίχες δηλαδή. 

Επειδή ασχολούμαι και εγώ με το θέμα, με πρόχειρους υπολογισμούς, θεωρώ ότι μας ψιλοτρολάρεις (μην πω χοντρό). Και άσε εμένα που είμαι χομπίστας.

Κορυφαία μαγαζιά του είδους με τρελό Location ( πχ gamestation, gamescom.gr) που είναι αποκλειστικά αυτή η δραστηριότητα τους, θα επρεπε να κυκλοφορούν τώρα με lamborghini. Εκτός και αν τόσα χρόνια δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. 

Αν διαβάσεις τι έγραψε, αναφέρει ότι με 45 Ευρώ παίρνει δύο κόπιες, κρατάει τη μία κάβα και πουλάει την άλλη 50. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...