Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω λάθος να νομίζω ότι δεν θα τα βρούμε, ούτε στον ορισμό, ούτε στην υποκειμενικότητα του όρου "προσφορά";

Για παράδειγμα τα παραπάνω λίγα δικά μου post, νομίζεις ότι είναι απίθανο να θεωρηθούν "προσφορά" από κάποιους λίγους;

Τον άλλο, αφού δεν έχω καθόλου φίλους, πως τον έκανα κολλητό;

Όχι μόνο high ground, αλλά επειδή δεν γνωρίζω την κατάσταση "hard feelings", το

+1 ;)

ήταν ακαριαία εκτίμηση αλλάγης attitude. Και εις ανώτερα.

Δημοσ.

Πως φαίνεται από χιλιόμετρα ποιος είναι ο ημιμαθής.

Εμπιστεύσου τις ίδιες εταιρίες που έτρεξαν με 1000 να ψηφίσουν το CISPA για να πάει περίπατο η internetική σου ελευθερία. Πολύ έξυπνο. Σου σερβίρουν το cloud χωρίς κανένα κέρδος (?) από την καλή τους την καρδιά.

Επειδή τις πήρε ο πόνος, πώς θα δουλεύεις εσύ στους 13 υπολογιστές σου. Έτσι, πάμε γερά ρε. CLOUD!!!

Θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις πού ακριβώς διακρίνεις την ημιμάθειά μου στο κείμενό μου. Εκτός κι αν είσαι κανένας πράκτορας κάποιας μυστικής υπηρεσίας και δεν το λες.

Ξεκίνησε ένα θέμα με άξονα τη χρησιμότητα μιας υπηρεσίας και το κάναμε κέντρο ανάπτυξης συνωμοσιών.

Αν το επεκτείνουμε κι άλλο αφού το θέλετε, κανέναν δεν πειράζει που ο "υπερκοριός" της ΕΥΠ πιάνει συνομιλίες κινητών χωρίς φυσικά δικαστική έγκριση. Και τι θα κάνω δηλαδή, δε θα ξαναχρησιμοποιήσω κινητό για να μη με ακούν; Θα στέλνω τα μηνύματα μου με ταχυδρομικό περιστέρι για να είμαι σίγουρος. Εκτός κι αν μου το φάει καμιά γάτα.

Όταν συζητάμε ένα θέμα καλό είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτό με λογικά επιχειρήματα και όχι με παρεκτροπές με μόνο σκοπό να θάψουμε κάτι που δεν το γουστάρουμε.

Τα παραδείγματα καταπάτησης δικαιωμάτων είναι άπειρα. Αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι τον οποιοδήποτε να με λέει ημιμαθή. Δε με ξέρει κι από χθες.

Δημοσ.

Ναι, ναι, όλα cloud! Μπεεεε...

Να σας ελέγχει η κάθε εταιρία. Έμαθε τα πάντα για τη ζωή σας μέσω των social μύδια, να μάθει και τα αρχεία σας με το cloud.

Και το photoshop κλπ στο cloud πήγανε, και σιγά μην τα ξαναβρεί κανένας τσάμπα. Αλλά δεν πειράζει, το cloud μαμάτο, ε; Έτσι. Ό,τι σας σερβίρουν, αμάσητο και ασάλιοτο.

Όσο για τη Google που αύξησε τον χώρο, εσείς που χαίρεστε... Μην παραπονεθεί κανείς από εσάς που δε θα έχει micro sd το επόμενο nexus, γιατί θα φάτε κράξιμο που θα είναι όλο δικό σας.

Καληνύχτα.

Φίλε στα λεγόμενα σου δεν έχεις άδικο για μένα, πιστεύω περίπου τα ίδια πράγματα με αυτά που πιστεύεις και εσύ για το cloud με μια μικρή λεπτομέρεια.

Δεν την βρίσκω με το να αποκαλώ του άλλους πρόβατα και να τους κράζω.

Αν θες πραγματικά να εξηγήσεις γιατί το cloud είναι επικίνδυνο όσο το συνιθίζουμε και τους κινδύνους που υπάρχουν με αυτό ή τέλωςπάντων να πεις με επηχειρήματα την αποψή σου χωρίς κράξιμο θα ήταν πολύ καλύτερα νομίζω.

Βέβαια εγώ δεν είμαι εσύ, και μπορείς να κάνεις ότι εσύ επιθυμείς. Αν αυτό είναι να κράζεις τους υπόλοιπους για μια κουβέντα χωρίς νόημα συνέχισε, πάντως αυτό το βρίσκω ανούσιο καθώς κράζοντας δεν πρόκειται να πείσεις κάποιον, για τα κατα την προσωπική μου γνώμη πάντα, σωστά πιστεύω σου πάνω σε αυτό το θέμα.

φιλικά χωρίς επιθυμία για αντιπαράθεση :)

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορουμίτες, σας παρακαλώ θερμά να ρίξετε λίγο τους τόνους! Είναι ανάγκη σε ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση να δημιουργούνται εντάσεις και να δημοσιεύονται εριστικά μηνύματα;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Για όποιον τον απασχολούν η ασφάλεια των δεδομένων του και θέλει να χρησιμοποιήσει μία cloud υπηρεσία παραθέτω αυτή την λύση.
Encrypted Online Storage from Tresorit (http://lifehacker.com/5994394/get-50gb-of-free-encrypted-online-storage-from-tresorit )

Έχω κάνει και κει λογαριασμό (ξέχασα να το αναφέρω νωρίτερα :-) ) 
μέχρι 20 Μαιου εάν κάνετε λογαριασμό από το παραπάνω link σας δίνει for life 50gb αντί για 5gb

Προσοχή όμως στον κωδικό που θα βάλετε, διότι εάν τον ξεχάσετε δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε ή να τον κάνετε reset χάνεται τα αρχεία σας μέχρι τουλάχιστον να τον θυμηθείτε.

όσον αφορά την ασφάλεια, παραθέτω :

Files are encrypted with AES-256 before being uploaded to the cloud. Additional security is provided before upload by HMAC message authentication codes applied on SHA-512 hashes. Encrypted files are uploaded to the cloud using TLS-protected channels.

• Like 3
Δημοσ.

Να προσθέσω με τη σειρά μου στη λύση του takjar, ενδεικτικά μόνο, κάποιες local επιλογές (encryption πριν το ανέβασμα):

1. 7zip-encryption

Μακράν η απλούστερη:

Οδηγός.

Είναι στ' αλήθεια ασφαλές;

και

2. Truecrypt

Πιο σύνθετες ρουτίνες, που απαιτούν διάβασμα και γνώση του τι κάνεις.

http://www.truecrypt.org/

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πότε θα έχουμε επιτέλους τα 15 gb? Είμαι εδώ και καιρό στο 100% της χωρητικότητας του gmail...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πότε θα έχουμε επιτέλους τα 15 gb? Είμαι εδώ και καιρό στο 100% της χωρητικότητας του gmail...

Το πρόλαβεσ το promotion με το Quickoffice για έξτρα 10gb ?

Σύνολο 25gb?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από όσο ξέρω όχι, αλλά δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Εγκατέστησε σε ένα Android το QuickOffice και κάνε log in στο gmail σου

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όχι.

Προς όλους: Νομίζετε ότι οι εταιρίες σας δίνουν τσάμπα τόσο χώρο απο την καλή τους την καρδιά, ε; Καληνύχτα και καλή τύχη.

Oχι, απλα τα βγαζεις απτο μυαλο σου :D

Όπως η Google π.χ.

Σας δίνει τσάμπα, χάρτες, youtube, google translate, android, chrome os, gmail κλπ

Α, ναι. ξέχασα ότι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα που σαν ιερό στόχο έχει την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Όχι ότι έχει κέρδος πουλώντας τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαφημιστές ώστε να φτιάξουν το προφιλ του καταναλωτικού κοινού.

Όχι ότι διαβάζει τα e-mail στο gmail για να σας κάνει στοχευμένες διαφημίσεις. Στο youtube έβαλε διαφημίσεις κλπ.

Oταν κατι στο προσφερουν δωρεαν, προφανως απο καπου πρεπει να βγαλουν λεφτα. Αρα διαφημισεις. Εφοσον λοιπον συμφωνουμε φανταζομαι οτι δεν τις γλυτωνεις τις διαφημησεις, τοτε καλα κανουν και ειναι στοχευμενες. Προτιμω να βλεπω (και μετα να κλεινω) διαφημησεις για το καινουργιο S4 παρα για την καινουργια barbie.

Και ναι, εχουν εκει στη google εναν χοντρουλη με γυαλια και σπυρακια που τρωει lays και διαβαζει μερικα δις emails την μερα. Πολυ λογικο. Αλλα αντε, ας πουμε οτι εχεις δικιο. So fucking what? Αμα σε ενοχλει κατι τετοιο, μη στελνεις οτι δεν θες να διαβαστει με mail. Kαι γω αυτη τη στιγμη και οποιος αλλος γουσταρει μπορει να διαβασει το post σου και να καταλαβει 1000 πραματα για σενα. Αλλα παρολαυτα ποσταρες. Η google μπορει να διαβασει αυτα που εγραψες εδω στο insomnia και να σε φακελωσει. Αλλα παρολαυτα γραφεις, χωρις μαλιστα να κερδιζεις κατι, μιας και το insomnia ουτε email εχει, ουτε youtube ουτε ουτε ουτε...Οποτε, do us a favor

Υ.Γ.: Και τα nexus γιατί είναι τόσο φτηνά:

1) Δεν πληρώνει π.χ. η ASUS προγραμματιστές για τις αναβαθμίσεις και τη δημιουργία έκδοσης android. Που σημαίνει ότι το android πάει δωρεάν στους κατασκευαστές, ΟΧΙ σε εσάς. Ανοιχτό λογισμικό, δε σημαίνει και δωρεάν λογισμικό. Γιατί πολλοί τα μπερδεύουν.

No shit sherlock. Που πεφτει η Αμερικη ειπαμε?

Ναι, τις κατέχω. Εσύ φαίνεται ότι δεν κατέχεις, ούτε τις τότε, ούτε τις σημερινές, για αυτό και τρως αμάσητο ότι σου σερβίρουν.

Δηλαδη αν καποιος χρησιμοποιει το cloud γιατι κανει καλυτερα τη δουλεια του βρε αδερφε, σημενει οτι τρωει οτι του σερβιρουν? Δηλαδη να πεταξει το PC και να κλεισει και το internet? 

Ναι, τόσοι χρήστες των windows (δηλαδή ΟΛΟΙ) που δε δίνουν 200 ευρώ + για μια άδεια, ΔΕΝ είναι μαλάκες. Και το ίδιο ισχύει και για το Office. Και επίσης μαλάκες ΔΕΝ είναι ούτε στη Microsoft που τα αφήνουν να σπάνε για να τα βάζουν όλοι και να έχει κι αυτή κέρδος.

Αν θυμαμαι καλα με 30 ευρω εκανες upgrade 7 σε 8. Και ναι, το να παρανομεις σημερα ειναι μαγκια :D

Εγώ με τα σπασμένα προγράμματα, ούτε να κλείνει καμιά εταιρία είδα + ότι έγιναν πιο προσιτά στον κόσμο και πιο πολύς κόσμος έκανε πιο εύκολα τη δουλειά του.

Ετσι, πεστα. Σαν να λεμε, σιγα και αμα κλεψω ενα πακετο τσιγαρα θα κλεισει η marlboro? Μαλλον οχι. Αλλα

1)Θα κλεισει το περιπτερο που πουλαει τα marlboro

2)Αμα ολοι σκεφτονταν ετσι κανεις δνε θα αγοραζε marloborο αρα ναι, μαλλον θα κλεινε και αυτη.

Αλλα κλαιν ρε, αυριο που θα πας στο super market μη διανοηθεις να πληρωσεις αυτα που θα παρεις. Βαλτα στις τσεπες σου και τρεχα. Σιγα μη κλεισει ο ΑΒ για μισο κιλα παρμεζανα

Το θέμα δεν είναι οι διαφημίσεις προφανώς, αλλά ότι σου καταπατάνε τα προσωπικά δεδομένα με το έτσι θέλω μέχρι να φτάσουν στις διαφημίσεις. Αλλά δεν έχει νόημα να μιλάω σε κάποιον που λέει τον άλλον ημιμαθή από τη στιγμή που είναι full ο ίδιος.

Τι ακριβως περασε με το ετσι θελω? Με το ετσι θελω μπενεις στο youtube? Σε αναγκασε η google? Τι ειναι αυτα που λες βρε αγορι μου??? Εδω στο insomnia που γραφεις σε αναγκαζει η google και γραφεις? Απο δω δεν μπορει να αντλησει πληροφοριες ΕΛΕΥΘΕΡΑ και μαλιστα με τη ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ σου (μιας και ξερεις πως οτιδηποτε γραφεις εδω ειναι publicly available?)?

ΠΧ, αυτη η κακια google, χωρις να καταπατησει κανενα δικαιωμα, μπορει απλα να επισκεφτει το insomnia και να καταλαβει για σενα οτι

1)Εφοσον εισαι μελος, ασχολεισε με την τεχνολογια.

2)Αν σε ενδιαφερουν τα κινητα και ποια προτιμας

3)κονσολες και ποια προτιμας

4)τι λειτουργικο εχεις / προτιμας

5)αν πεζεις games

και ουτω καθεξης, και να σου πασαρει αντιστοιχα διαφημησεις και να σε φακελωσει. Απτο username σου επισης (οχι το δικο σου συγκεκριμενα) θα μπορουσε να καταλαβει ονομα / ημερομηνια γεννησης / τοπος διαμονης. Με ενα google search θα μπορυοσε επισης να δει αν εισαι μελος σε αλλα φορουμ και με τι ασχολουνται αυτα. Και καθεσαι τωρα εσυ και μας τι λες. Γελανε και οι πετρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...