Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι οι διαφημίσεις προφανώς, αλλά ότι σου καταπατάνε τα προσωπικά δεδομένα με το έτσι θέλω μέχρι να φτάσουν στις διαφημίσεις. Αλλά δεν έχει νόημα να μιλάω σε κάποιον που λέει τον άλλον ημιμαθή από τη στιγμή που είναι full ο ίδιος.

Όσο για τη φλέβα, εχώ χτύπησα φλέβα ασχετοσύνης εδώ μέσα.

Όχι και με το έτσι θέλω! Τη στιγμή μάλιστα που πας εσύ ο ίδιος και τα κοινοποιείς στα social media αδιακρίτως - δεν νομίζω να σε εξαναγκάζει κανένας να το κάνεις αυτό! (δεν μιλάω σε αυτή τη φάση για εσένα προσωπικά)

Όσον αφορά τα σπασμένα Windows κ.λπ. Δίκιο έχεις για τον λόγο που τα αφήνουν να σπάνε (στο περίπου), αλλά, μήπως, έχεις την εντύπωση ότι από εκεί δεν βλέπουν τα προσωπικά σου δεδομένα; Περίμεναν ένα Facebook νομίζεις για να σε/μας μάθουν; 

Την ερώτηση μου δεν απάντησες όμως και αρχίζω και ανησυχώ ότι πετύχαμε άλλον έναν με κούφια λόγια.... 

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσον αφορά τα σπασμένα Windows κ.λπ. Δίκιο έχεις για τον λόγο που τα αφήνουν να σπάνε (στο περίπου), αλλά, μήπως, έχεις την εντύπωση ότι από εκεί δεν βλέπουν τα προσωπικά σου δεδομένα; Περίμεναν ένα Facebook νομίζεις για να σε/μας μάθουν; 

Στο βάθμό που γίνεται σήμερα, νομίζω πως όχι. Το μέγεθος και ο βαθμός του tracking, έχει φτάσει σε ανατριχιαστικά επίπεδα.

Δημοσ.

Ναι, ναι, όλα cloud! Μπεεεε...

Να σας ελέγχει η κάθε εταιρία. Έμαθε τα πάντα για τη ζωή σας μέσω των social μύδια, να μάθει και τα αρχεία σας με το cloud.

Και το photoshop κλπ στο cloud πήγανε, και σιγά μην τα ξαναβρεί κανένας τσάμπα. Αλλά δεν πειράζει, το cloud μαμάτο, ε; Έτσι. Ό,τι σας σερβίρουν, αμάσητο και ασάλιοτο.

Όσο για τη Google που αύξησε τον χώρο, εσείς που χαίρεστε... Μην παραπονεθεί κανείς από εσάς που δε θα έχει micro sd το επόμενο nexus, γιατί θα φάτε κράξιμο που θα είναι όλο δικό σας.

Καληνύχτα.

α δε με πειραζει....

ουτε τρομοκρατης ειμαι ουτε εχω κατι να ντραπω....

Δημοσ.

Την ερώτηση μου δεν απάντησες όμως και αρχίζω και ανησυχώ ότι πετύχαμε άλλον έναν με κούφια λόγια.... 

Φιλε lexmark γιατί ανησυχείς; Να είσαι βέβαιος! :P

Ο νικολάκης μας είναι η προσωποποίηση του κλασικού "...κι άμα θες να ξέρεις, ο αδερφός μου δουλεύει στη MS και ο πατέρας μου στη NASA.". Μάλιστα φημολογείται οτι η wikipedia θα κατεβάσει διακόπτες ως obsolete και θα ρωτάμε το νικόλα απ'ευθείας, επί παντός του επιστητού. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Στο βάθμό που γίνεται σήμερα, νομίζω πως όχι. Το μέγεθος και ο βαθμός του tracking, έχει φτάσει σε ανατριχιαστικά επίπεδα.

Πριν που ήταν σε πιο χαμηλά επίπεδα δεν υπήρχε το facebook και τα suc media δεν ήταν τόσο γνωστά-διαδεδομένα. Yes? 

Φιλε lexmark γιατί ανησυχείς; Να είσαι βέβαιος! :P

Ο νικολάκης μας είναι η προσωποποίηση του κλασικού "...κι άμα θες να ξέρεις, ο αδερφός μου δουλεύει στη MS και ο πατέρας μου στη NASA.". Μάλιστα φημολογείται οτι η wikipedia θα κατεβάσει διακόπτες ως obsolete και θα ρωτάμε το νικόλα απ'ευθείας, επί παντός του επιστητού. ;)

Το κατάλαβα από το γεγονός ότι δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Ελπίζω τουλάχιστον αυτός να ξαναμπεί insomnia, μην το κάνει όπως ο άλλος που μας έλεγε ότι τα greeklish είναι κορυφαία και ότι εμείς είμαστε οι κολλημένοι που δεν τα χρησιμοποιούμε, όπου μετά το τελευταίο του post, μάλλον δεν άνοιξε ξανά ούτε τον υπολογιστή του! :lol: :lol: :lol:

Εγώ είμαι με 25GB του hotmail (2x25 για να είμαι πιο ακριβείς - και απλά περιμένω client που να μπορεί να τα χειριστεί καλά και τα δύο) και είμαι μια χαρά. :D

• Like 1
Δημοσ.

Πριν που ήταν σε πιο χαμηλά επίπεδα δεν υπήρχε το facebook και τα suc media δεν ήταν τόσο γνωστά-διαδεδομένα. Yes? 

No. Not at all.

Φόρεσε ένα donottrackme ή/και ένα ghostery στο firefox, για να καταλάβεις το party που γίνεται.

Τώρα θα μου πεις (και θα συμφωνήσω) μεγάλα παιδιά είναι όλοι τους, άστους να κάνουν αυτοβούλως όση "κοινωνική δικτύωση" και όσο "πέταγμα (dump) στα σύννεφα" θέλουν. Είναι όμως έτσι; Πόσοι από αυτούς έχουν άγνοια για το ηλεκτρονικό τους ίχνος; Τι ποσοστό του γιγαντώματος της κάθε google, οφείλετε σ' αυτή ακριβώς την άγνοια;

Αλλά ποιά social network και ποιό cloud.... Πόσοι αλήθεια είναι cool με την ιδέα ότι το email σου και (άκουσον) ο αριθμός του κινητού σου τηλεφώνου... είναι φόρα παρτίδα και τον διαχειρίζονται;

Είσαι και τον πίνεις στην καφετέρια του μήτσου και άλλοι 5 μαλάκες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, γιατί έτσι θεωρεί το gps-enabled smartphone σου;

Ακόμα κι ο φίλος μου ο λάκης, επειδή είναι τακτικός, με καταχώρησε με 2 addresses, 4 telephone numbers, birthday, whatever else...στο καινούργιο γαμ@ω smartphone του, πριν με "ανεβάσει". Κι αν δεν το επιθυμούσα/σε;

Τα παραπάνω μην τα δεις μα τα μάτια του guru. Δες τα με τα μάτια του απλού καθημερινού χρήστη τεχνολογιών, που κολυμπάει σ' ένα ωκεανό επιλογών,... αλλά στην ουσία δεν  του αφήνουν καμία επιλογή.

Δημοσ.

ok, έτσι θα τα δω. Να κάνω όμως, για μια στιγμή, έναν άλλο παραλληλισμό; 

Όταν είναι να κάτσεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις, ποια είναι τα προαπαιτούμενα; Θα πρέπει να έχεις δώσει σήματα και να τα έχεις περάσει, να έχεις δώσει οδήγηση με 2 (ή 3, δεν θυμάμαι) εξεταστές και να κριθείς και από τους 2 ικανός και, τέλος, να έχεις αυτοκίνητο. Σωστά; 

Αν τρακάρεις επειδή παραβίασες ένα STOP, έχεις το δικαίωμα να πεις ότι δεν ήξερες τι σήμαινε η πινακίδα; 

Πάμε λοιπόν στο θέμα μας: 

Τη δικαιολογία «άγνοια» θα τη δεχτώ ως πραγματική αν... βασικά δεν πρόκειται ποτέ να τη δεχτώ ως πραγματική. Simple as that. :) 

Υπάρχουν εκεί έξω ολόκληρα άρθρα για αυτό το κομμάτι του internet. Ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες στο λένε: «ξες κάτ μεγάλε! Σε βλέπω ίντα κάμνεις». 

Ποια άγνοια λοιπόν; 

Το smartphone σου, και του καθένα δηλαδή, έχει έρθει με ένα βιβλιαράκι: το  εγχειρίδιο aka «manual». Ξεστραβώσου και κάτσε διάβασε. Έχεις smartphone; Μπες στο ιντερνετι από μια πλατεία (αν υποθέσουμε ότι δεν έχει κάποιος υπολογιστή και/ή internet σπίτι του) και δες τι πάει να πει το να έχεις το gps στο κουνητό σου on.

Public Knowledge είναι όλα αυτά. Δεν υπάρχει λοιπόν άγνοια. Κάτι άλλο υπάρχει εδώ, αλλά μας διαβάζουν και μικρά παιδιά και δεν κάνει να το πω. ;)

Δημοσ.

ok, έτσι θα τα δω. Να κάνω όμως, για μια στιγμή, έναν άλλο παραλληλισμό; 

Όταν είναι να κάτσεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις, ποια είναι τα προαπαιτούμενα; Θα πρέπει να έχεις δώσει σήματα και να τα έχεις περάσει, να έχεις δώσει οδήγηση με 2 (ή 3, δεν θυμάμαι) εξεταστές και να κριθείς και από τους 2 ικανός και, τέλος, να έχεις αυτοκίνητο. Σωστά; 

Αν τρακάρεις επειδή παραβίασες ένα STOP, έχεις το δικαίωμα να πεις ότι δεν ήξερες τι σήμαινε η πινακίδα; 

Πάμε λοιπόν στο θέμα μας: 

Τη δικαιολογία «άγνοια» θα τη δεχτώ ως πραγματική αν... βασικά δεν πρόκειται ποτέ να τη δεχτώ ως πραγματική. Simple as that :).

Υπάρχουν εκεί έξω ολόκληρα άρθρα για αυτό το κομμάτι του internet. Ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες στο λένε: «ξες κάτ μεγάλε! Σε βλέπω ίντα κάμνεις». 

Ποια άγνοια λοιπόν; 

Το smartphone σου, και του καθένα δηλαδή, έχει έρθει με ένα βιβλιαράκι: το  εγχειρίδιο aka «manual». Ξεστραβώσου και κάτσε διάβασε. Έχεις smartphone; Μπες στο ιντερνετι από μια πλατεία (αν υποθέσουμε ότι δεν έχει κάποιος υπολογιστή και/ή internet σπίτι του) και δες τι πάει να πει το να έχεις το gps στο κουνητό σου on.

Public Knowledge είναι όλα αυτά. Δεν υπάρχει λοιπόν άγνοια. Κάτι άλλο υπάρχει εδώ, αλλά μας διαβάζουν και μικρά παιδιά και δεν κάνει να το πω. ;)

- Με όλο το σεβασμό, ο παραλληλισμός σου ατυχέστατος. Για να βάλεις pc (ή παλιότερα tv) σπίτι, α. δεν χρειάζονται εξετάσεις και β. δεν κινδυνεύουν άμεσα, οι ζωές τρίτων.

- Για το υπόλοιπο post και την ανάλυσή σου έχω να πω τα εξής:

Μερικά post πίσω, πήγες να φας το Nick789, γιατί έγραψε μπε...., και υποτίμησε τους αντί, ως πρόβατα.

Εσύ ήσουν αγελαίος για 2-3 παραγράφους στο παραπάνω post, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων.

Πολύ περισσότερο δε, όταν προκάλεσες ολόκληρο νήμα, να μην απαντήσει την 1 million question σου, mr guru!!!

[γι' αυτή την ερώτηση θα σε εξέθετα εσένα και το αίολο επιχείρημα που ήθελες να υποννοήσεις, αλλά δεν αξίζει τον κόπο]

Αυτό κι αν ήταν υποτίμηση σε όλους του υπόλοιπους.

Αυτά τα 5 μισερά που ξέρεις για τεχνολογία (που δεν...), να τα χαίρεσαι.

Τα "ξεστραβώσου", φύλαξέ τα, για' κει που σε παίρνει.

Simple as that... :angry:

Δημοσ.

- Με όλο το σεβασμό, ο παραλληλισμός σου ατυχέστατος. Για να βάλεις pc (ή παλιότερα tv) σπίτι, α. δεν χρειάζονται εξετάσεις και β. δεν κινδυνεύουν άμεσα, οι ζωές τρίτων.

- Για το υπόλοιπο post και την ανάλυσή σου έχω να πω τα εξής:

Μερικά post πίσω, πήγες να φας το Nick789, γιατί έγραψε μπε...., και υποτίμησε τους αντί, ως πρόβατα.

Εσύ ήσουν αγελαίος για 2-3 παραγράφους στο παραπάνω post, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων.

Πολύ περισσότερο δε, όταν προκάλεσες ολόκληρο νήμα, να μην απαντήσει την 1 million question σου, mr guru!!!

[γι' αυτή την ερώτηση θα σε εξέθετα εσένα και το αίολο επιχείρημα που ήθελες να υποννοήσεις, αλλά δεν αξίζει τον κόπο]

Αυτό κι αν ήταν υποτίμηση σε όλους του υπόλοιπους.

Αυτά τα 5 μισερά που ξέρεις για τεχνολογία (που δεν...), να τα χαίρεσαι.

Τα "ξεστραβώσου", φύλαξέ τα, για' κει που σε παίρνει.

Simple as that... :angry:

Όντως ατυχέστατος ο παραλληλισμός μου αλλά δεν πιάνεις το νόημα. Αυτό που θέλω να σου πω. Αν σου δίνουν κάτι να το διαβάσεις πως μπορείς να δηλώσεις άγνοια μετά; 

Αγελαίος και υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων; 

Μα ποτέ δεν την υπερτίμησα έτσι κι αλλιώς. Και είναι εμφανέστατο και στην απάντηση που έδωσα στον Nick789, όπου στα παρακάτω σημεία έλεγα: 

Και που είναι το κακό των διαφημίσεων; Εμείς δεν έχουμε κριτική για να ξέρουμε πότε πρέπει να αγοράσουμε κάτι και πότε όχι; Το κύρηγμά σου λοιπόν στα βόδια που έτσι κι αλλιώς αγοράζουν ανεξέλεγκτα (υπάρχει και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο για να βλέπουν/ακούν τις διαφημίσεις. Δεν περίμεναν το internet).

Ο κόσμος δεν είναι η πλειοψηφία του insomnia. Ο κόσμος δεν ξέρει καν τι πάει να πει root. Ο κόσμος χρησιμοποιεί μόνο 2-3 φακέλους: Την επιφάνεια εργασίας, τις λήψεις, τον «Εικόνες» και, ένα μικρό ποσοστό, τον φάκελο «Βίντεο».

Μήπως επειδή με το android πάνω, είδε smartphone και η κουτσή Μαρία; - Ασχέτως αν ακόμα νομίζει και το χρησιμοποιεί σαν ένα απλό τηλέφωνο (και μάλιστα σταθερό!).

Αυτοί που κάνουν root και βάζουν άλλες rom, δεν έχουν πρόβλημα στο να βρουν το δρόμο τους μέσα από τους φακέλους και τους υποφακέλους ενός υπολογιστή ή ενός smartphone ή ενός tablet.

Για την ερώτησή μου, ήταν η παράκληση που έκανα αιτία και σταμάτησες, ε; Ουαου! Πάντως, από το παραπάνω post σίγουρα δεν φαίνεσαι για κάποιον που σέβεται τις παρακλήσεις τρίτων. Αλλά... never mind.... παρακαλώ απάντησε εσύ μιας και ο φίλος σου την έχει κάνει με ελαφρά.

Και τέλος, εγώ το λέω ότι ξέρω, όχι 5 αλλά 4 μισερά για την τεχνολογία. Αλλά επίσης δεν έχω πρόβλημα να πω ότι δεν ξέρω τα υπόλοιπα και δεν κάθομαι να βγάζω θεωρίες συνωμοσίας και πράσινα άλογα όπως έκανε το φιλαράκι σου ή όπως αφήνεις να εννοηθεί για εσένα. ;)

Εσύ όμως δεν μου είπες, αν κάτι είναι Public knowledge, μπορείς να επικαλεστείς άγνοια;

Δημοσ.

1. Δεν έχω φίλους ούτε σ' αυτό, ούτε σ' άλλο forum. Check my profile και γίνε ο πρώτος [sic].

2. Για να σε κάνω να πάρεις χαμπάρι με τα λεγομενά σου, μιά που ούτε ο ίδιος δεν....

Multiple quotes from user lexmark:

Τα περί :

"...του καθένα δηλαδή, έχει έρθει με ένα βιβλιαράκι: το  εγχειρίδιο aka «manual». Ξεστραβώσου...."

"...Public Knowledge είναι όλα αυτά..."

"...Ο κόσμος δεν ξέρει καν τι πάει να πει root..."

"...Τη δικαιολογία «άγνοια» θα τη δεχτώ ως πραγματική αν...βασικά δεν πρόκειται ποτέ να τη δεχτώ ως πραγματική. Simple as that..."

που επικαλέστηκες

όπως επίσης και το encryption που υποννόησες με την ερώτηση-πρόκληση για το ασφαλές cloud

να πας να τ' απευθύνεις στη

"...Μήπως επειδή με το android πάνω, είδε smartphone και η κουτσή Μαρία; - Ασχέτως αν ακόμα νομίζει και το χρησιμοποιεί σαν ένα απλό τηλέφωνο (και μάλιστα σταθερό!)..."

που επίσης επικαλέστηκες.

Αλήθεια πόσες κουτσές μαρίες η χωλούς μάριους γνωρίζεις εσύ, στον άμεσο περίγυρό σου;

3. Το tracking φωστήρα, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, είναι well known an' admitted fact.

Για να τελειώνουμε. Στράβωσα με το attitude. Επειδή έπρεπε να την πεις στον άλλο, που θεώρησες υπερόπτη ή ότι νόμισες,

έπρεπε να μας τη βγεις ως ανώτερο είδος. Εγώ λοιπόν είμαι με το μέρος των κουτσών και των στραβών. Όχι του συναφιού σου.

Κι επειδή το συνέχισες...το attitude...

Κάντη μ' ελαφρά, και πήγαινε παίξεις λίγο με τη fedora σου, να κάνεις τα 4....5 σου. :angry:

Υ.Σ. Ένα μεγάλο συγνώμη από τους υπόλοιπους χρήστες του νήματος (και τον dimitris2006 που ξεκίνησε το νήμα), για το μακρύ offtopic. 

Στην απολογία μου σημειώστε μόνο, ότι αντέδρασα έτσι για λόγους ηθικής τάξης.

Δημοσ.

Σε ένα θα σταθώ και θα αποχωρίσω και εγώ μετά με τη σειρά μου

Κάντη μ' ελαφρά, και πήγαινε παίξεις λίγο με τη fedora σου, να κάνεις τα 4....5 σου. :angry:

lol

Με τη fedora μου; Έψαξες πολύ για να βρεις αυτό το θέμα; Τότε θα είδες και τα υπόλοιπα posts μου που βοήθησα πραγματικά άλλους. Αλήθεια, εσένα και του κολλητού σου, που είναι η δικιά σας προσφορά στην κοινότητα; 

That's all folks! :D

Πάω να διαβάσω να κάνω τα 4 μου.... 5 :P :lol: :lol: :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Σε ένα θα σταθώ και θα αποχωρίσω και εγώ μετά με τη σειρά μου

lol

Με τη fedora μου; Έψαξες πολύ για να βρεις αυτό το θέμα; Τότε θα είδες και τα υπόλοιπα posts μου που βοήθησα πραγματικά άλλους. Αλήθεια, εσένα και του κολλητού σου, που είναι η δικιά σας προσφορά στην κοινότητα; 

That's all folks! :D

Πάω να διαβάσω να κάνω τα 4 μου.... 5 :P :lol: :lol: :lol:

That's the spirit...

+1 ;)

Δημοσ.

That's the spirit...

+1 ;)

Κι εσένα βλέπω να αποφεύγεις όμως ερωτήσεις: 

Άσε, ξέρω. Είσαι πολύ ηθικός και αποφάσισες να πάρεις το high ground εδώ!! :lol: :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...