mpokwsths Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Σε καμία περίπτωση. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά... Δεν ολες οι AMOLED και όλες οι IPS ίδιες. Το S3 έχει από τις "καλές" AMOLED και το Nexus 4 από τις "μέτριες" IPS (καλή θεωρείται π.χ. του HTC One X ή του HTC One). Δες στο Anandtech τι λέει για το calibration του Nexus 4... 1
iceman Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Σε καμία περίπτωση. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά... Δεν ολες οι AMOLED και όλες οι IPS ίδιες. Το S3 έχει από τις "καλές" AMOLED και το Nexus 4 από τις "μέτριες" IPS (καλή θεωρείται π.χ. του HTC One X ή του HTC One). Δες στο Anandtech τι λέει για το calibration του Nexus 4... Να αγιάσει το στόμα σου! Ενας από τους λόγους που έδωσα το N4 ήταν η οθόνη..... ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε καλά μοντέλα με AMOLED δεν μπορούσα ούτε να την κοιτάω...
tsakonass Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Σε καμία περίπτωση. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά... Δεν ολες οι AMOLED και όλες οι IPS ίδιες. Το S3 έχει από τις "καλές" AMOLED και το Nexus 4 από τις "μέτριες" IPS (καλή θεωρείται π.χ. του HTC One X ή του HTC One). Δες στο Anandtech τι λέει για το calibration του Nexus 4... Ωστε το σ3 εχει απο τις "καλες" amoled;Αλήθεια;Θες να μου διευκρινησεις με ποιο κριτηριο το σ3 εχει απο τις "καλες" και το Ν4 απο τις μέτριες;Εχεις επιχειρηματα;Εγω εχω: amoled με pentile pixel arrangement "κάλη" ;Οχι.Και επιχειρημα σου για την οθονη του Ν4 ειναι το calibration ε;Που φτιαχνει με tweak ενος λεπτού ε; Οχι φιλε μου, δεν εχει απο τις καλες και σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερη απο του N4. H φωτογραφια αποτελει αναμφισβητητα απλο παραδειγμα ότι του s3-s4 είναι υποδεεστερες μέχρi να αξιωθει η samsung να βγαλει ενα rgb πανελ.Ti;Θες να μιλησουμε για το λευκό;Δεν με ενδιαφερει τι λεει το anandtech, ουτε και εσενα θα επρεπε.Το software παντα διορθωνεται (το πως θα εμφανιζει τα χρωματα η οθονη το οριζει ο kernel, κανεις αλλος και τον κερνελ τον οριζουμε εμεις, γιαυτο αλλωστε αγορασαμε nexus ναι; ), με το hardware issue που εχει στην pentile το s3 όπως και το s4 δυστηχως δε γινεται τιποτα.Γιαυτο τον απλο λογο και δευτερον για το λιγο μεγαλυτερο ppi στην οθονη του One ειναι απλα καλυτερη η οθονη του one απο του s4. ΜΗΝ το παιρνεις προσωπικα (αν εχεις s3) αλλα περιεργασου το απο σκοπιας τεχνολογιας πανελ.Το pentile ειναι ενα γεννημα της samsung που πρεπει να ταφει στο ορος doom του αρχοντα των δαχτυλιδιών. υγ. Είχα gnex και γουσταρα πολυ amoled. Συγνωμη παντως που γραφω ασχετα πραγματα σε ενα τετοιο θεμα, απλα οταν διαβαζεις Ο,ΤΙ να'ναι και ξερεις οτι δεν ειναι ετσι, ειναι καλο το λες. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2013 από tsakonass 3
mpokwsths Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Πήρες φόρα. Galaxy Nexus έχω και εγώ και πρέπει να σημειώσω τρία πράγματα πάνω σε αυτά που λες: 1) Δεν έχουν ακριβώς το ίδιο πάνελ το GNex με το S3, όποτε μην κρίνεις με βάση το δικό σου. 2) Μόνο το Pentile matrix έχει σημασία σε μια οθόνη; Πόσες φορές σε είχε προβληματίσει το pentile που έχει η οθόνη του GNex; 3) Πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας και μάγος για να κανείς calibration στην οθόνη του Nexus 4 με το μάτι. Την οθόνη του S4 μην την πιάνεις στο στόμα σου γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλλον είναι η καλύτερη οθόνη που έχει μπει σε κινητό. Κοίτα πόσο off είναι η οθόνη του Nexus 4 σε σχέση με κάποιες καλύτερες IPS/SLCD (και εδώ). Το πρώτο είναι το HTC One και το δεύτερο το One X. Και του iPhone 5 εκεί κυμαίνεται. Βλέπεις πόσο εκτός από τα κουτάκια είναι οι τελείες στην περίπτωση του Nexus 4; Θα το φτιάξεις αυτό με custom kernel; Αν είσαι επαγγελματίας και έχεις hardware calibrator ... τότε πάω πάσο. Όσα προβλήματα και να έχει η τεχνολογία AMOLED (έχει κάμποσα ως σχετικά νέα τεχνολογία) είναι ανώτερη τεχνολογικά από την οποιαδήποτε IPS/SLCD κτλ. Αυτός είναι ο λόγος που θα δεχτώ να συγκρίνω μία καλή AMOLED μόνο με την αφρόκρεμα των IPS (βλέπε One, One X, iPhone 5) και όχι με του Nexus 4. Δηλαδή, στον αντίλογο για τις AMOLED, ότι έχουν υπερκορεσμένα χρώματα και δεν έχουν ακρίβεια, φέρνεις μία οθόνη (του Nexus 4) η οποία ειναι σκατά καλιμπραρισμένη; Και επειδή βλέπω ότι τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις τα περί οθονών κάτσε και ψάξε ακόμα για ένα κριτήριο, στο οποίο κακώς δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Το response time (αυτά τα 8ms, 6ms, κτλ) το τσεκάρες; Ξέρεις τι response time έχουν οι πρόσφατες AMOLED; 0.01 ms. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Κρυστάλλινη κίνηση χωρίς ghosting, όπως, αντίθετα, θα συναντήσεις σε όλες τις IPS. Αυτό δεν το πρόσεξες ποτέ στο G Nex σου; Υ.Γ.: Είναι πολύ αστείο που βάζεις ως κακό παράδειγμα το Pentile matrix του S4 που ... στην full HD ανάλυση του χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να διακρίνεις κάποια ατέλεια. Σίγουρα, αν αντί για μάτια έχεις μικροσκόπια μπορεί κάποτε να σου φανεί ότι το HTC One υπερτερεί (σε θέμα πυκνότητας sub-pixels). Επεξ/σία 17 Μαΐου 2013 από mpokwsths 1
Judgeman Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Ενω το s3 ειναι ο ορισμος της ποιοτητας ? μονο και μονο για το αθλιο interface και την κακη οθονη...NEXUS 4 ! Φίλε μην πορώνεσαι τόσο. Δεν είμαι κανάς φανατικός ώστε να πορωθώ και να στην πω, να μου την πεις κλπκλπ! Είπα απλά ότι το Ν4 από κοντά χάνει πολύ σε σχέση με φωτός ή βίντεος. Δείχνει πολύ φτηνιάρικο ενώ στις φωτός εκπληκτικό! Αυτό είπα μόνο. Και ναι, σορρυ αλλά θεωρώ το S3 πολύ καλό smartphone. Φυσικά και δείχνει πιο ποιοτικό. Γνώμη μου τουλάχιστον. Δεν με ενδιαφέρουν τα τεστς, τα specs και τα σκατέξ. Αυτό που σου λέω βγαίνει σαν προσωπικό μου συμπέρασμα παίζοντας λίγο με τα τηλέφωνα αυτά.
tsakonass Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 mpokwsthhs Συμφωνω με πολλα απ'οσα λες, με αλλα λιγοτερο.Η δικη μου αποψη για τα νεξους ειναι οτι, επειδη ακριβως προοριζονται για developers, δε γινονται καθολου optimize απο τη samsung/lg με συνεπεια να εχεις μια συσκευη με χαμηλο ηχο στο ακουστικο/ηχειο ακαλιμπραριστη οθονη και αλλα πολλα που δεν εχει τυχει να διαβασω, ολα σκοπιμα δηλαδη,για να ασχοληθεις εσυ,εγω που θελουμε νεξους.Υπαρχουν ετοιμα calibrated profiles για την οθονη του Ν4, εδω θα μου πεις καθε πανελ ειναι μοναδικο και θελει αυστηρα δικο του καλιμπραρισμα και θα χεις δικιο.Εγω απο ετοιμα θα εβαζα, δεν ειμαι ουτε επαγγελματιας ουτε μηχανημα εχω. Εθιξες το latency, που οντως ειναι απιστευτο στις oled αλλα απο τοτε που εχεις smartphone στην τσεπη, θυμασαι να ειχες ποτε προβλημα με ghosting;Σε βρισκω σωστο παρολα αυτα. Και για να καταληξω, το μεγαλο μειονεκτημα των oled -και deal breaker για ΄μενα- εναντι απανταχου lcd ειναι το καψιμο στις διοδους με το περασμα του χρονου(oled burn in).Εκτος του οτι σταδιακα χανουν την ενταση φωτεινοτητας, ανοιχτοχρωμα για πολυ καιρο στασιμα εικονιδια "καιγονται" κυριολεκτικα πανω στην οθονη(ακριβως οτι παθαινει η plasma).Πας πχ να στειλεις ενα sms και αχνοφαινεται το αναλογικο ρολοι της jelly bean ή το youtube app.Απαδεκτο αυτο για ενα gnex 6 μηνων, ηταν το μαυρο της ομως τοσο σκοτεινο που ελεγα χαλαλι!Μεχρι που εμφανιστικε και το color banding σε οριζοντιες γραμμες απο τη μεση και κατω της οθονης.Εφαγα τετοια ξενερα που ουτε στο service δε το πηγα.Πουληθηκε με συνοπτικες.Εχω διαβασει και ξερω οτι το πανελ του gnex δεν εχει καμια σχεση με του s3, ολα τα παραπανω ομως ειναι αναποφεφκτα με τη παροδο του χρονου. Α μη ξεχάσω, κανενα βιντεο θα μπορεσουμε να δουμε ποτε σε oled;
giorginho Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Παρακαλω σταματηστε... Ή αρρωστοι ειστε ή θα με αρρωστησετε. 3
silmarien Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Για να πω του στραβού το δίκαιο και εγώ το ψιλοέψηνα για το Nexus 4 και πρώτη φορά το έπιασα χθές στα χέρια μου(3 διαφορετικές συσκευές από Αμερική) και ξενέρωσα πολύ με την απόδοση των χρωμάτων. Καμία σχέση με το Nexus 7 και το 3GS μου. Βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη οπότε θα κινηθώ σε κάτι άλλο μάλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα