Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κάποιος σε τι φάση βρισκόμαστε με τι νέες αυτές γραμμές ; (για τις καινούριες γραμμές μιλάω, όχι τις μούφα που πουλάνε μέσω χάλκινου δίκτυου)

Πότε θα δωθούν κανονικά ;  Προσωπικά μένω στην περιοχή της Άνω Τούμπας-Θεσσαλονίκη. Στη γειτονιά μου υπάρχει εδώ και καιρό καινούριο καφάο ...

Αν γνωρίζει κάποιες τι γίνεται με ττις αδειοδοτήσεις ή αν έχει κανα link με το σε ποιες παροχές έχει ξεκινήσει αυτή η σύνδεση μέσω των νέων γραμμών του ΟΤΕ ας το δώσει.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και η vdsl μεσω του χάλκινου δικτύου ειναι , απο το καφάο μεχρι το σπίτι μας ειναι χαλκός αν δεν κανω λάθος. Ουτε στην αθήνα δίνεται παντου η vdsl ακόμα (οχι οτι οπου υπάρχει δουλεύει και σωστά) οποτε οσοι δεν εχουν κάλυψη πρέπει να κανουν λιγο ακόμα υπομονή :(

Δημοσ.

Ναι απο το καφαο μεχρι το σπιτι ειναι χαλκος, αλλα το καφαο να απεχει το πολυ 100-200 μετρα (εγω το χω διπλα). Σε συγκριση με τα 5χιλιομετρα που εχω τωρα απο τα κεντρικα του ΟΤΕ θα ειναι τεραστια βελτιωση.

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κάποιος σε τι φάση βρισκόμαστε με τι νέες αυτές γραμμές ; (για τις καινούριες γραμμές μιλάω, όχι τις μούφα που πουλάνε μέσω χάλκινου δίκτυου)

Πότε θα δωθούν κανονικά ;  Προσωπικά μένω στην περιοχή της Άνω Τούμπας-Θεσσαλονίκη. Στη γειτονιά μου υπάρχει εδώ και καιρό καινούριο καφάο ...

Αν γνωρίζει κάποιες τι γίνεται με ττις αδειοδοτήσεις ή αν έχει κανα link με το σε ποιες παροχές έχει ξεκινήσει αυτή η σύνδεση μέσω των νέων γραμμών του ΟΤΕ ας το δώσει.

Να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ.

Πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι σε περιοχές που είχε ολοκληρώσει το νέο δίκτυο θα ενεργοποιησει το vdsl μέσα στον Ιούνιο και δεν νομίζω ότι περιλαμβανόταν η Άνω Τούμπα σ' αυτές.

Χάλκινο δίκτυο θα μας συνδέει και πάλι αλλά αυτή τη φορά από απόσταση έως 150μ. το πολύ από το KV και όχι από τα έως 800μ. που δίνουν σήμερα από το ΑΚ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τον Ιούνιο-Ιούλιο οι περιοχές που θα έχουν εμπορική διάθεση FTTC θα είναι:

Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελόκηποι (Ζωγράφου), Βούλα, Καλαμάκι, Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου, Σέρρες (Νέο Σούλι), Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη...

Κάποιες από αυτές έχουν ήδη (λίγες), απλά δεν θυμάμαι ποιες ακριβώς (πχ Ζωγράφου έχει σίγουρα), οπότε τις βάζω όλες χύμα :P

Μπορεί να έχω ξεχάσει και κάποια...

• Super Moderators
Δημοσ.

οι περισσότερες που βλέπεις δηλώθηκαν τον Φεβρουάριο, οπότε πρέπει να περάσουν 4 μήνες πρώτα και μετά θα αρχίσει η εμπορική διάθεση...

• Super Moderators
Δημοσ.

αν διαβάσεις πχ για την BT στην Αγγλία, σταδιακά άρχισε την κάλυψη με FTTC...

http://en.wikipedia.org/wiki/BT_Infinity

εμπορική διάθεση το Γενάρη του 2010 και τώρα μετά από 3.5 χρόνια (εμπορικής διάθεσης), είναι περίπου στο 50% της κάλυψης και ελπίζουν για 66% την άνοιξη του 2014 και 90% τα επόμενα 3-4 χρόνια...

http://www.ispreview.co.uk/index.php/2013/05/isp-bt-tops-6-7-million-uk-broadband-subscribers-as-1-3m-users-take-fttc.html

εμείς στην Ελλάδα όμως, που άρχισε η εμπορική διάθεση τέλη 2012, θέλουμε μέσα στο 2013 ολική κάλυψη διότι είμαστε φοβεροί και τρομεροί :P

Δημοσ.

Eμενα μου λες 5 χρονια UK ειμουν

Εγώ το μονο που έχω να πω είναι πως ευτυχώς υπάρχουν και οι ασύρματες κοινότητες και βλέπουμε σοβαρές ταχύτητες στην ελλάδα

• Super Moderators
Δημοσ.

άρα γιατί πονεμένη? με το fttc σε 3-4 χρόνια δεν θα έχουμε άσχημη κάλυψη...

Δημοσ.

* Πονεμένη γιατί στην Ελλάδα το 24mbps είναι το μισό

* Ενώ στην Αγγλία που ήμουν το internet ήταν 1-2mbps παραπάνω από ότι πλήρωνα.

* Γιατί οι τιμές για τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι απαράδεκτες

* Γιατί για να δεις σοβαρές ταχύτητες στην ελλάδα πρέπει να οργανωθείς μονος σου σε κοινότητες τύπου AWMN

Mακάρι να με αξίωση ο μεγαλοδύναμος να δω το fttc να δουλεύει ΣΩΣΤΑ και σε τιμή που μπορώ να το πάρω κιόλας

• Super Moderators
Δημοσ.

ότι ισχύει για το adsl στην Ελλάδα ισχύει και στον υπόλοιπο πλανήτη, νόμοι της φυσικής, όσο πιο μακρυά είσαι από το DSLAM τόσο πιο χαμηλός ο συγχρονισμός...

στην Αγγλία πλήρωνες για cable ή για adsl?

στο AWMN μέχρι πόσο βλέπεις? επίσης υποθέτω ότι είναι μόνο για wlan, όχι για ταχύτητα με internet...

Γιατί να μην δουλεύει σωστά το FTTC? όσοι παίζουν από τα νέα KV συγχρονίζουν στα πακέτα που έχουν επιλέξει...

Δημοσ.

Στη αγγλία είχα Cable και εκεί οι νομοι τις φυσικής γίνονται apply αλλα και πάλι είχα ελάχιστα περισσότερο από όσο πλήρωνα

Στο awmn υπάρχουν link σε a 54mbps με πραγματική ταχύτητα 25mbps

και μετά υπάρχουν link σε μονο Ν 150mbps και διπλό 300mbps

Εγώ κατέβαζω με μια μέση ταχύτητα 5mb/s αλλα εχω links στα 54mbps γιατί έτσι εχουν οι διπλανοί μου.

https://www.youtube.com/watch?v=X6-1MlTOx4k

• Super Moderators
Δημοσ.

άλλο cable κι άλλο adsl όμως, διαφορετική υποδομή, ειδικά αν μιλάμε για υψηλές ταχύτητες όπου η υλοποίηση του cable έχει μέσα και οπτικές ίνες...

επίσης έχω ακούσει αρκετή γκρίνια όπου το cable σε ώρες αιχμής πέφτει σε ταχύτητα επειδή ουσιαστικά η γειτονιά μοιράζεται το ίδιο bandwidth, κάτι που δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό στο adsl...

πχ ο Toufas έφυγε από cable πριν λίγο καιρό και πήγε σε VDSL για ακριβώς αυτό τον λόγο...

ναι αλλά κατεβάζεις από άτομα στο AWMN, όχι από internet...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...