Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι πρώην προγραμματιστής python και τελευταία καιρό έχω φάει κόλημα με την Smalltalk (χρησιμοποιώ pharo και προσπαθώ να φτίαξω ένα πρόγραμμα τρισδιάστατων γραφικών) και αναρωτιέμαι πόσο δημοφιλής στην Ελλάδα είναι καθαρά απο θέμα απορροίας.

Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω τι προγράμματα έχετε φτιάξει μαζί της.

Δημοσ.

αν και δεν έχω προγραμματίσει σε smalltalk... την θεωρώ το αντίπαλο δέος για την simula. 

Ένας από τους λόγους που θεωρώ την Objective C μία από τις αρκετά καλές γλώσσες - μηχανισμούς. 

Δημοσ.

αν και δεν έχω προγραμματίσει σε smalltalk... την θεωρώ το αντίπαλο δέος για την simula. 

Ένας από τους λόγους που θεωρώ την Objective C μία από τις αρκετά καλές γλώσσες - μηχανισμούς. 

δεν εχω ασχοληθει με simula αν και ξέρω ότι απο εκεί ξεκίνησε σαν ιδέα ο αντικειμενοστρεφης προγραμματισμος αν και ήταν η smalltalk αυτή που το ανέπτυξε τόσο πολυ.

Νομίζω ότι η μόνη γλώσσα που θα μπορούσα να την συναγωνιστεί είναι η Lisp. 

Την οbjc δεν την θεωρώ και απο τις καλύτερες επιλογές γιατι είναι πολύ εστιασμένη στην Apple, από όσο ξέρω αν και είναι cross platform γλωσσα με cross platform libraries σπάνια χρησιμοποιείται εκτός Apple προιόντων.

βασικά αυτό που με τράβηξε στην smalltalk είναι περισσότερο το περιβάλλον της. H smalltalk δεν είναι απλά γλώσσα προγραμματισμόυ αλλά και IDE και εν μέρη λειτουργικό σύστημα. Βλέπω πολύ κόσμο να την χρησιμοποιεί στην Ευρώπη και αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα. Δεν περίμενα κοσμοσυρροή μιας και σαφώς δεν είναι απο τις πιο δημοφιλές γλώσσα προγραμματισμού αλλά επειδη έχει επιρεάσει πολύ τόσο την Delphi όσο και τον Python που ξέρω ότι έχουν επιρεαστεί βαθήτατα απο την Smalltalk και είναι δημοφιλείς στην Ελλάδα , αναρωτιόμουν κατά πόσο αυτό ίσχυε και για την Smalltalk.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...