Προς το περιεχόμενο

IP Address

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Θέλω την βοήθεια σας. Ψάχνω μια εφαρμογή που να βλέπει διάφορα router με τα ονόματα τους αλλά και να μου εμφανίζει και το ip address του. Υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα? Το λέω αυτό γιατί θελώ στην περιοχή πόσοι έχουν ιντερνετ και να δω και εγώ το δικό μου router.

Δημοσ.

Αμα θες να βρείς την ip του router σου μπορείς να ανοίξεις ενα command prompt να δώσεις ipconfig και μαζι με την ip του υπολογιστή σου να σου βγάλει και του router (gateway) , αλλιώς πας απο τον πίνακα ελέγχου στο Control Panel \ Network and Internet \ Network and Sharing Center και μετα στο local area connection details και ψάχνεις παλι για την gateway -> router.

Για να δεις τι αλλα δίκτυα απλα εχει η περιοχή σου μπορείς να κατεβάσεις το netstumbler

Δημοσ.

Για να δεις τις ip's των αλλων ρουτερ....... χλωμο να ξερεις φιλε.

Δημοσ.

Την ip οποιουδηποτε ρουτερ, χωρις να εισαι συνδεδεμενος σε αυτο, δεν μπορεις να την ξερεις παρα μονο εμπειρικα, πχ τα thomson εχουν συνηθως 192.168.1.254.

Δημοσ.

+1 στον rfc και να συμπληρώσω σε αυτό που είπε ο jim_p ότι και να ξέρεις την εσωτερική ip ενός router δεν σου χρησιμεύει σε τίποτα, καθώς δεν μπορείς να συνδεθείς σε αυτό από έξω παρά μόνο από εσωτερικό δίκτυο.

Το όνομα των router το βλέπεις στην λίστα με τα ασύρματα δίκτυα στον υπολογιστή σου, δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο.

Για να χακάρεις τα ρούτερ αυτά είναι μια άλλη ιστορία.

Δημοσ.

Ναι αλλα δεν εισαι και χθεσινος, συνηθως αλλαζεις τη default ip των ρουτερ ακριβως για αυτο το λογο. Εγω ας πουμε σε ολα τα δικα μου βαζω της μορφης...... 192.178.132.16......

Αντε βρες το

Δημοσ.

Ναι αλλα δεν εισαι και χθεσινος, συνηθως αλλαζεις τη default ip των ρουτερ ακριβως για αυτο το λογο. Εγω ας πουμε σε ολα τα δικα μου βαζω της μορφης...... 192.178.132.16......

Αντε βρες το

Δεν νομίζω να αποσκοπεί σε κάτι αυτό. Για να συνδεθεί κάποιος στο router σου χωρίς την έγκριση σου θα πρέπει να σπάσει το ασύρματο δίκτυο. Αν το κάνει αυτό και εσύ έχεις το dchp ανοιχτό θα πάρει ο υπολογιστής αυτόματα ip και gateway οπότε το να βρει την ip του router είναι μια ipconfig μακριά.

Αν θέλεις ασφάλεια πρέπει να απενεργοποιήσεις το dhcp και το ssid broadcast ώστε να είσαι αόρατος στους επίδοξους hackers, γιατί αν κάποιος ξέρει τι κάνει και το βάλει σκοπό θα στο σπάσει ότι και να κάνεις.

Δημοσ.

Εμ δε τοχω ομως το dhcp ανοιχτο, αυτο λεμε. Σιγα μη τοχα δλδ.

Με το ssid δε κανεις τπτ γιατι το βλεπεις σε ενα λεπτο. Ενα inssider ναχεις....

Δημοσ.

Αυτό εννοώ με το "αν κάποιος ξέρει τι κάνει". Οι περισσότεροι απλά σκανάρουν την περιοχή και όταν βρίσκουν κάποιο thomson δοκιμάζουν το key finder. Μέχρι εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...