Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες και καλως σας βρήκα :)

Το ζήτημα που αντιμετωπίζω είναι οτι η κάρτα γραφικών που έχω (Albatron GeForce 8800 GTX) έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια (δυο φορές την έχω σώσει από τη φάση με artifacts, και να μην δίνει καν σήμα στην οθόνη, με τη

) και το μηχάνημά μου είναι πλέον παλιο. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η σωστή επιλογή κάρτας γραφικών ώστε να αντικαταστήσω την ήδη υπάρχουσα, γιατί φοβάμαι οτι με την παρούσα σύνθεση του συστήματός μου, αν βάλω μια "καινούρια" θα παίζει μάλλον bottleneck, τόσο από πλευράς επεξεργαστή όσο και από πλευράς κουμπώματος (οι περισσότερες πλέον είναι PCI express 2.0 ή 2.1 και η μητρική μου έχει την απλή PCI express X16).

Συνεπώς, θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι τι κάρτα γραφικών με παίρνει να αγοράσω, για να την αντικαταστήσω, και αν ξέρετε πράγματι το βαθμό bottleneck που πρόκειται να αντιμετωπίσω παίρνοντας μια πιο σύγχρονη (εννοείται οτι δεν μιλάω για τελευταία μοντέλα)

το μηχάνημά μου είναι το εξής:

Intel Core Duo E6850 @ 3GHz

8GB RAM DDR2

Geforce 8800 GTX 768 MB από την Albatron

Μητρική ASUS P5K

Τροφοδοτικό 850W

Windows 7

Επίσης να σημειώσω οτι λόγω οθόνης χρειάζομαι native ανάλυση desktop 1920X1080.

Thanx ;)

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου ποιο ακριβώς είναι?

Σε παίρνει για μια 7770 με  περίπου 115€.

Δε θα έχεις πρόβλημα με το pci. Αν ήταν agp, θα είχες θέμα.

Δημοσ.

Η 7770 δε καίει τίποτα, μια χαρά θα είσαι. 

Η 8800 GTX ήταν μεν πολύ δυνατή, αλλά η 7770 είναι πολλές γενιές νεότηερη και θα έχεις σίγουρα καλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ.

αυτό που με προβληματίζει κοιτώντας την 7770, είναι οτι λέει "PCI Express 3.0 x16 bus interface" εμένα που λογικά το P5K της Asus μου δίνει το απλο 1.0 δε θα μου "κόβει" από την κάρτα;

Επίσης κοιτάω ένα θεωρητικό benchmark ανάμεσα στην Radeon 7770 και την GeForce 8800 GTX εδώ και δε βλέπω μεγάλες διαφορές.

Τέλος μου πέρασε από το μυαλό η HD6870. Λες να υπάρχει πιθανότητα να την σηκώνει ;

Δημοσ.

Αυτό είναι το χειρρότερο site στο οποίο θα μπορούσες ν' ανατρέξεις για τέτοια σύγκριση.

Για δες μια αντιπροσωπευτικότατη σύγκριση:

http://www.anandtech.com/bench/Product/521?vs=536

Μη το ψάχνεις ακόμα, η 8800 GTX ΔΕΝ είναι καλύτερη απ' την 7770.

Η 8800 είναι αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας, έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και πολύ περισσότερο θόρυβο λόγω των θερμοκρασιών που ανεβάζει όταν ζοριστεί.

Αν κι όταν βάλεις μια 7770 θα εντυπωσιαστείς, γιατί δε θ' ακούς τίποτα σε σχέση με την 8800.

Μη ξεχνάς και το Direct X 11, το οποίο δεν υποστηρίζει φυσικά η 8800.

• Like 1
Δημοσ.

ισως οριακα μπορεις να πας και μεχρι 7790 που ειναι ανωτερη της 7770...το οτι θα δεις διαφορες απο την 8800gtx φυσικα δεν το συζηταμε οποια απο τις 2 διαλεξεις.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...