Προς το περιεχόμενο

5.1 ηχεία σε λαπτοπ hp compaq presario CQ71

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλά τα Edifier, αλλά θα πρότεινα να κοιτάξει ο φίλος και κάτι πιο value for money όπως π.χ. τα Logitech (αν επιμένει σε 5.1 setup) :

http://www.skroutz.gr/s/315344/Logitech-Surround-Sound-Speakers-Z506.html

http://www.skroutz.gr/s/315407/Logitech-X-530.html <--- αρκετά παλιά αλλά στέκονται ακόμα ικανοποιητικά

Πραγματικα συγνώμη για την εκφραση αλλα ας μην συγκρίνουμε τις π.... με τις β.... δεν λέω ότι τα edi εινα και τα ποιοτικοτερα ηχεία (ετσι και αλλιώς για πραγματικα ποιοτικά ηχεία τα 150Ε ειναι ψίχουλα)   αλλα απο τα συγκεκριμένα είναι αιώνες μπροστα.

Δημοσ.

Πραγματικα συγνώμη για την εκφραση αλλα ας μην συγκρίνουμε τις π.... με τις β.... δεν λέω ότι τα edi εινα και τα ποιοτικοτερα ηχεία (ετσι και αλλιώς για πραγματικα ποιοτικά ηχεία τα 150Ε ειναι ψίχουλα)   αλλα απο τα συγκεκριμένα είναι αιώνες μπροστα.

Συγχωρεμένος, αλλά βάζουμε και κάνα γυαλάκι και βλέπουμε αυτο :

αλλα ολα αυτα ηχεια,καρτα κλπ δεν θα θελα να ξεπερασω τα 200ε ολΑ μαζι!

Δημοσ.

είπε vfm ο άνθρωπος Walker...αλλά συμφωνώ...θα δυσκολευόμουν να δώσω 70 για τα logi...θα μάζευα θα μαζευα κ θα μαζευα για τα edifier!!

τα 530 τα είχα πάρει για φίλο μου στα 38ε ... ναι αυτό είναι vfm!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

λοιπον καταρχην σ ευχαριστω

το αυτι μου ειναι πολυ καλα εκπαιδευμενο μιας και εχω σπουδασει μουσικη κ ηχοληψια....δεν το ανεφερα πριν γτ δεν ηθελα να επηρεασω,ηθελα καθαρα την γνωμη σας σε εναν ασχετο. οχι μεχρι στιγμης δεν εχω δικα μου αξιολογα ηχεια αλλα απο τοσα στουντιο π χω περασει σιγουρα εχω ακουσει καλο πραμα......ξερω καλα πως για κρυσταλινο ηχο απαιτουνται χιλιαδεσ ευρω, δεν ειμΑΙ διατεθημενος ομως να δωσω ανω των 150-180ε...δεν θΑ θελα κιολας,πιστευω με τα edifier ειμαι ικανοποιμενος, λεφτα,watt,design,λιγο ο ογκος με προβληματιζει ειδικα τ γουφερ.

5.1 γτ οπως ειπα πολλες μουσικες παραγωγες πλεον και ταινιεσ βγαινουν σε 5.1 ηχο.κι αν τα ακουσ σε 2.1 οσο να ναι χανεισ πολλα λογω τ οτι συμπιεζονται σε 2 ηχεια. οποτε θεωρω οτι τα 5.1 ειναι για αυτια με καποιες παραπανω απαιτησεις και σιγουρα οχι αδικα. αλλα και παλι βρισκεισ εξαιρετικα 2.1 ηχεια αλλα 2.1...οποτε εχει σημασια τι συστημα θες!

Δημοσ.

τα 5.1 είναι για παραγωγές με παραπάνω απαιτήσεις για surround ήχο...όχι για αυτιά με παραπάνω απαιτήσεις!!

στις ταινίες ναι έχει μεγάλη διαφορά!!

αν έχεις ακούσει λοιπόν ηχεία σε στούντιο θα σε συμβούλευα μακριά από τα logi...θα απογητευτείς,με τα edifier θα απογητευτείς πολύ λιγότερο!!τοποθέτησέ τα κ καλιμπραρέ τα σωστά,ΣΩΣΤΑ όμως κ οι ταινίες θα είναι απόλαυση!!

αφού θέλεις surround ->edifier...αλλιώς Monitors!!

αν έλεγες από την αρχή τα περί ηχοληψίας θα είχαμε ξεμπερδέψει πολύ νωρίτερα πάντως...μας τέσταρες??

επίσης απορώ πως ηχολήπτης-μουσικός κάνει ερωτήσεις για την ποιότητα κ το πως εδώ...ενώ ξέρει πως μόνο το αυτί του κ η τσέπη του μπορεί να του απαντήσει!!

Δημοσ.

Φίλε Candlemass σέβομαι την άποψή σου και ιδίως το γεγονός ότι έχεις δουλέψει και την Terratec (τη συγκεκριμένη δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου, επομένως γνωρίζεις καλύτερα). Επίτρεψέ μου ωστόσο να θεωρώ χαζο φρου-φρου και αρώματα τα EAX και λοιπά μπλιμπλίκια της Creative, που απευθύνονται αποκλειστικά σε 16χρονους και αδαείς (σαν κι εμένα, προ 15ετίας, καλή ώρα), που νομίζουν ότι θα φτιάξουν το σούπερ γουάου ήχο.

Όσο για τις εγγραφές σε Creative, ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε μουσική παραγωγή, καθώς είναι ο πιο "οφσάιντ" εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Προσωπικά θα διάλεγα to mic in της no brand motherboard από το να περάσω όργανο ή σήμα μου από οποιοδήποτε κουτί γράφει Creative. :D

Η Terratec έχει βγάλει πολύ καλά πράγματα στο παρελθόν και έχω δουλέψει με αρκετές κάρτες της. Αξιόπιστη μάρκα κατ' εμέ.

@pit5.1 Κανένα 5.1 σύστημα δε θα σε βοηθήσει σε μουσική παραγωγή και σε ακρόαση μουσικής. Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το σύστημα και για να γράφεις άρχισε να μαζεύεις λίγα χρήματα μπας και πας κάποια στιγμή σε επίπεδο ψιλοflat monitor* τύπου Samson, ESI άντε και της (μέτριας) Behringer :) Από αυτά που προτάθηκαν όμως θα επέλεγα τα Edifier, έναντι της Logitech, και θα πήγαινα σε 2.1.

*: Ενδεικτικά http://www.thomann.de/gb/samson_resolv_a5.htm

http://www.thomann.de/gb/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm?sid=4a4193079cec73104a77cc382be2ca90

Επισκέπτης
Δημοσ.

profi εχει διαφορα το εκπαιδευμενο αυτι απ την καθαυτω ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ εξοπλισμου...ναι μπορει να ξερω χαρακτηριστικα μηχανιματων και στοιχεια ποιοτητας ΑΛΛΑ δεν εχω καμια ιδεα σχεδον για ποιοτητα της εκαστοτε μαρκας κλπ, δεν ξερω απο θεματα αγορας δλδ. ξερω να κρινω μονο ακουστικα οποτε αν αγορασω κατι που φανταζει ιδανικο και οταν το ακουσω ειναι ντζουφιο τοτε χεσε ψηλα...γι αυτο λοιπον απευθυνθηκα εδω! επισης δεν σκεφτομουν καν για logi δεν ξερω πως βγηκε αυτο!

φιλε Rebrith κανεις λαθος, φυσικα και με 5.1 εχεις ποιο ποιοτικο ηχο,ενοειτε βεβαια οτι αυτο που ακους ειναι ηδη μιξαρισμενο-παραγωγη σε 5.1! επιπλεον δεν μιλησα ποτε για δημιουργια και παραγωγη μουσικης που αναφερεις,ουτε καν! με ενδιαφερει η ακροαση και μονο!

Επισκέπτης
Δημοσ.

καλα μη γραφεις και bold ομως, μας εβγαλες τα ματια.

το κανω για να ξεχωριζει αυτος που εκανε-εγραψε το ποστ.....για ευκολια και ταξη στην αναγνωση και μονο φιλε

Δημοσ.

τα Logi ήταν πρόταση άλλου φίλου!!καλά τα λες κ συμφωνώ,απλά θα σου πρότεινα τώρα που σου υποδείχθηκαν μερικά κ ξέρεις κ τιμές...να πάς αν υπάρχουν κάπου κοντά σου να τα ακούσεις πρώτα!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

oποτε δεν παιζει αλλη προταση για ηχεια ε? να παρω τα edifier δλδ?!

Επισκέπτης
Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια. αυτα θα παρω και το συντομοτερο θα γραψω εδω την εντυπωση μου. να στε καλα!

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα σε αυτό που λες για "πιο ποιοτικό ήχο στα 5.1", αλλά είναι και θέμα γούστου.

Καλή αγορά φίλε

Δημοσ.

@ Rebirth : Συμφωνώ στα περισσότερα, εξάλλου είπα και εγώ ότι δεν την πάω την Creative. Μίλησα αποκλειστικά για τα 2 συγκεκριμένα μοντέλλα, γενικά σαν όνομα η Terratec είναι πολύ ποιοτικότερη, αλλά η συγκεκριμένη κάρτα (μαζί και με την μικρότερη 5.1) ήταν μια απογοήτευση. Δεν επέτρεπε καν ταυτόχρονη ηχογράφηση πολλαπλών εισόδων.

Τις SB δεν τις χρησιμοποιώ για μουσική παραγωγή φυσικά, απλά είναι αρκετά παρεξηγημένες σαν κάρτες (όχι αναίτια, αλλά εξαιτίας της ηλιθιότητας της Creative).

Ξαναλέω ότι με άλλους drivers (kx) μπορείς να κάνεις ακόμα και signal routing στο DSP

π.χ.dsp.gif

να έχεις υποστήριξη ASIO με μηδενικό (σχεδόν) latency, και πολλά άλλα που δεν είναι διαθέσιμα με τους drivers της Creative, και όλα αυτά με μια απλή Audigy.

Το ότι θα προτιμούσες τις εισόδους της onboard από μια Creative μόνο ως αστείο ισχυει, άσχετα αν το εννοείς ή όχι.

Όσο για τα EAX, CMSS κλπ τα ανέφερα γιατί σε χαμηλού κόστους κάρτες, που προορίζονται για ταινίες, κατά τα λεγόμενα του TS, αυτές οι "βελτιστοποιήσεις" ίσως θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο μη εκπαιδευμένο αυτί (δεν είχε πεί ότι έχει σπουδάσει ηχοληψία ο TS). Αλλά και χωρίς αυτά, πάλι η Terratec χάνει.

Γενικά δεν είμαι φανατισμένος υπέρ ή κατά καμμίας εταιρίας και οι προτάσεις μου είναι ανάλογα με τις προϋποθέσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...