predator Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 θελω να φτιαξω ενα νεο mid-end συστημα κυριως για χρηση multimedia και ελαφρη εως μετριο gaming. παρα ταυτα ζηταω ποιοτικα κομματια. διαθετω ηδη την καρτα γραφικων, μια SAPPHIRE HD 7850 OC, τους σκληρους (εναν crucial m4 ssd στα 64 GB και 4 seagate στα 3 TB εκαστος) και το optical drive ενα sony bluray-writer. για οθονη εχω μια plasma της panasonic 50ST30, για ηχο το logitech z-5500 και ασυρματα mouse/keyboard. 1) παμε στο "σκελετο" του συστηματος, κοινως το κουτι. θελω οπωσδηποτε full tower μιας και εχω αρκετους σκληρους και ενδεχεται να βαλω και αλλους μελλοντικα. μου εχει χτυπησει στο ματι το NZXT Phantom 630. 2) για "καρδια" κοινως PSU εχω επιλεξει το AX860i της Corsair.θελω να ειναι full modular και να εχει τροφοδοσια για το λιγοτερο 8 sata συσκευες. 3) για "εγκεφαλο" κλεινω στον i7-3820 της Intel. 4) το motherboard, το ¨κυκλοφορικο συστημα" αν θελετε... ειμαι φιλος της asus οποτε κοιταω τα αντιστοιχα μοντελα με 2011 socket και Χ79 chipset. αυτο που θελω ειναι να εχει το λιγοτερο 8 sata εισοδους και να βγαζει καλο ηχο, αν δυνατον DTS-HD, να εχει καλη καρτα ηχου Onboard δηλαδη, και να εχει εξοδο οπτικης ινας και spdif. δε με νοιαζει να ειναι για gaming, δηλαδη την σειρα rampage μη τη πολυκοιτατε. δε ξερω αν μου χρειαζεται η p9x79 deluxe η αν αρκει η pro. και οι 2 μου φαινονται πολυ δυνατες. 5) τελος οι μνημες που μαρεσουν ειναι οι G.Skill RipjawsZ το λιγοτερο 32GB σε quad channel. 2133 η ακομα και στα 2400Mhz. (εδω βεβαια παμε στην deluxe μητρικη).σε οτι αφορα τις μνημες εχει τοση μεγαλη διαφορα στην αποδοση το cl?κυριως το μεγεθος της μνημης και η ταχυτητα του διαυλου δε παιζει ρολο? πχ αυτες με cl9 στα 2133 Mhz αξιζουν τα λεφτα τους η να γλιτωσω καμια 100αρια ευρω παιρνοντας 1866ΜHz και cl10? αυτα παιδια, ακουω σχολια και προτασεις για ολα τα parts. τιποτα δεν εχει "κλειδωσει" και ελπιζω να κανουμε μια ωραια κουβεντουλα. εχω αλλωστε χρονο να ψαξω το συστημα μιας και δε βιαζομαι ιδιαιτερα. να φανταστειτε θα αγοραστει προς το τελος του καλοκαιριου προς σεπτεβριο μερια αλλα ειπα να αρχισω απο τωρα το ψαξιμο! ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις!
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 θελω να φτιαξω ενα νεο mid-end συστημα κυριως για χρηση multimedia και ελαφρη εως μετριο gaming. τι το mid end βλεπεις στο συστημα σου, για εξηγησε μου σε παρακαλω.. 3
predator Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 mid-end ειναι το συστημα που παω να χτισω,αντε δεχομαι upper mid-end. υπο τον ωρο high-end προσωπικα εχω την αφροκρεμα, extreme καταστασεις, i7X CPU,watercooling, κλπ. 1000+ ευρω συμφωνω πως τη σημερον ημερα αγοραζουν ενα ποιοτικο συστημα αλλα επειδη ειμαστε σε forum για PC geeks, ας μην λεμε ευκολα τον ωρο high-end, θα μας παρουν με τις ντοματες... τελος παντων ας μη κολαμε στην ταμπελα, δε θελω να σταθουμε εδω, σας ειπα το budget, σας ειπα τη χρηση που το θελω και ποια κομματια κοιταω. περιμενω καποιες προτασεις και σχολια για τα parts. με το θεμα της μνημης κυριως μιας και δε ξερω αν οι πιο ακριβες αξιζουν τα λεφτα τους σε συγκριση με την παραπανω αποδοση που δινουν.
Superpie Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Γραφεις πουθενα για τι χρηση θελεις το pc και δεν το βλεπουμε? Επισης η πλατφορμα s2011 ειναι η highend και οχι mid,ακομα και απο τον i7
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 πρωτα απο ολα τους ορους δε τους δινουμε εμεις , ειναι αντικειμενικοι το συστημα σου πλην καρτας αν θες ειναι high end και αυτα που εχεις στο μυαλο σου ως high end χαρακτηριζονται enthusiast τεσπα, αφου θα παρεις μετα το καλοκαιρι περιμενε να βγαλει η intel την επομενη γενια , τους haswell , που ερχεται συντομα και το ξανακοιτας οσο για τις μνημες που λες , εμενα μου φαινονται υπερβολικες , ακριβες και αχρειαστες στο κατω κατω ειδικα για τα λεφτα που κοστιζουν γιατι οχι 16GB που και παλι ειναι ειναι πολλα, αλλα μπορει να σου κοστισουν τα μισα; και με τα λεφτα που θα σου μεινουν να παρεις καποιο αλλο high end part, βλεπε καρτα βεβαια απο οτι λες δε σε ενδιαφερουν τοσο πολυ τα παιχνιδια, ομως και παλι τοσα λεφτα για μνημες μου ακουγεται υπερβολη
Papakaliati Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Όχι ρε 2400 τρελός είσαι ? Πήγαινε σε αυτές http://www.e-shop.gr/product?id=PER.549465, που πας άμα οι μνήμες σου δεν είναι Τουλάχιστον 2800MHZ ... Άμα έχεις στο μυαλό σου τέτοιες επιλογές που δεν έχουν λογική πάρε ότι πιο ακριβό βρίσκεις και μην ρωτάς.
predator Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 παιδια ας σταματησει παρακαλω η συζητηση αν ειναι low/mid η high end το συστημα. Μιλαμε για ενα συστημα χωρις ταμπελα με budget 1000 ευρω,τελος.λαθος μου που εβαλα το mid-end στον τιτλο, αγνοηστε το. για τη χρηση το θελω το γραφω στο πρωτο post στη πρωτη κι ολας γραμμη. δεν εχω δει μεχρι στιγμης απο ολες τις απαντησεις ενα επικοδομητικο post που να με βοηθησε εκτος απο αυτο του φιλο qsis. παρακαλω θερμα αν δεν εχετε να συμβαλετε κατι στη συζητηση μην ποσταρετε, και ειδικα ειρωνικα σχολια. κλεινει η παρενθεση. επιστρεφω στα επι ταυτα: ειδα και την μητρικη της asrock x79 extreme 9 στην οποια μου αρεσε οτι εχει περισσοτερες sata3 συνδεσεις και ξεχωριστη καρτα ηχου με πιστοποιηση thx μιας και εχω thx συστημα ηχου και ειμαι fan. εννοειται πως θα δω και υλοποιησεις με την νεα γενια cpu μολις βγουν αν και στις αρχες θα τσιμπανε αρκετα οι τιμες ως συνηθως. για το θεμα μνημης φιλε qsis εχω και εγω τους ενδοιασμους μου αν θα χρειαστω 32GB η αν για αρχη μου αρκουν τα 16. τελικα παιζει ρολο στην αποδοση ο διαυλος και το cl? προφανως παιζει απλα αναφερομαι στη τιμη/αποδοση. αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα για καλυτερες μνημες, υπαρχει διαφορα αισθητη?
Superpie Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Φιλε θα σε ξαναρωτησω,για τι χρηση προοριζεται το pc?και μην μου απαντησεις για multimedia χρηση γιατι αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα.multimedia χρηση μπορει να σημαινει μονο ταινιες,μονο ζωγραφικη,μονο να το χρησιμοποιεις σαν media center.Πες μας ακριβως την χρηση του υπολογιστη σου η μαλλον συμπληρωσε αυτη την φορμα http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ για να εχουμε μια εικονο το τι θελεις ακριβως
Passionate Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αν δεν τρέχεις ειδικά benchmarking ή αν δεν έχεις apu επεξεργαστή τότε όχι δεν θα δεις διαφορά. Αυτή τη στιγμή τα 16 gb είναι ήδη υπερβολή οπότε πήγαινε σε αυτές τις μνήμες και αν αργότερα τις χρειαστείς προσθέτεις. Επίσης σε αυτά τα χρήματα εγώ θα προτιμούσα αυτή τη μητρική αυτή τη μητρική και μπορείς να βάλεις και μια δεύτερη http://www.skroutz.gr/s/2276519/Sapphire-Radeon-HD-7850-2GB-OC-GDDR5.html. Επίσης φιλικά πάντα το σύστημα σου είναι high end . Και στην τελική αν εσύ δεν το θεωρείς high end μην μας το λες γιατί μπροστά στο δικό σου νιώθουμε ότι έχουμε tablet Πάντως απορώ και εγώ τη χρήση έχει το desktop σου και θες να προσθέσεις τέτοια parts.
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 για το θεμα μνημης φιλε qsis εχω και εγω τους ενδοιασμους μου αν θα χρειαστω 32GB η αν για αρχη μου αρκουν τα 16. τελικα παιζει ρολο στην αποδοση ο διαυλος και το cl? προφανως παιζει απλα αναφερομαι στη τιμη/αποδοση. αξιζει να δωσεις παραπανω λεφτα για καλυτερες μνημες, υπαρχει διαφορα αισθητη? Τι να σου πω εγώ ακόμα 4 έχω και είμαι μια χαρά και στο επόμενο να βάλω το πολύ 8
predator Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : 1000 euroΧρήση υπολογιστή : Multimedia, αναπαραγωγη blu-ray και Iso και απο optical drive. full hd 3d 1080p. dts,thx,truehd ηχο. αναπαραγωγη mkv, vc-1 και αλλων HD video formats losless. μετριο gaming, δεν ειμαι φανατικος αλλα να παιζει games σε 1920x1080.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: xbmc,powerdvd12 κ.αΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. εχω την panasonic 50ST30 Full HD 3d 50" plasma.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? εχω ασυρματο το logitech performance mx, logitech k340 και το logitech z-5500Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).σπιτιΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?δε με εναδιαφερει απο οπου ειναι πιο οικονομικαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?μονος μου θα το στησωΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .windows 8 64-bitΓια αναβάθμιση υπολογιστήΑναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε διαθετω ηδη την καρτα γραφικων, μια SAPPHIRE HD 7850 OC, τους σκληρους (εναν crucial m4 ssd στα 64 GB και 4 seagate στα 3 TB εκαστος) και το optical drive ενα sony bluray-writer.
Superpie Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 νομιζω οτι πας σε παρα πολυ ακριβα κομματια,και ειδικα σε s2011 για την χρηση που κανεις.Πεταμενα λεφτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα