liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Καλησπέρα παιδιά, έχω ενα pc με τα εξής χαρακτηριστικά: Τροφοδοτικό: Corsair CX500 Μητρική: Gigabyte GA-880GM-UD2H Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4 965 Κάρτα γραφικών: AMD Radeon 7770 Ram: 4gb Case:Ένα της πλάκας turbox που μου το είχανε δώσει δωρεάν. Το πρόβλημα μου είναι ότι κάνει πολύ θόρυβο ο επεξεργαστής και ότι το κουτί είναι πολύ μικρό. Αν αγοράσω καινούριο case θα δώ αποτελέσματα? Μου αρέσει πολύ το Corsair Vengeance Series C70. Αξίζει να δώσω τόσα χρήματα ή μπορώ με άλλο τρόπο να μειώσω τον θόρυβο? Μια καλύτερη ψύκτρα θα βοηθούσε?
WalkerSW Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αν ο θόρυβος προέρχεται όντως μόνο απο τον επεξεργάστη το κουτι απο μόνο του δεν θα σε σώσει. Θέλεις και ψυκτρα για τον επεξεργάστη.
LeoNaXe Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 εννοείς κάνει θόρηβο η ψήκτρα του επεξεργαστή. τα απλά κουτιά δεν αξίζουθν γιατί δεν έχουν σχεδόν απο πουθενά να πάρουν αέρα. η δικιά μου η άποψη μιας και έχεισ επεξεργαστή που δίνει πόνο στην θερμοκρασία είναι να πάρεις μια καλή ψήκτρα, να βγάλεις ότι άχριστα ανεμιστηράκια έχεις μέσα, δηλαδή να κρατίσεις μόνο (CPU, GPU, PSU) και να έχεις ανοιχτό το πλαινό καπάκη για να παίρνου όλα τον αέρα που επιθημούν. θα πάρεις πολλές απόψεις πως θα μαζεύει σκόνες αλλά ακόμα και με dust filter τόσα χρόνια την ελάχιστη σκόνη την τραβάει, οπότε εμένα προσοπηκά να το καθαρίζω 2 με 3 φορές το χρόνο δεν θα με πείραζε.
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Σίγουρα θα χρειαστώ και ψήκτρα, καμιά ιδέα?, γιατί ο θόρυβος του επεξεργαστή είναι ανυπόφορος! Έχω το laptop δίπλα και δεν ακούγεται τπτ και μόλις ανοίγω το σταθερό με τρελαίνει αυτό το βουητό! Απο ανεμιστήρες δεν έχει άλλο το κουτί εκτός απο την CPU,GPU και PSU. Πολύ θόρυβο ρε παιδιά η CPU, είναι φυσιολογικό ή μήπως φταίει και τπτ άλλο?
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αν έχεις τη μαμα παραπάνω από απλά φυσιολογικό. Αν δεν έχεις τη μαμα κάτι άλλο παίζει.
AiWaaa Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Εγω προτέινω αν αποφασίσεις να αλλάξεις κουτί να πας σε Antec P280.. Ψάξε καλύτερα στις αγγελίες
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αν έχεις τη μαμα παραπάνω από απλά φυσιολογικό. Αν δεν έχεις τη μαμα κάτι άλλο παίζει. Τη μαμά έχω, κοίταξα και σε άλλα άρθρα και όντως πολύ κόσμος έχει πρόβλημα με τον ήχο.
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Εμ είπαμε μαζί με το νέο hardware παίρνουμε και μία ψύκτρα ανεξαρτήτα απο O/C Αποφάσισε πρώτα για κουτί και θα δούμε μετά την ψύκτρα Το C70 το έχω κάνει και review. Μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ http://www.thelab.gr/cases-reviews/corsair-vengeance-c70-review-parousiaste-arm-114881.html
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Εμ είπαμε μαζί με το νέο hardware παίρνουμε και μία ψύκτρα ανεξαρτήτα απο O/C Αποφάσισε πρώτα για κουτί και θα δούμε μετά την ψύκτρα Το C70 το έχω κάνει και review. Μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ http://www.thelab.gr/cases-reviews/corsair-vengeance-c70-review-parousiaste-arm-114881.html Στο πλαισιο όταν τον αγόρασα δεν μου είπανε τπτ για ψύκτρα, και όταν ξαναπέρασα του είπα ότι κάνει θόρυβο και πάλι δεν μου ανέφερε. Πολύ καλό το review και όντως το συγκεκριμένο κουτί μου αρέσει πολύ, και επειδή έχω και ένα θεματάκι με μετακινήσεις με βολεύουν πολύ τα "χεράκια" που έχει απο πάνω. Λέω να αλλάξω πρώτα την ψύκτρα, να δώ αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά και μετά να δοκιμάσω και το κουτί. Τι ψύκτρα να βάλω? Θα έχω και θέμα γτ μάλλον σε αυτό που έχω δεν θα την χωράει και θα πρέπει να το έχω ανοιχτό απο τα πλάγια.
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Αν μας έλεγες ποιο ακριβώς είναι το κουτί (αναφέρεις σκέτο turbo-X) Για μια "ασφαλή" αγορά πρέπει να μετρήσεις το ύψος απο τον επεξεργαστή μέχρι το πλαϊνό. Ή μέτρα το εξωτερικό πλάτος του κουτιού να καταλάβουμε πάνω κάτω.
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Το κουτί είναι το turbo-x pegasus, στο link είναι το πιο καινούριο μοντέλο αλλά οι διαστάσεις είναι ίδιες http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/pc-cases-koutia/Turbo-X-Pegasus-III-Mini-Tower-Black-LP-220502.htm
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 ενα πιο ευαερο κουτι θα εριχνε τις θερμοκρασιες και του επεξεργαστη συνεπως και το θορυβο απο το στοκ ανεμιστηρακι, η ολοκληρωμενη λυση ομως ειναι να παρθει και ψυκτρα και πρωτιστως αυτη οποτε αν το budget ειναι 100ρικο μπορει να μπει ενα αξιοπρεπες κουτι των 70 ευρω (υπαρχουν πολλα καλα σε αυτα τα λεφτα ) και μια ψυκτρα των 30 και θα υπαρξει τρομερη διαφορα και σε θορυβο και σε θερμοκρασιες
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Εντάξει δεν με πειράζει να ξεφύγω απο τα 100, εφ οσον χρειάζομαι και ψύκτρα. Αν πάρω κουτί μαλλόν θα πάρω το C70. Τώρα για ψύκτρα θα το ψάξω λίγο, αξίζει να κοιτάξω για υδρόψυξη?
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 οχι παραειναι πολυπλοκες χωρις λογο και για να εχουν νοημα θα ξεφυγεις πολυ σε κοστος καλυτερα να κρεμεται το μεταλλο απο τη μητρικη σου, το μεταλλο δε χαλαει ποτε
liapinio Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ανάμεσα σε αυτές τις 2 είμαι. http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/CPU-Cooler/Xigmatek-Gaia-SD1283-Heatpipe-Cooler-120mm-Int-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806759
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα