lostresam Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 παιδια εδω κ καμια εβδομαδα το pc σε ασχετες στιγμες "κολλαει" για κανα 2 δευετρολεπτα κλεινει η οθονη,ξανανοιγει κ μου βγαζει το παραπανω μηνυμα κατω δεξια ειχα τους 13,4 περασμενους,τους απεγκατεστησα με το ατιμαν και κατεβηκα στους 13,1 αλλα συνεχιζεται το προβλημα. ξερουμε τι μπορει να παιζει? μηπως να γυρνουσα τα ρολογια της gpu στα εργοστιασιακα? τωρα την εχω με 1150/1250 και το voltage στο 1200(αν πεσω πιο κατω με oc δεν παιζουν τα παιχνιδια)
WalkerSW Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ναι να την επαναφερεις στα εργοστασιακή. Πολυ πιθανο να οφείλεται στο oc το κρασαρισμα των οδηγών.
biomecanoid Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 προφανώς έκανες OC χωρίς να σκεφτείς τι θα γίνει με την extra θερμότητα και δεν θα άλλαξες/βελτίωσες το εργοστασιακό cooling τις GPU.Overclock χωρίς ψύξη δεν γίνετε
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 μπορει να εχει καλη ψυξη , απλα να μην ειναι σταθερος εχει ανεβασει αρκετα τη μνημη του
biomecanoid Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 θα μας πει ο ίδιος αλλα άμα εxει την εργοστασιακή ψυχτρα και περιμένει OC λάθος
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 αν ειναι αυτη η καρτα , η ψυκτρα της μου φαινεται μια χαρα http://www.msi.com/product/vga/R7770-Power-Edition-1GD5-OC.html#?div=Specification
biomecanoid Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Το cooling τις κάθε κάρτας είναι κατασκευασμένο για να παρέχει cooling στις stock ρύθμισεις η εταιρία δεν λαμβάνει υπόψιν το OC άρα όσο τρομερό/φανταστικό φαίνεται το cooling άμα κανεις OC θέλει βοήθεια.
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Το cooling τις κάθε κάρτας είναι κατασκευασμένο για να παρέχει cooling στις stock ρύθμισεις η εταιρία δεν λαμβάνει υπόψιν το OC άρα όσο τρομερό/φανταστικό φαίνεται το cooling άμα κανεις OC θέλει βοήθεια. δεν ισχυει αυτο για ολες τις καρτες , υπαρχουν στοκ (custom, οχι reference) ψυξεις τερατα που ειναι καλυτερες απο πολλες aftermarket εκτος αν εσυ εχεις στο νου σου extreme πραγματα και υδροψυξη τις εργοστασιακες ρυθμισεις αυστηρα τις καλυπτουν οι reference ψυκτρες, οι custom που ειναι πολυ πιο κρυες μπορει να εχουν μεγαλο περιθωριο για o/c επισης περα απο ολα αυτα παιζει ρολο και για ποια καρτα μιλαμε (απο μια low end δε μπορεις να περιμενεις και θαυματα ) και για τι κομματι μιλαμε
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 αφού κολλάει η κάρτα θέλει cooling εγω πιστευω οτι απλα θελει να ριξει συχνοτητα μνημων γιατι ειδικα με τη ταση μνημων δε μπορει να παιξει αμεσα και τις εχει ανεβασει αρκετα σε αντιθεση με το πυρηνα που και δεν ειναι αρκετα ψηλα , αλλα και μπορει με ενα afterburner να του πειραξει τη ταση μπορει και να ειναι θεμα ζεστης, φυσικα και δε το αποκλειω, μπορει το 1.20V να του ζεσταινει αρκετα τη καρτα (αυτο μπορει να το διαπιστωσει τρεχοντας καποιο σχετικο προγραμμα) , αλλα αν δεν εχει τοσο μαπα ψυξη δε νομιζω οτι βρισκεται εκει το προβλημα , ουτε θα ζεσταινοταν ιδιαιτερα με 50mhz παραπανω τα κολληματα της καρτας μπορει να οφειλονται πολυ πιο συχνα σε ασταθεια , παρα σε ζεστη κι εγω μπορω να κανω τη δικη μου να κολλησει χωρις να ξεπερασει καν τους 65 βαθμους
lostresam Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 παιδια οι θερμοκρασιες σε idle ειναι ιδιες με τα εργοστασιακα (33-36) και σε load 70 oc και 63-65 τα εργοστασιακα ...αρα δεν νομιζω πως ειναι θεμα θερμοτητας...η καρτα ειναι αυτη qsis λες να χαμηλωσω μνημη?
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 ναι θα ελεγα να χαμηλωνες μνημη και να εστιαζες περισσοτερο σε πυρηνα (αν μπορει να ανεβει αλλα 50 mhz καλα θα ταν) αλλωστε ο πυρηνας σου δινει πιο πολυ πραγμα
biomecanoid Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Tην θερμοκρασία δεν την μετράμε ποτε σε idle την μετράμε σε full load.Γενικά για το overlock:1. Φτιάχνουμε το cooling2. Kάνουμε OC ανά βήματα3. Kάνουμε test σε full load με κάποιο benchmark πρόγραμμα4. Aμα δεν κολλάει, κοιτάμε για artifacts5. Aμα δεν έχουμε artifacts συνεχίζουμε από το 2 μέχρι να κολλήσει και πάμε ένα βήμα πίσω
qsis Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 ναι θελει πολλη ενασχοληση και παλι ποτε δεν εισαι 100% βεβαιος μπορει η συγκεκριμενη 7770 να μη σηκωνει σχεδον τιποτα, οποτε τσαμπα ο κοπος για το cooling φυσικα το ερωτηματικο μου παραμενει
biomecanoid Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Άμα κανεις καλο testing δεν εxεις ποτε θέμα ο παλιός μου P4 είναι overclocked cpu και gpu εδώ και χρονια και κανένα θέμα.Απλός θέλει να ασχοληθείς με τα settings και το Cooling
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα