Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εδω κ καμια εβδομαδα το pc  σε ασχετες στιγμες "κολλαει" για κανα 2 δευετρολεπτα κλεινει η οθονη,ξανανοιγει κ μου βγαζει το παραπανω μηνυμα κατω δεξια 

ειχα τους 13,4 περασμενους,τους απεγκατεστησα με το ατιμαν και κατεβηκα στους 13,1 αλλα συνεχιζεται το προβλημα.

ξερουμε τι μπορει να παιζει? μηπως να γυρνουσα τα ρολογια της gpu  στα εργοστιασιακα? τωρα την εχω με 1150/1250 και το voltage στο 1200(αν πεσω πιο κατω με oc δεν παιζουν τα παιχνιδια)

Δημοσ.

προφανώς έκανες OC χωρίς να σκεφτείς τι θα γίνει με την extra θερμότητα και δεν θα άλλαξες/βελτίωσες το εργοστασιακό cooling τις GPU.

Overclock χωρίς ψύξη δεν γίνετε

Δημοσ.

μπορει να εχει καλη ψυξη , απλα να μην ειναι σταθερος εχει ανεβασει αρκετα τη μνημη του 

Δημοσ.

Το cooling τις κάθε κάρτας είναι κατασκευασμένο για να παρέχει cooling στις stock ρύθμισεις η εταιρία δεν λαμβάνει υπόψιν το OC άρα όσο τρομερό/φανταστικό φαίνεται το cooling άμα κανεις OC θέλει βοήθεια.

Δημοσ.

Το cooling τις κάθε κάρτας είναι κατασκευασμένο για να παρέχει cooling στις stock ρύθμισεις η εταιρία δεν λαμβάνει υπόψιν το OC άρα όσο τρομερό/φανταστικό φαίνεται το cooling άμα κανεις OC θέλει βοήθεια.

δεν ισχυει αυτο για ολες τις καρτες , υπαρχουν στοκ (custom, οχι reference)  ψυξεις τερατα που ειναι καλυτερες απο πολλες aftermarket 

εκτος αν εσυ εχεις στο νου σου extreme πραγματα και υδροψυξη 

τις εργοστασιακες ρυθμισεις αυστηρα τις καλυπτουν οι reference ψυκτρες, οι custom που ειναι πολυ πιο κρυες μπορει να εχουν μεγαλο περιθωριο για  o/c

επισης περα απο ολα αυτα παιζει ρολο και για ποια καρτα μιλαμε (απο μια low end δε μπορεις να περιμενεις και θαυματα )  και για τι κομματι μιλαμε 

Δημοσ.

αφού κολλάει η κάρτα θέλει cooling

εγω πιστευω οτι απλα θελει να ριξει συχνοτητα μνημων 

γιατι ειδικα με τη ταση μνημων δε μπορει να παιξει αμεσα και τις εχει ανεβασει αρκετα σε αντιθεση με το πυρηνα που και δεν ειναι αρκετα ψηλα , αλλα και μπορει με ενα afterburner να του πειραξει τη ταση 

μπορει και να ειναι θεμα ζεστης, φυσικα και δε το αποκλειω, μπορει το 1.20V να του ζεσταινει αρκετα τη καρτα (αυτο μπορει να το διαπιστωσει τρεχοντας καποιο σχετικο προγραμμα) , αλλα αν δεν εχει τοσο μαπα ψυξη δε νομιζω οτι βρισκεται εκει το προβλημα , ουτε θα ζεσταινοταν ιδιαιτερα με 50mhz παραπανω 

τα κολληματα της καρτας μπορει να οφειλονται πολυ πιο συχνα σε ασταθεια , παρα σε ζεστη 

κι εγω μπορω να κανω τη δικη μου να κολλησει χωρις να ξεπερασει καν τους 65 βαθμους 

Δημοσ.

παιδια οι θερμοκρασιες σε idle ειναι ιδιες με τα εργοστασιακα (33-36) και σε load 70 oc και 63-65 τα εργοστασιακα ...αρα δεν νομιζω πως ειναι θεμα θερμοτητας...η καρτα ειναι αυτη

qsis λες να χαμηλωσω μνημη?

Δημοσ.

ναι θα ελεγα να χαμηλωνες μνημη και να εστιαζες περισσοτερο σε πυρηνα (αν μπορει να ανεβει αλλα 50 mhz καλα θα ταν) 

αλλωστε ο πυρηνας σου δινει πιο πολυ πραγμα 

Δημοσ.

Tην θερμοκρασία δεν την μετράμε ποτε σε idle την μετράμε σε full load.

Γενικά για το overlock:

1. Φτιάχνουμε το cooling
2. Kάνουμε OC ανά βήματα
3. Kάνουμε test σε full load με κάποιο benchmark πρόγραμμα
4. Aμα δεν κολλάει, κοιτάμε για artifacts
5. Aμα δεν έχουμε artifacts συνεχίζουμε από το 2 μέχρι να κολλήσει και πάμε ένα βήμα πίσω

Δημοσ.

ναι θελει πολλη ενασχοληση και παλι ποτε δεν εισαι 100% βεβαιος 

μπορει η συγκεκριμενη 7770 να μη σηκωνει σχεδον τιποτα, οποτε τσαμπα ο κοπος 

για το cooling φυσικα το ερωτηματικο μου παραμενει 

Δημοσ.

Άμα κανεις καλο testing δεν εxεις ποτε θέμα ο παλιός μου P4 είναι overclocked cpu και gpu εδώ και χρονια και κανένα θέμα.

Απλός θέλει να ασχοληθείς με τα settings και το Cooling

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...