Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!! Παιδιά έχω μια απορία..Πόσο απαραίτητες είναι οι ενημερώσεις των windows?

Έχω τα 7 Ultimate SP1 αλλά σε ssd των 120GB και επειδή με τα sims των έχω ψιλο-φουλάρει με προβληματίζουν οι ενημερώσεις...Μετά το φορμάτ που έκανα πριν κανα 15νθήμερο δεν εγκατέστησα καμία ενημέρωση..και έχω 40GB ελεύθερα...πόσο χώρο χρησιμοποιούν στο περίπου? Πρέπει εντέλει να τις εγκαταστήσω, σωστά?

ps: έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα..οπότε αν διέφυγε της προσοχής μπορείτε να μου στείλετε το url?

Δημοσ.

Κατσε λιγο... Τι εννοεις τον εχεις ψιλοφουλάρει με το Sims;;; Παιχνιδι ειναι, το μονο χωρο που καταλαμβανει ειναι αυτον της εγκαταστασης...

Δημοσ.

Υπάρχει χειροκίνητος τρόπος να ξεφορτωθείς τα αρχεία backup των updates των Windows. Αν θυμάμαι καλά όμως, χάνεις τη δυνατότητα απεγκατάστασης των αντίστοιχων updates (σε περίπτωση που κάποιο σου δημιουργεί χοντρό πρόβλημα/ασυμβατότητα με προϋπάρχον λογισμικό). Τέλος πάντων, ο τρόπος είναι να διαγράψεις τα περιεχόμενα του φακέλου:

C:\Windows\SoftwareDistribution

Δε θα κερδίσεις όμως και τον τρελό χώρο: πρέπει να είναι κάπου κοντά στο 1GB ή λίγο παραπάνω για μία εγκατάσταση Windows 7 SP1 x64.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εξοικονομήσεις πολύ περισσότερο χώρο στο δίσκο σου. Υπάρχουν μερικά topics στο forum που περιέχουν συμβουλές και καλές πρακτικές για τους SSD δίσκους, μπορείς να τα βρεις χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση...

Δημοσ.

Εννοεί ότι o βασικός σκληρός του είναι o ssd , έχει κάνει install τα games και θέλει να μάθει αν καταλαμβάνουν χώρο τα windows updates. Πάντως όταν πας να δεις σε εκείνο το menu για τα updates λέει γύρω στα 700 mb download άλλα δεν είμαι και σίγουρος μην σου λέω βλακείες. Μία ερώτηση σε ποσό χρόνο bootaroun ta windows με τον ssd και ποιο μοντέλο έχεις;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Κατσε λιγο... Τι εννοεις τον εχεις ψιλοφουλάρει με το Sims;;; Παιχνιδι ειναι, το μονο χωρο που καταλαμβανει ειναι αυτον της εγκαταστασης...

έκανα ένα μικρό partition 15GB στο οποίο κάνει zip οτιδήποτε αποθηκεύσω-εγκαταστίσω και όσα expansions-stuff packs εγκατέστησα (10 συνολικά) πιάνουν 6.55GB και στον C που έβαλα το βασικό και άλλα 7 expansions (για να μην γεμίσω το μικρό partition) τα οποία πιάνουν περίπου 20GB (!!)..συν τα έξτρα 10GB που είναι για διάφορα επιπλέον αντικείμενα-κόσμοι στο παιχνίδι...

Εννοεί ότι o βασικός σκληρός του είναι o ssd , έχει κάνει install τα games και θέλει να μάθει αν καταλαμβάνουν χώρο τα windows updates. Πάντως όταν πας να δεις σε εκείνο το menu για τα updates λέει γύρω στα 700 mb download άλλα δεν είμαι και σίγουρος μην σου λέω βλακείες. Μία ερώτηση σε ποσό χρόνο bootaroun ta windows με τον ssd και ποιο μοντέλο έχεις;

Ευχαριστω

είναι πραγματικά αισθητή η διαφορά με τον hdd..δεν έχω χρονομετρήσει γιατί έχω κωδικό για να ανοίξει ο λογαριασμός μου αλλά δεν καταλαβαίνω καν ούτε πότε φτάνω στο log in screen από τη στιγμή που πατάω το κουμπί να ανοίξει το λαπτοπ ούτε πότε φορτώνουν οι startup εφαρμογές..είμαι πολύ ευχαριστημένη με την αλλάγή σε ssd... αυτό είναι το μοντέλο Link.png Site: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.320819">plextor   (αν και το επέλεξα επειδή ήταν σε προσφορά...μου είχαν προτείνει samsung για ssd, μου έλεγαν τα καλύτερα γι αυτούς)

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά ...τελικά πόσο απαραίτητες είναι οι ενημερώσεις? αν δεν τις εγκαταστήσω θα επηρρεαστεί αρνητικά το σύστημα?

Δημοσ.

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά ...τελικά πόσο απαραίτητες είναι οι ενημερώσεις? αν δεν τις εγκαταστήσω θα επηρρεαστεί αρνητικά το σύστημα?

Αν το μηχάνημά σου έχει σύνδεση στο Internet, τα security updates που εκδίδει η Microsoft είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ! Τα optional updates όχι τόσο.

• Like 1
Δημοσ.

για μενα προσωπικα ειτε κανεις ενημερωση ειτε οχι ενα και το αυτο λενε σου κλεινουν κενα ασφαλειας λες και δεν μολυνονται τα windows παλι, χωρο στο σκληρο πιανουν, το μονο κενο που μπορει να κλεισεις ειναι ενα καλο antivirus internet security πληρες και ενημερωση καθημερινα το av, τα αλλα ειναι να χουμε να λεμε.

• Moderators
Δημοσ.

για μενα προσωπικα ειτε κανεις ενημερωση ειτε οχι ενα και το αυτο λενε σου κλεινουν κενα ασφαλειας λες και δεν μολυνονται τα windows παλι, χωρο στο σκληρο πιανουν, το μονο κενο που μπορει να κλεισεις ειναι ενα καλο antivirus internet security πληρες και ενημερωση καθημερινα το av, τα αλλα ειναι να χουμε να λεμε.

Δεν ισχυει κατι τετοιο.

Ενα up to date λειτουργικο ειναι ο πρωτος κανονας ασφαλειας σε εναν υπολογιστη και ενα up to date antivirus πεφτει στην 3η, 4η θεση και αναλογα τον χρηστη, σε πολυ κατωτερες θεσεις.

Απλοικο παραδειγμα: Το πρωτο πραγμα που κανει ενας l33t h4xx0r ειναι να περασει τον trojan που εχει ετοιμασει μεσω καποιου προγραμματος (γιατι απο κωδικα δεν σκαμπαζει ιδιαιτερα) απο το virustotal και να δει τι ψαρια πιανει (detection rate). Στη συνεχεια και αναλογα με τα αποτελεσματα, τον ξαναπερναει απο 3-4 packers, obfuscators και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις, μεχρι να πιασει χαμηλο detection rate ή να ακομα και να γινει fully undetectable.Tελος, εσυ, εγω και ο καθενας που εχει up to date antivirus αλλα τρυπιο λειτουργικο, ειναι μερικα κλικς μακρυα απο αυτο που νομιζει πως δεν τον αγγιζει, μεσω καποιας σελιδας, καποιου exe ή μετα απο τυχαιο scanning της ip μας.

Και τονιζω πως μιλαω για τον l33t h4xxor, o οποιος το μονο που ξερει ειναι να αγορασει καποιο exploit pack, μερικους private packers, να κανει κλικς με το ποντικι ενω διαβαζει το howto και να το παιζει παντογνωστης, επειδη καποιος security researcher ειχει βρει ενα exploit για τα Windows XP SP2 πριν 4 χρονια και εγω αγνοω επιδεικτικα το patch που θα με προστατεψει απο το Windows update επειδη "ελα μωρε,ετσι κ αλλιως γεματα τρυπες ειναι τα Windows".

Ναι, βγαινουν Windows updates καθε μηνα και θα συνεχισουν να βγαινουν οσο υπαρχουν Windows που τα υποστηριζει η Microsoft. Αυτο δεν σημαινει πως τα updates ειναι μονιμα για το ιδιο θεμα και πως κανουμε κυκλους χωρις νοημα. Up to date λειτουργικο, up to date software, εγκατεστημενο μονο software που χρειαζομαστε (tip: εαν δεν χρειαζεσαι την Java, απεγκατεστησε την), δικαιωματα χρηστων, firewall, κοινη λογικη και καπου εδω μπαινει και ενα antivirus.

My 2 cents.

PS: Τα παραπανω, με προφανεις παραλλαγες, ισχυουν και για αλλα λειτουργικα.

• Like 7
Δημοσ.

έκανα ένα μικρό partition 15GB στο οποίο κάνει zip οτιδήποτε αποθηκεύσω-εγκαταστίσω και όσα expansions-stuff packs εγκατέστησα (10 συνολικά) πιάνουν 6.55GB και στον C που έβαλα το βασικό και άλλα 7 expansions (για να μην γεμίσω το μικρό partition) τα οποία πιάνουν περίπου 20GB (!!)..συν τα έξτρα 10GB που είναι για διάφορα επιπλέον αντικείμενα-κόσμοι στο παιχνίδι...

:shock: Σοβαρά μιλάς;;; 35 gb πιανει το παιχνιδι;;; Τελείως ασυμφορο!!! Καλυτερα να επαιζες του facebook που ειναι και τζαμπα και δε πιανει χώρο :P

Δημοσ.

:shock: Σοβαρά μιλάς;;; 35 gb πιανει το παιχνιδι;;; Τελείως ασυμφορο!!! Καλυτερα να επαιζες του facebook που ειναι και τζαμπα και δε πιανει χώρο :P

τα κολλήματα πληρώνονται!!!   και κόλλησα άσχημα...  :P

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...

Δημοσ.

γεια σας παιδια εχω τον internet explorer 9 και στης ενημερωσεις μου λεει να κατεβασω του 10 τη να κανω και μου λεει οτι ειναι σημαντικη;;

• Moderators
Δημοσ.

γεια σας παιδια εχω τον internet explorer 9 και στης ενημερωσεις μου λεει να κατεβασω του 10 τη να κανω και μου λεει οτι ειναι σημαντικη;;

Προχωρας κανονικα σε upgrade. Εχεις καποιο λογο να μεινεις στον 9 (συμβατοτητα με κατι)?

• Moderators
Δημοσ.

τι εννοεις συμβατοτητα με κατι??

Εννοουσα εαν εχεις καποιο συγκεκριμενο λογο να μεινεις με τον 9, καθως ο 10 δεν σε βολευει. Κατι που υποθετω δεν υφισταται. Προχωρα κανονικα σε update ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...