Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω Intel Core i7, 3770K, socket 1155, πάνω σε μητρική ASUS Z77 Deluxe, αυτή τη στιγμή με το stock heat sink & fan.
Θέλω να βάλω υδρόψυξη για μπορώ να κάνω overclocking, και σκεφτόμουν την Corsair H80i. Συμφωνείτε με την επιλογή μου ή έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση δοαρροής υγρού στις ενώσεις, όπως υπήρχε παλιότερα με άλλα συστήματα υδρόψυξης; Ρωτάω γιατί έχω καιρό που δεν έχω ενημερωθεί γενικά για τα συστήματα υδρόψυξης. Το υγρό που ρέει μέσα θα χρειαστεί κάποια στιγμή αλλαγή;

Επίσης, είναι όντως ότι καλύτερο το H80i ή το H100i της Corsair, ή να κοιτάξω και αλλού (άλλη μάρκα και διαφορετική λύση) για ακόμη καλύτερα;

Και μια τελευταία ερώτηση: Θα κερδίσω καθόλου από άποψης θορύβου σε σχέση με την stock ψύκτρα + fan, ή είναι στα ίδια επίπεδα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Διαρροές μην σε απασχολούν. Είναι πιο σπάνιες και από μονόκερο - αν αναλογιστείς πόσες τέτοιες μονάδες έχουν πουληθεί και πόσοι έχουν πάθει κάτι τέτοιο.

Η Corsair δεν φτιάχνει τις μονάδες της, άρα και σε άλλη μάρκα να πας πάλι ανάμεσα στους ίδιους ΟΕΜ θα παίζεις.

Από άποψη θορύβου, η Η80i είναι σαφώς χειρότερη από το intel cooler.

Δημοσ.

Διαρροές μην σε απασχολούν. Είναι πιο σπάνιες και από μονόκερο - αν αναλογιστείς πόσες τέτοιες μονάδες έχουν πουληθεί και πόσοι έχουν πάθει κάτι τέτοιο.

Η Corsair δεν φτιάχνει τις μονάδες της, άρα και σε άλλη μάρκα να πας πάλι ανάμεσα στους ίδιους ΟΕΜ θα παίζεις.

Από άποψη θορύβου, η Η80i είναι σαφώς χειρότερη από το intel cooler.

Δηλαδή να πάω στην H100i που θα έχει χαμηλότερο(;) θόρυβο από το stock cooler + fan;

Δημοσ.

Όχι. Και η Η100i είναι πιο φασαριόζικη από την Intel.

Αν θέλεις ησυχία δεν παίρνεις "ψευτονερά"... παίρνεις Noctua NH-U14S :)

Δημοσ.

Όχι. Και η Η100i είναι πιο φασαριόζικη από την Intel.

Αν θέλεις ησυχία δεν παίρνεις "ψευτονερά"... παίρνεις Noctua NH-U14S :)

Δεν χωράει στο cosmos... εκτως και αν θυσιασει το πλαινο 20αρη σκωτονοντας το ηδη μηδαμινο airflow του S.

Δημοσ.

Τον θυσιάζεις χαλαρότατα τον πλαϊνό imho. Το "κάθετο" airflow γενικά κάνει πολύ κακή απόθεση σκόνης.

Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν χωράει στο cosmos οπότε μέτρα πριν αγοράσεις.

Δημοσ.

Το "κάθετο" airflow γενικά κάνει πολύ κακή απόθεση σκόνης.

Εχει πολυ καλα φιλτρακια.... Το ειχα μεχρι προσφατα το S δεν την παλεύει με τις θερμοκρασιες χωρις τον πλαινο!

Δημοσ.

Άσχετο: Στο πλαϊνό fan μου έχουν σπάσει κάποια πτερύγια εδώ και αρκετό καιρό και το έχω αποσυνδέσει. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάποιο άλλο fan να το αντικαταστήσω; Ψάχνω εδώ και καιρό (από τότε που έσπασαν) αλλά δεν έχω βρει πουθενά!

Όσο αφορά την Noctua NH-U14S, δεν θέλω να βάλω εναλλακτική αερόψυξη, πιθανότατα τότε θα πήγαινα σε μια λύση πάλι της Corsair. Ενδιαφέρομαι όμως για υδρόψυξη και είχα την εντύπωση ότι με υδρόψυξη το σύστημα θα έπρεπε να είναι από αρκετά εώς εντελώς αθόρυβο, σε σχέση με αερόψυξη και ιδίως σε σχέση με το stock cooler + fan.

Αν δεν μπορώ να το πετύχω αυτό με την Corsair H100i, τότε υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα υδρόψυξης που να είναι το ίδιο αποτελεσματικό αλλά πολύ πιο αθόρυβο;;;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας μέχρι τώρα παιδιά και ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω αυτό που ψάχνω.

Στο παρακάτω που παραθέτει η Corsair πάντως για την H100i, φαίνεται να είναι λίγο πιο αθόρυβη από το stock cooler + fan:

post-54182-0-91728400-1368576596_thumb.jpg

Δημοσ.

Άσχετο: Στο πλαϊνό fan μου έχουν σπάσει κάποια πτερύγια εδώ και αρκετό καιρό και το έχω αποσυνδέσει. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάποιο άλλο fan να το αντικαταστήσω; Ψάχνω εδώ και καιρό (από τότε που έσπασαν) αλλά δεν έχω βρει πουθενά!

http://www.skroutz.gr/s/2733955/BitFenix-Spectre-Pro-All-Black-230mm.html

http://www.skroutz.gr/s/2294772/BitFenix-Spectre-Pro-LED-Red-230mm.html

http://www.skroutz.gr/s/2294771/BitFenix-Spectre-Pro-LED-Blue-230mm.html

Δημοσ.

Για το πλάι δεν έχει και πολλές επιλογές, οι "καλές" εταιρίες δεν ασχολούνται με αυτή την διάσταση ακόμα, οπότε σε BitFenix Spectre θα καταλήξεις και δεν είναι και τα χειρότερα fans που έχω δει, οπότε μια χαρά. Μην πάρεις τον NZXT, είναι χειρότερος.

Σε καμιά περίπτωση η Η100i δεν είναι πιο ήσυχη από το stock 1155 της Intel, και βασικά όχι μόνο η H100i αλλά όλες οι hydro. Και δεν σου μιλάω καν εμπειρικά, σου μιλάω με μετρήσεις.

Ο τρόπος να πας σε νερό και να είσαι και ήσυχος είναι καμία Η100i/Η110 με αλλαγμένα πιο αργά fans (ΝΒ/Noctua/Be Quiet/Κάτι καλό) ή custom νερό με καμία D5 Vario στο low, να γλυτώσεις και το "μουρμουρητό" της αντλίας τελείως.

Δες τι budget έχεις, σιγουρέψου ότι δεν έχεις λάθος εντύπωση για τις επιδώσεις των λύσεων που σε ενδιαφέρουν, δες και το wattage που θα αντιμετωπίσει και επέλεξε αντίστοιχα :)

edit:semi-ninja'd!

Δημοσ.

εγω παντως με 200αρη cm δεν εχω ιδιαιτερο παραπονο απο αποψη θορυβου 

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806737

αλλα σκεφτομαι οτι με αυτον στο πλαι ενδεχομενως εχω χωροταξικα θεματα στο μελλον με μια μεγαλυτερη αεροψυκτρα , μιας και απο τη megahalems που εχω αυτη τη στιγμη (και ειναι αρκετα συμμαζεμενη σαν ψυκτρα )  το κενο απο τον πλαινο ανεμιστηρα  ειναι κατω απο 2cm και δε θα ηθελα να τον βγαλω 

οποτε καλοβλεπω και τις υδροψυξεις στυλ h80i, αλλα τελικα δεν ξερω αν αξιζουν τα λεφτα τους 

ενδεχομενως κρατησω και τη prolimatech και αν προκειται για amd ισως παρω το κιτ για amd 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...