paixtroni Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 σκεφτηκα μηπως μπορεσω μεσ προγραμματος να φτιαξω το pandora radio να παιζει και ελλαδα γιατι αποτι ακουσα.. παλια τοχαν απαγορευσει..
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Εν Βούδα αδερφέ paixtroni. Ζητάς να σου πουν ένα "καλό", "εύκολο", "που να γίνεται γρήγορα λογισμικό", "κατάλληλο για αρχάριους", "να έχει ενδιαφέρον" και "να είναι καλό να φτιαχτεί" = "χρήσιμο". 1) Εάν κάποιος το ήξερε αυτό, προφανέστατα δεν θα στο έλεγε... 2) Εάν υπήρχε κάποιος τρόπος για να τα κάνεις όλα αυτά μαζί, τότε θα είχαν πλουτίσει πολλοί χωρίς να γνωρίζουν προγραμματισμό Γενικά, η ερωτήσή σου είναι σε φάση: -Θέλω κάτι μπάνικο (ίσως για να το παίξω και σε κανένα γνωστό), εύκολο όμως γιατί είμαι αρχάριος και να γίνεται γρήγορα γιατί ψιλοβαριέμαι. Ψάχνω και εγώ (δεν έχω κάνει κάτι σπουδαίο γιατί, εάν δεν το πήρατε χαμπάρι, είμαι πιτσιρίκος και κάντε μου τη χάρη γιατί έχω δικαίωμα να βαριέμαι ) αλλά δεν ξέρω τι. Πείτε μου και άμα λάχει (επειδή μου είπατε) θα βοηθήσετε κιόλας. Πιστεύω, χωρίς να σημαίνει ότι έχω και δίκιο, ότι δεν δουλεύει έτσι. Το πρώτο σου μάθημα στον προγραμματισμό θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι το πώς να βρίσκεις πράγματα. Και ΣΙΓΟΥΡΑ τέτοιες ερωτήσεις απέχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από το να το μάθεις το θεματάκιον αυτό. Οπότε... κούλαρε. Κάνε ένα search στο google με ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ keywords (πρώτο task.. βρες τα keywords). Διάβασε και κάνε. Εάν πας έτσι, τότε σίγουρα θα βρεις πολλούς να σε βοηθήσουν εδώ μέσα και παντού. Εάν το πας όπως το πας τώρα... δεν ξέρω. 1
paixtroni Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 εχεις δικιο.. δεν ειναι οτι βαριεμαι.. απλα θελω ενα προγραμμα που να το χρησιμοποιει ο κοσμος.. τα ειπα οπως νανε.. τελοσπαντον οπως και ναχει ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 εχεις δικιο.. δεν ειναι οτι βαριεμαι.. απλα θελω ενα προγραμμα που να το χρησιμοποιει ο κοσμος.. τα ειπα οπως νανε.. τελοσπαντον οπως και ναχει ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια Cool.. μην ευχαριστείς κανένα... Δανεικά είναι όλα και κάποια στιγμή θα κάνεις και εσύ ό,τι παίρνεις σε άλλους (από τα καλά όμως ). Μην βαριέσαι όμως.
paixtroni Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βαριεμαι πανω σε αυτο το πραγμα.. το γουσταρω τρελα!!!!!!!!
Lanike71 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 οποτε εχουμε καταληξει σε ενα calculator.. ξερετε τι θελω? ενα ευκολο, να το φτιαξω εγω ομως.. και να το δωσω στον κοσμο πχ να το παρουν 20 ατομα.. (παντα δωρεαν) ελπιζω να εγινα κατανοητος.. ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας Ένα calculator θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς. Θα σου πρότεινα να έχει πολλά από τα επί πληρωμή κομπιουτεράκια όμως,για χρήση πχ από φοιτητές,όπως παραγώγους,ίσως να λύνει εξισώσεις 1ου και 2ου βαθμού κλπ.
thanos713 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δοκίμασε και καμιά ρουλέτα, αλλά με πολλά κόλπα, πολλοί παίχτες, να έχεις δικό σου account και να φορτώνει κάθε φορά ό,τι φράγκα είχες από πριν κλπ. Όλα αυτά χωρίς κάποια ιδιαίτερα γραφικά, απλό GUI ή και Console (εξαρτάται από την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις).
thanasis00 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Είναι το πρώτο σου project.. εκεί πάνω θα μάθεις πολλά για τη γλώσσα που θα το φτιάξεις, οπότε ξέρεις ότι δεν θα είναι ο super efficient κώδικας ούτε θα έχει τη πιο σωστή δομή για νατο βγάλεις σε production. Καλό είναι να φτιάξεις όπως είπαν και οι παραπάνω έναν calculator που να δέχεται εκφράσεις ή ακόμα και συναρτήσεις (ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι εύκλα επεκτάσιμο, ειδικά αν έχει και gui) οπότε θα μάθεις και πολλά πράγματα πάνω σε αυτό. Έτσι θα είσαι σε θέση να φτιάξεις κάτι πιο πολύπλοκο αργότερα για να το σπρώξεις προς τα έξω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Ναι ρε thanasis... Εκεί ειδικά που λες για efficiency και για production, νομίζω ότι είναι όλο το ζουμί της απάντησής σου σε έναν 15χρονο neewbie. Το οποίο στολίζεται από τις δώσεις gui και project. Σόρρυ, αλλά μου φαίνεται σαν κάτι εφήβους που πάνε με την μπάλα σε κάτι πιτσιρίκια του δημοτικού και τους κάνουν κόλπα για να τα ψαρώσουν... Πάντα αναρωτιόμουν τι κερδίζει κανείς που το κάνει αυτό.
thanasis00 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Το θέμα στο post μου ήταν να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι απλό για να μάθει... Δεν ήθελα ούτε να του δείξω ότι εγώ ξέρω και αυτός όχι, ούτε κάτι σχετικό με αυτό. Ήμαρτον δηλαδή. Αυτό που θέλω να πω (και προφανώς παρεξηγήθηκα) είναι ότι δε ξεκινάς λέγοντας "θα φτιάξω ένα πρόγραμμα για να το δώσω στον κόσμο να το χρησιμοποιεί", αλλά προσπαθείς να μάθεις πρώτα τις βασικές έννοιες και πως δουλεύουν, φτιάχνεις 2-3 μικρά projects για να εξοικειωθείς και μετά κοιτάς να φτιάξεις κάτι για να το δώσεις έξω. Αν θέλετε να παίξουμε με τις λέξεις, fine by me.
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Thanasis.. εγώ σε καταλαβαίνω... αν μη τι άλλο ο καλύτερος τρόπος για να τα πεις όλα αυτά σε κάποιον 15χρονο newbie, είναι το πρώτο σου post. Είναι άκρος efficient και με utilisation όρων άκρος targeted.
sonyxp Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Μια γάτα που την γαργαλας και κανει διαφορους ηχους 1
thanasis00 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 @Timonkaipumpa Οκ δε χρειάζεται να βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος, αφού προφανώς μόνο η γνώμη σου ισχύει εδώ. Και μιας και συνεχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις, θα σου είναι χρήσιμη η υπηρεσία spell checking του chrome.
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 @Timonkaipumpa Οκ δε χρειάζεται να βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος, αφού προφανώς μόνο η γνώμη σου ισχύει εδώ. Και μιας και συνεχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις, θα σου είναι χρήσιμη η υπηρεσία spell checking του chrome. Θα μπορούσες να μου υποδείξεις που είχα ορθογραφικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα