Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω στήσει το παρακάτω δίκτυο (εικόνα), όλα είναι με πράσινο αλλά δεν μπορώ να βγω έξω από τους routers, κάνω Ping από κάποιο PC(Lan1) σε κάποιο άλλο PC στο (Lan2) αλλά κόβεται από τον Router1

 

wwww.png

 

Δημοσ.

 Δες το θεμα που ποσταρε ο Gio. Κατα 99.9% δεν εχεις βαλει στατικο routing ή δεν εχεις ρυθμισει σωστα/καθολου το routing protocol έτσι οι 2 router γνωριζουν τα δικτυα που ειναι αμεσα συνδεδεμένα πανω τους αλλά δεν γνωρίζουν το δικτυο που βρισκεται πίσω απο τον γειτονικό router οπότε δεν ξερουν που να δρομολογησουν το πακετο και το κανουν drop. 

 

 Αν δωσεις στο router την εντολή show ip route θα δεις αν εχουν το δικτυο που θέλεις να κανεις ping, προσοχή ομως γιατι αν ακομα και ο router του Lan1 ξερει που να στειλει το πακέτο στο lan2 ειναι πιθανό ο router του lan2 να μην ξέρει πως να το γυρισει, επομένως θελουν ρυθμιση και οι 2 router. 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...