free4you Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Προσφατα αγόρασα έναν Samsung 840 και σήμερα που πήγα να τον εγκαταστήσω παρατήρησα ότι πουθενά στο BIOS της μητρικης μου δεν υπάρχει η επιλογή για AHCI mode!!! Η μητρική μου είναι η ASUS P5KC... Βεβαια ειδα οτι ο J-Micron Controller που έχει υποστηρίζει AHCI αλλά αυτός υπάρχει για να διαχειρίζεται την eSATA και το RAID... Από το λίγο που έψαξα κατάλαβα ότι το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά δεν βρήκα καμία αξιόλογη λύση... Έχετε να προτείνετε καμία λύση εσείς ή θα συμβιβαστώ με το IDE??? Ευχαριστώ...
rfc Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Στην επιλογη πανω απο το IDE στο enhanced...... τι αλλο σου δινει σα δυνατοτητα? Για δοκιμασε να αλλαξεις μηπως και στο δωσει?
free4you Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 θα συμβιβαστεις με το ide Μιλάς από προσωπική εμπειρία ή πιστεύεις ότι δεν υπάρχει λύση??? περιεργο. για δοκιμασε bios update. Εγώ να δοκιμάσω bios update αλλά στο site της ASUS δεν βρίσκω version για Win7 που έχω αλλά και στην περιγραφή της τελευταίας έκδοσης BIOS δεν αναφέρει πουθενά για ACHI mode... Δεν θέλω να βάλω μια έκδοση που απλά υποστηρίζει και άλλους επεξεργαστές και μετά να αποσταθεροποιήσει τον δικό μου... Στην επιλογη πανω απο το IDE στο enhanced...... τι αλλο σου δινει σα δυνατοτητα? Για δοκιμασε να αλλαξεις μηπως και στο δωσει? Οι επιλογές που δείχνει η παρακάτω φωτογραφία υπάρχουν και σε καμία δεν μου δίνει την επιλογή ACHI...
rfc Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Εγω σου μιλαω για το sata configuration που ειναι enhanced........ αλλη επιλογη εχει? Το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις , απλα το ψαχνουμε.
free4you Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Και στην φωτογραφία τα options από το sata configuration φαίνονται... Οι επιλογές είναι "Disabled" "Compatible" και "Enhanced", και σε καμιά δεν "ξεκλειδώνει" το ACHI...
darkheretic Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Στην επιλογη configure sata as εννοει,ακριβως απο κατω.Στο manual αναφερει δυο επιλογες [iDE] και [AHCI] Aλλα νομιζω πως πρεπει να παει και στο Advanced-OnboardDevices-JMikron e-sata/pata controller να τον κανει enable αν δεν ειναι και στο controller mode να το θεσει AHCI 1
free4you Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Aλλα νομιζω πως πρεπει να παει και στο Advanced-OnboardDevices-JMikron e-sata/pata controller να τον κανει enable αν δεν ειναι και στο controller mode να το θεσει AHCI Αυτό το έχω κάνει, o JMikron είναι "γυρισμένος" σε AHCI... Τώρα για τον SATA controller, σε ότι επιλογή και να είναι το "SATA configuration" (είτε "Disabled", είτε "Compatible" είτε "Enhanced") το "configure sata as" έχει μια και μόνο επιλογή, το IDE...
darkheretic Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Exεις δικιο φιλε μου,υπαρχουν παρα πολλοι με αυτο το θεμα,και το κουλο ειναι πως παλιοτερες εκδοσεις bios ως την 408-409 την ειχαν την επιλογη,η p5kc βγηκε με εκδοση 502 νομιζω,οποτε παπαλα.Υπαρχουν βεβαια ROMS που εφταξαν χρηστες(Camiloml) αλλα εκει παιρνεις ρισκο.Googlare το λιγο αν δεν βαριεσε(δωσε p5kc-1203_ahci.ROM).Και δοκιμασε να κανεις οτι λεει η Asus στο support της γιατι απο οτι φενεται το ICH9M της Intel δεν υποστηριζει AHCI κι ας λενε τα μανιουαλ οτι το κανει,στις φωτο τικαρει τοICH10R να φορτωσει http://support.asus.com/FAQ/detail.aspx?SLanguage=en&m=P5KC&p=1&s=22&os=24&hashedid=fFZ8oUIGmLpwNMjj&no=0B43BC3C-D7B4-3196-52AA-C51A920F579A
free4you Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Ναι αυτό το πήρε το μάτι μου κάπου αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι too much για τις δυνατότητες μου... Δεν έχω πειράξει τα BIOS ξανά και δεν θέλω να ρισκάρω να μείνω χωρίς υπολογιστή... Παρεμπιπτόντως οι ταχύτητες αυτές για SATA2 σε IDE mode πως είναι???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα