stergiosL2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Καλησπερα , προσφατα μετακομισα στο διπλανω χωριο και δεν εχω ιντερνετ ( απελπισια :/ ) . Θελω καπως να παρω ιντερνετ απο το πατρικο μου στο δικο μου , η αποσταση ειναι 4-5 χιλιομετρα οπτικι επαφη υπαρχει αλλα πρεπει να ανεβω ταρατσα . τη μου προτηνετε να κανω ?( εχω 2 δορυφορικα πιατα στην διαθεση μου αν χρειαζετε )
takistmr Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Υπάρχουν έτοιμα μηχανάκια (πομποδέκτης και κεραία μαζί) για την επίτευξη τέτοιων συνδέσεων (πχ UBIQUITI) που δίνουν καλές αποδόσει και σε αυτές τις αποστάσεις. Μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο αν συνδιάσεις πομποδέκτη και κεραία από διαφορετικό κατασκευαστή και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα (πχ. Mikrotik). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τεχνικά θέματα και ιδιοκατασκευές μπορείς να επισκεφτείς το site του AWMN. Καλή τύχη!
stergiosL2 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 πολυ επιστημονικα ειναι αυτα καπως πιο αναλυτικα ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Αυτο που θες να κανεις χρειαζεται γνωσεις που να σου επιτρεπουν να καταλαβεις το ποστ του taki. Αν σου φαινονται κινεζικα, τοτε φερε αλλον να στα φτιαξει καλυτερα κι εσυ αφιερωσε το χρονο που θα γλυτωσεις σε εντατικα μαθηματα ελληνικων και ορθογραφιας και το κερδος θα ειναι τριπλο (και δικτυο που θα δουλευει θα εχεις, και στην ορθογραφια θα γινεις καλυτερος, και θα γλυτωσουμε επισκεψη στους οφθλαμιατρους την επομενη φορα που θα διαβασουμε ποστ σου). 3
biomecanoid Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 * Θες ιστο 4-5μ φ60 + γωνια για το πιατο * Sat Dish Gilbertini 80 * Feeder 5ghz * Mikrotik RouterBoard (+ παρελκομενα) * Kαλωδια LMR 400 * Ethernet * Συρματοσχοινα για αντιριδες * Στεγανο κουτι ~ 400 euro για καθε κομβο και εσυ θες 2 αμα θες να το κανεις μονος σου πρεπει να ξερεις: * Να φτιαχνεις καλωδια ( ethernet, LMR, etc ) * Nα στηνεις σωστα και ασφαλως ιστο * Απο Νetworking Wired & Wireless * Linux αφου το Mikrotik ειναι στην ουσια linux * Απο ηλεκτρολογικα για να τροφοδοτησεις τον κομβο με ρευμα. ... Μαλλον θες τεχνικο. 1
stergiosL2 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Αυτο που θες να κανεις χρειαζεται γνωσεις που να σου επιτρεπουν να καταλαβεις το ποστ του taki. Αν σου φαινονται κινεζικα, τοτε φερε αλλον να στα φτιαξει καλυτερα κι εσυ αφιερωσε το χρονο που θα γλυτωσεις σε εντατικα μαθηματα ελληνικων και ορθογραφιας και το κερδος θα ειναι τριπλο (και δικτυο που θα δουλευει θα εχεις, και στην ορθογραφια θα γινεις καλυτερος, και θα γλυτωσουμε επισκεψη στους οφθλαμιατρους την επομενη φορα που θα διαβασουμε ποστ σου). Κοιτα να δεις , μην κρινεις για να μην κριθεις ! Ζητησα λιγη βοηθεια εδω για κατι που δεν ξερω δεν ηρθα για να με κρινουν για την ορθογραφια μου ! Δεν θα με πειραζε να μου πεις "ξερεις καλυτερα ξεχνα το δεν μπορεις" παρα να σχολειαζεις για την ορθογραφια μου . για κατι τετοια σχολια κατα την γνωμη μου θα επρεπε να τρωτε μπαν ! υποτιθετε πως ειναι τεχνολογικο site και οχι γραμματικης !!! * Θες ιστο 4-5μ φ60 + γωνια για το πιατο * Sat Dish Gilbertini 80 * Feeder 5ghz * Mikrotik RouterBoard (+ παρελκομενα) * Kαλωδια LMR 400 * Ethernet * Συρματοσχοινα για αντιριδες * Στεγανο κουτι ~ 400 euro για καθε κομβο και εσυ θες 2 αμα θες να το κανεις μονος σου πρεπει να ξερεις: * Να φτιαχνεις καλωδια ( ethernet, LMR, etc ) * Nα στηνεις σωστα και ασφαλως ιστο * Απο Νetworking Wired & Wireless * Linux αφου το Mikrotik ειναι στην ουσια linux * Απο ηλεκτρολογικα για να τροφοδοτησεις τον κομβο με ρευμα. ... Μαλλον θες τεχνικο. να σε ρωτησω , http://www.insomnia.gr/topic/460228-howto-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-2-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84/ κατι τετοιο δεν θα ηταν πιο ευκολο ? και κατι αλλο , αυτο http://www.skroutz.gr/s/313562/TP-LINK-TL-WA5210G.html?from=autocomplete σαν δεκτης στο pc γινετε να δουλεψει ?
biomecanoid Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 To TL-WA 5210G TP-LINK, 2.4Ghz από ότι έχω δει εδώ στο forum το δουλεύει πόλυς κόσμος αλλα στα δικά μου ματια φαίνεται πολύ παιδικό και η TP-Link βγάζει mid-range φτηνά προϊόντα. Το TP-Link δεν αντιπροσωπεύει το σωστό τρόπο η νοοτροπία για να κανεις σωστή δουλειά, ανήκει στην νοοτροπία η φτήνια τρώει τον παρα, που στην ελλάδα έχει πολύ περάσει Καλύτερα να κάτσεις να ασχοληθείς λίγο και να μάθεις ότι χρειάζεται για την λύση που σου ειπα. Δεν γίνονται όλα μαγικά πετώντας ένα Access-Point έξω και δουλεύει. Άμα δεν θέλουμε να πληρώσουμε τεχνικό για να γίνει σωστή δουλειά κοιτάμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να το κάνουμε μονοι μας.Σε ποια περιοχή είσαι ? γιατί ίσως υπάρχει κάποιο παρακλάδι του AWMN εκεί που είσαιwww.awmn.net Εδώ είναι ο δικός μου κόμβος εσύ θες κάτι παρόμοιο αλλα πολύ πιο απλό με 1 μονο πιάτο https://www.youtube.com/watch?v=X6-1MlTOx4k
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Κοιτα να δεις , μην κρινεις για να μην κριθεις ! Ζητησα λιγη βοηθεια εδω για κατι που δεν ξερω δεν ηρθα για να με κρινουν για την ορθογραφια μου ! Δεν θα με πειραζε να μου πεις "ξερεις καλυτερα ξεχνα το δεν μπορεις" παρα να σχολειαζεις για την ορθογραφια μου . για κατι τετοια σχολια κατα την γνωμη μου θα επρεπε να τρωτε μπαν ! υποτιθετε πως ειναι τεχνολογικο site και οχι γραμματικης !!!Σωπα που θα πατροναρεις και ποιοι πρεπει να τρωνε ban επειδη βαριεστε να βαλετε εναν ορθογραφο σεβομενοι πρωτα τον εαυτο σας και μετα αυτους που προσπαθουν να διαβασουν τα ποστ σας για να σας βοηθησουν. Eξαλλου η προτροπη μου να φωναξεις τεχνικους να σου κανουν τη δουλεια ειναι εξολοκληρου ειλικρινης διοτι λογω των γνωσεων σου επι του θεματος ΔΕΝ μπορεις να κανεις link ή αν το κανεις δεν θα δουλευει σωστα. Αν δεν αντιλαμβανεσαι οτι βοηθαω με την προτροπη αυτη, τοτε εκτος απο το ορθογραφικο προβλημα υπαρχει κι αλλο.
biomecanoid Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 καλο είναι να υπάρχει ορθογραφία γιατί μονο και μονο γράφοντας αλαμπουρνέζικα κανεις δεν θα σου δώσει σημασία.Το ίδιο συμβαίνει και στο προφορικό λόγο όταν δεν μιλάς ωραία/σωστά.OK μερικά ορθογραφικά λάθη δεν είναι λόγος να φαγωθούμε και εγώ κάνω πολλά και άκυρα ορθογραφικά επειδή έμεινα πολλά χρονια εξωτερικό αλλα κάνω spell check πριν κάνω post οτιδήποτε.
stergiosL2 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Σε ποια περιοχή είσαι ? γιατί ίσως υπάρχει κάποιο παρακλάδι του AWMN εκεί που είσαι www.awmn.net Ποταμια Ξανθης , δεν εχει εδω κατι τετοιο απ' οσο ξερω .
Peperone Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 πάντως δεν είναι και τόσο εύκολο να το στήσεις αν δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις. καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν τεχνικό δικτύων.
biomecanoid Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Κοίτα να βρείς ένα τοπικό τεχνικό να σου στήσει το δίκτυο για να γίνει η δουλειά σου σωστά και γρήγορα . Άμα δεν βρεθεί εδώ είμαστε και εμείς
stergiosL2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 sory αργησα λιγο να απαντησω. Θελω καπως να γλητοσω το κοστος του τεχνικου γι'αυτο εκανα εδω ποστ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα