deceit Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Είχα διαβάσει τα κείμενά σας αλλά δεν ήθελα να χαλάσω τη συζήτηση με off topic posts. Προς σεβασμό και του ατόμου που το άνοιξε. Αν το θέμα σας ήταν μια φράση που σας φαίνεται γραφική ΟΚ, αν πείτε ότι σας προσβάλλει απολογούμαι προσωπικά, ειλικρινά δεν είχα τέτοια πρόθεση, αποσκοπούσε στο να δείξω την δική μου στάση περί των συγκεκριμένων παιχνιδιών, και φτάσαμε στο σημείο να βλέπω και ποστ για ψυχανάλυση. Ρε αδερφέ σοβαρά τώρα επικοινωνείς; Για ένα game τέτοια μαλακία, ένα GAME το φελέκι μου μέσα ?! Για να εξηγούμαι, προσωπικά θεωρώ την ενασχόληση με όλα τα παιχνίδια του είδους λίγο πολύ "κάψιμο", παντελώς χάσιμο χρόνου, είτε μιλάμε για κάποιες ώρες είτε ξημεροβραδιάσματα πάνω στο πισι. Δηλαδή τι αναμνήσεις θα έχετε όσοι το έχετε λιώσει τόσα χρόνια απορία το'χω. Ούτε θέλω να αναφερθώ σε σωματική (μάτια, μέση, αυχένας, καρποί) και ψυχική (απομόνωση,αποχαύνωση,νευρικότητα, αϋπνία) επίπτωση στην υγεία σας. Είναι απλώς η δική μου γνώμη, δική μου άποψη, και τι σκατά σημασία θα είχε αν δεν ακούγατε και μια όχι σύμφωνη με σας γνώμη, σε ένα τόπικ που ούτως ή άλλως αφορά άτομα που λιώνουν στο gaming και οι περισσότεροι δεν συμφωνούν μ'αυτήν. Και εννοείται το ίδιο θα έλεγα και σε κείνους που λιώνουν σε fb κτλ. μιας και αναφέρθηκε. Έχω πάρει και αρχιδάτη απάντηση σε άλλο φόρουμ σε παρόμοια συζήτηση από ένα παλικάρι πως αναγνώριζε τα αρνητικά αλλά το γουστάρει και θέλει κάθε μέρα gaming. Αυτό τουλάχιστον είναι πολύ πιο σταράτο απ'το να επικαλείσαι ψυχολογικά άλλων γιατί δεν δέχεσαι τη γνώμη του για το χόμπι σου. Να σκοτώνετε φανταστικά τέρατα,να ανεβαίνετε λέβελ και εγώ δεν ξέρω τι για μένα δεν είναι ζωή. Τελεία και παύλα. Μπορεί εγώ να έχω λάθος, και να είναι χαρά ζωής τέτοια games. Παρατηρώντας δικά μου άτομα που ασχολούνται τακτικά πιστεύω όχι. Αυτό. Σόρρυ αν κούρασα παίδες και καλή συνέχεια. Εσένα γιατί σε εξεγείρει η γνώμη των άλλων; Επίσης, από το παραπάνω ποστ αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον προσεγγίζεις μονόπλευρα το θέμα , εάν πιστεύεις ότι είναι χάσιμο χρόνου τα τέτοοιου είδους παιχνίδια, όσο κι αν ασχολείται κάποιος με αυτά. Οποιασδήποτε μορφής ενασχόληση που γίνεται "εξάρτηση" είναι κάψιμο. Άλλος γουστάρει να τα τρώει στο τζόγο και να διαβάζει ό,τι εφημερίδα στοιχήματος υπάρχει για να παίζει. Άλλος ξημεροβραδιάζεται στο online poker. Άλλος αγοράζει ένα αυτοκίνητο που κοστίζει €5000 και ξοδεύει €10000 για να το κάνει τούμπανο. Άλλος είναι 4 φορές την εβδομάδα στα μπουζούκια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω. Το ότι ασχολείται κάποιος με κάτι που εσύ θεωρείς ασήμαντο και άσκοπο είναι θεμιτό. Το σχόλιό σου όμως ήταν "8.3εκ. καμμένοι συνεχίζουν απτόητοι, get a life". Εάν κάνεις τέτοιου είδους σχόλια, θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να λάβεις τις ανάλογες απαντήσεις. 1
nfeel Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ως 7 χρόνια καμμένος με το WoW ας συμμετέχω στη συζήτηση. Αυτή η μείωση εκτός ότι το παιχνίδι έχει γίνει κουραστικό και καθόλου δίκαιο από PvP μερια, ωφείλεται στο κλείσιμο λογαριασμών που χρησιμοποιούσαν bots. Επίσης ένα μικρότερο ποσοστό που δυστυχώς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ είναι η άδικη μεταχείρηση πελάτών της εταιρίας όπου έκλειναν λογαριασμούς oi οποίοι δεν είχαν παραβιάσει κανένα όρο χρήσης του παιχνιδιού με οποιαδήποτε δικαιολογία. Γι' αυτούς που ξέρουν, είχα χάσει "Gladiator" δύο σεζόν πριν, με την δικαιολογία ότι οι μάχες ήταν στημένες και δεν σταμάτησα αλλά κάηκα πιο πολύ, μέχρι που μια ωραία μέρα του περασμένου Φλεβάρη βρήκα το λογασιασμό μου κλειστό λόγω χρήσης απαγορευμένων προγραμμάτων που ουδέποτε χρησιμοποίησα. Τουλάχιστον ξενέρωσα τόσο πολύ που χλωμό το βλέπω αν θα ξανασχοληθώ ξανά με παιχνίδια τέτοιου είδους. Ίσως η επιτομή της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο παιχνίδι. Long term subscriber κ εγώ, από τι 2005 και συμφωνώ απόλυτα σε ότι λέει ο φίλος. Προσθέτω επίσης τα duping exploits που είχαμε εδώ και κάποια patches, με τελευταίο επεισόδιο το gold duping πριν μια εβδομάδα όπου κόσμος έβγαλε εκατομμύρια overnight καταστρέφοντας την οικονομία. Τα permanent bans φεύγουν αβέρτα για ψύλλου πήδημα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να ξενερώνει. Έχει και τις πωλήσεις από το blizz store φυσικά για να ισοσκελιζει την μείωση στις συνδρομές. Γενικά, προσωπικά μιλώντας, θεωρώ όλο το theme του expansion fail. Παρέχει μηδενικό κίνητρο σε έναν ενήλικα να ασχοληθεί, ιδίως κάποιον old-schooler..
hewey Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Εσένα γιατί σε εξεγείρει η γνώμη των άλλων; Επίσης, από το παραπάνω ποστ αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον προσεγγίζεις μονόπλευρα το θέμα , εάν πιστεύεις ότι είναι χάσιμο χρόνου τα τέτοοιου είδους παιχνίδια, όσο κι αν ασχολείται κάποιος με αυτά. Οποιασδήποτε μορφής ενασχόληση που γίνεται "εξάρτηση" είναι κάψιμο. Άλλος γουστάρει να τα τρώει στο τζόγο και να διαβάζει ό,τι εφημερίδα στοιχήματος υπάρχει για να παίζει. Άλλος ξημεροβραδιάζεται στο online poker. Άλλος αγοράζει ένα αυτοκίνητο που κοστίζει €5000 και ξοδεύει €10000 για να το κάνει τούμπανο. Άλλος είναι 4 φορές την εβδομάδα στα μπουζούκια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω. Το ότι ασχολείται κάποιος με κάτι που εσύ θεωρείς ασήμαντο και άσκοπο είναι θεμιτό. Το σχόλιό σου όμως ήταν "8.3εκ. καμμένοι συνεχίζουν απτόητοι, get a life". Εάν κάνεις τέτοιου είδους σχόλια, θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να λάβεις τις ανάλογες απαντήσεις. +1, όπως τα λες φίλος. Να σημειώσουμε επίσης ότι μια είδηση για τη βάση συνδρομητών ενός mmorpg δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στους "καμμένους" και εθισμένους, αλλά γενικά στους παίκτες του. Ανάμεσά τους δηλαδή περιλαμβάνονται άνθρωποι που παίζουν πολλές ώρες, άνθρωποι που παίζουν μέρα παρά μέρα, ή που παίζουν όλη μέρα, ή που παίζουν χαλαρά λίγες ώρες την εβδομάδα ή το μήνα γιατί τους ευχαριστεί όπως θα τους ευχαριστούσε η παρακολούθηση μιας σειράς στην τηλεόραση, η ανάγνωση ενός κόμικ ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Ο συμφορουμίστας που έγραψε το "8,3 εκ. καμμένοι get a life" θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν είναι όλοι άντρες ίδιοι, δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες, δεν είναι όλα τα κατοικίδια ίδια, κ.ο.κ. και ότι ο κόσμος μας δεν κινείται με γνώμονα τα στερεότυπα και τις παγιωμένες απόψεις που μπορεί καθένας να σχηματίζει στο μυαλό του. Και όχι, η συζήτηση περί ψυχανάλυσης δεν αναφέρεται στο game, αναφέρεται στην τάση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να "τσουβαλιάζουν" όλους τους άλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα