Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, αλήθεια, έκαναν τέτοια μαλακία;

Τι ακριβώς χαρτί ζητάνε; Πιστοποιητικό τι ακριβώς; Δεν πάνε καλά μου φαίνεται....

Δεν την έκαναν τώρα, οι περισσότερες συμβάσεις υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ είναι οι φόρμες και οι συμβάσεις για τις εκάστοτε χώρες:

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/index.html

Εγώ μόνο τη φόρμα τους στέλνω σφραγισμένη από το Revenue Service. Επειδή οι Ιρλανδοί είναι παλίκαροι δεν μου ζητάνε τίποτα για να τη σφραγίσουν. Οι Άγγλοι είναι γενικά πιο στριμόκωλοι οπότε δεν ξέρω αν θα σου ζητήσουν κάτι άλλο.

Προσωπικά δεν ξέρω αν μπορείς κάπως να ξεγραφτείς από τα κοιτάπια της ΔΟΥ ώστε να μην χρειάζεται να καταθέτεις την εν λόγω φόρμα. Πιθανώς να είναι υποχρέωση σου ως Έλληνας πολίτης, ακόμα και να μην έχεις περιουσία στην Ελλάδα. Ένα τηλέφωνο στη ΔΟΥ είναι το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση.

Δημοσ.

Από τα λίγα που διάβασα στο λινκ που δίνεις γιατί δεν έχω χρόνο τώρα, μου φαίνεται ότι είναι για τους αλλοδαπούς που δουλεύουν Ελλάδα για να μην διπλοφορολογηθούν και στη χώρα τους και στην Ελλάδα...

Τεσπα, θα πάρω αύριο τηλ στη ΔΟΥ να δω τι κωλόχαρτια θέλουν να στείλω στα γίδια εκεί στο Ελλάντα, γιατί έχω σπίτι στο όνομά μου και θα μου κάνουν καμιά μαλακία και θα τους το βάλω το μπουρλότο...

Αντε μην με τσατίσουν και την πάρω την βέλγικη υπηκοότητα...

Δημοσ.

Από τα λίγα που διάβασα στο λινκ που δίνεις γιατί δεν έχω χρόνο τώρα, μου φαίνεται ότι είναι για τους αλλοδαπούς που δουλεύουν Ελλάδα για να μην διπλοφορολογηθούν και στη χώρα τους και στην Ελλάδα...

Τεσπα, θα πάρω αύριο τηλ στη ΔΟΥ να δω τι κωλόχαρτια θέλουν να στείλω στα γίδια εκεί στο Ελλάντα, γιατί έχω σπίτι στο όνομά μου και θα μου κάνουν καμιά μαλακία και θα τους το βάλω το μπουρλότο...

Ναι. Δεν είναι για όσους δουλεύουν στο εξωτερικό. Και πολύ θα ήθελα να ζητήσουν λεφτά. Θα πάρουν ......

Επίσης όταν πήρα την Βρετανική υπηκοότητα το 2006, απαίτησα διαγραφή από την Ελλάδα. 

Δεν έχουν απαντήσει, αλλά ουδόλως με απασχολεί. Έχω αριθμό πρωτοκόλλου από την πρεσβεία για την κατάθεση της αίτησης, και ας κόψουν το λαιμό τους. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι μόνο για αλλοδαπούς που δουλεύουν στην Ελλάδα. Είναι για οποιονδήποτε έχει εισοδήματα σε 2 συμβαλλόμενες χώρες. Δηλαδή και για έναν Έλληνα που δουλεύει στην Ιρλανδία και έχει εισοδήματα και στις 2 χώρες και για έναν Ιρλανδό που δουλεύει στην Ελλάδα και έχει εισοδήματα και στις 2 χώρες. Αν διαβάσετε τις συμβάσεις, είναι εμφανές.

Δεν πιστεύω ότι θα ζητήσουν ποτέ τίποτα πίσω, απλώς καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Δημοσ.

Δεν είμαι μόνο για αλλοδαπούς που δουλεύουν στην Ελλάδα. Είναι για οποιονδήποτε έχει εισοδήματα σε 2 συμβαλλόμενες χώρες. Δηλαδή και για έναν Έλληνα που δουλεύει στην Ιρλανδία και έχει εισοδήματα και στις 2 χώρες και για έναν Ιρλανδό που δουλεύει στην Ελλάδα και έχει εισοδήματα και στις 2 χώρες. Αν διαβάσετε τις συμβάσεις, είναι εμφανές.

Δεν πιστεύω ότι θα ζητήσουν ποτέ τίποτα πίσω, απλώς καλό είναι να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Ναι αλλά και ο topic starter και εγώ έγραψα πως δεν έχω εισοδήματα στην Ελλάδα, εγώ είπα ένα σπίτι έχω, όχι ότι το νοικιάζω...

Όπως φαίνεται το ίδιο και για τον Apoll, τι μας μπερδεύεις και μας αναστατώνεις;

Φυσικό και λογικό είναι αν έχεις εισοδήματα σε 15 χώρες να πρέπει να τα δηλώσεις σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ή να δεις τι πρέπει να κάνεις.

Από πού κι ως πού το ελληνικό κράτος θα με φορολογήσει για τα βέλγικα εισοδήματά μου;

Φυσικά και μπορεί να φορολογήσει το σπίτι που έχω στην Ελλάδα, αλλά ούτε η Ελλάδα μπορεί να φορολογήσει τα βέλγικά μου εισοδήματα, ούτε το Βέλγιο μπορεί να με φορολογήσει για το σπίτι που έχω στην Ελλάδα.

Μην μας μπερδεύεις μεσημεριάτικα...

Δημοσ.

Εγω που εχω μερικα σπιτια στην ελλαδα, πληρωσα καποιο φορο περσυ. Αυτο γινεται να το γλιτωσω?

Δημοσ.

Ναι αλλά και ο topic starter και εγώ έγραψα πως δεν έχω εισοδήματα στην Ελλάδα, εγώ είπα ένα σπίτι έχω, όχι ότι το νοικιάζω...

Όπως φαίνεται το ίδιο και για τον Apoll, τι μας μπερδεύεις και μας αναστατώνεις;

Φυσικό και λογικό είναι αν έχεις εισοδήματα σε 15 χώρες να πρέπει να τα δηλώσεις σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ή να δεις τι πρέπει να κάνεις.

Από πού κι ως πού το ελληνικό κράτος θα με φορολογήσει για τα βέλγικα εισοδήματά μου;

Φυσικά και μπορεί να φορολογήσει το σπίτι που έχω στην Ελλάδα, αλλά ούτε η Ελλάδα μπορεί να φορολογήσει τα βέλγικά μου εισοδήματα, ούτε το Βέλγιο μπορεί να με φορολογήσει για το σπίτι που έχω στην Ελλάδα.

Μην μας μπερδεύεις μεσημεριάτικα...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ελληνικό κράτος (και δεν είναι μόνο το ελληνικό, το ίδιο κάνει και το γερμανικό) σου λέει ότι αν δεν μου κάνεις αυτή τη δήλωση, όλα τα εισοδήματα σου, ανεξάρτητα σε ποια χώρα τα απέκτησες, θα φορολογηθούν ΚΑΙ στην Ελλάδα (αν βέβαια το ελληνικό κράτος μάθει ποτέ ότι τα απέκτησες, πράγμα αμφίβολο). Αν θες να το αποφύγεις αυτό, τότε πρέπει να κάνεις αυτό το χαρτί.

Αν δεν έχεις τίποτα στην Ελλάδα δεν έχεις λόγο να ανησυχείς και όπως είπα σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν είσαι υποχρεωμένος να καταθέσεις αυτή τη φόρμα. Γι'αυτό θα πρέπει να απευθυνθείς στη ΔΟΥ. Αν έχεις όμως σπίτια, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο (πχ πράγματα που τώρα φέρουν τεκμήριο) μπορεί να έχεις θέμα. Γι'αυτό είναι καλό να κάνεις το χαρτί να τελειώνεις. Αλλιώς μπορεί να έρθει η ΔΟΥ σου μια μέρα και να σου πει ότι έχεις 2 σπίτια και μηδενικό εισόδημα και όταν σε ρωτήσει πως τα συντηρείς και πεις με τα λεφτά που βγάζω στο Βέλγιο, θα σου πει και που είναι η φόρμα διπλής φορολόγησης; Και τότε άντε βρες τα.

Είναι δικαίωμα σου να τους γειώσεις κανονικά και να μην κάνεις τίποτα. Εγώ σου λέω απλώς τα προβλεπόμενα όπως μου τα έχουν πει και μένα. Από εκεί και πέρα ότι θες πράττεις.

Δημοσ.

Μισό μισό μισό μισό...

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία) εδώ και 6 μήνες. Από 8 Απριλίου 2013 και μετά έχω και εισόδημα.

Στην Ελλάδα δεν είχα κανένα είδος εισοδήματος εκτός απ'την 6μηνη πρακτική ΤΕΙ και τα 8€ το μήνα του στρατού, ούτε έχω κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου, τίποτα απολύτως. Για το 2012 είχα κάνει και δήλωση ότι δεν είμαι υπόχρεος καταβολής φορολογικής δήλωσης. Πρέπει να δηλώσω κάτι ακόμα στην Ελλάδα ; Και επίσης γίνεται να το κάνω ΧΩΡΙΣ να έρθω (πείτε ναι, πείτε ναι, πείτε ναι)

Αν δεν εχεις περιουσιακα στοιχεια πανω σου (σπιτια κλπ) ή πηγες εισοδηματος, παιζει να μη χρειαζεται να κανεις τιποτα αμεσα χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια.

Καλα ειναι να δηλωσεις στη στρατολογια την αλλαγη διευθυνσης απλως, ωστε σε περιπτωση που θελουν να σε καλεσουν επιστρατο / φυλλα πορειας κλπ να ενημερωσουν εσενα και να μην σε ψαχνουν για να μην εχεις μπλεξιματα με τους αχρηστους και καταληξεις στο τελος να θεωρεισαι ανυποτακτος/λιποτακτης κλπ. Εντος στρατου μας λεγανε οτι ειναι η πιο σημαντικη υποχρεωση μας αυτη (να δηλωνουμε αλλαγες κατοικιας αμεσα), εκτος στρατου τους πηρα τηλεφωνο και τους ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν ειναι αναγκη εφοσον στην δηλωμενη κατοικια διαμενουν συγγενεις μου.

Δημοσ.

ενας συγγενης απο αυστραλια για 1η φορα φετος τον εβαλαν να πληρωσει 1000κατι ευρω για 1 αγροτεμαχιο+1 σπιτι.ο λογος?αποδειξεις-τεκμηρια ;P-επαναλαμβανω ζητησαν gr αποδειξεις απο κατοικο εξωτερικου-

Link.png Site: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63800174">Ελπίδες για συμφωνία Αυστραλίας-Ελλάδας για αποφυγή διπλής φορολογίας

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε τις συμβάσεις περι αποφυγής της διπλής φορολογίας για κατοίκους εξωτερικού

http://www.forotaxis.gr/index.sre?cid=26

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο.

Όσον αφορά το δίγλωσσο έγγραφο για την αποφυγή διπλής φορολογίας, ποιο ακριβώς εισόδημα δηλώνουμε εκεί, της Ελλάδας ή της Αγγλίας ;;

Το συμπληρώνουμε 2 φορές αυτό το έντυπο, το ένα αντίτυπο το κρατάει η βρετανική Αρχή και το άλλο η ελληνική.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2017-03/8.aithsh_efarmoghs_UNITEDKINGDOM_APPLI.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Παιδιά ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίξω άλλο.

Όσον αφορά το δίγλωσσο έγγραφο για την αποφυγή διπλής φορολογίας, ποιο ακριβώς εισόδημα δηλώνουμε εκεί, της Ελλάδας ή της Αγγλίας ;;

Το συμπληρώνουμε 2 φορές αυτό το έντυπο, το ένα αντίτυπο το κρατάει η βρετανική Αρχή και το άλλο η ελληνική.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2017-03/8.aithsh_efarmoghs_UNITEDKINGDOM_APPLI.pdf

πριν 5 χρόνια δεν συμπλήρωσα κανένα τέτοιο έγγραφο. Επίσης δεν έδωσα κ κανένα έγγραφο στο HMRC.

Επίσης δεν είπα ποτέ ποια τα εισοδήματά μου.

edit: γνωρίζω άτομο που έκανε πέρσυ την ίδια διαδικασία με εμένα. 

Δήλωση φορολογικού εκπροσώπου, αίτηση αλλαγής δου σε ΔΟΥ εξωτερικού και  με χαρτί απο το HMRC. Η μόνη διαφορά σε μενα ζητησαν apostile σε αυτόν οχι.

Αυτο βέβαια παίζει να ναι ανάλογα δου/υπάλληλο

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bilya είπε

πριν 5 χρόνια δεν συμπλήρωσα κανένα τέτοιο έγγραφο. Επίσης δεν έδωσα κ κανένα έγγραφο στο HMRC.

Επίσης δεν είπα ποτέ ποια τα εισοδήματά μου.

Δεν ασχολήθηκες δηλαδή ποτέ με το να μεταφέρεις τη φορολογική σου κατοικία. Πολλοί το κάνουν έτσι, απλά δηλώνουν ότι έχουν στην Ελλάδα από εισόδημα και σαν κατοικία βάζουν ότι είναι φιλοξενούμενοι στους γονείς τους ή όπου αλλού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Δεν ασχολήθηκες δηλαδή ποτέ με το να μεταφέρεις τη φορολογική σου κατοικία. Πολλοί το κάνουν έτσι, απλά δηλώνουν ότι έχουν στην Ελλάδα από εισόδημα και σαν κατοικία βάζουν ότι είναι φιλοξενούμενοι στους γονείς τους ή όπου αλλού.

έκανα edit. εννοώ δεν θυμάμαι να συμπλήρωσα τέτοια φόρμα ποτέ.

επίσης φορολογικός κάτοικος θεωρείσαι όπου μένεις για πανω απο 183 μέρες. Αυτό ισχύει Ελλάδα κ uk. Δες το παρακάτω απο το HMRC:

Work out your residence status

Whether you’re UK resident usually depends on how many days you spend in the UK in the tax year (6 April to 5 April the following year).

You’re automatically resident if either:

• you spent 183 or more days in the UK in the tax year
  • your only home was in the UK - you must have owned, rented or lived in it for at least 91 days in total - and you spent at least 30 days there in the tax year
Επεξ/σία από bilya
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bilya είπε

έκανα edit. εννοώ δεν θυμάμαι να συμπλήρωσα τέτοια φόρμα ποτέ.

επίσης φορολογικός κάτοικος θεωρείσαι όπου μένεις για πανω απο 183 μέρες. Αυτό ισχύει Ελλάδα κ uk. Δες το παρακάτω απο το HMRC:

Work out your residence status

Whether you’re UK resident usually depends on how many days you spend in the UK in the tax year (6 April to 5 April the following year).

You’re automatically resident if either:

• you spent 183 or more days in the UK in the tax year
  • your only home was in the UK - you must have owned, rented or lived in it for at least 91 days in total - and you spent at least 30 days there in the tax year

Ναι ξέρω ποιος θεωρείται φορολογικός κάτοικος.

Εσύ όταν ζήτησες το χαρτί από το HMRC, είχες δηλώσει ότι είχες εισοδήματα στην Ελλάδα ή όχι ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Ναι ξέρω ποιος θεωρείται φορολογικός κάτοικος.

Εσύ όταν ζήτησες το χαρτί από το HMRC, είχες δηλώσει ότι είχες εισοδήματα στην Ελλάδα ή όχι ;

όπα γιατί αυτό είναι διαφορετική ιστορία. εγω δεν είχα εισοδήματα στην Ελλάδα Απο το hmrc ειχα κανει αίτηση για tax residency certificate ή καπως έτσι λέγεται

εδω μπορείς να δεις επιπλέον πληροφορίες για υτο που θες.

Αν έχεις εισοδήματα κ στις 2 χώρες καλύτερα να ρωτήσεις εναν καλό λογιστή τι σε συμφέρει να κάνεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...