Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

δουλευω Αγγλια εδω και κανα 5 μηνο, Ελλαδα εχω ενα σπιτι αλλα δεν εχω εσοδα.

Απ οτι διαβασα πρεπει να δηλωσω κατοικος εξωτερικου.

Ξερει κανεις τι χαρτια πρεπει να βγαλω? η την διαδικασια.

εψαξα και βρηκα αυτα

http://www.taxheaven.gr/pagesdata/simb/CLAIM_UNITED_KINGDOM.pdf

https://online.hmrc.gov.uk/shortforms/form/PT_CertOfRes?dept-name=&sub-dept-name=&location=43&origin=http://www.hmrc.gov.uk

ξερει κανεις αν αυτα αρκουνε?

ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν μπορώ να δω τα λινκς που έχεις, για δικούς μου λόγους όχι ότι δεν δουλεύουν.

Για να δηλωθείς κάτοικος εξωτερικού, πας στην εφορία που ανήκες μέχρι πριν και κάνεις μεταφορά σε άλλη εφορία όπου είναι δηλωμένοι οι κάτοικοι εξωτερικού. Εκεί δηλώνεις την διεύθυνση κατοικίας σου στο εξωτερικό, όχι ότι θα τους χρειαστεί ποτέ αλλά το ζητούν. Επίσης θα σου ζητήσουν να δηλώσεις όνομα αντιπρόσωπου σου στην Ελλάδα, κάπως αλλιώς το λένε όχι αντιπρόσωπο, αλλά καταλαβαίνεις. Αυτό το άτομο δεν χρειάζεται να είναι παρών, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις το ΑΦΜ του, και στοιχεία του. Εγώ σε 2-3 ώρες είχα ξεμπερδέψει και από τις δύο εφορίες, η εφορία κατοίκων εξωτερικού δεν έχει την κοσμοσυρροή των άλλων εφοριών, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να τους πήγα τίποτα έγγραφα. Απλά δηλώνεις ότι δεν κατοικείς πια στην Ελλάδα αλλά κάπου αλλού και τους δίνεις διεύθυνση. Δεν πρόκειται να ελέγξουν τίποτα.

Όχι, σίγουρα δεν τους πήγα τίποτα έγγραφα, γιατί όταν άλλαξα εφορία το είχα κάνει στο άσχετο, δεν το είχα προγραμματισμένο για όταν γυρίσω στην Ελλάδα.

Τώρα αν άλλαξαν τα πράγματα από ο,τι πριν 4 χρόνια, πάω πάσο...

Δημοσ.

Ήδη η άγνοιά σας θα σας είχε κοστίσει αρκετά. Ευτυχώς η πιστοποίηση φορολογικής κατοικίας πήρε παράταση έως 28/6/2013 (από 29/3/2013 που ήταν).

Κοιτάξτε να πιστοποιήσετε τη φορολογική σας κατοικία, διότι μετά θα φορολογηθείτε για το παγκόσμιο εισόδημά σας στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Υπάρχει φόρμα για αποφυγή διπλής φορολόγησης που πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Πρέπει να συμπληρωθεί, να σφραγιστεί από την ΔΟΥ εξωτερικού (στην προκειμένη για σένα το Revenue Service σας) και να τη στείλεις μετά στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση.

Αν δεν το κάνεις και ανακαλύψει η ΔΟΥ ποτέ ότι έχεις εισοδήματα αλλού, ο νόμος προβλέπει αυτό που είπε ο Physics. Παλαιότερα δεν ήταν θέμα, γιατί δεν ασχολούταν κανείς στις ΔΟΥ, αλλά τώρα που σοβαρεύουν τα πράγματα είναι δύσκολο να έχεις σπίτια και τέτοια στο ονομά σου, οπότε καλύτερα να είμαστε εντάξει.

Δημοσ.

Υπάρχει φόρμα για αποφυγή διπλής φορολόγησης που πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

Πρέπει να συμπληρωθεί, να σφραγιστεί από την ΔΟΥ εξωτερικού (στην προκειμένη για σένα το Revenue Service σας) και να τη στείλεις μετά στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση.

Αν δεν το κάνεις και ανακαλύψει η ΔΟΥ ποτέ ότι έχεις εισοδήματα αλλού, ο νόμος προβλέπει αυτό που είπε ο Physics. Παλαιότερα δεν ήταν θέμα, γιατί δεν ασχολούταν κανείς στις ΔΟΥ, αλλά τώρα που σοβαρεύουν τα πράγματα είναι δύσκολο να έχεις σπίτια και τέτοια στο ονομά σου, οπότε καλύτερα να είμαστε εντάξει.

Σοβαρά τώρα, αλήθεια, έκαναν τέτοια μαλακία;

Τι ακριβώς χαρτί ζητάνε; Πιστοποιητικό τι ακριβώς; Δεν πάνε καλά μου φαίνεται....

Δημοσ.

Ναι αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας πει, γτ ο father μου είναι 7,5 χρόνια εξωτερικό και δεν έχουμε αλλάξει τίποτα, απλά στην δήλωση φαίνεται μηδενικό εισόδημα. Κανα link να διαβάσουμε αναλυτικά τι χρειάζεται υπάρχει?

Δημοσ.

Καλύτερα ο φίλος να παρει ενα τηλέφωνο στην εφορία να παρει σίγουρες πληροφορίες για να μην τρέχει μετα

Δημοσ.

Μισό μισό μισό μισό...

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία) εδώ και 6 μήνες. Από 8 Απριλίου 2013 και μετά έχω και εισόδημα.

Στην Ελλάδα δεν είχα κανένα είδος εισοδήματος εκτός απ'την 6μηνη πρακτική ΤΕΙ και τα 8€ το μήνα του στρατού, ούτε έχω κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου, τίποτα απολύτως. Για το 2012 είχα κάνει και δήλωση ότι δεν είμαι υπόχρεος καταβολής φορολογικής δήλωσης. Πρέπει να δηλώσω κάτι ακόμα στην Ελλάδα ; Και επίσης γίνεται να το κάνω ΧΩΡΙΣ να έρθω (πείτε ναι, πείτε ναι, πείτε ναι)

Δημοσ.

Καλύτερα ο φίλος να παρει ενα τηλέφωνο στην εφορία να παρει σίγουρες πληροφορίες για να μην τρέχει μετα

Σηκωνουν τα τηλεφωνα?

Δημοσ.

Σηκωνουν τα τηλεφωνα?

2-3 φορές που χρειάστηκε να πάρω τηλέφωνο στην Θ´ Θεσσαλονίκης το σήκωσαν και ήταν και εξυπηρετικοί μπορώ να πω.

Σήμερα βαριέμαι, θα δοκιμάσω αύριο να τους πάρω να ρωτήσω...

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς η δεν εχεις σκοπό να ερθεις σύντομα να ρωτήσεις απο κοντά τοτε επικοινώνησε με καποιον συγγενή η γνωστό σου να παει να ρωτήσει ο ίδιος η να παρει ενα τηλέφωνο για να μαθεις απο πρώτο χερι αν πρέπει να κανεις και και τι ειναι αυτο.

Καλα κανεις και ρωτάς αλλα για τετοια θέματα που οι περιπτώσεις μπορεί να ειναι διαφορετικές για τον καθένα καλύτερα να προσπαθήσεις να πληροφορηθείς ( εφορία / υπηρεσία ) απο πρώτο χερι τι πρέπει να κανεις στην περίπτωση σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...