Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγω δεν τις συμπαθούσα, αλλα με λίγη συναναστροφή που είχα με τις γάτες του Λούσι και της Γιν, δεν είναι και τόσο κακές. (Δεν ξέρω ωστόσο αν θα έπαιρνα στο σπίτι μου, παρόλο που έχω σκύλο [Timonkaipumpa] ΣΕ 350 Τ.Μ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΒΟΛΤΑ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΩ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ''ΓΑΜΑΤO, ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΡΑΞΩ'' [\Timonkaipumpa]

Πάντως παίζει να φταίνε και οι εικόνες με γάτες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Εμένα απο εκεί μου είχε δημιουργηθεί η απέχθεια. Δεν είναι αστείες, δεν είναι γούτσου γούτσου, γενικά δεν είναι τίποτα για εναν που δεν έχει γάτα. Όλοι οι υπόλοιποι απλά επαληθεύουν το it's funny cause it's true.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγω δεν τις συμπαθούσα, αλλα με λίγη συναναστροφή που είχα με τις γάτες του Λούσι και της Γιν, δεν είναι και τόσο κακές. .

Αυτές ανήκουν στην κατηγορία των Insomniacats (γάτες υψηλής νοημοσύνης τα λεγόμενα και γκατζεcatia λόγω της αγάπης τους για κάθε λογής gadget) και δεν αποτελούν το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα γάτας.Παρ' όλα αυτά και οι άλλες οι ταπεινές οι γάτες είναι γαμάτες.

Δημοσ.

^--- τίγκα στο επιχείρημα. Για να μαθαίνετε.

Αχμ... εάν τα αυτονόητα χρειάζονται επιχειρήματα για κάποιους, τότε δεν αξίζει να τους τα δώσεις. 

Πόσο μάλλον όταν αυτοί αυτόκλητα γίνονται δάσκαλοι άλλων ;)

Τα 'παμε; 

Τα 'παμε. Kisses. 

Χειρότεροι όσοι έχουν κατοικίδια;wtf? δεν έχω κανένα λυκόσκυλο σε διαμέρισμα 50 τετραγωνικά.Έχω γάτες σε διαμέρισμα 150 τετραγωνικά με μπαλκόνια και μια χαρά ζουν.Και όχι και φυλακισμένα.Όσες φορές τα έχω βγάλει έξω από το διαμέρισμα σαν τρελές έκαναν για να ξαναμπούν μέσα

Εάν τα 150mπιστεύεις ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τα δέντρα και το χώμα τότε μάλλον κάτι υπολογίζεις λάθος. Χωρίς να αναφέρω ότι λέγοντας πως έχεις 150m2, απλά δεν έχεις δει "χωριό"... πλαγιές, κορφές, λόφους, χωράφια κτλ. Εάν δεις οι γάτες πως αλλάζουν (σε χαρακτήρα και εμφάνιση) όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον απλά θα λυπάσαι να τις ξανά-φυλακίσεις στα Xm2 σου. 

Και όλα αυτά χωρίς να πιάσει κανείς το ότι ο άνθρωπος παίρνει ένα ζώο από το φυσικό του περιβάλλον, το φυλακίζει στο περιβάλλον που ζει αυτός απλά και μόνο για να αισθάνεται καλά αυτός. Και μετά καυχιέται πως του δίνει και ό,τι μπορεί... ό,τι μπορεί εκτός από την ελευθερία του. 

Σάμπως.. έτσι δεν έχουν μάθει οι περισσότεροι άνθρωποι; 

Δημοσ.

Δεν την πιάνω την λογική σου ρε συ Τιμόν.

Τα 150τμ δεν αντικαταστούν δέντρα και χώμα (οκ?), μήπως η φροντίδα, η αγάπη που δέχεται το ζώο, οι εμβολιασμοί προς αποφυγή νόσον και πασαν μαλακιας και το δέσιμο ζώου προς αφεντικό, τα αντικαθιστούν? Προχθές σε ένα εξοχικό σπίτι όπου είχα το σκυλί μου, έσκασε μύτη ένα άλλο αδέσποτο του χωριού το οποίο το καημένο ήταν τίγκα στο σκουλήκι στο αυτί του και του μεναν δεν του μεναν 2 βδομάδες ζωής. Τι το πιο καλό του προσφέρει δηλαδή αυτό, απο την προστασία που θα του δώσεις εσύ?

Btw, στο χωριό, τον σκύλο τον κάνω βόλτα χωρίς λουρί και ποτέ δεν έχει φύγει να χαθεί. Και δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ιδιαίτερο δεσμό που δεν το έχει ο καθένας με το ζώο του.

P.s δεν αντιλέγω οτι το σκυλί το έχω για να νιώσω καλά εγώ. Το 99% των πραγμάτων που κάνω, τα κάνω για να νιώσω καλά εγώ και το 1% το άφησα επίτηδες πάλι για να νιώσω καλά.

• Like 4
Δημοσ.

Sellers...

Το ότι ένα σκυλί ήταν παρατημένο με τίγκα σκουλήκια στο αυτί του δεν σημαίνει πως "ζώο στο χωριό = 2 μέρες ζωής". 

Άρα, το μόνο που λες (σε αυτό το μήνυμα at least) που δίνει ο άνθρωπος είναι "αγάπη" + "φροντίδα" και παίρνει "ελευθερία". 

α) Μπορεί να τα δώσει και χωρίς στέρηση ελευθερίας

β) Εάν κάποιο ζώο πεθάνει από ασθένειες, no big deal. Φυσική "εξέλιξη". Μία χαρά τα ζώα μπορούν να προστατεύονται και μόνα τους. Μερικά αποτυγχάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν. Εάν δεις ποτέ αγριόγατες... θα δεις ότι επιβιώνουν χωρίς κανενός την φροντίδα. Το ένα σκυλί, αυτό που είδες εσύ... δεν καταρρίπτει την όποια δυνατότητα των ζώων να ζούνε μόνα τους στο ΦΥΣΙΚΟ τους περιβάλλον. Ακόμα καλύτερα δε, εάν ο άνθρωπος έχει κάποιο κήπο/κτήμα/σπίτι σε χωριό και μπορεί να φροντίζει τα ζώα του και έχει και ζώα. Γάτα που πεινάει, αποκλείεται να μην βρει να φάει. Μα ακρίδα, μα τζιτζίκι, μα ποντίκι, μα μικρό πουλί από φωλιά, μα φίδι, σαυρίτσες και ό,τι άλλο έχει κρέας και είναι μικρό... θα το βρει και θα το φάει. Οπότε, που είναι η "φροντίδα" όσων έχουν γάτες σε 200m2 ΣΠΙΤΙΟΥ απλά και μόνο για να νιώθουν εκείνοι καλά όταν τις παρατηρούν; 

Ή μήπως, εάν το ζώο αφεθεί ελεύθερο δεν θα δεθεί με αφεντικό; Αφενός γιατί να δεθεί και αφετέρου εάν σε εκτιμήσει θα δεθεί. Δεν θα το κάνει επειδή είσαι η μόνη πηγή φαγητού και νερού. 

Και η ερώτηση... ποια είναι η λογική όσων έχουν ζώα στα διαμερίσματα; 

Δημοσ.

Τιμόν, έχεις πολύ λανθασμένη αντίληψη για το τι ήταν και τι είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον μιας γάτας (και ως ένα βαθμό και του σκύλου).

Και προφανώς το

β) Εάν κάποιο ζώο πεθάνει από ασθένειες, no big deal. Φυσική "εξέλιξη".

...ας πούμε ότι δεν χρεώνεται ακριβώς ως φιλελεύθερη άποψη.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με του σκύλους που θέλουν συνέχεια βόλτα είναι ένας τεράστιος μύθος.

Υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων άνετα μπορούν και χωρίς βόλτες.

Ο σκύλος αποτελεί πραγματικό φαινόμενο στο πως έχει εξελιχθεί με τόσες ράτσες.

Αλλά πραγματικά ποιο το κόλλημα μεταξύ σκύλου και γάτας;

Ο καθένας θα διαλέξει αυτό που τον αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Δημοσ.

Αχμ... εάν τα αυτονόητα χρειάζονται επιχειρήματα για κάποιους, τότε δεν αξίζει να τους τα δώσεις. 

Πόσο μάλλον όταν αυτοί αυτόκλητα γίνονται δάσκαλοι άλλων ;)

Τα 'παμε; 

Τα 'παμε. Kisses. 

Τότε να βαφτίσει ο καθείς την άποψη του αυτονόητη, αγαπητέ, δεν θα χρειαστούν ποτέ ξανά επιχειρήματα. Όχι, δεν είναι αυτονόητα.

Και οι γάτες και οι σκύλοι είναι domesticated, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ζουν τρισευτυχισμένα σε σπίτι - δεδομένου ότι φροντίζεις να καλύψεις πέρα από τις βασικές ανάγκες (τροφή, νερό) και αυτές που πολλοί θεωρούν δευτερεύουσες (στην περίπτωση του σκύλου ένα παράδειγμα είναι η βόλτα, στης γάτας η ανάγκη για παιχνίδι). Το domestication είναι και αυτό μέρος της εξέλιξης τους όπως είναι και της δικής μας - μέσα από αυτό έχουν δημιουργηθεί καινούργιες ράτσες και έχουν επιβιώσει γονίδια τα οποία κάνουν τη ζωή δίπλα στον άνθρωπο ομαλότατη, αν και όχι αναγκαία. Κατα τ'άλλα το αδέσποτο ζώο έχει πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής. Είτε το ονομάσεις φυσική επιλογή είτε tough luck, δε σημαίνει ότι η υιοθεσία ζώων είναι αυτονόητα κακό πράμα.

• Like 4
Δημοσ.

Τότε να βαφτίσει ο καθείς την άποψη του αυτονόητη, αγαπητέ, δεν θα χρειαστούν ποτέ ξανά επιχειρήματα. Όχι, δεν είναι αυτονόητα.

Και οι γάτες και οι σκύλοι είναι domesticated, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ζουν τρισευτυχισμένα σε σπίτι - δεδομένου ότι φροντίζεις να καλύψεις πέρα από τις βασικές ανάγκες (τροφή, νερό) και αυτές που πολλοί θεωρούν δευτερεύουσες (στην περίπτωση του σκύλου ένα παράδειγμα είναι η βόλτα, στης γάτας η ανάγκη για παιχνίδι). Το domestication είναι και αυτό μέρος της εξέλιξης τους όπως είναι και της δικής μας - μέσα από αυτό έχουν δημιουργηθεί καινούργιες ράτσες και έχουν επιβιώσει γονίδια τα οποία κάνουν τη ζωή δίπλα στον άνθρωπο ομαλότατη, αν και όχι αναγκαία. Κατα τ'άλλα το αδέσποτο ζώο έχει πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής. Είτε το ονομάσεις φυσική επιλογή είτε tough luck, δε σημαίνει ότι η υιοθεσία ζώων είναι αυτονόητα κακό πράμα.

Το domestication είναι απλά η διαδικασία κατά την οποία κάτι τροποποιείται για να ωφελεί τους ανθρώπους.-

(μπορώ να φέρω αναφορές... αλλά νομίζω ότι ένα απλό googling θα σου φέρει ίδια αποτελέσματα.)

Αυτό δεν δικαιολογεί το λογικό άλμα: ζώο εκτός διαμερίσματος = αδέσποτο. 

Επίσης, δεν δικαιολογεί το: domesticated = ζώο μέσα σε "4ς τοίχους"

Έτσι, πολλοί άνθρωποι ακριβώς επειδή βάζουν την ευχαρίστησή τους πάνω από όλα, βαπτίζουν domestication τον εγκλεισμό του ζώου σε ένα τσιμεντένιο κουτί και το υποστηρίζουν. 

Μπορεί, τελικά, να τροποποιηθούν τα ζώα έτσι ώστε να τους ταιριάζει αυτό περισσότερο... fine by me. Δεν με απασχολεί. Αλλά όσο τα, περισσότερα at least, domestic ζώα δείχνουν ότι το φυσικό τους περιβάλλον δεν είναι αυτό το τσιμεντένιο κουτί τότε θαρρώ πως ο άνθρωπος που σέβεται τα ζώα θα πρέπει να το σεβαστεί επίσης.

Μία χαρά ωφελεί ο σκύλος τον άνθρωπο εάν δεν είναι στο διαμέρισμα. Μάλλον λίγοι έχουν δει σκύλους "επί τω έργω". Με μία ματιά να καταλαβαίνουν και να κάνουν. Και, φαντάζομαι, ότι δεν θα υπάρξει το παράδειγμα των Labrador, που μένουν σε διαμερίσματα με τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης... εάν υπάρχει η θέληση για σοβαρή κουβέντα και όχι εξυπνακισμούς. 

Anyway... σε κάθε περίπτωση ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι του αρέσει, εάν δεν παραβαίνει τους νόμους. Αυτός όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να αξιώνει ως "ενδιαφέρον για τα ζώα" την αρπαγή τους από το φυσικό τους περιβάλλον για δικιά του ευχαρίστηση. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτό δεν δικαιολογεί το λογικό άλμα: ζώο εκτός διαμερίσματος = αδέσποτο. 

Αυτός όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να αξιώνει ως "ενδιαφέρον για τα ζώα" την αρπαγή τους από το φυσικό τους περιβάλλον για δικιά του ευχαρίστηση. 

Ποιο θεωρεις οτι ειναι το φυσικο περιβαλλον του σκυλου λ.χ?

Γιατι δε μπορω να δεχθω πως το φυσικο περιβαλλον του κοκερ λ.χ ειναι να τρεχει στα δαση. Ο προγονος του ο λυκος ναι το ειχε αυτο, αλλα απο τη στιγμη που καποιος καπου καποτε πηρε ενα λυκακι, το εξημερωσε και δημιουργηθηκαν επειτα απειρες ρατσες, ε το περιβαλλον τους αλλαξε. 

Οκ προφανως το φυσικο περιβαλλον του σκυλου δεν ειναι απαραιτητα το διαμερισμα ξερωγω, αλλα πορφανως ουτε η Λεωφορος Μεσογειων φανταζομαι. 

Επισης, ενα κοπαδι αγριοσκυλων που δημιουργηθηκε μετα απο καποιες περιοδους αναπαραγωγης στον Ταυγετο και ζει εκει, δεν ειναι αδεσποτα. Ο Φιφης που τον παρατησαν οταν μεγαλωσε λιγακι στο Πεδιον του Αρεως, ειναι αδεσποτο.

• Like 2
Δημοσ.

Και ποιος σου ειπε οτι ο σκυλος και η γατα δεν οφελει τους ανθρωπους αν ειπναι μέσα στο διαμέρισμα.;Αλλο αν εσυ δεν μπορεις να κατανοησεις τον τροπο. Διαφωνώ κάθετα με τον εγκλεισμό του σκύλου χωρις βόλτες κτλ μέσα στο σπίτι - εξαρτάται ωστόσο και από τη ράτσα. Τα αποτελέσματα βεβαια φαινονται και στησυμπεριφορα των σκυλιων. Για τις γατες σε διαβεβαιω οτι ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Εσυ τα εχεις βαλει ολα στο ιδιο σακι.

Γενικα, αποφασισε για ποιες περιπτωσεις ακριβως μιλας, μην μπλεκεις γατες με σκυλους διοτι δεν εχουν καμια σχεση οι αναγκες τους και ελα καποια στιγμη να ξαναμιλησουμε για λογικα αλματα.

• Like 1
Δημοσ.

Για κανένα λόγο δε θα έπαιρνα γάτα, είχα μικρός για λίγα χρόνια. Να μου λείπει η ανεξαρτησία τους και δεν έχω καμία όρεξη να κερδίσω την εμπιστοσύνη και το σεβασμό ενός ζώου, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ήδη πολύ απαιτητικές, δε θα ανταγωνίζομαι και τις γάτες. Από το κατοικίδιό μου θέλω άλλα πράγματα, θέλω παρέα, να ηρεμήσει το κεφάλι μου, να παίζει με τα παιδιά μου, να προστατεύει το σπίτι μου αν γίνεται, να με συντροφεύει και σε καμιά κυνηγετική εξόρμηση (και ας γυρίσουμε με άδεια χέρια όπως πάντα). Όσο για το ότι οι σκύλοι κάνουν χάδια σε οποιονδήποτε τους πετάξει ένα ξεροκόμματο  δε θυμάμαι να έχω βρεθεί σε ταβέρνα και να μου έχει τριφτεί ποτέ σκύλος. Οι γάτες είναι "πουτάνες στην ψυχή", που λέει και το γνωστό άσμα. Για κανένα λόγο γάτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...