Moderators stormrain Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Παντως ενω ειμαι μαλλον dog person, δεν μπορω να καταλαβω την τοση αντιπαθεια για τις γατες. Θελω να πω, ειναι γλυκες, ειναι φουντωτες, ειναι αστειες και ειναι τοσο αποφασισμενες να κανουν το δικο τους που εχουν την εκτιμηση μου. Βεβαια επειδη παλιοτερα ειχα και μια γατα, το οτι σου φερνουν νεκρα μικρα ζωακια στην πορτα σου και μετα πρεπει να απολυμανεις τα παντα (ναι και τα πομολα ) δεν παλευεται. 3
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 @storm Συμφωνώ στο "όχι το διαμέρισμα" και στο "όχι η Λ. Μεσογείων". Θα προσθέσω "όχι ο δρυμός <τάδε>". Οπότε, κάπου στη μέση είναι η "αλήθεια"... αλλά σίγουρα όχι σε αυτά που αναφέρω και αναφέρεις. Δεν νομίζω ότι πουθενά υποστήριξα ότι "φυσικό περιβάλλον = δάση"... εάν φάνηκε κάτι τέτοιο, τότε λάθος μου. Έπρεπε να το δώσω καλύτερα. @yin Οι ανάγκες της γάτας δεν διαφέρουν, πολύ, από αυτές του σκύλου. Αφενός δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανες και δεν παραδέχεσαι τα λογικά σου άλματα (τα οποία επισήμανα στο προηγούμενο post μου) και αφετέρου μία γάτα φέρεται όπως φέρεται (ξύσιμο νυχιών, τριψίματα) γιατί δεν θέλει να κατουράει τον τόπο συνέχεια. Νομίζω πως ούτε οι τίγρεις τον κατουράνε... και καταφεύγουν στα "τριψίματα", κάθε είδους. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι γάτες μπορεί να φαίνεται ότι προσαρμόζονται καλύτερα από τους σκύλους (κυρίως λόγω μεγέθους και ούρησης) σε διαμερίσματα, αλλά το φυσικό τους περιβάλλον είναι εκεί όπου θα μπορέσουν να ξύσουν τα νύχια τους σε φλούδα ξύλου, να βρούνε να φάνε το χορτάρι για τις ενοχλήσεις στο στομάχι που έχουν, να κυνηγήσουν έντομα (π.χ. ακρίδες), να σκαρφαλώσουν για να πιάσουν πουλιά, να κυνηγήσουν μικρούς λαγούς (ένας από τους κύριους λόγους που τουφεκάνε οι κυνηγοί τις αγριόγατες) και εν γένει μικρότερα από αυτές ζώα... Και όχι να παίζουν με laser pointers, να γδέρνουν καναπέδες ή ειδικές επενδύσεις σε αυτούς, να τρώνε ξηρά τροφή και ό,τι άλλο έχει βρει ο άνθρωπος για να μπορέσει να τις φυλακίσει σε 4ς τοίχους. Και όπως με τους σκύλους... δεν είναι ανάγκη να τις πετάξει κανείς στον Αμαζόνιο... αλλά τουλάχιστον να έχει έναν κήπο. Να μην ζούνε αναγκαστικά ΜΟΝΟ μέσα στο σπίτι. 2
YiN Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Ναι, να στο θέσω αλλιώς. Και το φυσικό περιβάλλον του ανθρώπου η σπηλιά είναι, αλλά μια χαρά έχει καταλήξει σε τσιμεντένια κλουβιά. Το ότι τα ζώα έχουν τα Χ χαρακτηριστικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να ζήσουν ωραιότατα στο Υ περιβάλλον. Πώς το λεν. Μπδγ, ο λόγος που δεν έχω σκύλο είναι ότι δεν μπορώ να του εξασφαλίσω μεγάλο χώρο και αρκετό χρόνο ώστε να ξεδίνει έξω και να τρέχει αγέρωχος. Οι γάτες μου μέσα στο διαμέρισμα και βολτάροντας στο μπαλκόνι όπου μασουλάνε τα φυτά μου και σκαλίζουν τις γλάστρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής ούτε έχουν γίνει νευρωτικές. Αντίθετα, δε γουστάρουν να βγαίνουν παραέξω. Επιπλέον υπάρχει λόγος που εξημερώσαμε τους σκύλους και τις γάτες αλλά δεν την παλέψαμε λ.χ. με τα λιοντάρια ή έστω τις νυφίτσες. 1
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Οι ανάγκες της γάτας δεν διαφέρουν, πολύ, από αυτές του σκύλου. Ένα μισθό, μια ζεστή αγκαλιά και τσιγάρα μωρέ, ίδια φάση τώρα. Εν τω μεταξύ, δέκα χιλιάδες εκδρομές έχω πάει, γάτα σε λιβάδι/δάσος να κυνηγάει λαγούς δεν έχω δει. Φαντάζομαι θα ακόνιζε τα νύχια της πάνω σε κάνα κλαρί μετά τη χορτόπιτα, γι' αυτό δεν την είδα. 7
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Εν τω μεταξύ, δέκα χιλιάδες εκδρομές έχω πάει, γάτα σε λιβάδι/δάσος να κυνηγάει λαγούς δεν έχω δει. Φαντάζομαι θα ακόνιζε τα νύχια της πάνω σε κάνα κλαρί μετά τη χορτόπιτα, γι' αυτό δεν την είδα. Ειδες που εισαι ανενημερωτος? Κρυβονται oταν σκας μυτη για να μην τις εξημερωσεις.
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Ένα μισθό, μια ζεστή αγκαλιά και τσιγάρα μωρέ, ίδια φάση τώρα. Εν τω μεταξύ, δέκα χιλιάδες εκδρομές έχω πάει, γάτα σε λιβάδι/δάσος να κυνηγάει λαγούς δεν έχω δει. Φαντάζομαι θα ακόνιζε τα νύχια της πάνω σε κάνα κλαρί μετά τη χορτόπιτα, γι' αυτό δεν την είδα. Μέσα είσαι! Τόσο για το "μισθό, τσιγάρα" κτλ... όσο και για το "μικρός λαγός" -> "λαγός". Καμία απορία που δεν είδες/ξέρεις. Το αντίθετο θα ήταν άξιο απορίας, όντως. Εκδρομές με τους προσκόπους;
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Έλα παραδέξου το, δεν έχεις ιδέα από γάτες 3
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Παντως αν οι καταπιεσμενες γατες μας καταλαβαιναν ελληνικα θα καναν 2-3 facepalm στον καθε "φιλοζωο" τυπο που επιμενει να τις ξεσηκωσουμε απτον καναπε/το κρεβατι/το μπαλκονι/τα πλακακια ενος διαμερισματος και να τις στειλουμε με το ζορι για να φανε χορταρικα, να κυνηγησουν λαγους και να σκαρφαλωσουν στα δεντρα του δασους. Γενικα οι ηθικολογιες και τα πατροναρισματα δεν εχουν θεση απο ανθρωπους που -εκτιμω- οτι δεν συμβιωσαν με κατοικιδιο για πανω απο 2 μηνες στη ζωη τους.
christiana78 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Πάνω στο συγκεκρίμενο-τελευταίο θέμα πάντως νομίζω οτι πάει ανάλογα με τον χαρακτήρα του ζώου ανεξάρτητα σκυλιού-γατιού , μεγάλου-μικρού κτλ... εμένα ο μεγάλος ας πούμε είναι γατί φτιαγμένο για έξω, έχει απίστευτη περιέργεια , ενέργεια και δεν φοβάται τίποτα... το διαμέρισμα τον καταπιέζει , φαίνεται... μακάρι να μην είχε πρόβλημα με τα μάτια του που αν τον αφήσω χωρίς προσοχή θα τυφλωθεί και θα τον πήγαινα σε κάποιο χωριο... ο άλλος ... δεν το έχει... φοβάται τα πάντα και τους πάντες θα πάθαινε εγκεφαλικά αν τον άφηνα ελεύθερο... όπως και με σκυλιά έχω δει ανάλογες καταστάσεις...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Οι γατες ειναι οπως μαθουν απο μικρες. Προσαρμοστικα ζωα γενικα μεχρι εκει που μπαινει μπροστα η φυση. Το διαμερισμα λοιπον σε ενα στειρωμενο γατο συνηθισμενο απο μικρο να ζει σε κλειστο χωρο δεν θα αποτελεσει ποτε προβλημα, τουναντιον θα κανει ζωη χαρισαμενη. Βεβαια θα ρθουν τωρα οι διαφοροι, να πουν οτι η στειρωση ειναι βαρβαρη και κοντρα στη φυση του ζωου και αντε να τους εξηγησεις μετα...
nicoc89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 οι γάτες δεν είναι κακές , όμως δεν έχουν ανάγκη και τον καθέναμπορεί να τραφεί μόνη της και να ζήσει ελεύθερη στην φύσηεκτός αυτού έχει και μια υπερηφάνεια .. οι γάτες είναι όμορφες , χαδιάρες , παιχνιδιάρεςμα αν δεν τους φέρεσαι καλά γίνονται ξεκωλιάρεςσου γδάρανε τον καναπέ , σου σκάψανε τις γλάστρεςμα αν δεν τις ήθελες ποτέ τότε ήσυχες άστεςδεν φταίει λοιπόν το ζωντανό δικό σου ειναι το κρίμαπάνε αγόρασε λοιπόν σκυλί ράτσας με χρήμαβάλτο και στο ινσομνια και κράζε τα γατιά μαςμα εμείς πάντα σε γράφουμε στα όμορφα καβ..... α μαςτσικα τσικα μπουμ ολε ολε! (καιρό ειχα να το πω ) δείτε πόσο όμορφο είναι αυτό το δολφίνι θέλω για κατοικίδιο 2
gnsX Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Έχει υπερηφάνεια η γάτα,ελληνική ψυχή,τσαμπουκά και γυρνάει τα παιχνίδια στο '90 Διπλό στο Μπερναμπέου εοε οε Λοιπόν για τα γατιά είπα;Α ναι,στα βουνά να τραφούνε μόνα τους,στα @@ μας!
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 δεν μπορω να καταλαβω την τοση αντιπαθεια για τις γατες. Σήριουσλι τώρα αλλά η συμπάθεια για τις γάτες είναι εκείνη που με εκπλήσει.Ένα παρτάλικο/παρτάκικο ζώο ,αρκετά βαρετό κ με ελάχιστα πρακτικά (όχι ψυχολογικά) ωφέλη για τον σύγχρονο άνθρωπο.Άσε που με πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπω μόνο άνθρωπο να ζεί με γάτα.Ένα αφόρητο γεροντοκορέ βαιμπ πιάνω από τέτοιους. Δε λέω είναι κιουτ να τις παίζεις κ για αγκαλίτσα κ ακόμα πιο κιούτ να τις πετάς από ύψος κ να τις βλέπεις να προσγειώνονται στα 4.Μέχρι εκεί όμως.Για 10 λεπτά τις αντέχω στο τσακίρ κέφι ας πούμε.
frenzy Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Φαντάζομαι δεν έχεις ακούσει για την συνδρομή της γάτας στην χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Φαντάσου τώρα εμένα με την πηγαία αντιπάθεια μου σε αυτές να προσπαθώ να ρίξω πίεση με γατί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα