Star_Light Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ναι αλλα αυτος δεν ξερει εσυ τι δουλεια κανεις... οποτε πως θα σε προτεινει στον φιλο ή στους φιλους του και μετα να γινει ρεζιλι και να τον κραζουν και να του λενε μας πηρες στο λαιμο σου?Εκτος και αν εχεις να του δειξεις προυπηρεσια και προηγουμενες εργασίες. Ο πελατης αρχικα θα ερθει σε σενα θα δει πως δουλευεις και αν μεινει ευχαριστημενος μετα θα σε συστησει κιολας. Αυτο με το χαμηλη τιμη χαμηλη ποιοτητα δουλειας ισχυει αλλα οχι παντα. Υπάρχουν και αρκετες εξαιρεσεις.Το θεμα ειναι να υπάρξει μια τιμη που ικανοποιει και τις 2 πλευρές. Για τα σαιτ δεν ξερω καθολου οποτε πάω πασο πετάχτηκα επειδη το παιδι ειπε αρχικα οτι υπαρχουν ατομα που κανουν τις εργασιες με 300-400 ευρω και αλλοι ζητανε χιλιαρικα. Παντως σκοντο παντου μπορει να γινει προκειμενου να κερδισεις εναν πελάτη. Και αυτο ειναι και το λογικο μιας και υπάρχει μειωση στον μισθο που παιρνει ο άλλος.Να μην τα βλεπουμε μονο μεσα απο τα δικα μας ματια τα πραγματα .... Φυσικα υπαρχουν και εκεινοι που δεν θα το δεχτουν αυτο και θεωρουν οτι τους υποτιμάνε. Οκ δεκτό. Αλλαγή χώρας ... μεταφορά σε μια χωρα με καλυτερη αγορά δεν ειναι λογικο να καθεσαι εδω και να γκρινιαζεις-τσακωνεσαι ετσι εγινε το πραγμα εδω τι να κανουμε τωρα? Η αγορά της Ελλάδας αν δεν εισαι κομπιναδόρος-απατεώνας εχει πλεον πεθάνει.Το ειπες και μονος σου πριν για 500 ευρω δουλευεις...αλλη εποχη θα δουλευες για 1500 επειδη υπηρχε χρημα να κινηθει στην αγορα τωρα δεν υπαρχει τπτ. Μονο το φαγητο πουλάει.Ο αλλος δεν ειναι σιγουρος για την βιωσιμοτητα της επιχειρησης του δεν θα ερθει σε σενα να σκασει 5000 ευρω να του φτιαξεις ενα δυνατο σαιτ θα πάρει ένα προχειρο.Εχω λάθος?
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ξέρω ότι από τον τίτλο του θέματος οι περισσότεροι ίσως και να βρίζετε.... αλλά μια ερώτηση έχω να κάνω... Αν κάποιος σας ρωτήσει πόσα λεφτά θέλετε για να αναλάβετε να φτιάξετε μια διαδικτυακή εφαρμογή για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας που θα υλοποιηθεί με html+php+javascript+mysql και στην τελική θα είναι ένα πλήρες σύστημα... που ίσως και να χρησιμοποιηθεί... πόσα θα του ζητούσατε;;;; Υ.Γ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος από το να κάνει κάποιος μόνος την πτυχιακή του ή έστω με την βοήθεια κάπου αλλά στους καιρούς που ζούμε... Υπάρχει ένα σάιτ που μπορείς να μάθεις όχι μόνο php,mysql,html αλλά και πάρα πολλά άλλα πράγματα Ένα απο τα αγαπημένα μου σάιτ, τύφλα να έχουν τα καλύτερα κολέγια του κόσμου. www.lynda.com υπόψιν ότι μπορείς να τα βρεις και μέσα απο τόρεντς δωρεάν, καλό διάβασμα. Τώρα αν πάλι δεν θες να καθίσεις να διαβάσεις υπάρχει η λύση να στην κάνει κάποιος άλλος με το ανάλογο αντίτιμο. Όταν όμως θα βγεις στην αγορά της εργασίας και οι άλλοι θα γελάνε πίσω απο την πλάτη σου, επειδή δεν ξέρεις προγραμματισμό μην ζοριστείς, ασχέτως αν έχεις μεταπτυχιακά και διδακτορικά απο πίσω. Τα αγαθά κόποις κτώνται.
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Υπάρχει ένα σάιτ που μπορείς να μάθεις όχι μόνο php,mysql,html αλλά και πάρα πολλά άλλα πράγματα Ένα απο τα αγαπημένα μου σάιτ, τύφλα να έχουν τα καλύτερα κολέγια του κόσμου. www.lynda.com υπόψιν ότι μπορείς να τα βρεις και μέσα απο τόρεντς δωρεάν, καλό διάβασμα. Τώρα αν πάλι δεν θες να καθίσεις να διαβάσεις υπάρχει η λύση να στην κάνει κάποιος άλλος με το ανάλογο αντίτιμο. Όταν όμως θα βγεις στην αγορά της εργασίας και οι άλλοι θα γελάνε πίσω απο την πλάτη σου, επειδή δεν ξέρεις προγραμματισμό μην ζοριστείς, ασχέτως αν έχεις μεταπτυχιακά και διδακτορικά απο πίσω. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Το να διαβάζει κανείς το thread πριν απαντήσει ίσως δίνει περισσότερο κύρος στις συμβουλές του.. Εν προκειμένω, η δική σου είναι τίγκα άστοχη στο μήνυμα που έκανες παράθεση... Πράγμα που σημαίνει ότι διάβασες μόνο το πρώτο post (ή, έστω, την πρώτη σελίδα) και βιάστηκες να γράψεις "βαθυστόχαστες" συμβουλές. 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Πράγμα που σημαίνει ότι διάβασες μόνο το πρώτο post (ή, έστω, την πρώτη σελίδα) και βιάστηκες να γράψεις "βαθυστόχαστες" συμβουλές. εδώ κάνεις λάθος, το διάβασα όλα τα ποστ. τεσπα ότι είχα να πω το είπα και δεν είναι βαθυστόχαστες αλλά ή προσωπική μου πείρα.
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 @Star_Light Δυστυχώς, δεν έχεις λάθος... η αγορά έχει διαμορφωθεί και κινείται πλέον έτσι.Συμφωνώ και στη χρυσή τομή, εκεί βασικά θέλω να καταλήξω. Ότι θα πρέπει να βρεθεί μια τιμή που να συμφέρει και τους 2, αλλά η μείωση του κόστους θα σημάνει και μείωση στην ποιότητα της δουλειάς, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο πως μπορεί να γίνει.@rafinos Αν πάρεις την δουλειά, στο εύχομαι, πες μας τελικά σε τιμή την έκλεισες για να μας φύγει και η απορία...
Star_Light Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 @Star_Light Δυστυχώς, δεν έχεις λάθος... η αγορά έχει διαμορφωθεί και κινείται πλέον έτσι. Συμφωνώ και στη χρυσή τομή, εκεί βασικά θέλω να καταλήξω. Ότι θα πρέπει να βρεθεί μια τιμή που να συμφέρει και τους 2, αλλά η μείωση του κόστους θα σημάνει και μείωση στην ποιότητα της δουλειάς, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο πως μπορεί να γίνει. Mαζι σου. Η καλη δουλεια πρεπει να πληρωνεται. Απλα στην ξεφτιλα που εχει φτασει το πραγμα τιποτα δεν ειναι σιγουρο και εγγυημενο. Την συγκεκριμενη συζητηση την κανουμε επειδη ειμαστε στην Ελλαδα.Σε μια χώρα που έχει κανονική αγορά και δεν έχει παθει το σοκ της Ελλάδας αυτο που λες ισχυει. Αλλα εδω που ειμαστε τι να συζηταμε τωρα? Εγω προσωπικα αμα ημουν Web Developer και τσιμπουσα 2 δουλειες για 1 μηνα και εβγαζα απο την καθεμια ενα 500αρικο τοτε με 1000 ευρω το μηνα θα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι δεν μενω και σε ενοικιο. Δεν τα βρισκεις αυτα τα λεφτα ευκολα. Τα βρισκεις ? Και αμα τα βρεις και αυτα. Και θα κοιτουσα φυσικα να μην ξενερωσω τους πελάτες μου... για να έχω τουλαχιστον καθε μηνα κανα φραγκο.Ποσο μαλλον να γυρισεις να τους πεις "Φιλαρακι αμα δεν σ αρεσει καντο μονος σου... ή βρες αλλον". Ελεος
elis88 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Mαζι σου. Η καλη δουλεια πρεπει να πληρωνεται. Απλα στην ξεφτιλα που εχει φτασει το πραγμα τιποτα δεν ειναι σιγουρο και εγγυημενο. Την συγκεκριμενη συζητηση την κανουμε επειδη ειμαστε στην Ελλαδα.Σε μια χώρα που έχει κανονική αγορά και δεν έχει παθει το σοκ της Ελλάδας αυτο που λες ισχυει. Αλλα εδω που ειμαστε τι να συζηταμε τωρα? Εγω προσωπικα αμα ημουν Web Developer και τσιμπουσα 2 δουλειες για 1 μηνα και εβγαζα απο την καθεμια ενα 500αρικο τοτε με 1000 ευρω το μηνα θα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι δεν μενω και σε ενοικιο. Δεν τα βρισκεις αυτα τα λεφτα ευκολα. Τα βρισκεις ? Και αμα τα βρεις και αυτα. Και θα κοιτουσα φυσικα να μην ξενερωσω τους πελάτες μου... για να έχω τουλαχιστον καθε μηνα κανα φραγκο.Ποσο μαλλον να γυρισεις να τους πεις "Φιλαρακι αμα δεν σ αρεσει καντο μονος σου... ή βρες αλλον". Ελεος Πελάτης που δεν πληρώνει όπως πρέπει, καλύτερα να μην το έχεις.. αλλιώς μπορείς να ασχοληθείς και με κάτι άλλο. Και ως σερβιτόρος μπορείς να βγάλεις ένα αρκετά καλό μισθό. Ναι μεν έχουμε οικονομική κρίση, αλλά όταν κάποιος σου ζητάει κάτι, στο ζητάει επειδή το έχει ανάγκη. Όπως είπατε προηγουμένως αν ρίξεις τιμές ρίχνεις και ποιότητα. Αν ρίξεις ποιότητα το πιο πιθανό είναι αυτό που θα κάνεις να μην αποδώσει. Πως θα κρατήσεις λοιπόν τον πελάτη; Αν τον χρεώσεις κανονικά; η αν φτιάξεις κάτι το οποίο δεν θα αποδώσει άρα θα είναι και άχρηστο για τον πελάτη σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα