Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έφτιαχνα το θέμα ήξερα ότι θα πέσει πολύ "ξύλο" ...

βασικά εγώ είμαι αυτός στον οποίο πρότειναν να φτιάξει την εφαρμογή έναντι αμοιβής...

αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα και είπα ας το ξανασυζητήσουμε όταν είναι οριστικό...

Τώρα κάτι άσχετο... άν δεχτώ να το κάνω τελικά... θα μπορώ να το βάλω στο βιογραφικό μου;;;;; αχαχαχαχαχα :P

Επεξ/σία από rafinos
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η διαδικτυακή εφαρμογή έχει να κάνει με τη διαχείριση των "εστιών" του ΤΕΙ... που σημαίνει ότι ίσως στην τελική να χρησιμοποιήσει το ΤΕΙ κανονικά την εφαρμογή

Σταμάτα να δίνεις πληροφορίες γιατι θα σας παρουν χαμπαρι στο τελος. Ποτε δε ξερεις ποιος ειναι ποιος μεσα στα φορουμ.

θα μπορώ να το βάλω στο βιογραφικό μου;;;;;

Σορρυ, δε κρατιεμαι : Μας δουλευεις έτσι?

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτατε απο την εφαρμογη και τις γνωσεις σου. Εχω γνωρισει προγραμματιστη που περνει 30€ την ωρα και τα αξιζει και αλλον που περνει 3€ την ωρα και σου βγαζει τα σωθηκα μεχρι να γινει η δουλεια και δεν συμφερει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>1.θα μπεις σε group της σχολης σου στο fb ή σε κανα πινακα ανακοινωσεων στην σχολη σου<br />

2.vworker,freelancer θα εκπλαγεις με τις τιμες που θα σου δωσουν(ειναι σαν δημοπρασια)+ documentation θα φτιαξουν.<br />

γιατι το να εχεις την εφαρμογη χωρις να ξερεις τι πρεπει να γραψεις δεν εχει νοημα</p>

<p><a href="http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=31018">http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=31018</a> εδημεριδα τα νεα σημερα</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p>εντιτ:τωρα διαβασα οτι δεν ψαχνεις απλα τρολαρεις</p>

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Σταμάτα να δίνεις πληροφορίες γιατι θα σας παρουν χαμπαρι στο τελος. Ποτε δε ξερεις ποιος ειναι ποιος μεσα στα φορουμ.

Σορρυ, δε κρατιεμαι : Μας δουλευεις έτσι?

Εσύ τι λες... να μιλάω σοβαρά;;;;

Δεν βλέπεις τα γέλια στο τέλος :P

Δημοσ.

Ή απλά κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε διαφορετική φάση απο σένα: έχουν (κάποια/αρκετά/πολλά) λεφτά αλλά δεν έχουν χρόνο.

Θα έλεγε κανείς ότι δε χρειάζεται να είσαι και Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι όσο λιγότερο έχεις απο κάτι τόσο περισσότερο αξίζει αυτό που σου έχει μείνει (άρα το πουλάς ακριβότερα γιατί τόσο αξίζει για σένα κι αν δε θέλει ο άλλος απλά ας μην πάρει, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι).

Στον εξευτελισμό της εργασίας δε θα αναφερθώ καν -- κάποια στιγμή αν βρεθείς να δουλεύεις μια μέρα για να βγάλεις το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας θα καταλάβεις μόνος σου.

Ακριβώς...

Όταν πλέον ο χρόνος κάποιου είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει, τότε για να τον διαθέσει θα κοστίσει. 

Εφόσον πρόκειται για πτυχιακή, εφόσον ο "αγοραστής" θα θέλει καλό αποτέλεσμα (="χμ, αυτό δεν μου αρέσει έτσι, μπορείς να το κάνεις αλλιώς;" ), εφόσον το πιο πιθανό είναι ο "αγοραστής" να μην έχει καταλάβει τι θα πρέπει να παραδώσει (= άλλα θα πει και άλλα θα πρέπει να γίνουν για να μην φτάσει το θέμα λίγο πριν το τέλος και να υπάρχει γκρίνια) και επειδή αυτό θα είναι "κομήτης" τότε εάν θα θέλει καλή δουλειά θα πρέπει να την πληρώσει.

Εάν κάποιος κινηθεί στα 400 - 600€, θα πρέπει να υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ συμφωνία, με πολύ καλή περιγραφή του τι θα υλοποιηθεί. Εάν υπάρξει αυτό από την μεριά του "αγοραστή" (=δεν θα το κάνει αυτός που θα κάνει την πτυχιακή) και γίνει ΣΩΣΤΗ συμφωνία, τότε τα 600€ είναι ΟΚ γιατί θα μιλάμε για δουλειά μιας εβδομάδας (full time). 

Υ.Γ. @starlight, επειδή προφανέστατα δεν το καταλαβαίνεις, το να μιλάς και να κακολογείς για κάποιον χωρίς ο ίδιος να βλέπει τι γράφεις είναι πέρα ως πέρα γλοιώδες. Φυσικά και δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από εσένα. Απορώ όμως, πόσο νιο-νιο θέλει για να καταλάβει κανείς την ασχήμια μιας τέτοιας συμπεριφοράς; 

Επίσης, θα σου πρότεινα να με "ξεπεράσεις". Δεν είναι και τόσο λογικό να ασχολείσαι με κάποιον που σε φτύνει αποδεδειγμένα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται, αν πχ η πτυχιακή σου ζητάει να φτιάξεις ένα e-shop, μόνο το e-shop θέλει 500ευρώ + βάλε όλα τα άλλα...

*Δεν μιλάω για επαγγελματικό eshop, τίποτα μικρο για δείγμα (άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός των πτυχιακών, να μάθουμε κάτι και όχι να φτιάξουμε κάτι επαγγελματικό)

Ποιο είναι το θέμα της πτυχιακής αν επιτρέπεται?

Δημοσ.

Και πως στο καλό θα παρουσιάσει ο φοιτητής την εργασία στον καθηγητή όταν τα έχει όλα έτοιμα  ;

Και έτσι από περιέργεια δεν θα πρέπει να γράψει αυτός που εκπονεί την διπλωματική για λογαριασμό άλλου  εκτός από τον κώδικα της διπλωματικής και κάποιο κομμάτι του κειμένου της διπλωματικής όπου θα περιγράφει πχ τον κώδικα ,την υλοποίηση κ.λ.π. ;

Δημοσ.

Εξαρτάται, αν πχ η πτυχιακή σου ζητάει να φτιάξεις ένα e-shop, μόνο το e-shop θέλει 500ευρώ + βάλε όλα τα άλλα...

*Δεν μιλάω για επαγγελματικό eshop, τίποτα μικρο για δείγμα (άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός των πτυχιακών, να μάθουμε κάτι και όχι να φτιάξουμε κάτι επαγγελματικό)

Ποιο είναι το θέμα της πτυχιακής αν επιτρέπεται?

Αντιγράφω από το αρχικό post:

και στην τελική θα είναι ένα πλήρες σύστημα... που ίσως και να χρησιμοποιηθεί...

Αυτό, στα δικά μου αυτιά, ακούγονται ως:

Ο "αγοραστής", επειδή θα πληρώσει θα έχει και την απαίτηση να γίνει ένα πλήρες σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί. Θα έχει και γνώμη και άποψη για το design, το usability και το structure.. στην τελική "δικό του" είναι. 

Πόσο λοιπόν θα κοστολογούσες κάτι τέτοιο; Ένα διαρκές σπάσιμο balls με απαιτήσεις, μέσης διάρκειας 15 - 20 ημερών (εάν δεήσει ο "αγοραστής" να είναι στην ώρα του στα ραντεβού του) ; 

Πόσο θα κοστολογούσες την ίδια δουλειά εάν σου έδινε κάτι πλήρες σε περιγραφή από πριν και με την συμφωνία να μην αλλάξει; 

Δημοσ.

Μπορεί να πρόκειται για πτυχιακή, αλλά ο "τεμπέλης" δεν παύει να είναι και πελάτης.

Όπως πολύ σωστά σου απάντησαν μερικοί, εσύ θα αφιερώσεις χρόνο και κόπο, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες της δουλειάς, βγάλε κοστολόγιο.

Ρωτα τον ποσα διαθετει? Μεχρι ποσα μπορει να δωσει ? Βεβαια δεν εχεις δωσει ακομη την εφαρμογή που θες να του φτιάξουν. Με 300 ευρω ειναι ευχαριστημενος ?

Αυτό το "Πόσα διαθέτεις;" - "Μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις;" είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου...
Και το χειρότερο δυστυχώς είναι ότι κάποιοι freelancers και εταιρίες λειτουργούν με αυτό το τρόπο...
Για μένα δείχνει καθαρά έλλειψη σεβασμού ως προς τη δουλειά που κάνουν και τον εαυτό τους.

Ειδικά στα επαγγέλματα γραφιστικής, web design/development κτλπ. έχει καταντήσει αηδία...

• Like 3
Δημοσ.

Μπορεί να πρόκειται για πτυχιακή, αλλά ο "τεμπέλης" δεν παύει να είναι και πελάτης.

Όπως πολύ σωστά σου απάντησαν μερικοί, εσύ θα αφιερώσεις χρόνο και κόπο, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες της δουλειάς, βγάλε κοστολόγιο.

Αυτό το "Πόσα διαθέτεις;" - "Μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις;" είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου...

Και το χειρότερο δυστυχώς είναι ότι κάποιοι freelancers και εταιρίες λειτουργούν με αυτό το τρόπο...

Για μένα δείχνει καθαρά έλλειψη σεβασμού ως προς τη δουλειά που κάνουν και τον εαυτό τους.

Ειδικά στα επαγγέλματα γραφιστικής, web design/development κτλπ. έχει καταντήσει αηδία...

Εσενα δηλαδη ποια ειναι η προταση σου? να δωσεις μια τιμη και να μεινεις εκει ?

Δημοσ.

Για την τιμή εξαρτάται.

Και θα δώσω παραδείγματα. 

Όταν τα έκανα αυτά για γνωστούς, ήταν εποχή δραχμής δεκαετία 90. Ήτοι 120-150 χιλιαρικάκια, για ένα περίπου 20 μέρες δουλειά. (κανονικός μισθός) Και επειδή πέφτανε μαζεμένες οι πτυχιακές, τα έβγαζα και χοντρά με 2-3 παράλληλα. (συν την κανονική μου εργασία).  (Σημείωση, όλοι είναι ΔΥ κανένας δεν έγινε προγραμματιστής καριέρας). 

Σήμερα αν ζητήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο, 300 λίρες την ημέρα, για πλήρη 8ωρη εργασία. Κάτι λιγότερο δεν λέει και ο χρόνος είναι χρήμα. Ψυχικά δεν κάνουμε. Τέλος. 

Ο φίλος που έχει τις γνώσεις για να την κάνει την πτυχιακή, ίσως να προσπαθήσει να βρει καμιά contractor δουλειά στο εξωτερικό. Πιο επικερδές είναι ο χρόνος του από τα 300-400 που θα μπορέσει να πάρει, και ΑΝ τα πάρει, και αφού του πρήξουν το συκώτι. 

Και αυτός που θα πάρει το πτυχίο έτσι, απλά ρίχνει το επίπεδο της αγοράς εργασίας, και φυσικά μισθούς για όλους. 

Δημοσ.

Εσενα δηλαδη ποια ειναι η προταση σου? να δωσεις μια τιμη και να μεινεις εκει ?

Στο περίπου, δεν του λες πχ. 1000€ ακατέβατα.

Αν αξίζει η δουλειά για 1000€ του λες 1100€ και αν τσινάει του ρίχνεις και 100€ και είναι και ευχαριστημένος.

Βέβαια θα πρέπει να του εξηγήσεις γιατί του λες 1100€, γιατί θα σου πάρει τόσες ώρες για έρευνα, τόσες ώρες για την υλοποίηση και ότι άλλο πρέπει να κοστολογηθεί.

Επίσης στην προκειμένη περίπτωση ο άλλος μπορεί να είναι τεμπέλης αλλά μια ιδέα για το πως γίνονται αυτές οι δουλείες την έχει, οπότε δεν χρειάζεται να του πεις φανφάρες, καθαρά και ξάστερα του λες τι ακριβώς τον χρεώνεις... μια στάλα μυαλό να έχει θα καταλάβει.

Σε γενικά πλαίσια αυτό ισχύει. Αν καταλάβεις τι ακριβώς θέλει ο πελάτης, δεν είναι ανάγκη να του πουλήσεις το κάτι παραπάνω για να χρεώσεις παραπάνω. Του πουλάς ότι ακριβώς χρειάζεται και έτσι ρίχνεις εσύ το κόστος εργασίας, κρατάς και τον πελάτη.

Αν εσύ μπορείς να κάνεις παπάδες, δεν θα τους κάνεις για όλους, θα τους κάνεις για όσους σε πληρώνουν.

Για να μη θεωρηθώ απόλυτος, επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην αγορά και όλοι "σκοτώνουν" τιμές θα έπεφτα ΜΟΝΟ αν θα είχα μεγάλη ανάγκη τα χρήματα αυτά. Αν το έκανα για το εξτραδάκι που λέμε, θα ήμουν απόλυτος, η τιμή μου είναι αυτή γι' αυτούς τους λόγους..

Αν πιστεύει ότι μπορεί να βρει κάποιον άλλο να του κάνει την δουλειά που θα του έκανα εγώ με λιγότερα χρήματα, ας το κάνει.

Ότι πληρώσεις παίρνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτός που θα πάρει το πτυχίο έτσι, απλά ρίχνει το επίπεδο της αγοράς εργασίας, και φυσικά μισθούς για όλους. 

Aυτος που θα παρει το πτυχιο ετσι θα ανεβασει το επιπεδο της αγορας εργασιας στους σερβιτορους. Θα λενε να ενας σερβιτορος με πτυχιο :P

η αν ειναι ιδιαιτερα κοινωνικος θα γινει PR. Πληροφορικη δεν κάθεται επειδη ο ιδιος πανω απο ολα ξέρει οτι δεν τραβάει. Άλλη επιλογη ειναι να στρωθεί εστω και αργά.

Στο περίπου, δεν του λες πχ. 1000€ ακατέβατα.

Αν αξίζει η δουλειά για 1000€ του λες 1100€ και αν τσινάει του ρίχνεις και 100€ και είναι και ευχαριστημένος.

Βέβαια θα πρέπει να του εξηγήσεις γιατί του λες 1100€, γιατί θα σου πάρει τόσες ώρες για έρευνα, τόσες ώρες για την υλοποίηση και ότι άλλο πρέπει να κοστολογηθεί.

Επίσης στην προκειμένη περίπτωση ο άλλος μπορεί να είναι τεμπέλης αλλά μια ιδέα για το πως γίνονται αυτές οι δουλείες την έχει, οπότε δεν χρειάζεται να του πεις φανφάρες, καθαρά και ξάστερα του λες τι ακριβώς τον χρεώνεις... μια στάλα μυαλό να έχει θα καταλάβει.

Σε γενικά πλαίσια αυτό ισχύει. Αν καταλάβεις τι ακριβώς θέλει ο πελάτης, δεν είναι ανάγκη να του πουλήσεις το κάτι παραπάνω για να χρεώσεις παραπάνω. Του πουλάς ότι ακριβώς χρειάζεται και έτσι ρίχνεις εσύ το κόστος εργασίας, κρατάς και τον πελάτη.

Αν εσύ μπορείς να κάνεις παπάδες, δεν θα τους κάνεις για όλους, θα τους κάνεις για όσους σε πληρώνουν.

Για να μη θεωρηθώ απόλυτος, επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην αγορά και όλοι "σκοτώνουν" τιμές θα έπεφτα ΜΟΝΟ αν θα είχα μεγάλη ανάγκη τα χρήματα αυτά. Αν το έκανα για το εξτραδάκι που λέμε, θα ήμουν απόλυτος, η τιμή μου είναι αυτή γι' αυτούς τους λόγους..

Αν πιστεύει ότι μπορεί να βρει κάποιον άλλο να του κάνει την δουλειά που θα του έκανα εγώ με λιγότερα χρήματα, ας το κάνει.

Ότι πληρώσεις παίρνεις...

Μηπως ομως λογω της κρισης που επικρατει στην αγορα αυτος που απλα κανει παππαδες ειναι και εκεινος που θα εχει στανταρ μεροκαματο ? Ο εργοδοτης θα σκεφτει οτι λογω κρισης θα υπάρχει αναγκη και θα μπορέσει να παιξει με κάποιον καλο που θα εχει ριξει την τιμή του οπως εσυ περιμένεις σε περίοδο εκπτώσεων να πάς και να ψωνίσεις.Σκεφτομαι εγω τωρα.... Σε μια δυσκολη στιγμη αυτος που αξιζει 100 μπορει να πεσει στα 70 αυτος που αξιζει 70 στα 40 ενω αυτος των 40 στα 10. Η κριση και η πτώση δεν κανουν διακρισεις. Κανουν? Εγω σκεφτομαι το εξης οτι εφοσον μειωσεις εχουν φάει ολοι δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολο να πεισεις καποιον να σου δωσει τα ιδια που θα επαιρνες και το 2004 πχ.

Εγω προσωπικα έχω αναγκη να δουλεψω. Οποτε και με χαμηλα να ξεκινουσα δεν θα με πειραζε... απο την στιγμη που ξερω κιολας οτι δεν ειμαι ο Ζάκερμπεργκ.

"Αν βρει καποιον αλλο να του κανει την δουλεια .... " αυτος μονο ή και 4-5 φιλοι του ακομα στους οποιους θα σε σύστηνε?

Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτό που λες, να ρίξεις την τιμή σου λόγο της κρίσης... αλλά να έχουμε και όρια. 

Δηλαδή ένα site στα 500€ δεν είναι σκοτωμένο...?

Μακάρι οι καλοί να είχαν στάνταρ μεροκάματο, την ζημιά την έχουν κάνει διάφοροι που ημιμαθαίνουν ένα πρόγραμμα π.χ. photoshop και το παίζουν γραφίστες (που να ήξεραν ότι ελάχιστη σχέση έχει το Ps με την γραφιστική), κάνουν site έτοιμα, με wordpress ή joomla τα οποία κοστίζουν 20-30€ το theme και το παίζουν web designer/developers κτλπ., έρχονται αυτοί οι τύποι ενώ εσύ έχεις σπουδάσει, έχεις ιδρώσει να μάθεις να κάνεις το κάτι παραπάνω και πρέπει να παίξεις στις ίδιες τιμές με αυτούς που απλά σηκώθηκαν ένα πρωί, είδαν 2 tutorial στο youtube και έγιναν επαγγελματίες.
Έχουμε γεμίσει κακοφτιαγμένα site, αφίσες φτιαγμένες στο Word (το έχω δει και αυτό) κ.ο.κ.
Κάθε σύγκριση με τέτοιου είδους άτομα, το λιγότερο, προσβάλλει αυτούς που πραγματικά ξέρουν.
Αλλά ευτυχώς αργά η γρήγορα αναγνωρίζεται η αξία του καθενός.
(Δεν θεωρώ όμως απίθανο, κάποιον με μηδενικό υπόβαθρο αλλά πραγματική θέληση και όρεξη γιαυτό που θα κάνει να γίνει ένας άριστος επαγγελματίας)

Και εγώ που δουλεύω μην νομίζεις ότι βγάζω τα λεφτά... για ένα 500άρικο το μήνα και αυτό αν θα το πάρω.

Για το τελευταίο, ότι θα πάρεις και 3-4 δουλείες ακόμη, μπορεί να το προτείνει και ο ίδιος. 
Να του πει ότι αν είναι μόνο η δική του εργασία, τόσο. Αν φέρει και άλλους να κάνει καλύτερη τιμή...
Είναι στο χέρι του να εκτιμήσει ότι αν θα το παίξει έξυπνα θα τραβήξει κι άλλο κόσμο.

Αλλά και πάλι ξαναλέω, χαμηλή τιμή = χαμηλή ποιότητα δουλειάς. Ακόμη και σε περίοδο κρίσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...