Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Netflix είναι μια πολύ γνωστή υπηρεσία, ειδικότερα στη Αμερική που παρέχει μέσω online streaming, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.Η εταιρία λοιπόν πιστεύει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσει κανείς στη μάχη ενάντια της

πειρατείας είναι ή διάθεση περιεχομένου, όπως αναφέρει και ο Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer: «Ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσεις την πειρατεία δεν είναι νομοθεσία εναντίον της αλλά δίνοντας στο κοινό καλές επιλογές»

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρίας λοιπόν, κάθε φορά που το Netflix ανοίγει τις πόρτες του για μια νέα χώρα, οι πάροχοι (ISP’s) αυτών σημειώνουν αισθητή μείωση στην κίνηση του BitTorrent. Ted Sarandos σε πρόσφατη συνέντευξη με το περιοδικό Stuff:

«Έχοντας την δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ταχύτητες των ISP’s, κάθε φορά που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε μια νέα χώρα, βλέπουμε μείωση της κίνησης του BitTorrent και αύξηση του Netflix. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν μια καλή εμπειρία και θέλουν πρόσβαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τίμιοι.»

Όταν το περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, μουσική κτλ) είναι εύκολα διαθέσιμο στο κοινό και σε λογικές τιμές, είναι λογικό ο περισσότερος κόσμος να σταματήσει να στρέφεται προς την πειρατεία. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν το τσάμπα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η πειρατεία δεν αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο.

Source.png Πηγή: Techflow

post-111859-0-84948900-1368015562_thumb.jpg

Επεξ/σία από marios32
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

"Όταν το περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, μουσική κτλ) είναι εύκολα διαθέσιμο στο κοινό και σε λογικές τιμές, είναι λογικό ο περισσότερος κόσμος να σταματήσει να στρέφετε προς την πειρατεία." :unsure:

• Like 15
Δημοσ.

Διορθώθηκε ένα ορθογραφικό.

Πέρα απο εκεί το τελευταίο κομμάτι είναι κυρίως σχολιασμός. Δεν νομίζεις ότι ισχύει κάτι τέτοιο ; Ή οτι η πειρατεία δεν αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο ;

Για μένα υπηρεσίες σαν το Netflix, που προσφέρουν πολύ φθηνα τόσες ταινίες και σειρές είναι το μέλλον. Όπως επίσης υπάρχει και το Hulu +, που προσφέρει παρόμοια υπηρεσία, όπως είναι το Spotify και Pandora και πολλές άλλες υπηρεσίες του είδους.

• Like 9
Δημοσ.

Όντας άσχετος από Netflix ας ρωτήσω τη βλακεία μου: Το Netflix σε αφήνει να κατεβάσεις μια ταινία ή απλά στη δείχνει εκείνη την ώρα αν έχεις internet;

Δημοσ.

Στην Ελλάδα το καπέλο που θα πληρώνει ο καταναλωτής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πχ του Netflix θα κάνει ασύμφορη τη χρήση του με αποτέλεσμα το downloading να παραμείνει ως έχει. Ο Έλληνας θα πληρώνει εξτρα για υποτιτλους, εξτρα για φόρο, εξτρα για τον μεσάζοντα  κλπ κλπ.

Προς τα direct streaming βαδίζουμε αλλά δυστυχώς θα το χαρούμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι...

• Like 10
Δημοσ.

Όντας άσχετος από Netflix ας ρωτήσω τη βλακεία μου: Το Netflix σε αφήνει να κατεβάσεις μια ταινία ή απλά στη δείχνει εκείνη την ώρα αν έχεις internet;

Την ενοικιαζεις για ενα 24ωρο,,Αυτο που υπαρχει ομως ειναι box με σκληρο οπου μπορεις να αγορασεις και να κατεβασεις

Δημοσ.

Καθόλου χαζή ερώτηση.

Το Netflix και οι λοιπές υπηρεσίες παρέχονται μόνο μέσω online streaming.(Το Netflix δίνει και DVD για ενοικίαση σε Αμερική και μερικές ακόμη χώρες νομίζω)

Εφόσον σχεδόν όλοι έχουν ίντερνετ όμως, νομίζω ότι δεν είναι πρόβλημα κάτι τέτοιο γιατί είναι πάντα διαθέσιμα, αν και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιος θέλει έχει τις ταινίες, σειρές, μουσική κτλ αποθηκευμένα στον υπολογιστή του.

* Παιδιά, οι υπότιτλοι είναι ένα μεγάλο θέμα, όμως πχ στην Φιλανδία ξέρω ότι παρέχουν φιλανδικούς υπότιτλους.

Επίσης το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί τώρα να μην είναι βιώσιμο στη χώρα μας δεν σημαίνει ότι θα μείνει και έτσι.

@DeareN

Καπέλο στο Netflix δεν έβαλε ποτέ κανείς. Όλα μέσα στην τιμή είναι. Αν έρθει ποτέ θα έρθει με την τιμή που πληρώνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, 8 ευρώ νομίζω είναι.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εδω και 10 μήνες είμαι κάτοικος εξωτερικού πιο συγκεκριμένα στην Ιρλανδια.

Χρησιμοποιώ το Netflix εδω και περίπου 7 μήνες.

Εντυπωσιάστηκα στην αρχή απο τον όγκο των διαθέσιμων ταινιών/σειρών/ντοκυμαντερ κτλ. Με την πρώτη ματιά το περιεχόμενο είναι ανεξάντλητο. Βέβαια μετά απο κάποιο διάστημα φεύγει αυτή η εντύπωση καθώς αντιλαμβάνεσαι οτι ναι μεν υπάρχει αφθονία τίτλων αλλά ενδιαφέρεσαι και ενδεχομένως θα παρακολουθήσεις ένα  μικρό μέρος των διαθέσιμων τίτλων.

Θεωρώ λοιπόν είναι οτι αν βάλεις την υπηρεσία στην ζυγαριά απόδοση/τιμή θα υπάρχει μια σχετική ισσοροπία.

Ok back on topic.

Απο την στιγμή λοιπόν που άρχισα να χρησιμοποιώ το Netflix οι επισκέψεις μου σε site όπου παρέχουν αντίστοιχο περιεχόμενο δωρεάν (αμφιβόλου νομιμότητας ;), όπου έχουν άπειρες διαφημίσεις με αρκετά pop-up παράθυρα μειώθηκε κατά 99%. Ο λόγος απλός, η ποιότητα εικόνας(σε πολλούς τίτλους HD) που παρέχει το Netflix είναι σαφέστατα μακράν καλύτερη απο όλα(;) τα site που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο δωρεάν. Άκομα το streaming είναι 99.9% απρόσκοπτο δίχως διακοπές.

Όσο για τους υπότιτλους αντιλαμβάνομαι οτι υπάρχει ένα θέμα, ευτυχώς δεν προσωπικά δεν με απασχόλησε καθώς μπορώ να παρακολουθήσω την πλειονότητα των παρέχομενων τίτλων δίχως υπότιτλους.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όλοι οι τίτλοι έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Θεωρώ λοιπόν οτι αν οι υπηρεσίες τύπου Netflix διατηρήσουν το σχετικά χαμηλό αντίτιμο τους και εμπλουτίσουν το περιεχόμενο τους, σίγουρα θα συμβάλλουν θετικά στον όγκο των "πειρατικά" διακινούμενων τίτλων.

Φυσικά αυτοί που είναι αμετανόητοι ω σαν τον Τζακ Σπάροου είτε είναι 7 ευρώ είτε 1 πάλι θα έβρισκαν άλλες πηγές για να κατεβάσουν, παρακολουθήσουν τους τίτλους για τους οποίους ενδιαφέρονται.

Η πειράτεια λοιπόν μπορεί να ασκεί "γοητεία", άλλα σε οτι αφορά το κομμάτι ταινιών/σειρών/ντοκυμαντέρ όσο οι streaming υπηρεσίες βελτιώνονται τόσο θα υπάρχει μείωση. Η σχέση λοιπόν μεταξύ πειρατείας/υπηρεσιών streaming  μπορεί να αποβεί "μοιραία" είτε για την πειρατεία είτε για τις streaming υπηρεσίες, σίγουρα όμως είναι μια σχέση αντιστρόφως ανάλογη.

Υ.Γ

Συγνώμη αν κάποιες φορές έβγαινα "λίγο" εκτός θέματος.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον gtrifidis. Μένω επίσης στο εξωτερικό αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στο Netflix εδώ... Αυτός είναι και ο λόγος που κατεβάζω ακόμα ταινίες από torrent. Αν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω όσες ταινίες θέλω σπίτι μου, νόμιμα και σε καλή ποιότητα με 8-10 ευρώ (λιγότερο από όσο στοιχίζει ένα εισιτήριο σινεμά) δε θα το συζητούσα καθόλου. Τον τελευταίο καιρό, μαζί με την ADSL σύνδεσή μου, έχω στο πακέτο "δωρεάν" το Spotify premium (για όσο καιρό είμαι συνδρομητής στη συγκεκριμένη εταιρεία). Για ποιο λόγο (εκτός και αν ήμουν ψυχάκιας και μανιακός με το κατέβασμα) να ψάξω να κάνω download μουσική; Δεν το κάνω ποτέ πλέον ενώ και όσα είχα κατεβάσει στο παρελθόν δεν τα ακούω ποτέ, τα παίζω κατευθείαν μέσω spotify. Το αντίστοιχο θα γινόταν και με ταινίες αν είχα τη δυνατότητα.

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχει εδώ Netflix (ή κάτι αντίστοιχο); Όχι.

Άρα πειρατεία μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα (ή να έρθει το Netflix).

Δημοσ.

Υπάρχει εδώ Netflix (ή κάτι αντίστοιχο); Όχι.

Άρα πειρατεία μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα (ή να έρθει το Netflix).

Θα μπορούσες να πεις το hol video club κατά μία έννοια.

• Like 2
Δημοσ.

Οτι κοντινοτερο σε Netflix αλλα εντελως δωρεαν ειναι το xbmc στο οποιο αν εγκαταστησουμε καποια δημοφιλη addons - κατι σαν τα προσθετα (plugins) του εκαστοτε browser που χρησιμοποιουμε- οπως τα navi-x , ice film , 1 channel , watch series , γινεται super turbo και μπορουμε να παρακολουθησουμε κυριολεκτικα τα παντα και απο ταινιες και απο σειρες , ντοκιμαντερ κλπ. Οσοι ενδιαφερονται ας κανουν ενα γρηγορο ψαξιμο θα μεινουν νομζω πολυ ικανοποιημενοι  

• Like 1
Δημοσ.

Εν' το μεταξύ ποιό ακριβώς είναι το κόστος μιας τέτοιας υπήρεσίας (σοβαρά ρωτάω); Πληρώνει κάποιος τη συνδρομή και από κει και πέρα έχει απεριόριστο περιεχόμενο δωρεάν ή πληρώνει τη συνδρομή και στη συνέχεια ενοικιάζει με κάποιο έξτρα κόστος αυτό που τον ενδιαφέρει; Και οποιαδήποτε περίπτωση και αν ισχύει ποιά είναι τα κόστη;

Δημοσ.

Ειμαστε σοβαροι τωρα? στην Ελλαδα? με 1.500.000+ ανεργους?

με παιδια που λιποθυμουν στα σχολεια απο την πεινα?

με 3 αυτοκτονιες μονο το πασχα?

με τη μια επιχειρηση να κλεινει πισω απο την αλλη?

σε αυτη τη χωρα φανταζονται τα σαινια του netflix οτι θα τους προτιμησουν???

σε λιγο δεν θα εχουμε χρηματα ουτε να πληρωσουμε τη δεη, ποσο μαλλον για internet και κατεβασμα...

Ας ερθουν απο τα μερη μας και θα δουμε ποιος θα τους προτιμησει...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...