dante14023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Καλημερες! Ο τιτλος με βολευει οποτε ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα... εχω iphone 3g με ios 3.0.2 και jailbreak. Λογω διακοπων και μη υπαρξης wifi, λειτουργουσα το κινητο με 2g και ειχα ανοιξει τα Push notifications μονο για το facebook. Οταν μου ερχοταν ειδοποιηση εμπαινα στο facebook απ τον browser καθως το app εδω και καιρο κολλαει ασχημα και δεν βολευει για επικοινωνια. Το προβλημα ειναι οτι μεσα σε 1 μερα σχεδον μου φαγωθηκαν ολα τα mb απο το data plan (100mb), απλα με το Push ανοιχτο και στελνωντας 50?-60? μνμτα στο facebook.... καμια αλλη χρηση, ουτε browsing σε αλλες σελιδες, ουτε ληψη/αποστολη email...ειναι σε λογικα πλαισια μια τετοια καταναλωση για τετοια χρηση? η κατι αλλο παιζει?το θεμα δεν ειναι το facebook συγκεκριμενα, αλλα το αν η χρηση Push (καθως σπανια το χρησιμοποιω, απλα το εβαλα αυτη τη φορα για διευκολυνση) ειναι τοσο mbβορα....
keravnos21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Αν οπως λες εστειλες 50-60 μυνηματα και καθε φορα ανοιγες την σελιδα ναι ειναι πολυ πιθανο να καταναλωσες 100 MB .
dante14023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 μα με κλειστο Push και και περισοτερη χρηση του browser για ληψη/αποστολη μνματων το πολυ να χαλουσα 10-15 mb την μερα.... η διαφορα μου φαινεται πολυ μεγαλη...
gamanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Παρε την εταιρεία σου και πες: κοιτάξτε να δείτε κύριοι, εγώ άνοιξα το 2g , έκανα αυτά τα ολίγα και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατανάλωσα τόσα mb. Ελέγξτε το και πάρτε με. Έτσι μου έφαγαν παλιότερα 20άρα whats'up για 10 ανανεώσεις σε εφαρμογή livescore και μου τα επέστρεψαν.
georgeadams Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Λες πως δεν έμπαινες από την εφαρμογή του Facebook αλλά από το web site τους. Έκανα ένα μικρό πείραμα και άνοιξα το m.facebook.com για να δω τα μηνύματα μου στο Facebook από το Safari στον υπολογιστή μου έχοντας ενεργό το web inspector του Safari. Χωρίς να ανοίξω πολλά μηνύματα, μου έβγαλε πως κατανάλωσα σχεδόν 900KB δεδομένων. Εσύ λοιπόν που το έκανες 50-60 φορές μέσα σε μια μέρα, κατανάλωσες εύκολα γύρω στα 60-80MB μόνο από αυτό, χωρίς να υπολογίσουμε τα Push notifications... 1
dante14023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 gamanos; δηαλδη παιζει να ειναι και θεμα carrier? αυτο δεν το ειχα υποψην georgeadams: στο mobile version εχει στα settings επιλογη για το ποσα data να φορτωνει, High normal και Low... εγω το ειχα στο normal... και φορτωνοντας ενα μνμ και βγαινοντας τσεκαρα με μηδενισμενο μετρητη data γυρω στα 50-100kb.... δεν λεω, κι αυτο δεν ειναι λιγο.... αλλα και παλι.... max 15mb χωρις Push... 80+ με push.... γενικα με Push ανοιχτο, τι καταναλωση να περιμενω ανα ημερα? οποιος εχει τσεκαρει ας αναφερει λιγο την δικη του ανα ημερα για να συγκρινω πανω κατω τι γινεται.... και τωρα που ξαναδοκιμασα, με Push κλειστο, ανοιξα σελιδα, διαβασα ενα μνμ, εστειλα ενα και ξαναφορτωσα σελιδα... αν ο μετρητης ειναι εγκυρος, εφαγα 35,1 kb....
nikoskon Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Τα iPhone φημίζονται για το high data usage τους. Προσωπικά έχω παρατηρήσει διπλάσια κατανάλωση από Galaxy S σε iPhone 5, με την ίδια ακριβώς χρήση. Galaxy S - max 480 MB/month iPhone 5 - min 920 ΜΒ/month Με το iOS 6.1.3 έστρωσε κάπως η φάση και πέσαμε στα 700 MB. Sent from my iPhone using Insomnia <p>Παρε την εταιρεία σου και πες:</p> <p>κοιτάξτε να δείτε κύριοι, εγώ άνοιξα το 2g , έκανα αυτά τα ολίγα και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατανάλωσα τόσα mb. </p> <p>Ελέγξτε το και πάρτε με.</p> <p> </p> <p>Έτσι μου έφαγαν παλιότερα 20άρα whats'up για 10 ανανεώσεις σε εφαρμογή livescore και μου τα επέστρεψαν.</p> Το ότι σου έκαναν πίστωση δεν σημαίνει πως δεν έγινε η χρήση δεδομένων για την οποία διαμαρτυρήθηκες. Sent from my iPhone using Insomnia
dante14023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Λοιπόν, επανέρχομαι με νέα στοιχεία... Ο αδερφος μου ο οποίος πλέον ειναι κάτοχος του 3g (εγω πήρα ένα 4s), ειναι με cosmote και ενώ ειναι σχεδόν όλη μέρα στο fb (από το mobile site) και στέλνει μνμτα, επίσης έχει δει 3-4 βιντεακια (μικρά) στο YouTube και έχει μπει σε 5-6 σελίδες χωρίς mobile version, έχει καταναλώσει σε 5 μέρες γύρω στα 75mb. Την ίδια περίοδο, εγω, με το 4s, με τα τελευταία update, κάθε φορά που μπαίνω fb απ το app, μου τρώει γύρω στα 1-2mb χωρίς βασικά να κάνω τίποτα...(και απ το mobile site σχεδόν τα ίδια). Αν ψάξω και καμία φωτο κτλ έχω φτάσει τα 7-8mb για πλάκα... Οπως επίσης και YouTube που επιχειρησα, μου έφαγε γύρω στο 1,5mb μόνο και μόνο για να φορτώσει την αρχική σελίδα του mobile site... Δηλαδή, με το ν ανοίξω το fb 4-5 φορές τη μέρα και λίγο chat απ το messenger έχω φτάσει στα 30κατι mb ημερησίως για πλάκα... Καμία ιδέα τι παίζει; Να πάρω τηλ στη voda; Και αν ναι, τι να τους πω; Sent from my iPhone using Insomnia
nikoskon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Λοιπόν, επανέρχομαι με νέα στοιχεία... Ο αδερφος μου ο οποίος πλέον ειναι κάτοχος του 3g (εγω πήρα ένα 4s), ειναι με cosmote και ενώ ειναι σχεδόν όλη μέρα στο fb (από το mobile site) και στέλνει μνμτα, επίσης έχει δει 3-4 βιντεακια (μικρά) στο YouTube και έχει μπει σε 5-6 σελίδες χωρίς mobile version, έχει καταναλώσει σε 5 μέρες γύρω στα 75mb. Την ίδια περίοδο, εγω, με το 4s, με τα τελευταία update, κάθε φορά που μπαίνω fb απ το app, μου τρώει γύρω στα 1-2mb χωρίς βασικά να κάνω τίποτα...(και απ το mobile site σχεδόν τα ίδια). Αν ψάξω και καμία φωτο κτλ έχω φτάσει τα 7-8mb για πλάκα... Οπως επίσης και YouTube που επιχειρησα, μου έφαγε γύρω στο 1,5mb μόνο και μόνο για να φορτώσει την αρχική σελίδα του mobile site... Δηλαδή, με το ν ανοίξω το fb 4-5 φορές τη μέρα και λίγο chat απ το messenger έχω φτάσει στα 30κατι mb ημερησίως για πλάκα... Καμία ιδέα τι παίζει; Να πάρω τηλ στη voda; Και αν ναι, τι να τους πω; Sent from my iPhone using Insomnia Το δίκτυο δεν δημιουργεί κίνηση. Έχει να κάνεις με τις εφαρμογές και πως αυτές χρησιμοποιούν το δίκτυο. Αν το facebook με το που το ανοίγεις κάνεις συνεχώς buffering ακόμα και δεδομένα που είναι buffered, δεν είναι πρόβλημα του δικτύου. Ωστόσο πάρε τον πάροχό σου για να ζητήσεις επιτόπου έναν έλεγχο για την κίνηση δεδομένων. Βέβαια εδώ συμβαίνει το εξής, οι όγκοι που αναφέρεις δεν μου φαίνονται σημαντική και εδώ είναι το υποκειμενικό της ιστορίας. Δηλαδή οι πάροχοι μας παρέχουν τόσο μικρό όγκο που καθόμαστε και συζητάμε για το 1 ΜΒ κλπ.
dante14023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δεν έχεις άδικο... Ειναι πολύ λίγα τα mb που συζητάμε... Απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο αδερφός μου με το ίδιο ακριβώς κινητο που είχα εγω πριν 2 μήνες, με μονη διαφορα την εταιρία κινητής, βγάζει σχεδόν 1 βδομάδα με 100mb ενώ εγω με ούτε κάν το 1/4 της χρήσης που κάνει αυτός, δεν βγάζω ούτε 3 μέρες με 100mb... Δηλαδή η κατανάλωση mb σε σχέση με την χρήση που κάνω εγω και την χρήση που κάνει ο αδερφός μου, ειναι εντελώς δυσανάλογη... Sent from my iPhone using Insomnia
iMarilina Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Λοιπόν, επανέρχομαι με νέα στοιχεία... Ο αδερφος μου ο οποίος πλέον ειναι κάτοχος του 3g (εγω πήρα ένα 4s), ειναι με cosmote και ενώ ειναι σχεδόν όλη μέρα στο fb (από το mobile site) και στέλνει μνμτα, επίσης έχει δει 3-4 βιντεακια (μικρά) στο YouTube και έχει μπει σε 5-6 σελίδες χωρίς mobile version, έχει καταναλώσει σε 5 μέρες γύρω στα 75mb.<br><br> Την ίδια περίοδο, εγω, με το 4s, με τα τελευταία update, κάθε φορά που μπαίνω fb απ το app, μου τρώει γύρω στα 1-2mb χωρίς βασικά να κάνω τίποτα...(και απ το mobile site σχεδόν τα ίδια). Αν ψάξω και καμία φωτο κτλ έχω φτάσει τα 7-8mb για πλάκα... Οπως επίσης και YouTube που επιχειρησα, μου έφαγε γύρω στο 1,5mb μόνο και μόνο για να φορτώσει την αρχική σελίδα του mobile site... Δηλαδή, με το ν ανοίξω το fb 4-5 φορές τη μέρα και λίγο chat απ το messenger έχω φτάσει στα 30κατι mb ημερησίως για πλάκα...<br><br> Καμία ιδέα τι παίζει; Να πάρω τηλ στη voda; Και αν ναι, τι να τους πω;<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Το facebook καταναλωνει πολλα με το που μπαινεις γιατι φορτωνει ολες τις φωτο κλπ απο το newsfeed με το που θα μπεις που κανει αυτοματα refresh. Και το youtube επισης δ μπορει να κανει τιποτα ο παροχος. Sent from my iPad using Insomnia Αο κει και περα κατεβασε το dataman να βλεπεις κινηση συγκεκριμενων εφαρμογων Sent from my iPad using Insomnia
Street-Fighter Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Φίλε μήπως έχεις κολλήσει κανέναν ιο; Το ρωτάω γιατι για μια φώτο 7-8 mb ειναι πάρα πολλά! 1
dante14023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Οχι για μια φωτο... Για 6-7 περίπου ας πούμε... Απλά η χρήση που κάνω μου φαίνεται πολύ μικρή (άνοιγμα του fb app και φόρτωμα του news feed 4-5 φορές την μέρα) για την κατανάλωση που εχω... Ειδικά σε σύγκριση με τον αδερφό μου που το χρησιμοποιεί συνέχεια (και μάλιστα από το mobile site που κάνει συνέχεια refresh όλη την σελίδα). Τεσπα... Θα κατεβασω και το dataman, θα πάρω και καμία voda να κάνουν κι από κει τσεκ... Και βλέπουμε... (Μου την έχει βαρεσει γιατί από κει που πέρσι έβγαλα άνετα 25 μέρες με 600mb περίπου, φέτος τρώω τα 200 σε λιγότερο από βδομάδα και με ελάχιστη χρήση... Και όχι μόνο λόγω fb... Γενικά περιήγηση κτλ... ) Sent from my iPhone using Insomnia
Street-Fighter Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Και παλι είναι αρκετά.Η vodafone δεν μπορεί να σου κάνει κάτι σβήσε την εφαρμογή fb.
iMarilina Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Φίλε μήπως έχεις κολλήσει κανέναν ιο; Το ρωτάω γιατι για μια φώτο 7-8 mb ειναι πάρα πολλά! Ιό πού; Στο iOS? χαχα καλό Οχι για μια φωτο... Για 6-7 περίπου ας πούμε... Απλά η χρήση που κάνω μου φαίνεται πολύ μικρή (άνοιγμα του fb app και φόρτωμα του news feed 4-5 φορές την μέρα) για την κατανάλωση που εχω... Ειδικά σε σύγκριση με τον αδερφό μου που το χρησιμοποιεί συνέχεια (και μάλιστα από το mobile site που κάνει συνέχεια refresh όλη την σελίδα). Τεσπα... Θα κατεβασω και το dataman, θα πάρω και καμία voda να κάνουν κι από κει τσεκ... Και βλέπουμε... (Μου την έχει βαρεσει γιατί από κει που πέρσι έβγαλα άνετα 25 μέρες με 600mb περίπου, φέτος τρώω τα 200 σε λιγότερο από βδομάδα και με ελάχιστη χρήση... Και όχι μόνο λόγω fb... Γενικά περιήγηση κτλ... ) Sent from my iPhone using Insomnia Επισης δες αν υπάρχει κάτι που καταναλώνει απο πίσω ΜΒ γενικώς. Ειναι πολύ πιθανό κάτι να τρώει απο πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα