Προς το περιεχόμενο

Ποια είναι τα απαραίτητα Processes για να τρέχει σωστά το ML?

KouDis226

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά, ναι. Γράφω συμφωνική μέταλ οπότε δεν θέλει πολύ να χτυπήσεις τα 80+ κανάλια με δυο-τρία plugin το καθ' ένα, ακόμα και σε μικρότερες παραγωγές όπως ένα απλό ποπ κομμάτι μπορείς χαλαρά να φτάσεις τα 50!

Και εγώ Snow Leopard είχα και τα λάτρευα, αλλά ένας γνωστός με έπεισε να πάω στα ML και το σκυλομετάνιωσα! 8GB έχω και 'γω αλλά μου φαίνεται δεν μου φτάνουν ούτε κι αυτά... :P

τι με λες και εμένα, εδώ αναγκάστηκα να πάρω mac mini μπας και βγει σωστά η μέρα, γιατί το retina με τόσο innovation δεν την πάλεψε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά, ναι. Γράφω συμφωνική μέταλ οπότε δεν θέλει πολύ να χτυπήσεις τα 80+ κανάλια με δυο-τρία plugin το καθ' ένα, ακόμα και σε μικρότερες παραγωγές όπως ένα απλό ποπ κομμάτι μπορείς χαλαρά να φτάσεις τα 50!

Και εγώ Snow Leopard είχα και τα λάτρευα, αλλά ένας γνωστός με έπεισε να πάω στα ML και το σκυλομετάνιωσα! 8GB έχω και 'γω αλλά μου φαίνεται δεν μου φτάνουν ούτε κι αυτά... :P

Στη περίπτωση που κάποιος έχει τέτοια πολύ μεγάλη απαίτηση όπως εσύ, θέλεις και το αντίστοιχο εργαλείο...Στη περίπτωση σου χρειάζεσαι ένα iMac.. Δε κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι με ψαρόβαρκα..

*of topic..Το  efficiency καθε παραγωγής είναι θέμα εμπειρίας μπορεί μια παραγωγή 50+ καναλιών να δημιουργείται και μετά μισά...

Εφοσον αποφασισες να χρησιμοποιεις το μηχανημα μονο για μουσικη, νομιζω αυτο δεν ειναι το καταλληλο forum για να παρεις γνωμες...

Και επειδη εκανες αναφορα σε symphonic metal και vst, για ορχηστρα, αν υποθεσουμε οτι θα χρησιμοποιησεις ηχους της προκοπης (vienna symphonic library ή east west πχ), τα 80+ καναλια μπορουν να κανουν ανετα το μηχανημα να σερνεται, οσο "καθαρο" κι αν το χεις. Μπορει να δεις το μακ να πεφτει στα 4 και να φτυνει αιμα για πλακα.

Για τετοια project, τουλαχιστον 16gb ram.

Και οπως ειχε πει και ο χρηστης ninos30 παλιοτερα, δες και κλαψε...

http://www.vsl.co.at/en/211/497/1687/2036/2039/1724.htm

Εκτος αν παιζεις με κανα edirol οποτε βαζεις αλλα 80 καναλια και χωρανε αλλα τοσα, αλλα απο ποιοτητα 0...

Επισης συμφωνω με το ποστ του tablet απο πανω. Δεν το λεω συγκεκριμενα για σενα, αλλα γνωριζω πολλους που κανουν το ιδιο ειδος μουσικης (που εχει ηλ.κιθαρες οι οποιες καλυπτουν πολυ χωρο και συχνοτικα και στις μελωδιες)  και βαζουν, βαζουν, βαζουν, για να βγαλουν ενα αποτελεσμα, το οποιο με σωστη ενορχηστρωση θα εβγαινε ιδιο (ισως και καλυτερο) με τα μισα καναλια.

Βεβαια δεν αποκλειω το γεγονος σε καποια project να χρειαζονται οντως τοσα πολλα.

• Like 1

Το ότι crashάρει ο Η/Υ δεν είναι απαραίτητα θέμα επιδόσεων. Το σημαντικό είναι να δεις τι signal έγινε εκείνη την ώρα. 

Προσωπικά, εικάζω ότι λειτουργείς με πειρατικό λογισμικό και plugins. Εάν ναι, τότε δεν σου φταίει ούτε το λογισμικό ούτε ο Η/Υ. 

Επίσης, το cleanMyMac και λοιπές φανφάρες είναι απλά για όσους δεν γνωρίζουν το MAC τους. 

Απορώ πώς στην ευχή μπορεί κάποιος που έχει μείνει ακόμα στο CCleaner να κατηγορεί τους άλλους ότι "το βλέπεις σαν Windows". 

Μακριά από Onyx και CleanMyMac και ό,τι άλλο υπόσχεται καθάρισμα του MAC σας. Το μόνο που αξίζει, και αναφέρθηκε, είναι το Disk Inventory X. 

Στη περίπτωση που κάποιος έχει τέτοια πολύ μεγάλη απαίτηση όπως εσύ, θέλεις και το αντίστοιχο εργαλείο...Στη περίπτωση σου χρειάζεσαι ένα iMac.. Δε κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι με ψαρόβαρκα..

*of topic..Το  efficiency καθε παραγωγής είναι θέμα εμπειρίας μπορεί μια παραγωγή 50+ καναλιών να δημιουργείται και μετά μισά...

Μα δεν είπα ότι όλα αυτά τα κάνω στο Macbook, είπα απλά ότι όλα αυτά συμβαίνουν όταν κάνει κάποιος αυτό που κάνω εγώ. Ξέρω μέχρι που μπορεί να με τραβήξει η.... ψαρόβαρκά μου ;)

Ή μπορεί και όχι. Αν το μηχάνημά σου μπορεί να το αντέξει, τότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις όλο το drumkit σε ένα κανάλι αντί να το μοιράσεις σε 10, όλη την ορχήστρα σε ένα αντί να έχεις κάθε τμήμα σε ξεχωριστό και ούτω κατ' εξής, γιατί απλούστατα χάνεις την ευελιξία που σου προσφέρουν τα πολλαπλά κανάλια στη μίξη και στο mastering.

Και στο κάτω κάτω δεν μπορώ να έχω αυτή την "εμπειρία" απ' τα 17 μου. ;)

Το ότι crashάρει ο Η/Υ δεν είναι απαραίτητα θέμα επιδόσεων. Το σημαντικό είναι να δεις τι signal έγινε εκείνη την ώρα. 

Προσωπικά, εικάζω ότι λειτουργείς με πειρατικό λογισμικό και plugins. Εάν ναι, τότε δεν σου φταίει ούτε το λογισμικό ούτε ο Η/Υ. 

Επίσης, το cleanMyMac και λοιπές φανφάρες είναι απλά για όσους δεν γνωρίζουν το MAC τους. 

Απορώ πώς στην ευχή μπορεί κάποιος που έχει μείνει ακόμα στο CCleaner να κατηγορεί τους άλλους ότι "το βλέπεις σαν Windows". 

Μακριά από Onyx και CleanMyMac και ό,τι άλλο υπόσχεται καθάρισμα του MAC σας. Το μόνο που αξίζει, και αναφέρθηκε, είναι το Disk Inventory X. 

Τι εννοείς να δω το signal? Το crash report? 

Όχι, δεν χρησιμοποιώ πειρατικό λογισμικό, έχω αγορασμένο το Komplete 8 της NΙ και δυο τρία άλλα και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου.

Οπότε λοιπόν πώς μπορώ να κάνω την απαραίτητη συντήρηση για να τρέχει καλύτερα ο υπολογιστής? Γιατί γίνεται αισθητό ότι είναι αρκετά φορτωμένος και δεν είναι όσο "καθαρός" και γρήγορος ήταν στην αρχή.

Ο Η/Υ σου "φορτώνεται" γιατί σε μαθαίνει. Μαθαίνει τι κάνεις, κρατάει "ιστορικό" σου κτλ. 

Εάν θες να τον έχεις όπως στην αρχή - αρχή... κλείσε emails, τρέξε on demand το daily, weekly και monthly script (δες στο google πως το κάνεις, δεν θυμάμαι τώρα) και εν γένει κλείσε ό,τι αυτόματο που δεν το χρειάζεσαι...

Βάλε το spotlight να μην κάνει indexing συνέχεια... 

Και ναι, το crash report εννοώ.. κάπου σίγουρα θα έχει "received signal SIG_XXXXX_XXXX" ή κάπως έτσι... ποιο είναι αυτό; 

Ο Η/Υ σου "φορτώνεται" γιατί σε μαθαίνει. Μαθαίνει τι κάνεις, κρατάει "ιστορικό" σου κτλ. 

Εάν θες να τον έχεις όπως στην αρχή - αρχή... κλείσε emails, τρέξε on demand το daily, weekly και monthly script (δες στο google πως το κάνεις, δεν θυμάμαι τώρα) και εν γένει κλείσε ό,τι αυτόματο που δεν το χρειάζεσαι...

Βάλε το spotlight να μην κάνει indexing συνέχεια... 

Και ναι, το crash report εννοώ.. κάπου σίγουρα θα έχει "received signal SIG_XXXXX_XXXX" ή κάπως έτσι... ποιο είναι αυτό; 

Ευχαριστώ, θα τα δοκιμάσω όλα αυτά!

Τα crash report υποθέτω πως είναι αυτά που παίρνουμε απ' το Console. Το δικό μου είναι κάπως έτσι:screenshot20130512at659.png

Δεν βρήκα πουθενά όμως αυτό το "received signal". Αυτά είναι τρία logs, ένα απ' την πρώτη φορά που έγινε, ένα απ' τη μέση περίπου και ένα απ' την τελευταία: http://pastebin.com/NcmBEe6Y

Αν μπορείς να βγάλεις άκρη καλώς, εγώ πάντως δεν μπορώ! :)

Αχμ... εάν θυμάμαι σωστά..

Μηλαράκι -> About this MAC -> εκεί μέσα διαλέγεις system info (ή κάτι παρόμοιο) και εκεί μέσα πας στις κάρτες γραφικών και επιλέγεις την onboard. 

Δεν είναι τίποτα... απλά έχω καιρόοοοοο να το κάνω και δεν το ψήνω τώρα να το ψάξω αυτό. 

Ναι η μία είναι nVidia. Πώς το κάνω να λειτουργεί μόνιμα με την ενσωματωμένη?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το gfxCardStatus (http://gfx.io/) για να επιλέγεις ποια θα χρησιμοποιείς.

το συγκεκριμένο δεν θα το πρότεινα για έχουν αναφερθεί αρκετά kernel panics εξαιτίας αυτού... ιδιαίτερα από το πέρασμα σε Lion. Για ML δεν το έχω ψάξει για να πω κάτι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...