Προς το περιεχόμενο

Ποια είναι τα απαραίτητα Processes για να τρέχει σωστά το ML?

KouDis226

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, πρώτο ποστ στο Insomnia! Πρόσφατα αποφάσισα ότι θέλω να αποσύρω το MacBook Pro μου από την ενεργό δράση και να το χρησιμοποιώ μόνο για εφαρμογές μουσικής (i.e. VSTs, Workstations, DAWs κλπ κλπ), είτε στο σπίτι μου είτε σε live συναυλίες. Σκέφτηκα επίσης ότι, για να τρέχουν καλύτερα και πιο γρήγορα αυτές οι εφαρμογές, θα μπορούσα να κλείσω ό,τι άχρηστο process τρέχει με το λειτουργικό, έτσι ώστε να κρατήσω μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να τρέχει σωστά το Mountain Lion.

Μπορεί κανένας να μη πει ποια είναι αυτά τα processes τα οποία είναι απαραίτητα για να τρέξει σωστά το λειτουργικό? Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει να ψάχνει αυτόματα για αναβαθμίσεις, να ελέγχει τα mail μου, να με ειδοποιεί για τα ραντεβού μου και τα λοιπά. Θέλω απλά να τρέχω τις εφαρμογές μου και όλη η επεξεργαστική ισχύς να πηγαίνει εκεί. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα σε όλους, πρώτο ποστ στο Insomnia! Πρόσφατα αποφάσισα ότι θέλω να αποσύρω το MacBook Pro μου από την ενεργό δράση και να το χρησιμοποιώ μόνο για εφαρμογές μουσικής (i.e. VSTs, Workstations, DAWs κλπ κλπ), είτε στο σπίτι μου είτε σε live συναυλίες. Σκέφτηκα επίσης ότι, για να τρέχουν καλύτερα και πιο γρήγορα αυτές οι εφαρμογές, θα μπορούσα να κλείσω ό,τι άχρηστο process τρέχει με το λειτουργικό, έτσι ώστε να κρατήσω μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να τρέχει σωστά το Mountain Lion.

Μπορεί κανένας να μη πει ποια είναι αυτά τα processes τα οποία είναι απαραίτητα για να τρέξει σωστά το λειτουργικό? Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει να ψάχνει αυτόματα για αναβαθμίσεις, να ελέγχει τα mail μου, να με ειδοποιεί για τα ραντεβού μου και τα λοιπά. Θέλω απλά να τρέχω τις εφαρμογές μου και όλη η επεξεργαστική ισχύς να πηγαίνει εκεί. Ευχαριστώ!

Φίλε μου δεν είναι Win το MacOS...ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι καθαρά πισ-άδικος..

Κάνε την όποια χρήση θέλεις και το Mac σου θα δίνει τους πόρους εκεί που χρειάζεται περισότερο...

Και επειδή δουλευω και εγώ με logic και τα συναφή...

τι κανεις δα που απαιτεί τοοοοοση επεξεργαστική ισχύει κλπ;;

Το μόνο που θα επιταχυνει τις διαδικασίες εαν εχεις AU/VST και Sound Banks είναι να έχεις αρκετή ram και ssd..

Το αν έχεις το  mail app ανοιχτο και το safari δε λέει τίποτα για τον ήχο σου..

welcome on board :)

Δεν είμαι και πολύ έμπειρος γνώστης των λειτουργικών συστημάτων οπότε δεν ξέρω καλά πως λειτουργούν! Το μηχάνημα έχει 2.4 GHz Dual Core i5, 8GB Ram και 250GB SSD οπότε απ' αυτή την πλευρά είμαι καλυμμένος πιστεύω. Απλά δεν θέλω να υπάρχουν τίποτα distractions την ώρα που παίζω, δηλαδή ειδοποιήσεις και ήχοι και μηνύματα στην οθόνη κλπ κλπ. Θέλω να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται! Και φυσικά να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες για κρασαρίσματα, kernel panics και τέτοια (κάτι που παθαίνω συχνά πρέπει να ομολογήσω και δεν ξέρω το γιατί!). 

Απλά μερικές φορές που κάθεται ο υπολογιστής και δεν κάνει τίποτα βλέπω πάλι ότι αρκετή RAM είναι πιασμένη και γενικά το όλο σύστημα φαίνεται ότι κάτι κάνει! Οπότε υπέθεσα ότι θα υπάρχουν τίποτα processes (βλπ mail, itunes helper, dropbox και άλλα) που τρέχουν και επιβαρύνουν το σύστημα, τα οποία ακόμα και αν κλείσω το πρόγραμμα βλέπω διάφορα δικά τους processes να τρέχουν.

Καμιά ιδέα για να το κάνω όσο fail-proof γίνεται? Ευχαριστώ!

Μάλλον εννοείς τα Notifications..

Πας -> system preferences -> Notifications -> και απενεργοποιείς ότι δεν θες να σου δείχνει..

Γενικά το Mac σου είναι δυνατό με τόση ram & ssd οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς και πολύ..

Για αυτό που το θέλεις βέβαια να κάνει (sound processing) είναι πολύ πολύ δυνατό μην ανησυχείς καθόλου..

<p>Δεν είμαι και πολύ έμπειρος γνώστης των λειτουργικών συστημάτων οπότε δεν ξέρω καλά πως λειτουργούν! Το μηχάνημα έχει 2.4 GHz Dual Core i5, 8GB Ram και 250GB SSD οπότε απ' αυτή την πλευρά είμαι καλυμμένος πιστεύω. Απλά δεν θέλω να υπάρχουν τίποτα distractions την ώρα που παίζω, δηλαδή ειδοποιήσεις και ήχοι και μηνύματα στην οθόνη κλπ κλπ. Θέλω να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται! Και φυσικά να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες για κρασαρίσματα, kernel panics και τέτοια (κάτι που παθαίνω συχνά πρέπει να ομολογήσω και δεν ξέρω το γιατί!). </p>

<p> </p>

<p>Απλά μερικές φορές που κάθεται ο υπολογιστής και δεν κάνει τίποτα βλέπω πάλι ότι αρκετή RAM είναι πιασμένη και γενικά το όλο σύστημα φαίνεται ότι κάτι κάνει! Οπότε υπέθεσα ότι θα υπάρχουν τίποτα processes (βλπ mail, itunes helper, dropbox και άλλα) που τρέχουν και επιβαρύνουν το σύστημα, τα οποία ακόμα και αν κλείσω το πρόγραμμα βλέπω διάφορα δικά τους processes να τρέχουν.</p>

<p> </p>

<p>Καμιά ιδέα για να το κάνω όσο fail-proof γίνεται? Ευχαριστώ!</p>

Κρασαρίσματα με αυτό το μηχάνημα; Απλά λολ. (Σορρυ). Οντως σκέφτεσαι εντελώς σαν χρήστης windows.

Κατέβασε το cleanmymac, καθάριζέ το, και πήγαινε στο users-login items και βγάλε οποια δε θες να κανουν εκκινηση.

Κρασαρίσματα με αυτό το μηχάνημα; Απλά λολ. (Σορρυ). Οντως σκέφτεσαι εντελώς σαν χρήστης windows.

Κατέβασε το cleanmymac, καθάριζέ το, και πήγαινε στο users-login items και βγάλε οποια δε θες να κανουν εκκινηση.

κι ομως μανταμ.. και τα μακ κρασαρουν. μπες στον ασταθη κοσμο της μουσικης παραγωγης με τα 200 plugin και τα 100 audio tracks σε καθε project να δεις πως το μακ γινεται χειροτερο απο πισι.

κι ομως μανταμ.. και τα μακ κρασαρουν. μπες στον ασταθη κοσμο της μουσικης παραγωγης με τα 200 plugin και τα 100 audio tracks σε καθε project να δεις πως το μακ γινεται χειροτερο απο πισι.
Γενικά μεσιέ δεν ειναι βαριά αυτά τα οποία παραθέτεις (dropbox κλπ), και το ξέρω ότι τα μακ μπορεί να κρασάρουν αλλά ξέρω και τί να κάνω για να μην κρασάρουν :) Δεν είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις τις ειδοποιήσεις και τα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο. Βάλε και ένα προγραμματάκι να παρακολουθείς τη χρήση (processor/ram) και θασαι μια χαρά.

Και κανονικά αμα παθαίνεις συχνά οπως λες, κανε ενα clean install και πέρνα μόνο τα απαραίτητα μέσα και δε θαχεις μπελάδες. Βουαλά :)

Όταν λέω κρασάρουν εννοώ αυτό: TS3742-ML_Panic-001-en.png

Το οποίο, απ' ό,τι βλέπω σε διάφορα forum, δεν είναι σπάνιο πρόβλημα των Mac..

(βλπ https://discussions.apple.com/thread/4187169?start=0&tstart=0)

Δεν είπα ότι το Dropbox είναι βαρύ πρόγραμμα για τον υπολογιστή ή ότι οι ειδοποιήσεις είναι αυτές που με ενοχλούν (αν και ισχύει), απλά όταν κάθεται ο υπολογιστής χωρίς κανένα πρόγραμμα ανοιχτό και έχει την μισή μνήμη μόνο ελεύθερη τότε το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι υπάρχουν κάποια προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούν τη μνήμη και την επεξεργαστική ισχύ χωρίς να υπάρχει λόγος (που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μου πάντα)..

Δεν είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις τις ειδοποιήσεις και τα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο. Βάλε και ένα προγραμματάκι να παρακολουθείς τη χρήση (processor/ram) και θασαι μια χαρά.

Μα, ακριβώς όπως είπα, δεν ξέρω ποια απ' αυτά τα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο χρειάζονται απαραίτητα για να τρέξει σωστά το ML ή είναι απλά διάφορες "περιττές" διεργασίες (πχ iTunes Helper, dictation, launchboard και άλλα που δεν ξέρω). Γι' αυτό έκανα και το ποστ άλλωστε!  :)

Εχεις δοκιμάσει να τρέξεις πρόγραμμα που σου δείχνει τί κατανάλωση κάνει το καθετί που τρέχει;

Νομίζω πάντως ότι καλό θαταν να κάνεις ενα clean install. Αλλά δοκίμασε πρώτα κάποιο μόνιτορ πρόγραμμα να δεις τί ακριβώς παίζει. Δε θυμαμαι πώς το λένε αλλα αν δεις στην ενότητα wiki πρεπει να εχω ανεβάσει ένα άρθρο που λέγεται "πώς να καθαρίσετε το μακ σας" ή κάτι παρόμοιο και εκει μέσα αναφέρεται ένα πρόγραμμα που κάνει αυτό που σου λέω.

Εναλλακτικά εδώ το άρθρο

http://www.appleworldhellas.com/topic/6014-πέντε-συμβουλές-για-καθαρισμό-και-ταχύτερη-από/

Edit: DISK INVENTORY X.

NΟμίζω οτι θα σε βοηθήσει αυτό το άρθρο. Για δοκίμασέ τα αυτά.

Ευχαριστώ, το άρθρο ήταν όντως πολύ χρήσιμο! :)

Το Activity Monitor το χρησιμοποιώ κάθε μέρα (κυρίως για τη RAM), αλλά τα περισσότερα που βλέπω μέσα μου είναι άγνωστα, γι' αυτό δεν τα πειράζω με φόβο μήπως κλείσω κάτι σημαντικό για το OS. 

Το clean install το έχω σκεφτεί είναι η αλήθεια και νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσω.. Μετά από όσα διαβάζω στα forum όμως νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να κάνω downgrade σε Lion, τι λέτε? Πώς γίνεται κάτι τέτοιο? 

μην πας σε Lion.

αν μπορείς τράβα σε Snow Leopard 10.6.7
η πιο σταθερή έκδοση κατεμέ. :)

και ναι το ML είναι βαρύ OS, για μένα τα 8GB ram ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, αλλιώς δεν πάει το μηχάνημα.
πόση ram έχεις αλήθεια;

100 audio tracks?? τι γράφεις συμφωνική ορχήστρα;;

Lol μαι φρεντ

Ευχαριστώ, το άρθρο ήταν όντως πολύ χρήσιμο! :)

Το Activity Monitor το χρησιμοποιώ κάθε μέρα (κυρίως για τη RAM), αλλά τα περισσότερα που βλέπω μέσα μου είναι άγνωστα, γι' αυτό δεν τα πειράζω με φόβο μήπως κλείσω κάτι σημαντικό για το OS. 

Το clean install το έχω σκεφτεί είναι η αλήθεια και νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσω.. Μετά από όσα διαβάζω στα forum όμως νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να κάνω downgrade σε Lion, τι λέτε? Πώς γίνεται κάτι τέτοιο? 

Να μην πας σε Lion ούτε παρακάτω είναι η άποψή μου, δε χρειάζεται, συν ότι το  Mountain Lion έχει πολύ πιο ωραία χαρακτηριστικά. 

Απλά κάνε ένα clean install και εγκατέστησε επιλεκτικά προγράμματα και νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά. 

100 audio tracks?? τι γράφεις συμφωνική ορχήστρα;;

Lol μαι φρεντ

Βασικά, ναι. Γράφω συμφωνική μέταλ οπότε δεν θέλει πολύ να χτυπήσεις τα 80+ κανάλια με δυο-τρία plugin το καθ' ένα, ακόμα και σε μικρότερες παραγωγές όπως ένα απλό ποπ κομμάτι μπορείς χαλαρά να φτάσεις τα 50!

μην πας σε Lion.

αν μπορείς τράβα σε Snow Leopard 10.6.7

η πιο σταθερή έκδοση κατεμέ. :)

και ναι το ML είναι βαρύ OS, για μένα τα 8GB ram ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, αλλιώς δεν πάει το μηχάνημα.

πόση ram έχεις αλήθεια;

Και εγώ Snow Leopard είχα και τα λάτρευα, αλλά ένας γνωστός με έπεισε να πάω στα ML και το σκυλομετάνιωσα! 8GB έχω και 'γω αλλά μου φαίνεται δεν μου φτάνουν ούτε κι αυτά... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...