Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω για εξωτερικο σκληρο, που θα γεμιζει κυριως με ταινιες/σειρες.

Το μεγεθος αυτου : 1.5ΤΒ - 2 ΤΒ

Επισης αλλα απαιτουμενα να εχει εσωτερικη τροφοδοσια και η συνδεση του ειναι usb 3.0. Εν ολιγοις θελω εναν εξωτερικο με μεγαλη χωριτητκοτητα και καλη ταχυτητα. Δεν λεω τιμη, οτιδηποτε θεωρειτε οτι ειναι πιο value for money.

Βαζοντας αυτα τα κριτηρια στον skroutz ειδα οτι αυτη θα ηταν μια πιθανη επιλογη : http://www.skroutz.gr/s/1918798/Western-Digital-My-Passport-2TB.html

Τι λετε;

Δημοσ.

Ασχολήθηκα τους τελευταίους μήνες με το ίδιο αντικείμενο και κατέληξα στην αγορά ενός docking station usb 3.0 με 25 ευρώ στο οποίο κουμπώνω τους (εσωτερικούς) δίσκους 2ΤΒ που γεμίζω με ταινίες.

Αν και χρησιμοποιώ επί αρκετά χρόνια τους WD MyBook για αποθήκευση άλλου υλικού, διαπίστωσα ότι είναι προτιμότερη η παραπάνω λύση και ήδη την επέκτεινα με το να χρησιμοποιήσω και εσωτερικούς δίσκους 2ΤΒ για backup τουλάχιστον των παλαιών WD MyBook

μου. Οι τιμές των εσωτερικών είναι πολύ χαμηλότερες από τους εξωτερικούς.

• Like 1
Δημοσ.

μου. Οι τιμές των εσωτερικών είναι πολύ χαμηλότερες από τους εξωτερικούς.

Εισαι σιγουρος? Μολις τωρα εκανα μια συγκριση στο site του e-shop για χωρητικοτητες 1-2 ΤΒ και επαληθευω οτι οι εξωτερικοι ειναι συνηθως λιγο πιο χαμηλα σε τιμη. Ακομα περισσοτερο οταν μιλαμε για 2.5"

Δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο αλλα το εχω παρατηρησει εδω και χρονια.

Δημοσ.

Μίλησα για 3.5 και ο τελευταίος (Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB 6GB/S Internal SATA Drive) αγοράστηκε πριν 1 μήνα στις 66,60 λίρες (78,90 ευρώ).

Δημοσ.

Η λυση docking station + εσωτερικος σκληρος φαινεται ενδιαφερουσα, και αν βγαινει φθηνοτερα προσφεροντας τα ιδια τοτε δεν εχω κανενα λογο να μην την επιλεξω.

Αλλα,

ο εξωτερικος σκληρος που θελω να παρω θα συνδεεται απευθειας με την tv οπου και θα βλεπω ταινιες που θα μεταφερω απο το pc. Για αυτη τη δουλεια τωρα χρησιμοποιω εναν 500αρι της Samsung, που ομως εχει σχεδον γεμισει.

Αν συνεδεα στη tv το docking station (εχοντας ηδη πανω του εναν εσωτερικο σκληρο) θα μπορουσε η tv να αναγνωρισει τον εσωτερικο σκληρο και να διαβασει το περιεχομενο του ή ενδεχεται να υπαρχει προβλημα ; 

Δημοσ.

Το docking station έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κουμπώσεις σ' αυτό κάθε εσωτερικό που έχεις είτε για ταινίες είτε για αποθήκευση είτε για backup είτε για άλλο σκοπό. Όπως συνδέεται με το pc, μπορεί να συνδέεται και με την τηλεόραση, εφόσον αυτή έχει αντίστοιχες υποδοχές usb.

Προσωπικά, έχω επιλέξει άλλη συνδεσμολογία, μέσω mp, και συγκεκριμένα, συνδέω τον mp με καλώδιο hdmi με την τηλεόραση και ο mp είναι συνδεδεμένος αφενός με το pc για τις ταινίες που υπάρχουν εκεί αφετέρου με το docking station, για τους εσωτερικούς με τις ταινίες.

Δημοσ.

mp φανταζομαι πως εννοεις το media player. Αν ναι, γνωριζω οτι η αναπαραγωγη ταινιων μεσω ενος εξωτερικου mp εχει συγκεκριμενα πλεονεκτηματα απο οτι με εναν εσωτερικο mp μιας tv. Αλλα στην περιπτωση μου ο εσωτερικος mp με καλυπτει, ή τουλαχιστον δε μου εχει δωσει λογο να ψαξω για κατι αλλο προς το παρον.

Και για ενα επιστρεψω στο θεμα, μπορεις να μου προτεινεις ενα συνδυασμο docking station + εσωτερικου σκληρου ; 

Δημοσ.

Δεν έγραψα τη συνδεσμολογία μου για να σου υποδείξω τι να κάνεις αλλά για να περιγράψω το πώς χρησιμοποιώ τους δίσκους μου.

Αγόρασα το συγκεκριμένο docking station και λόγω αγοράς και άλλων αντικειμένων είχα έκπτωση στα 26 ευρώ, αν θυμάμαι καλά.

Δίσκους αγοράζω, συνήθως, από το Amazon όταν τους βρω σε τιμές προσφοράς, όπως ο συγκεκριμένος που έγραψα παραπάνω.

Δημοσ.

Μίλησα για 3.5 και ο τελευταίος (Seagate Barracuda 3.5 inch 2TB 7200 RPM 64MB 6GB/S Internal SATA Drive) αγοράστηκε πριν 1 μήνα στις 66,60 λίρες (78,90 ευρώ).

Τοτε μαλλον στην Ελλαδα οι τιμες των εσωτερικων εχουν κρατηθει πιο ψηλα

Δημοσ.

Μου έχει πάντως πολλές φορές και απ' το amazon.co.uk οι τιμές των εσωτερικών 2TB να είναι ακριβότερες των αντίστοιχων εξωτερικών.

Δημοσ.

Λοιπον κατεληξα να παω στη λυση docking station + εσωτερικος (thx makfil).

Στους εσωτερικούς σκληρούς είμαι ανάμεσα στους εξής...

Seagate Barracuda 2TB SataIII 3,5'' 7200rpm 64MB - 78,39 Euro από Amazon.fr

2 έτη εγγύηση και η τιμή είναι η χαμηλότερη που είχε ποτέ αυτός ο δίσκος

WD 2TB Caviar Green 3,5'' 6Gbit/s - 85.98 Euro από Amazon.fr

2 έτη εγγύηση, πιο αθόρυβος από το barracuda αλλά και πιο αργός απ' ότι συμπεραίνω από reviews

WD 2TB Caviar Black 3,5" 6Gbit/s 64MB 7200rpm - 149 Euro - skroutz

Εδώ βέβαια ξεφεύγω σε τιμή αλλά είναι και πιο δυνατός από τους άλλους δύο και με εγγύηση στα 5 έτη.

Προβληματιζομαι, τεινω να αποκλεισω τον caviar green και ανάμεσα στους άλλους δύο δίνω ένα προβάδισμα στον seagate λόγω αρκετά καλύτερου value for money. Τι λέτε ; Makfil εσύ είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή του συγκεκριμένου σκληρού ; 

Όσον αφορά το docking station... πρέπει να κοιτάξω και τίποτα άλλο πέρα του να έχει usb 3.0 και να δέχεται 3.5'' και 2.5'' ; 

Δημοσ.

τον green τον ξεχνας. Ειναι προβληματικος δισκος.

επειδη και εγω θελω μια τετοια λυση κατεληξα στον western digital red 2tb στα 109 ευρω απο εδω http://www.msystems.gr/index.php?category=2018&product=14598

απεκλεισα το docking station επειδη ο δισκος θα ειναι εκτεθειμενος στο περιβαλλον και το φοβαμαι λιγο. Πχ θα μπορει να το παρει καποιος να και φυγει. Δικο μου θεμα...

Ο red που εχω διαλεξει εχει 3 χρονια εγγυηση. Θα σου ελεγα να αποκλεισεις και τον black που εχει 5 χρονια εγγυηση. Ειμαι της αποψης οτι αν ο δισκος ειναι προβληματικος θα χαλασει γρηγορα οποτε θα στον αλλαξουν. Τι 3, τι 5 χρονια. 3 χρονια ειναι μεγαλη διαρκεια αν το σκεφτεις. Αμα χαλασει μετα να παει να γαργαληθει.

Και για θηκη επειδη δεν ηθελα να ειναι εκτεθειμενος και θελω να τον απενεργοποιω οτι δεν χρησιμοποιηται για ασφαλεια βρηκα αυτη την λυση. http://www.amazon.co.uk/Icy-Dock-MB971SP-B-Drive-Caddy/dp/B008I36K2I/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1368012812&sr=8-4&keywords=hdd+3.5+internal+case

Μπαινει μπροστα σαν πανελ, εχει κουμπι on/off περνει και 3.5 και 2.5 δισκους και κανει οσο ενα docking station. Στα συν μιας τετοιας λυσης ειναι η ασφαλεια που δεν εχει το dc. Δεν ειναι απαραιτητο να παρεις αυτο το συγκεκριμενο αλλα πανω κατω καταλαβες. Αυτο απο οτι διαβαζω δεν εχει τοσο καλη ποιοτητα πλαστικου και για αυτο δισταζω λιγο

Δημοσ.

Λοιπον κατεληξα να παω στη λυση docking station + εσωτερικος (thx makfil).

Στους εσωτερικούς σκληρούς είμαι ανάμεσα στους εξής...

Seagate Barracuda 2TB SataIII 3,5'' 7200rpm 64MB - 78,39 Euro από Amazon.fr

2 έτη εγγύηση και η τιμή είναι η χαμηλότερη που είχε ποτέ αυτός ο δίσκος

WD 2TB Caviar Green 3,5'' 6Gbit/s - 85.98 Euro από Amazon.fr

2 έτη εγγύηση, πιο αθόρυβος από το barracuda αλλά και πιο αργός απ' ότι συμπεραίνω από reviews

WD 2TB Caviar Black 3,5" 6Gbit/s 64MB 7200rpm - 149 Euro - skroutz

Εδώ βέβαια ξεφεύγω σε τιμή αλλά είναι και πιο δυνατός από τους άλλους δύο και με εγγύηση στα 5 έτη.

Προβληματιζομαι, τεινω να αποκλεισω τον caviar green και ανάμεσα στους άλλους δύο δίνω ένα προβάδισμα στον seagate λόγω αρκετά καλύτερου value for money. Τι λέτε ; Makfil εσύ είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή του συγκεκριμένου σκληρού ; 

Όσον αφορά το docking station... πρέπει να κοιτάξω και τίποτα άλλο πέρα του να έχει usb 3.0 και να δέχεται 3.5'' και 2.5'' ; 

Η επιλογή του εσωτ. δίσκου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση που θα έχει.

Εάν προκειται να τον βάλω εσωτερικό σε pc, θα επιλέξω ... την κουρτίνα 3, έστω και με το παραπανίσιο κόστος. Εάν, όμως πρόκειται να τον χρησιμοποιήσω είτε για Backup είτε για ταινίες θα επέλεγα  ... την 1. Άλλωστε, η τιμή που τον βρήκες είναι σχεδόν ίδια με εκείνη που αγόρασα τον δικό μου αλλά δεν ξέρω εάν από τη Γαλλία θα πληρώσεις και μεταφορικά. Σε ότι αφορά στον Seagate που αγόρασα πριν 1 μήνα, έχει γεμίσει σχεδόν με υλικό που έχω σε παλαιούς WD MyBook και δεν ξέρω πότε θα τον ξαναβάλω στο docking station.

Μιλώντας γι' αυτό, εκείνο που αγόρασα και σου έδωσα το link, είναι usb 3.0 και παίρνει δίσκους 3,5 και 2,5

Καλές αγορές ...

Δημοσ.

τον green τον ξεχνας. Ειναι προβληματικος δισκος.

επειδη και εγω θελω μια τετοια λυση κατεληξα στον western digital red 2tb στα 109 ευρω απο εδω http://www.msystems.gr/index.php?category=2018&product=14598

απεκλεισα το docking station επειδη ο δισκος θα ειναι εκτεθειμενος στο περιβαλλον και το φοβαμαι λιγο. Πχ θα μπορει να το παρει καποιος να και φυγει. Δικο μου θεμα...

Ο red που εχω διαλεξει εχει 3 χρονια εγγυηση. Θα σου ελεγα να αποκλεισεις και τον black που εχει 5 χρονια εγγυηση. Ειμαι της αποψης οτι αν ο δισκος ειναι προβληματικος θα χαλασει γρηγορα οποτε θα στον αλλαξουν. Τι 3, τι 5 χρονια. 3 χρονια ειναι μεγαλη διαρκεια αν το σκεφτεις. Αμα χαλασει μετα να παει να γαργαληθει.

Και για θηκη επειδη δεν ηθελα να ειναι εκτεθειμενος και θελω να τον απενεργοποιω οτι δεν χρησιμοποιηται για ασφαλεια βρηκα αυτη την λυση. http://www.amazon.co.uk/Icy-Dock-MB971SP-B-Drive-Caddy/dp/B008I36K2I/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1368012812&sr=8-4&keywords=hdd+3.5+internal+case

Μπαινει μπροστα σαν πανελ, εχει κουμπι on/off περνει και 3.5 και 2.5 δισκους και κανει οσο ενα docking station. Στα συν μιας τετοιας λυσης ειναι η ασφαλεια που δεν εχει το dc. Δεν ειναι απαραιτητο να παρεις αυτο το συγκεκριμενο αλλα πανω κατω καταλαβες. Αυτο απο οτι διαβαζω δεν εχει τοσο καλη ποιοτητα πλαστικου και για αυτο δισταζω λιγο

Ξέχασα να προσθέσω το προηγούμενο μήνυμα ότι οι (αρκετοί πλέον) εσωτερικοί δίσκοι, που άρχισαν να μαζεύονται στο χώρο μου, τοποθετούνται και προστατεύονται στις (φτηνές) πλαστικές θήκες Icy Box που τις βρίσκεις στην ελληνική αγορά γύρω στα 3,5 έως 5 ευρώ. Φυσικά, οι αρχειοθετημένοι, με τον τρόπο αυτό, δίσκοι ξανακουμπώνουν στο docking station όποτε χρειαστεί.

Πάντως και η λύση που προτείνεις φαίνεται πρακτική, μόνο για τη χρήση των εσωτερικών στο pc, όμως, και όχι για τη σύνδεσή τους σε media player για να δεις ταινίες,

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...