Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, από χθες το βράδυ που έβλεπα την νέα καταπληκτική ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέησον Στέηθαμ, μέχρι σήμερα το πρωί, χωρίς να μεσολαβήσει τίποτα (ούτε εγκατάσταση, ούτε ρημπούτ, τπτ), ο ήχος ρημάχτηκε.

Η κάρτα μου είναι (ή ήταν) μια SB Audigy 2 ZS. Δούλευε απροβλημάτιστα μέχρι σήμερα για πολύ καιρό.

Ξαφνικά μπλέχτηκαν τα κανάλια του 5.1 (το κεντρικό ηχείο έπαιζε με τα 2 πίσω κτλ), ακούγεται βρωμερός θόρυβος/παράσιτα και η ένταση είναι πολύ χαμηλά.

Δοκίμασα:

1) Τα ηχεία στο λάπτοπ (ανά 2 κανάλια και εναλλάξ το καθένα) και όλα κομπλέ.

2) Τα ηχεία στην onboard Realtek. Όλα κομπλέ.

3) Την Audigy και σε άλλη ελεύθερη PCI. Σκατά.

4) Απεγκατέστησα καλού κακού κάτι ιστορίες της Nvidia μήπως έπαιζε κάνα IRQ conflict. Παπάρια.

Λοιπόν, να δώσω 30 ευρώ να πάρω μια άλλη να κάνω τη δουλειά μου (θέλω απλώς να παίρνει 5.1 και να υποστηρίζει ASIO) ή παίζει να φτιάχνεται με δυο κλικ; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να φταίει κάνα MOBO;

Δημοσ.

Αν φταίει η μητρική , δοκιμάζεις την SB σε άλλο Πισι και βλέπεις.

Αλλιώς εγώ θα έκανα πλήρη απεγκατάσταση των drivers (και τους οδηγούς της nvidia) και στο σάιτ θα κοίταζα μήπως υπάρχουν τίποτα πιό νέοι οδηγοί και επανεγκατάσταση όλων.

Επίσης στο bios εἰναι ενεργοποιημένη η επιλογἠ της onboard κάρτας ήχου; Αν ναι δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις μπας και γίνεται κανένα μπέρδεμα .

• Like 1
Δημοσ.

Σωστες οι συμβουλες του HALF και επισης απο την στιγμη που η on board (Realtec)λειτουργει σωστα,μαλλον δεν φταιει η μητρικη.

• Like 1
Δημοσ.

Αν φταίει η μητρική , δοκιμάζεις την SB σε άλλο Πισι και βλέπεις.

Δεν έχω κάποιο πρόχειρο γαμώτο.

Αλλιώς εγώ θα έκανα πλήρη απεγκατάσταση των drivers (και τους οδηγούς της nvidia) και στο σάιτ θα κοίταζα μήπως υπάρχουν τίποτα πιό νέοι οδηγοί και επανεγκατάσταση όλων.

Το δοκίμασα, τίποτα.

Επίσης στο bios εἰναι ενεργοποιημένη η επιλογἠ της onboard κάρτας ήχου; Αν ναι δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις μπας και γίνεται κανένα μπέρδεμα .

Το δοκίμασα και αυτό, πάλι τίποτα.

Δημοσ.

Η κάρτα ήχου και οι οδηγοί της είναι από τα πιο πούστικα κομμάτια του Πισι. Μπορεί να σε τρελάνει στα καλά καθούμενα.

Μια τελευταία σκέψη πριν πάει στο καλό, να ξαναπέρναγες τους οδηγούς της μητρικής μπας και παίζει κάποιο πρόβλημα με τις PCI υποδοχές. Αν και πιστεύω ότι το πιθανότερο να είναι πρόβλημα των οδηγών της κάρτας. Πάντως οι SB δεν είχαν τελευταία και την καλύτερη φήμη.

Δημοσ.

Η κάρτα ήχου και οι οδηγοί της είναι από τα πιο πούστικα κομμάτια του Πισι. Μπορεί να σε τρελάνει στα καλά καθούμενα.

Μια τελευταία σκέψη πριν πάει στο καλό, να ξαναπέρναγες τους οδηγούς της μητρικής μπας και παίζει κάποιο πρόβλημα με τις PCI υποδοχές. Αν και πιστεύω ότι το πιθανότερο να είναι πρόβλημα των οδηγών της κάρτας. Πάντως οι SB δεν είχαν τελευταία και την καλύτερη φήμη.

Το σκέφτηκα ρε 'συ, αλλά το έπαθε στα καλά καθούμενα με ανοιχτό το πισί. Και δεν είναι ότι δε τη βλέπει κτλ, όλα κομπλέ είναι θεωρητικά, αλλά όταν είναι να βγάλει τον ήχο, πηδιέται το σύμπαν.

την έκανες restore defaults? τους drivers του daniel_k εχεις?

Ναι, το 4.50. Δοκίμασα και με της μάνας του, αλλά δεν είδα χαΐρι.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/302109/Asus-Xonar-DG.html

Μια φτηνή και δοκιμασμένη κάρτα με καλή υποστήριξη από την asus.  Εκτός και γίνει κανα θαύμα και αύριο όλα λειτουργούν καλά.Στο εύχομαι . Α και κάτι απίθανο αλλά που ξέρεις, κανένα restore point μήπως κἀνει κάτι.

Δημοσ.
SB Audigy 2 ZS.

5.1

Aα, γι αυτο ειναι ετσι ο ηχος σου;

Αν δε βρουν τα τσακαλια εδω τι εχει και χρειαστει να παρεις καινουρια, το νου σου! Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τον πιεις ασχημα με αλλαγη καρτας ηχου, εσυ που κανεις και μουσικη...

Καλυτερα να ξαναπαρεις sound blaster, αλλα αν πας σε αλλη, αφου γραφεις φωνουλα (και κιθαρα απ οτι εχω καταλαβει), καλυτερα audio interface. Βεβαια δεν ξερω μετα με το 5.1 τι παιζει...μαλλον το χανεις, αλλα δημιουργια μουσικης με 5.1, λιγο ακυρο.

Εκτος αν δεν κανεις μουσικη μ αυτο το συστημα και γραφω τσαμπα...

Τσιμπα και κανα vst της προκοπης... : )

Και ελεος με το πηγαδι reverb στο ταμπουρο...

Δημοσ.

Στο device manager στη βγαζει με ερωτηματικό ή οκ? Και σε μένα στα τελευταια χρόνια μου το κάνει μια στο τόσο και έχω παρατηρήσει ότι κατα διαστήματα την χάνει την κάρτα και πρέπει να την βάλω-βγαλω 2-3 φορές για να την δει οκ. Δοκίμασα και γω σε αλλη pci και μια απο τα ίδια. Πολύ πιθανόν πάντως να είναι και θέμα drivers. Κατεβασε ένα live cd linux και bootαρε χωρις να κάνεις εγκατασταση και δες αν ο ήχος δουλεύει οκ

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/302109/Asus-Xonar-DG.html

Μια φτηνή και δοκιμασμένη κάρτα με καλή υποστήριξη από την asus.  Εκτός και γίνει κανα θαύμα και αύριο όλα λειτουργούν καλά.Στο εύχομαι . Α και κάτι απίθανο αλλά που ξέρεις, κανένα restore point μήπως κἀνει κάτι.

Δεν έχει κανένα αρκετό παλιό γαμώ. Θενξ για την πρόταση, αλλά απ' ό,τι βλέπω δεν έχει βγάλει ακόμα ASIO driver η Asus. Με καμιά Audigy 7.1 με βλέπω.

Aα, γι αυτο ειναι ετσι ο ηχος σου;

Αν δε βρουν τα τσακαλια εδω τι εχει και χρειαστει να παρεις καινουρια, το νου σου! Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τον πιεις ασχημα με αλλαγη καρτας ηχου, εσυ που κανεις και μουσικη...

Καλυτερα να ξαναπαρεις sound blaster, αλλα αν πας σε αλλη, αφου γραφεις φωνουλα (και κιθαρα απ οτι εχω καταλαβει), καλυτερα audio interface. Βεβαια δεν ξερω μετα με το 5.1 τι παιζει...μαλλον το χανεις, αλλα δημιουργια μουσικης με 5.1, λιγο ακυρο.

Εκτος αν δεν κανεις μουσικη μ αυτο το συστημα και γραφω τσαμπα...

Τσιμπα και κανα vst της προκοπης... : )

Και ελεος με το πηγαδι reverb στο ταμπουρο...

Κοίτα, και για το επίπεδο γνώσης μου, και για τις φιλοδοξίες μου, και για την τσέπη μου, και για τον εξοπλισμό μου, audio interface είναι overkill. Μόνο το latency με νοιάζει και η μακαρίτισσα έπαιζε με 3ms, που για μένα είναι απαρατήρητα.

Το 5.1 είναι αδιαπραγμάτευτο. Αγαπάω αποκεντρωμένο ήχο.

(Το ταμπούρο είναι πάντα Celtic Frost, δεμπαναβαράει Σαλέας.-)

Στο device manager στη βγαζει με ερωτηματικό ή οκ? Και σε μένα στα τελευταια χρόνια μου το κάνει μια στο τόσο και έχω παρατηρήσει ότι κατα διαστήματα την χάνει την κάρτα και πρέπει να την βάλω-βγαλω 2-3 φορές για να την δει οκ. Δοκίμασα και γω σε αλλη pci και μια απο τα ίδια. Πολύ πιθανόν πάντως να είναι και θέμα drivers. Κατεβασε ένα live cd linux και bootαρε χωρις να κάνεις εγκατασταση και δες αν ο ήχος δουλεύει οκ

Κανονικότατα τη βγάζει. Και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται και από το Audio Console της Creative και όλα. Απλώς του λες "βάρα τεστ στο πίσω δεξιά" και βαράνε θόρυβο όλα τα πίσω και το κεντρικό ξερωγώ.

Δημοσ.

To live cd είναι καλή συμβουλή αρκεί να την βρίσκει out of the box.

Αν και εκεί σου κάνει θέατρα, πας για γερό hw troubleshooting: καθαρισμός της κάρτας μέχρι αηδίας, έλεγχος των επαφών των jack, τρίψιμο (ίσως και ξίδι) στα pads των επαφών pci και τέλος... φούρνισμα.

Αν επιμένει και πάλι, τότε βρίσκεις ένα retriever και ένα πάρκο...  :)

Δημοσ.

Εβλεπες το parker e? και εγω... τι ωρα εσυ το βλεπες?

Βγαλε οδηγους>κλεισε το μηχανημα>βγαλε καρτα και αστην κανα δεκαλεπτο εξω>ανοιξε το pc με clear cmos πρωτα> κλεισε>βαλε καρτα>δοκιμασε με οδηγους> αν οχι> πεταμα απο παραθυρο

Bios update επισης πριν βαλεις ξανα τη καρτα καλο θα ηταν

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά, θα το δω το ΣΚ γιατί μέχρι τότε θα πήζω και απ' τα νεύρα είμαι ικανός να το ρίξω μπροστά σε οδοστρωτήρα αν απλώς μου πέσει μια βίδα στο ξεβίδωμα.

rfc, το είδα σε 2 δόσεις, κατά τις 10 το βράδυ πρέπει να το δα.

Τεράστια προσθήκη η JLo, καθόλου άχρηστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...