Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κοινότητα. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι χρησιμεύει ένας SSD και τι κακό μπορούν να επιφέρουν οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο desktop!? Πως μπορούν απο αποφευχθούν? :unsure:

Δημοσ.

ο ssd ειναι ενα πολυ μεγάλο φλασακι φαντασου  :P δεν εχει κινουμενα μερη, ζεσταινεται ελάχιστα και ειναι πολυ πολυ πιο γρήγορος απο τους συμβατικους δίσκους. πλέον έχουν γινει αρκετα φτηνοι, η καλύτερη "επενδυση" που μπορει να κανει καποιος σε pc κατα τη γνώμη μου. 

τωρα οι υψηλες θερμοκρασίες είναι μεγάλο θέμα...γνωστό είναι οτι θέλουμε ναναι οσο πιο χαμηλές γίνονται. γενικά η υψηλή θερμοκρασία σενα desktop μειώνει και τη διάρκεια ζωή του. τρόποι να την κρατήσεις χαμηλα υπαρχουν πολλοί. 2 τουλάχιστον ανεμιστήρες ενας να βαζει και ενας να βγάζει αέρα. άλλοι χρησιμοποιούν υδρόψηξη...πεταμένα λεφτά κατα την ταπεινη μου γνώμη.

• Super Moderators
Δημοσ.

το ότι δεν έχει κινούμερα μέρη δεν λέει κάτι μόνο του, ούτε επεξεργαστής έχει κινούμενα μέρη αλλά βράζει σε full load...

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

λοιπον επειδη εδω και πολυ καιρο θελω να μαθω......μιπως γινεται να μου πειτε σε τι ακρυβος χρησιμευη ενας ssd διοτι σκευτομαι να παρω και εγω για το pc μου....

Δημοσ.

χρησιμευει στο να εξαλειφθουν τα κλασσικα κολληματα στα Windows. Απο το να ανοιγεις ενα απλο παραθυρο μεχρι ενα ελαφρυ προγραμμα (chrome) η ενα πιο βαρυ (photoshop). Θα δουλευουν τα Windows ΝΕΡΑΚΙ. 

Μονο θετικα εχει η χρηση του και οντως ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για το πισι σου με 100 ευρω. Το μονο αρνητικο του ειναι πως θα συνηθησεις σε ταχυτητες και θα σου σπαει τα νευρα η χρηση οποιουδηποτε αλλου μηχανηματος χωρις SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Το βασικό πλεονέκτημα του ειναι η ταχύτητα αυτο έρχεται πρώτο σε σχέση με τους μηχανικούς δίσκους

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

δλαδη ειναι σαν κανονικος σκληρος που μπορουμε να κανουμε και καποιο software install και να τρεχει απο εκει?

Δημοσ.

Το ξέθαψες λιγο το θέμα :P

Κανονικός δίσκος ειναι ο ssd οπως ολοι οι δίσκοι αν αυτο ρωτάς

Δημοσ.

χαχαχαχα. χωρις πλακα το O/S στο ssd to βαζουμε? και στο hdd μαζευουμε ταινιες, μουσικη κλπ.

αυριο θα παρω εναν γιαυτο ρωταω

Δημοσ.

χαχαχαχα. χωρις πλακα το O/S στο ssd to βαζουμε? και στο hdd μαζευουμε ταινιες, μουσικη κλπ.

Πρώτα αγοράζεις και μετά μαθαίνεις την χρήση; :P είσαι η χαρά του καταστήματος  :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, έτσι.

Αν βέβαια το κόστος δεν ήταν πρόβλημα θα βάζαμε και για αποθήκη (μουσική, ταινίες, κλπ) έναν πολύ μεγάλο SSD. Για λόγους κόστους δεν το κάνουμε.

Οτιδήποτε είναι εκτελέσιμο ωστόσο, οφείλει να βρίσκεται στον SSD. Λειτουργικό, προγράμματα (από Browser μέχρι 3dmax), παιχνίδια, κλπ.

Προσοχή στη παραπληροφόρηση ότι οι SSD δεν είναι για να γράφουν και να σβήνουν και κάτι τέτοια που μου θυμίζουν τα καινούρια κινητά που αγοράζαμε πριν 10 χρόνια και φοβόμαστε ότι θα χαλάσουν επειδή ήταν καινούρια.

Πλέον η τεχνολογία των SSD και κατ' επέκταση των Controller έχει ωριμάσει, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για προβλήματα.

Υ.Γ.: Αν δεν μας φοβίζουν οι διπλάσιες πιθανότητες βλάβης, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και 2 SSDs μιας και δεν έχουν Latency το οποίο αυξάνεται από το RAID-0. Λέγοντας διπλάσιες πιθανότητες, δεν εννοώ κάποια ιδιαίτερη ευπάθεια. Οτιδήποτε υπάρχει δυο φορές και δουλεύει στις ίδιες συνθήκες και την ίδια χρονική περίοδο, είναι λογικό να έχει περισσότερες πιθανότητες. Από SLI, RAID, Πολλαπλές οθόνες, κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

το γαμωτο ειναι οτι 120γιγα και πανακριβο. τι να πρωτοβαλεις μεσα 3 δυνατα games,O/S, και μερικα απαιρετητα  software. τελος. φουλαρε!

σε κανα 2 χρονια θα ειναι αντικα οι hdd

Πρώτα αγοράζεις και μετά μαθαίνεις την χρήση; :P είσαι η χαρά του καταστήματος  :lol:

τωρα διαβαζω... ακομα δεν το πηρα

Δημοσ.

Θέλουν πολλα χρόνια ακομα για να φύγουν οι μηχανικοί δίσκοι και δεν θα ειναι καθόλου σύντομα , καλο ειναι αν πάρεις τον 120 μην τον γεμίσεις εντελώς το ιδανικό ειναι λειτουργικό προγράμματα και αντε 1 παιχνιδάκι. Στον δικό μου τον 80αρη πάντα αφήνω 30 gb ελεύθερα οτι και να γίνει

Δημοσ.

Θέλουν πολλα χρόνια ακομα για να φύγουν οι μηχανικοί δίσκοι και δεν θα ειναι καθόλου σύντομα , καλο ειναι αν πάρεις τον 120 μην τον γεμίσεις εντελώς το ιδανικό ειναι λειτουργικό προγράμματα και αντε 1 παιχνιδάκι. Στον δικό μου τον 80αρη πάντα αφήνω 30 gb ελεύθερα οτι και να γίνει

Για βελτίωση των επιδόσεων ή της ζωής του δίσκου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...