Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να με βοηθησετε να βρω μια free game engine για δημιουργια παιχνιδιων στο ανδροιδ( και windows αν γινεται).

Ενημερωτικα:

Να μην χρειαζεται ειδικες γνωσεις

Να ειναι free

Nα υποστυριζει 2D ή 3D ή 2.5D(θα προτιμουσα 2.5D)

ευχαριστω

Δημοσ.

Η Unity3D έχει πολύ εύχρηστο Interface και υποστηρίζει JS και C#.Να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να μάθεις μία από αυτές τις γλώσσες προγραμματισμού.Προσωπικά όταν ξεκίνησα με Unity3D έκανα καμιά βδομάδα για να μάθω το Interface καλά και μετά από κανά μήνα είχα φτιάξει το πρώτο μου παιχνίδι για Windows.Μπορείς να το βρεις στο Insomnia,λέγεται Space Destroyer και είναι στο Section του προγραμματισμού.Μετά από 2-3 βδομάδες το πόρταρα και στο Android.Όχι ότι χρειαζόταν τίποτα ιδιαίτερο απλά έπρεπε να μετατρέψω τα Keyboard Controls σε Touch Controls.Βέβαια μετά το παράτησα μιας και άρχισα ένα Platformer.Το μόνο κακό είναι ότι χρειάζεται Licence που κάνει 400$.Εγώ βέβαια το πήρα πέρυσι που το είχε τσάμπα για κάτι μέρες.Εάν θες,μπορώ να στο δώσω μιας και ισχύει για δύο PC.Οπότε μιας και εγώ έχω χρησιμοποιήσει το ένα το άλλο θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά και σε εσένα.Κοίτα την,είναι η πιο εύκολη για κάποιον αρχάριο αλλά κάνει και για σοβαρές δουλειές.Για παράδειγμα παιχνίδια όπως Dead Trigger,Shadowgun,Beach Buggy Blitz και Riptide GP εχούν φτιαχτεί όλα εκεί.Και κάτι τελευταίο:Με την Unity μπορείς να κάνεις export σε Windows,Linux,Mac,iOS,Android,Wii,PS3,Xbox και Flash αρκεί να έχεις τα Licenses.Ότι απορία έχεις ρώτα με. 

Δημοσ.

Η Unity3D έχει πολύ εύχρηστο Interface και υποστηρίζει JS και C#.Να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να μάθεις μία από αυτές τις γλώσσες προγραμματισμού.Προσωπικά όταν ξεκίνησα με Unity3D έκανα καμιά βδομάδα για να μάθω το Interface καλά και μετά από κανά μήνα είχα φτιάξει το πρώτο μου παιχνίδι για Windows.Μπορείς να το βρεις στο Insomnia,λέγεται Space Destroyer και είναι στο Section του προγραμματισμού.Μετά από 2-3 βδομάδες το πόρταρα και στο Android.Όχι ότι χρειαζόταν τίποτα ιδιαίτερο απλά έπρεπε να μετατρέψω τα Keyboard Controls σε Touch Controls.Βέβαια μετά το παράτησα μιας και άρχισα ένα Platformer.Το μόνο κακό είναι ότι χρειάζεται Licence που κάνει 400$.Εγώ βέβαια το πήρα πέρυσι που το είχε τσάμπα για κάτι μέρες.Εάν θες,μπορώ να στο δώσω μιας και ισχύει για δύο PC.Οπότε μιας και εγώ έχω χρησιμοποιήσει το ένα το άλλο θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά και σε εσένα.Κοίτα την,είναι η πιο εύκολη για κάποιον αρχάριο αλλά κάνει και για σοβαρές δουλειές.Για παράδειγμα παιχνίδια όπως Dead Trigger,Shadowgun,Beach Buggy Blitz και Riptide GP εχούν φτιαχτεί όλα εκεί.Και κάτι τελευταίο:Με την Unity μπορείς να κάνεις export σε Windows,Linux,Mac,iOS,Android,Wii,PS3,Xbox και Flash αρκεί να έχεις τα Licenses.Ότι απορία έχεις ρώτα με. 

οκ, κατσε πρωτα να μαθω και μετα βλεπω αν ειναι να μου δωσεις το lincense.Ποια προτινεις να μαθω (java,c,c++ παραδειγμα). Τι θα χρειαστω για να παω το παιχνιδι στο ανδροιδ και ιΟς και κατι ισως πολυ μακρινο πως δινω αpps στο γοογλε πλαυ. Χρειαζονται επισης αλλα τουλς για να εργαστω. Τελος υπαρχει καποιος οδηγος για αρχαριους στα ελληνικα ή εστω να ειναι για πολυ αρχαριους στο χωρο του προγραμματισμου εφαρμογων?

Δημοσ.

οκ, κατσε πρωτα να μαθω και μετα βλεπω αν ειναι να μου δωσεις το lincense.Ποια προτινεις να μαθω (java,c,c++ παραδειγμα). Τι θα χρειαστω για να παω το παιχνιδι στο ανδροιδ και ιΟς και κατι ισως πολυ μακρινο πως δινω αpps στο γοογλε πλαυ. Χρειαζονται επισης αλλα τουλς για να εργαστω. Τελος υπαρχει καποιος οδηγος για αρχαριους στα ελληνικα ή εστω να ειναι για πολυ αρχαριους στο χωρο του προγραμματισμου εφαρμογων?

Προτείνω αναμφίβολα την Javascript.Είναι εύκολη και αρκετά ισχυρή.Βέβαια στην Unity3D λέγεται UnityScript μιας και έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με την κανονική JS.Οπότε πήγαινε για αρχή στο κανάλι του zero84085 μιας και έχει 20 Ελληνικά Tutorials και θα σε βάλει πολύ εύκολα στο κλίμα.Μετά πήγαινε στο κανάλι e-tutorials.gr και κάνε τα 6 Tutorials για ένα Space Shooter.Βέβαια δυστυχώς τα 6 αυτά Tutorials δεν καλύπτουν όλο το παιχνίδι οπότε πήγαινε στο site των Walker Boys και δες την συνέχεια εκεί.Αφού τελειώσεις και τα Tuts εκεί πήγαινε και προσπάθησε να φτιάξεις κάτι μόνος σαν Ping Pong ή Breakout.Εάν μπορέσεις και τα φτιάξεις είσαι σε πολύ καλό δρόμο.Τώρα για μετατροπή σε Android θα μιλήσουμε αργότερα όταν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο ;) .Τώρα για να ανεβάσεις κάτι σε Play Store θα χρειαστείς 20-25$ για να κάνεις εγγραφή σαν Developer.Για οποιαδήποτε απορία στείλε μου μήνυμα και ευχαρίστως να σε βοηθήσω. :lol:  :lol:

Δημοσ.

Ασχολούμαι εδώ και λίγο καιρό με τον προγραμματισμό σε android και με αφορμή αυτό το θέμα έκανα μια μικρή αναζήτηση και έπεσα πάνω στο jMonkey όπου υπάρχει πρόσθετο για μετατροπή σε android. Πως σας φαίνεται λοιπόν αυτή η λύση;

Δημοσ.

Ασχολούμαι εδώ και λίγο καιρό με τον προγραμματισμό σε android και με αφορμή αυτό το θέμα έκανα μια μικρή αναζήτηση και έπεσα πάνω στο jMonkey όπου υπάρχει πρόσθετο για μετατροπή σε android. Πως σας φαίνεται λοιπόν αυτή η λύση;

Δηλαδή φτιάχνεις το παιχνιδάκι σου σε jMonkey για PC και μετά το μετατρέπεις σε Android.Όμως στη jMonkey γραφείς με Java απ' ότι ξέρω και ο TS είναι αρχάριος ακόμα.Οπότε προτείνω την JS και την Unity3D μιας και η Java είναι λίγο πιο περίπλοκη για έναν αρχάριο. 

Δημοσ.

Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά μιας και ασχολήθηκα πολύ λίγο. Πάντως το πρώτο tutorial που ακολούθησα από εδώ:

http://jmonkeyengine.org/wiki/doku.php/jme3:beginner:hello_simpleapplication

το έτρεξα επιτυχώς στη συσκευή μου χωρίς να χρειαστεί κάποιου είδους μετατροπή. Όσο για τη Java σε σχέση με τη JS επίσης δεν έχω γνώμη μιας και δεν γνωρίζω καθόλου πως λειτουργεί. Γενικότερα δεν έχω κάνει κανενός είδους σπουδές σχετικά με τους υπολογιστές και ότι γνωρίζω είναι μέσω της χρήσης τους και της αναζήτησης στο διαδίκτυο για οδηγίες, tutorials, βιβλία κλπ. Έτσι λοιπόν από προγραμματισμό μόνο Java γνωρίζω(όσο γνωρίζω) ακόμα, και λίγο python, μιας και έχω παρακολουθήσει μερικά tutorials. Έχω ακούσει βέβαια ότι η JS είναι ευκολότερη, αλλά μιας και το android(που είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα πιο συστηματικά) είναι στην ουσία Java, προτιμώ κάτι που να έχει σχέση με αυτήν παρά με κάποια άλλη γλώσσα(τουλάχιστον μέχρι να τη μάθω σε ικανοποιητικό βαθμό).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...