Jason 93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Αλλαξα παστα πριν λιγο στο λαπτοπ μου και ενω οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη επεσαν κατα 5 βαθμους, αντιθετα οι θερμοκρασιες της καρτας γραφικων ανεβηκαν δραματικα και φτανουν ανετα με το που ανοιγω ενα game τους 85! πριν την αλλγη παστας δεν εφτανε πανω απο 70 ποτε. Τι μπορει να συμβαινει και ο επεξεργαστης εχει αλλη σημπεριφορα απο την καρτα; Αφου την ιδια παστα τους εβαλα... τελικα μαλλον εβαλα λιγοτερη απ' οση χρειαζοταν. Προσθεσα και αλλη και οι θερμοκρασιες κατεβηκαν καπως.
AiWaaa Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Ειχε πάστα ? εγω γιατι έχω την εντύπωση οτι είχε thermap pad ?
Jason 93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Ειχε πάστα ? εγω γιατι έχω την εντύπωση οτι είχε thermap pad ? οχ παστα ειχε. πιστευεις οτι με thermal pad θα ειναι καλυτερη η κατασταση;
AiWaaa Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Aμα είχε πάστα πάω πάσο. Απλα όσα έχω ανοίξει στην gpu ειχαν themal pad. Γενικά κανόνας είναι οπου έχει thermal pad βάζεις το ίδιο. Οχι αν δεν είχε δεν χρειάζεται να βάλεις
Jason 93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Ωστοσο φαινεται οτι εκτος απο το ποση παστα βαζω, σημασια εχει και το ποσο βιδωνω τις βιδες του χαλκινου αγωγου. Αν δεν τις βιδωσω τελειως κερδιζω καποιους βαθμους.
coolerman Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 <p>Ωστοσο φαινεται οτι εκτος απο το ποση παστα βαζω, σημασια εχει και το ποσο βιδωνω τις βιδες του χαλκινου αγωγου. Αν δεν τις βιδωσω τελειως κερδιζω καποιους βαθμους.</p> Το αντίθετο μαλλον πρέπει να κάνεις.και το βιδωμα πρέπει να το κάνεις σταυρωτά,για να πατήσει καλά η ψυκτρα 1
SPARTIAN Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Η ποσότητα πρέπει να είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού, και κοίτα μήπως στραβοβίδωσες καμία βίδα και σου έχει μείνει η ψήκτρα σηκωμένη και δεν εφαρμόζει στην κάρτα. Προσωπικά έχω αντικαταστήσει thermal pad με πάστα και είδα και καλύτερα αποτελέσματα, το μόνο που χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι να ρυθμίσεις το διάκενο μετάξι ψήκτρας & κάρτας γιατί η ψήκτρα κάθεται πολύ ψηλά λόγο thermal pad.
Prof_Chaos Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Καταρχήν ελέγχεις το βίδωμα.. δεν χρειάζεται να ζορίσεις βέβαια τις βίδες..μέχρι εκεί που σταματάνε ποτέ δεν βάζουμε παραπάνω δύναμη. Η πάστα πρέπει να είναι ενα πολύ λεπτό στρώμα που να καλύπτει ομοιόμορφα την επιφάνεια της CPU ή GPU..μεγάλη ποσότητα δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Κάποιες GPU έχουν thermal pad αλλά αυτό ειναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.. είναι ενα λεπτό συμπαγές γαλάζιο αυτοκόλητο.. Εχε υπόψη σου οτι η πάστα για να στρώσει θέλει το χρόνο της. δώσε 2 μέρες. Επίσης ποια θερμοαγώγιμη έβαλες;
coolerman Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 αν δεν το κατέχεις το "αντικείμενο" θα έλεγα να το πάς κάπου ξέρουν.(φίλος/φίλη/τεχνικός) για δική σου ασφάλεια(τσέπη σου) και του λάπτοπ σου. μην σε μπερδεύουμε περισσότερο
Inler Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Καλησπερα....Εχω απο το 2008 ενα Turbo-X Maestro και μετα απο αλλαγη παστας σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων η θερμοκρασια στον επεξεργαστη ειναι λογικη(φτανει μεχρι τους 58) ενω στην καρτα γραφικων G 105M αρχιζει με το ανοιγμα στους 44 και μετα απο λιγο σε idle φτανει μεχρι τους 65 ενω σε παιχνιδια εχει χτυπησει μεχρι και 110(εχω τσεκαρει αν πατα η ψυχτρα πανω καλα)....Η αλλαγη παστας εγινε απο εμενα και απο 2 ατομα που ξερουν για να ειμαστε σιγουροι...Απλα μιας και αναφερθηκε πριν στην καρτα γραφικων ειχε τα μπλε αυτοκολλητα...Μηπως επειδη εβαλα παστα δεν ανταποκρινεται και θελει thermal pad; Και που τις βρισκουμε;
Prof_Chaos Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 φυσικά και θέλει thermal pad.. ειναι πιο παχύ συμπαγές και καλύπτει το κενό της GPU με την ψύκτρα..Με τη θερμοαγώγιμη δεν κάνει καλή επαφή. ψαχνεις EBAY εχει τα πάντα ..το πάχος πρόσεξε.. ξεκινάει απο μισο εως 4 χιλιοστά.
Jason 93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 φυσικά και θέλει thermal pad.. ειναι πιο παχύ συμπαγές και καλύπτει το κενό της GPU με την ψύκτρα..Με τη θερμοαγώγιμη δεν κάνει καλή επαφή. ψαχνεις EBAY εχει τα πάντα ..το πάχος πρόσεξε.. ξεκινάει απο μισο εως 4 χιλιοστά. Εγω τι παχος thermal pad πρεπει να παρω;
Inler Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Ποιο παχος ψαχνω; Απο Ελλαδα δεν υπαρχει τιποτα; Βασικα στο κεντρικο μερος της καρτας γραφικων εχω βαλει παστα..Στο πλαι σε τεσσερα σημεια πανω στη ψυχτρα εχει παραπανει το thermal pad..
pcfan Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχει πολύ μεγάλη διαφορά μια θερμοαγώγιμη πάστα από ebay που κάνει 1-2€ σε σχέση με την Arctic silver που κάνει 7,5€; Θα δω μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία;
Prof_Chaos Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 για thermal pad Συνήθως 0.5mm ή 1mm για GPU laptop .Εγώ θα αγόραζα και τα 2 απο ebay και θα δοκίμαζα με πιο πατάει καλύτερη η ψύχτρα.. Η arctic silver 5 δίνει καλύτερες θερμοκρασίες αλλά η τιμή της είναι δυσανάλογη με την απόδοση της.. Μεγάλη διαφορά εαν εννοείς 1-2 βαθμούς ... ναι ..παραπάνω λίγο δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα