Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου φαινεται γενικα οτι κερδιζονται πολλα fps απο κλοκαρισμα επεξεργαστη μονο, μου φαινεται καπως  παραλογο 

δεν ειδα το λινκ σου , θα το κοιταξω 

αμα χαζεψεις κανα ξενο φορουμ, θα δεις οτι  intel-nvidia is the only way 

ειχα μπει σε ενα  να δω κατι  τις προαλλες και εβλεπα στις υπογραφες τους i7+670, i7+680 ... και παει λεγοντας 

μεχρι και τιτανες ειδα, amd ομως ελαχιστες 

εδω που τα ευρω εχουν μεγαλυτερη αξια  το βρισκω λογικο να εχει περισσοτερη περαση  η amd 

αλλα ακομα κι εδω βλεπεις κι εσυ νομιζω αρκετα συχνα τη φραση "δε θελω amd γιατι δεν εχω ακουσει καλα λογια, θελω nvidia" 

για την ιντελ ειναι γνωστα τα πραγματα, αλλα εκει ειναι ισως και καπως πιο "δικαιο" 

Αν είχα τα χρήματα, θα έπαιρνα i7 και 2 way SLI GTX 680 σε 27άρι monitor 2560x1440 ή αν ήταν η ανάγκη μου αυτή δεν θα είχα iMac, ώστε να τα έχω.

Το θέμα είναι ότι με χαμηλό σχετικά κόστος πλησιάζεις High End λύσεις με μία πλατφόρμα AMD. Από την άλλη σχεδόν σε όλα τα πράγματα το καλύτερο έστω και για λίγο είναι ακριβό.

Όπως κράζουν τους Drivers της ATi, έτσι κράζουν και τους AMD CPU. Εγώ με την ATi 5870 δεν είχα κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια. Καρτάρα και φοβερές επιδόσεις. Δεν με πείραζε που δεν είχα PhysX. Όταν σε κάποιο παιχνίδι χρειάζονταν, απλά δεν είχα κάνοντας υπομονή.

Πιστεύω ότι τα Premium Products που στα προσφέρουν όλα με το ανάλογο κόστος πάντα, είναι η Intel και η nvidia.

Όταν λέμε όλα, δεν εννοούμε μόνο επιδόσεις σε frames per second.

Κάποιες φορές η 7970 είναι πιο γρήγορη από την GTX 680. Είναι τόσο γρήγορη η δεύτερη όμως, που δεν μας απασχολεί. Το παιχνίδι είναι Playble και στις δύο. Η τελευταία όμως σου δίνει και κάποια extras, όπως Cuda, PhysX και ίσως λίγο καλύτερη υποστήριξη.

Ο Intel 3770k για παράδειγμα είναι τις περισσότερες φορές πιο γρήγορος από τον AMD 8350, τόσο σε εφαρμογές, όσο και σε παιχνίδια. Το θέμα είναι πόσο; Τα αστεία νούμερα που βλέπουμε double frames στα games δεν υπάρχουν. Να δεις 10fps παραπάνω, είναι πιθανό όταν το παιχνίδι είναι CPU Dependent και μάλιστα όταν δεν είναι γραμμένο για πολλούς πυρήνες. Με λίγα λόγια όταν είναι κακογραμμένο. Το αν είναι κακογραμμένο ή όχι όμως λίγη σημασία έχει ωστόσο, μιας και δεν είμαστε δικαστήριο για να κοιτάμε ποιος φταίει. Το αποτέλεσμα κοιτάμε και το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις ένας Intel CPU τα πηγαίνει καλύτερα (λόγω καλής απόδοσης ανά πυρήνα).

Γιατί δεν λέμε όμως τι γίνεται στην περίπτωση που το παιχνίδι έχεις PhysX; Εύκολα βγάζουμε τους AMD σκάρτους όταν τυχαίνει περίπτωση όπως η παραπάνω, αλλά δεν βγάζουμε τις ATi σκάρτες όταν τυχαίνει παιχνίδι με PhysX.

Θέλω να πω ότι ενώ ξέρουμε ότι ο αδύναμος κρίκος είναι η AMD - ATi, είμαστε πιο επιεικείς στις περιπτώσεις των καρτών γραφικών της ATi.

Φυσικά δεν υπάρχει η καλύτερη λύση. Υπάρχει η καλύτερη λύση για τον καθένα.

Όπως έχει το πράγμα αυτή τη στιγμή πάντως, εγώ προτείνω σε κάποιον που δεν διαθέτει πολλά χρήματα για Gaming PC, AMD CPU, έναντι Intel και τα χρήματα που μένουν καλύτερη κάρτα γραφικών από αυτή του προϋπολογισμού.

ναι αλλα ξεχνας κατι βασικο

τα περισσοτερα benchmarks ειναι απλα χαζα benchmarks Και μετρανε average fps

μονο που χεστηκε η φοραδα σταλονε αν εχεις μια στιγμη 140 fps και την αλλη εχεις 15. και βγαινει ενας μεσος ορος 80

το σημαντικο ειναι να μη πεφτεις κατω απο 40.

αρα στις δυσκολες στιγμες αυτες ο λιγο καλυτερος επεξεργαστης σωζει,

και υπαρχουν καποια παιχνιδια που ειναι αρκετα απαιτητικα σε επεξεργαστη (wow)

βεβαια το παν ειναι να υπαρχει ισορροπια.

Δηλαδή το wow δεν παίζει σε έναν FX6300 με μία κάρτα γραφικών GTX 670 / 7950 σε ανάλυση 1080p;

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το OpenCL χρησιμοποιείται το ίδιο και υποστηρίζεται όπως το CUDA; Προσωπικά άχρηστα μου είναι και τα δύο.

PhysX; Εμένα δεν με καίει τόσο είτε έχω είτε όχι.

Το καλύτερο OC δεν μου λέει κάτι αν δεν είναι σταθερό πάντα και παντού. Εξαρτάται από το κομμάτι, έχεις παραπάνω φασαρία καθώς ξέρουμε πως ακόμα και τα καλά συστήματα αερόψυξης βαράνε 70άρια, οπότε θα πρέπει να δώσεις στροφές.

Όσο για το game bundle... Καλώς ή κακώς το κατεβάζεις πειρατικά ή το βρήσκεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή από μαγαζιά με Keys.

http://www.allkeyshop.com/blog/

Για κάποιον άλλον μπορεί να αλλάζουν τα πράγματα.

Δημοσ.

ενταξει αν πηγαινουν στο 50% τα φουρφουρια δε τρεχει κατι , δε το λες και φασαρια 

αυτο εξαρταται απο τις γενικοτερες λυσεις για ψυξη που επιλεγει κανεις 

Δημοσ.

καλα σιγουρα, αλλα αν τη παθεις καμια δυο τρεις φορες με θορυβωδεις λυσεις, αρχιζεις και το ψαχνεις λιγο παραπανω και βρισκεις ησυχες 

επειδη κι εσυ επελεξες λυση με windforce  πιστευω οτι μπορω να σου μιλαω για ησυχες καρτες χωρις να σου ακουγομαι εξωγηινος 

(και δε μιλαμε καν για τη πιο ακριβη φιρμα της αγορας.. για να μου πει καποιος οτι αυτα τα πληρωνεις χοντρα..  ) 

• Like 1
Δημοσ.

Το OpenCL δε χρησιμοποιείται όσο το Cuda αλλά έχει ανέβει και θα ανέβει και περισσότερο.

Το καλύτερο OC έχει αποδειχθεί σε headroom και σταθερότητα.

Το bundle υπάρχει ως έχει και θα επεκταθεί και σε multi παιχνίδια.Ποιά χαμηλότερη τιμή?Αφού στα δίνουν αυθεντικά δωρεάν.Στο εξωτερικό έχει μπει και το Simcity 3.

Το ότι μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος πειρατικά είναι κάτι αντίστοιχο με το οτι μπορεί κάποιος να τρέχει PhysX σε amd-ati?

Δημοσ.

Με 140 max και 15 min δεν έχεις 80 avg αν και we got the point.Τα fps είτε minimum είτε average πολλές φορές δε λένε κάτι.Μπορείς να χεις 35 και να είναι πιο smooth από τα 50-60 ενός άλλου παιχνιδιού.Παράδειγμα το Alan Wake.

Βασικα δεν ειναι 80 αλλα 77,5 avg..

Δημοσ.

Βασικα δεν ειναι 80 αλλα 77,5 avg..

βασικα ουτε κι αυτο ειναι 

αλλος ο μεσος , αλλο οι ακραιες τιμες 

με min 15 και max 140 μπορει να εχει avg 20 , μπορει να εχει και 139 

το μονο που μπορεις να υποθεσεις με αυτα τα 2 ειναι οτι το avg θα βρισκεται αναμεσα τους ,  το πού θα πρεπει να το μετρησει το εκαστοτε προγραμμα 

Δημοσ.

Το ότι μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος πειρατικά είναι κάτι αντίστοιχο με το οτι μπορεί κάποιος να τρέχει PhysX σε amd-ati?

Κοντρες θα κανουμε για το ποια ειναι καλυτερη; Τι μου λες τωρα ακριβως;

Το πειρατικο το κατεβαζεις πανευκολα και παιζει επισης πανευκολα και χωρις προβληματα.

PhysX δεν μπορεις να τρεξεις χωρις PhysX Card ευκολα και ουτε θα παξει καλα.

Σε σταθεροτητα δεν εχει αποδειχτει τιποτα και ουτε προκειται. Ουτε εσυ εισαι σιγουρος για το δικο μου CPU. Απλα υποθετεις επειδη ειμαι σχετικα κοντα στην turbo συχνοτητα, οτι ολα ειναι καλα.

Δημοσ.

Μα το average ειναι αυτο ακριβως,ο μεσος ορος

ωραια λοιπον, εστω οτι τρεχουμε ενα bench για 5 δευτερολεπτα και για καθε δευτερολεπτο  εχουμε

1, 1, 1, 5, 100 (fps) 

ο μεσος ορος των παραπανω σε αυτο το φοβερο bench που μολις εβγαλα απο το κωλο μου  ειναι 21.6 

εστω οτι εσυ ξερεις οτι απο το παραπανω bench ΜΟΝΟ οτι εχουμε min 1 και max 100 

συμφωνα με τη δικη σου αποψη  το avg θα ειναι (1+100)/2= 50.5

ομως με το παραπανω παραδειγμα σου εδειξα οτι μπορει να ειναι και 21.6 

οποτε με min και max το μονο που μπορεις να ξερεις ειναι οτι το avg θα βρισκεται αναμεσα στο 1 και το 100 , οχι ποιο θα ειναι 

με το 15 και 140 του επισης τυχαιου παραδειγματος του heatspreader ξερεις επισης μια μεγιστη και ελαχιστη τιμη, δε σου λεει κανεις οτι οι παρατηρησεις ειναι 2 για να βρεις το μεσο ορο αυτων των 2

Δημοσ.

Κοντρες θα κανουμε για το ποια ειναι καλυτερη; Τι μου λες τωρα ακριβως;

Το πειρατικο το κατεβαζεις πανευκολα και παιζει επισης πανευκολα και χωρις προβληματα.

PhysX δεν μπορεις να τρεξεις χωρις PhysX Card ευκολα και ουτε θα παξει καλα.

Σε σταθεροτητα δεν εχει αποδειχτει τιποτα και ουτε προκειται. Ουτε εσυ εισαι σιγουρος για το δικο μου CPU. Απλα υποθετεις επειδη ειμαι σχετικα κοντα στην turbo συχνοτητα, οτι ολα ειναι καλα.

Δεν θα συγκρίνω ένα αυθεντικό προιόν που πληρώνονται οι δημιουργοί του για την δουλειά που κάνανε με τα πειρατικά.Ειδικά για παιχνίδια που αξίζουν όπως αυτά των bundle.Γιατί πληρώνονται μέσω των bundle και έτσι στηρίζεις και στούντιο που αξίζουν.

Εδώ το PhysX δε δουλέυει καλά με nvidia κάρτες θα δουλέψει με άλλες? Και γίνεται να δουλέψει και σε μη-nv κάρτες ή μέσω cpu.

Τη σταθερότητα τη βρίσκει ο καθένας μόνος του με τον καιρό.Ότι οι 7αρες έχουν κατά μεσό όρο μεγαλύτερο oc headroom είναι κάτι ευρέως αποδεκτό από την oc κοινότητα.Δεν μίλησα πουθενά για oc σε cpu πόσο μάλλον για τη δικιά σου.

Δημοσ.

Εδώ το PhysX δε δουλέυει καλά με nvidia κάρτες θα δουλέψει με άλλες? Και γίνεται να δουλέψει και σε μη-nv κάρτες ή μέσω cpu.

Αφού δεν δουλεύει καλά το PhysX σε nVidia κάρτες γραφικών και μπορείς να το δουλέψεις μέσω CPU, πάω πάσο. Κανένας λόγος ύπαρξης nvidia.

Οπότε γυρνάμε σε Intel και Ati.

Εν κατακλείδι, CPU και Socket για Gaming:

http://www.mrcheap.gr/pc-parts/cpu/intel-cpu-core-i7-3770k-bx80637i73770k.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...