Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για overclock 3930k.

Constantine_k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια περιμενω το καινουργιο συστημα ναρθει απο βδομαδα.Θαχω τα παρακατω

μητρικη: Asus P9X79

επεξεργαστης: 3930k

ψυκτρα: Thermalright Archon SB-E X2

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.θελω να κλοκαρω τον επεξεργαστη χωρις να μειωσω ομως την διαρκεια ζωης του θελω να μου κρατησει 5-6 χρονια.Σε αλλα φορουμ μου ειπαν οτι για να το γινει αυτο πρεπει να το κλοκαρω οσο πιο ψηλα μπορω χωρις να πειραξω το vcore και οι θερμοκρασιες να μην υπερβαινουν τους 70c στην cpu ενω σε αλλο φορουμ με ειπαν οτι μπορω να πειραξω και το vcore λιγο αρκει να ειναι κατω απο το 1.4 και ναχω καλες θερμοκρασιες.Δεν εχω κανει ποτε overclock γιαυτο θα ηθελα την βοηθεια σας.Επισης τοση cpu δεν θα χρησιμοποιησω ποτε για την δουλεια που το θελω (μουσικη παραγωγη) απλα αρκετοι μου ειπαν οτι θα παει χαμενη τοση ισχυς μιας και γιαυτο εχει φτιαχτει ο επεξεργαστης και καλο θα ηταν να το εχω κλοκαρισμενο ωστε ναναι πιο γρηγορος και ας μην το χρειαστω.Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω ρε gamer hd, αφού δεν ξέρεις, τι πετάγεσαι συνέχεια;

Στο θέμα μας:

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 100%, ανέβασε συχνότητα όσο πάει χωρίς να αγγίξεις την τάση.

Αν έχεις καλή ψύξη μπορείς να ανέβεις μέχρι 1.4V σχεδόν απροβλημάτιστα.

Δική μου πρόταση; 1.35v και η cpu στα 4.7ghz δεδομένου ότι έχεις επαρκή ψύξη!!!!!

Πω ρε gamer hd, αφού δεν ξέρεις, τι πετάγεσαι συνέχεια;

Στο θέμα μας:

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 100%, ανέβασε συχνότητα όσο πάει χωρίς να αγγίξεις την τάση.

Αν έχεις καλή ψύξη μπορείς να ανέβεις μέχρι 1.4V σχεδόν απροβλημάτιστα.

Δική μου πρόταση; 1.35v και η cpu στα 4.7ghz δεδομένου ότι έχεις επαρκή ψύξη!!!!!

4.7 ειναι υπερβολη για μενα μεχρι 4.4 ειναι καλα.

Με λιγα λογια αποσα εμαθα μεχρι τωρα:

1. Overclock μεχρι 4.4 max και με το vcore οσο δυνατον λιγοτερο και να μην υπερβαινει το 1.35

2. Οι θερμοκρασιες να μην υπερβαινουν τους 60 βαθμους

σωστα?

Σωστα τα λες αλλα με τις θερμοκρασίες θα παιξεις σίγουρα πανω κάτω. Το θεμα ειναι να κατανοησεις τη θερμικη συμπεριφορά του επεξεργαστή σου κανοντας πολλους συνδιασμους και αρκετα τεστακια. Και παραπανω απο 60 να φτασεις (σε λογικα πλαισια παντα) δεν υπαρχει κινδυνος.

Βασικά κάτσε και σκέψου αν το overclock θα σε ωφελήσει σε κάτι που κάνεις ή απλά θες να το κάνεις όπως εμείς για hobby κτλ ...

Αν δεν το χρειάζεσαι κάπου ουσιαστικά θα σου πρότεινα να καθίσεις για λίγο stock και όταν με τον καιρό προγράμματα και games αρχίζουν να είναι πιο απαιτητικά σε υπολογιστική δύναμη τον ανεβάζεις και είσαι πάλι οκ

Βασικά κάτσε και σκέψου αν το overclock θα σε ωφελήσει σε κάτι που κάνεις ή απλά θες να το κάνεις όπως εμείς για hobby κτλ ...

Αν δεν το χρειάζεσαι κάπου ουσιαστικά θα σου πρότεινα να καθίσεις για λίγο stock και όταν με τον καιρό προγράμματα και games αρχίζουν να είναι πιο απαιτητικά σε υπολογιστική δύναμη τον ανεβάζεις και είσαι πάλι οκ

Οπως εγραψα και στο τοπικ δεν ειχα σκοπο να το κανω oc αλλα καποιοι μου ειπαν οτι ειναι κριμα γιατι γιαυτο κατασκευαστηκε το chip και θα παει η ισχυς του χαμενη και καλυτερα να το κανω και ας μην χρειαστω τοση ισχυ.Γιαυτο και δεν θελω να το ανεβασω πολυ.Εσεις τι λετε γιαυτο?

Καλυτερα κατσε ετσι οπως εισαι απο την στιγμη που δεν χρειαζεσε το Overclock.και τζαμπα θα ψιλοζοριζετε ο επεξεργαστης και πιο πολυ ρευμα θα καις.βεβαια μπορεις να πειραματιστεις για να μαθεις να το κανεις,να δεις τα ορια του και αργοτερα απλα να μεινεις stock με οσο το δυνατον χαμηλοτερα ρευματα.

Καλυτερα κατσε ετσι οπως εισαι απο την στιγμη που δεν χρειαζεσε το Overclock.και τζαμπα θα ψιλοζοριζετε ο επεξεργαστης και πιο πολυ ρευμα θα καις.βεβαια μπορεις να πειραματιστεις για να μαθεις να το κανεις,να δεις τα ορια του και αργοτερα απλα να μεινεις stock με οσο το δυνατον χαμηλοτερα ρευματα.

Λεω να κανω ενα τεστ μολις τον παρω για να δω μεχρι που αντεχει και να το κανω oc μετα το καλοκαιρι για να εχω και χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

αμα ειναι να κανεις o/c φροντισε να κραταει και το καλοκαιρι , φροντισε δηλαδη οι ρυθμισεις σου να σε βγαζουν ολο το χρονο 

επισης δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει τοσος φοβος με το συγκεκριμενο επεξεργαστη; 

αν ειναι επειδη ειναι υπολογιστης δουλειας και δεν υπαρχει χρονος για ασταθειες  να το καταλαβω, αλλα αν ειναι επειδη κανει 500αρικο δε το καταλαβαινω καθολου 

δηλαδη ειναι οκ να κανει κανεις overclocking στο σαπακι των 150 και 200 ευρω (που μπορει να αγοραστηκε με περισσοτερο ζορι) και στον σωστο επεξεργαστη οχι ;  

οσο για τις φθορες φιλε constantine_k οσο δε το παρακανεις δε προκειται να παθει τιποτα για αρκετα παραπανω απο τα 5 χρονια που τον θες 

αμα ειναι να κανεις o/c φροντισε να κραταει και το καλοκαιρι , φροντισε δηλαδη οι ρυθμισεις σου να σε βγαζουν ολο το χρονο 

επισης δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει τοσος φοβος με το συγκεκριμενο επεξεργαστη; 

αν ειναι επειδη ειναι υπολογιστης δουλειας και δεν υπαρχει χρονος για ασταθειες  να το καταλαβω, αλλα αν ειναι επειδη κανει 500αρικο δε το καταλαβαινω καθολου 

δηλαδη ειναι οκ να κανει κανεις overclocking στο σαπακι των 150 και 200 ευρω (που μπορει να αγοραστηκε με περισσοτερο ζορι) και στον σωστο επεξεργαστη οχι ;  

οσο για τις φθορες φιλε constantine_k οσο δε το παρακανεις δε προκειται να παθει τιποτα για αρκετα παραπανω απο τα 5 χρονια που τον θες 

Ευχαριστω για την απαντηση μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη σου.Θα ξαναποσταρω μολις ερθει το συστημα για να μου πειτε ρυθμισεις κτλ αν μπορειτε γιατι δεν εχω ιδεα!

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.θελω να κλοκαρω τον επεξεργαστη χωρις να μειωσω ομως την διαρκεια ζωης του θελω να μου κρατησει 5-6 χρονια.Σε αλλα φορουμ μου ειπαν οτι για να το γινει αυτο πρεπει να το κλοκαρω οσο πιο ψηλα μπορω χωρις να πειραξω το vcore και οι θερμοκρασιες να μην υπερβαινουν τους 70c στην cpu ενω σε αλλο φορουμ με ειπαν οτι μπορω να πειραξω και το vcore λιγο αρκει να ειναι κατω απο το 1.4 και ναχω καλες θερμοκρασιες.Δεν εχω κανει ποτε overclock γιαυτο θα ηθελα την βοηθεια σας.Επισης τοση cpu δεν θα χρησιμοποιησω ποτε για την δουλεια που το θελω (μουσικη παραγωγη) απλα αρκετοι μου ειπαν οτι θα παει χαμενη τοση ισχυς μιας και γιαυτο εχει φτιαχτει ο επεξεργαστης και καλο θα ηταν να το εχω κλοκαρισμενο ωστε ναναι πιο γρηγορος και ας μην το χρειαστω.Ευχαριστω!

:huh:  Μήπως επειδή είναι ξεκλείδωτος?

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα,το συστημα ειναι ετοιμο,μπορειτε να με βοηθησετε πως να το κανω overclock για 24/7?Οπως προανεφερα δν θελω να ανεβασω το vcore πολυ και ναχω προβλημα με θερμοκρασιες.Βρηκα αυτο τον οδηγο,να τον ακολουθησο πιστα οπως τα γραφει?Η να αλλαξω κατι?  http://www.overclock.net/a/dummys-guide-to-x79-oc-asus

Η να το κανω με το Asus TurboV Evo αυτοματα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...