Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε linux δεν θα πάει, δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί ούτε χρόνο. Θέλει απλά να το ανοίγει μετά την δουλειά, να παίζει zynga, να ανοίγει το ms word ( όχι το libre κλπ το word ), και να κατεβάζει και καμιά ταινία. όντως o/c δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνει, ενώ με την ram θα δούμε άμεση διαφορά.

Anw thanks, νομίζω με την ψύχτρα και τις ram θα είναι εντάξει, και με ένα format  win7.

P.S. Πρέπει να προσέξω αν οι ram που θα πάρω να είναι τις ίδιας συχνότητας με τις άλλες που ήδη έχει;

Ας ξεκινήσει με format και με ram.667 με ίδια v.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και σου ξαναλεω,ρωτησες αν εχει δευτερο δισκο για να κανει το raid? ή θα χρειαστει να παρει και δισκο νεο,αρα να δωσει και επιπλεον χρηματα σε κατι για pc p4?Αν εχει δευτερο σκληρο οκ να κανει,αλλα αν δεν εχει ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ

Δημοσ.

το πιο αργο μέρος του υπολογιστή είναι ο μηχανικός σκληρός δίσκος όταν υποτίθεται κανεις αναβάθμιση σκέφτεσαι και επιλεγεις το χειρότερο μέρος του pc σου που θέλει αλλαγή και αυτό είναι ο σκληρός, δεν είναι ούτε η cpu ούτε η ram ούτε η gpu ακόμα και για τον παλιό P4, απλός έχει ένα ποσοστό δυσκολίας η διαδικασία και δεν το κάνει κάποιος που δεν ξέρει.

Είναι άλλο πράγμα ποια είναι η πιο εύκολη αναβάθμιση, ποια η πιο φτηνή και ποια αυτή που θα κάνει την διαφορα.

Πιστεύω πως για παλιό hardware βρίσκεις από γνωστούς και φίλους και έτσι συμπληρώνεις ανέξοδα τα παλιά pc που θες να συντήρησης.

Προφανώς Superpie δεν εχεις raid ούτε στο καινούργιο σου τωρινό pc ποσο μάλλον σε αυτά που είχες στο παρελθόν. Όταν βάλεις και δειs τι μεγάλη διαφορα που έχει θα καταλάβεις

Δημοσ.

Ειχα φιλε μου,μια χαρα διαφορα ειδα.. Οπως και τωρα εχω ssd και βλεπω ακομα μεγαλυτερη.. Που το καλυτερο ειναι να παρει εναν ssd στα 90 ευρω και το οποιο θα του μεινει και για το επομενο συστημα του παρα να παρει δισκο..Και σκεψου οτι και για ενα σωστο raid,συνησταται να ειναι ιδιας χωρητηκοτητας με ιδιο μεγεθος buffer.Τρεχα γυρευε λιγο για pc 8ετιας+

Οποτε ας παρει μνημη ram,ας κανει και μια καινουρια εγκατασταση το λειτουργικο..Ram θελει οπωσδηποτε λιγη ακομα

Δημοσ.

Πιστεύω πως για παλιό hardware βρίσκεις από γνωστούς και φίλους και έτσι συμπληρώνεις ανέξοδα τα παλιά pc που θες να συντήρησης.

Το όλο σου σκεπτικό λοιπόν βασίζεται σε έναν αβάσιμο συλλογισμό. Να βρεί ο TS τσαμπέ hardware από φίλους και γνωστούς. Και αν δεν έχει κανείς από φίλους-γνωστούς ? Άσε τα σχόλια που θα ακούσει (από πίσω). Να κάνει κάποιος τον ζήτουλα για υλικό που είναι για ανακύκλωση και να νοιώθει και υποχρεωμένος μετά. No thanks. Αν ήταν έτσι οι μισοί θα είχαμε P4 ακόμα.

Δημοσ.

Δεν είναι και κανένα μεγάλο κακό να εχεις P4 ακόμα ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το pc και όλες του τις δυνατότητες για κάποια σοβαρή δουλειά η πλειoψηφία μονο internet μπαίνει.

Δημοσ.

Δεν είναι και κανένα μεγάλο κακό να εχεις P4 ακόμα ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το pc και όλες του τις δυνατότητες για κάποια σοβαρή δουλειά η πλειoψηφία μονο internet μπαίνει.

Αυτο ειναι γενικο και το λες εσυ..Δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας.Λες ολοι που παιρνουν ιδεες και προτασεις για gaming pc εδω μεσα,που το κοστος ξεκιναει απο 700 ευρω και φτανει μεχρι 1500 να το εχει μονο για internet? ή ο αλλος να δινει 1000 ευρω και να παιζει μιση ωρα παιχνιδια και την υπολοιπη απασχοληση του με αυτο να ασχολειται μονο για ιντερνετ? Ο ανθρωπος ειπε κατι συγκεκριμενο,τι χρειαζεται για να παρει λιγο τα πανω του το pc και εσυ του προτεινει να παει να πιασει εναν εναν φιλο του ή γνωστο του να αρχισει να του ζηταει διαφορα πραγματα,να καθεται να ελεγξει πρωτα αν ειναι συμβατα και με το δικο του pc και ιστοριες για αγριους.Ε δεν ειναι προταση αυτη που λες φιλε μου.Δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το κανει αλλα δεν ειναι ετσι.Ειναι σαν να μου λες οτι να ζηταω εγω αναβαθμιση εγω στο pc μου και αντι να ζητησω μια βοηθεια να ανοιξω ενα ποστ και να αρχισω να ζηταω διαφορα εξαρτηματα που να μου κανουν.Λοιπον φιλε TS,βαζεις μνημες ραμ και κανεις μια καθαρη εγκατασταση απο την αρχη το λειτουργικο..Αν τωρα εσυ ειναι διατεθημενος σε καποιο ευλογο χρονικο διαστημα να πας εξολοκληρου σε νεο συστημα τοτε εγω θα σου προτεινα,να παρεις και εναν ssd 120gb τουλαχιστον αν βεβαια εχεις την δυνατοτητα των χρηματων απο τωρα και μονο μνημες ram που θα μπορουσες να ψαξεις εδω στις αγγελιες του insomnia να παρεις μεταχειρησμενες γιατι δεν αξιζει να παρεις καινουριες απο καταστημα λογω παλαιοτητας το οποιο συνεπαγεται και με κοστος.. Πολλοι πουλανε με 10-20 ευρω τα 1-2gb ram..Και αν εχεις και την δυνατοτητα να παρεις εναν ssd sata 3 μπορεις να το κανεις και θα σου δωσει και αλλο αερα στο pc (βεβαια δεν θα δουλευει στο max των δυνατοτητων ο ssd) και μαλιστα θα μπορεσεις να τον κρατησεις να τον βαλεις και στο καινουριο σου pc μολις φτιαξεις καινουριο..Πιστευω ειναι οτι μπορεις να κανεις σε ενα τετοιο παλιο μηχανημα

Δημοσ.

Αυτο ειναι γενικο και το λες εσυ..Δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας.Λες ολοι που παιρνουν ιδεες και προτασεις για gaming pc εδω μεσα,που το κοστος ξεκιναει απο 700 ευρω και φτανει μεχρι 1500 να το εχει μονο για internet? ή ο αλλος να δινει 1000 ευρω και να παιζει μιση ωρα παιχνιδια και την υπολοιπη απασχοληση του με αυτο να ασχολειται μονο για ιντερνετ? Ο ανθρωπος ειπε κατι συγκεκριμενο,τι χρειαζεται για να παρει λιγο τα πανω του το pc και εσυ του προτεινει να παει να πιασει εναν εναν φιλο του ή γνωστο του να αρχισει να του ζηταει διαφορα πραγματα,να καθεται να ελεγξει πρωτα αν ειναι συμβατα και με το δικο του pc και ιστοριες για αγριους.Ε δεν ειναι προταση αυτη που λες φιλε μου.Δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το κανει αλλα δεν ειναι ετσι.Ειναι σαν να μου λες οτι να ζηταω εγω αναβαθμιση εγω στο pc μου και αντι να ζητησω μια βοηθεια να ανοιξω ενα ποστ και να αρχισω να ζηταω διαφορα εξαρτηματα που να μου κανουν.Λοιπον φιλε TS,βαζεις μνημες ραμ και κανεις μια καθαρη εγκατασταση απο την αρχη το λειτουργικο..Αν τωρα εσυ ειναι διατεθημενος σε καποιο ευλογο χρονικο διαστημα να πας εξολοκληρου σε νεο συστημα τοτε εγω θα σου προτεινα,να παρεις και εναν ssd 120gb τουλαχιστον αν βεβαια εχεις την δυνατοτητα των χρηματων απο τωρα και μονο μνημες ram που θα μπορουσες να ψαξεις εδω στις αγγελιες του insomnia να παρεις μεταχειρησμενες γιατι δεν αξιζει να παρεις καινουριες απο καταστημα λογω παλαιοτητας το οποιο συνεπαγεται και με κοστος.. Πολλοι πουλανε με 10-20 ευρω τα 1-2gb ram..Και αν εχεις και την δυνατοτητα να παρεις εναν ssd sata 3 μπορεις να το κανεις και θα σου δωσει και αλλο αερα στο pc (βεβαια δεν θα δουλευει στο max των δυνατοτητων ο ssd) και μαλιστα θα μπορεσεις να τον κρατησεις να τον βαλεις και στο καινουριο σου pc μολις φτιαξεις καινουριο..Πιστευω ειναι οτι μπορεις να κανεις σε ενα τετοιο παλιο μηχανημα

Σοβαρή δουλειά δεν είναι το gaming και εγώ παιζω αλλα δεν το θεωρώ σοβαρή δουλειά.

Σοβαρή δουλειά είναι το Video Editing, Το coding σε platforms που χρειάζεται και Emulation πχ Android, το CAD etc

Με το να του λες να πάρει SSD φαίνεται ότι δεν εξής ιδέα.

1. φωνάζατε για το κόστος και τώρα λέτε αγορά SSD

2. τι να τον κάνει τον SSD με CPU P4 ? Η cpu θα πάει 100%

πολύ πριν φτάσει ο SSD στο τέρμα τις ταχύτητας του.

3. Με τοσο παλιό Motherboard το chipset δεν είναι δυνατό να υποστηρίζει Trim οποτε δεν θα έχουμε garbage collection και ο ssd θα γίνετε argos με τον καιρό. το ότι έχει sata το motherboard δεν πάει να πει πως θα δουλεύει και ο SSD σωστά.

4. Με το Raid θα έχει χωρο υπερδιπλάσιο από ότι θα μπορούσε να αγοράσει σε SSD. Η ταχύτητα θα είναι τόση όση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η CPU και θα είναι  περιπου διπλάσια από ότι έχει τώρα και τέλος δεν θα έχει πρόβλημα με TRIM.

Η επομενη αναβάθμιση είναι να πάει σε Core2Duo αφού το motherboard τον υποστηρίζει

Δημοσ.

Καλα οκ,δεν το συνεχιζω.Ειπα να παρει ssd για να τον εχει και για το επομενο συστημα του,επισης ειπα ηδη οτι δεν θα εχει το 100% του ssd οσο αφορα τις ταχυτητες του.Επισης δεν ειδα κανεναν να φωναξε ΤΩΡΑ για ssd γιατι οι τιμες εχουν πεσει πολυ.Φωναζαμε οταν τα 120gb κανανε 200 ευρω,τωρα που οι τιμες ειναι γυρω στα 90 ευρω ειναι καλες.Επισης σου ξαναλεω λοιπον,οτι για να κανει raid θα πρεπει να εχει και δευτερο δισκο,κατι που δεν ξερεις αν εχει.Το να παρει εναν δισκο τωρα που μαλλον ο δικος του θα ειναι ηδη ide να τον κανει τι? Να πεταξει λεφτα αδικα? Ειπα να παρει κατι το οποιο δεν θα ειναι αχρηστο για το επομενο συστημα του.Επισης δεν τον ρωτησες καν αν η μητρικη του υποστηριζει raid και αν δεν υποστηριζει αν ξερει να κανει raid μεσω software,αν ξερει να το στησει.Κατι τελευταιο,εχω intel celeron σε ενα κατεβαστηρι που εχω και του εχω βαλει πανω ενα ssd 60gb sata3 που εχω (βεβαια συνδεδεμενο σε απλο sata) και δεν εχω καποιο προβλημα οπως λες για cpu στα 100% και εχω δει και μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα απο τι με σκληρο ide που ειχα πανω..Δεν αξιζει να κανει καποια αλλη αναβαθμιση οπως λες με c2d επεξεργαστη αφου ειναι για απλη χρηση ιντερνετ μονο,τωρα αν οπως λεει δεν παει σε καποιο νεο υπολογιστη για τα επομενα 2 χρονια,και αν με την προσθηκη ram δεν την καλυπτει,γιατι σου ξαναλεω ειναι για πολυ απλη χρηση τοτε να ψαξει για καποιον επεξεργαστη δυπηρινο στα μεταχειρισμενα να τον αλλαξει..

Δημοσ.

Προφανώς και θα δεις τεραστια διαφορα με ssd σε οποιοδήποτε pc και να τον βάλεις απλός θα δεν θα δωσει ποτε το μέγιστο στα παλιά pc και σε motherboard με celeron σίγουρα δεν έχει TRIM οποτε ο σκληρός θα γίνετε αργος χωρίς garbage collection.

Βεβαια ο SSD έχει πολύ περιθώριο να χάσει ταχύτητα πριν γίνει αισθητή η αλλαγή και ανάλογα με την χρήση του pc αυτό θα γίνει σε κανένα χρόνο. Σε περίπου ένα χρόνο ο SSD θα έχει επίδοσεις ενός παρα πολύ καλού μηχανικού σκληρού.

Oι σκληροί και γενικά ο αποθηκευτικός χορός σε οποιοδήποτε μορφή ποτε δεν χάνεται και οι παλioi σκληροί μπορούν να γίνουν με ένα κουτί usb για backup

Raid0 με μηχανικouς σκληρούς όχι identical σε win7/P4 μου έχει πιάσει Subscore 6 ενώ σε core2quad με raid0 2x SSD Vertex έχει 7.1. Αυτό σημαίνει πως το Raid ακόμα και με μηχανικούς σκληρούς δεν είναι να το υποτιμάς δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι server από αρχαιοτάτων χρόνον έχουν raid.

Τώρα σχετικά με την γνώσεις που χρειάζονται για να βάλει raid η linux η οτιδήποτε άλλο αυτές δεν κοστίζουν τίποτα και οποιος θέλει να κάνει σωστή δουλειά ας διάβαση να μάθει να χρησιμοποιεί καινούργιες τεχνολογίες ειδικά άμα θέλει να εξοικονόμηση λεφτά και μην πάει σε τεχνικό.

Δημοσ.

Ναι αλλα αν διαβασες στο πρωτο ποστ του παιδιου λεει οτι δεν εχει χρονο για τετοια και ψαξιμο..Επιπλεον στους server τα raid κατα 90% των περιπτωσεων χρησιμοποιουνται με τετοιο τροπο raid ωστε να εχουν περισσοτερη ασφαλεια στα δεδομενα τους παρα για την ταχυτητα τους.Οπως σου ξαναγραφω και το εγραψα και πριν,και δεν βλεπω τον λογο για τον οποιο δεν τα διαβαζεις ολα,ειπα οτι ssd να παρει μονο αν επροκειτο σε καποιο διαστημα να παρει νεο pc ωστε να μπορεσει να τον αξιοποιησει εκει μετα τον δισκο και να μην παει χαμενος,οπως θα παει χαμενος ας πουμε το ide σκληρος δισκος που θα χρησιμοποιησει για το raid.Επισης το raid σε ide δεν αξιζει οπως σε εναν sata δισκο.Αλλα δεν βλεπω τον λογο να μην παρει ssd για τον λογο της ταχυτητας κατι το οποιο θα του μεινει και μετα παρα να παει σε δισκο,να τον πληρωσει και μετα να του ειναι αχρηστος..Οπως επισης θα πρεπει να βρει ιδιο δισκο για raid σε μεγεθος και buffer κατι που ειναι δυσκολο αν αναλογιστεις οτι ο δισκος που εχει ηδη ειναι παλιος..

Δημοσ.

Δεν έχω χρόνο, δεν μπορώ, δεν προλαβαίνω, είμαι πολυάσχολος, άσε τώρα που να ασχολούμαι etc etc είναι δικαιολογίες λόγο βαρεμάρας οποτε εκεί ούτε εγώ ούτε κανεις μπορεί να βοηθήση.

Δεν βλέπω να παίρνει pc καινούργιο ώστε να αξιοποιηθεί ο ssd αφού κοιταει να φτιάξει τον παλιό με εύκολους τρόπους κιόλας και όλα αυτά μέσα στην κρίση. Μέχρι να πάρει καινούργιο pc ο ssd θα έχει γεμίσει garbage τα οποια θα έχουν επηρεάσει την ταχύτητα του, και αυτά δεν φεύγουν με ένα format. Πρέπει να γίνει zero fill και full format όχι το quick που προτείνουν να κάνουν τα windows όταν κανεις install. Άλλος ένα τρόπος να επαναφέρεις SSD με garbage είναι να τον κανεις ένα destructive firmaware update.  Άρα τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο χρηστης που δεν μπορεί/θέλει να ασχοληθεί. ssd χωρίς trim = no-no

Ο μονο τρόπος για να μπει SSD σκληρός σε αυτό το pc με αυτό το motherboard είναι να μπει linux όπου εκεί υπάρχει trim χωρίς limitation στο chipset του motherboard καθώς το linux δεν βασίζεται στους drivers τον κατασκευαστών. Αλλα αυτό παλι θέλει να ασχοληθείς οποτε το ξεχνάμε.

Εγώ έχω RAID0 με IDE σκληρούς ΟΧΙ identical απλός ίδιας χωρητικότητας στα Win7 με P4 478 πιάνει subscore 6 ενώ με sata Raid0 SSD 2x Vertex σε καινουργιο pc έχω Subscore 7.1. Το Subscore 6 είναι πολύ καλο νούμερο και ειδικά για IDE

.
Όταν κανεις upgrade ένα pc θέλει hardware + - 2/3/4 χρονια από την εποχή του γιατί εκτος από σπάνιες περίπτωσης μετά αρχίζει να μην γίνετε συμβατό.

Δημοσ.

Το benchmark τον windows ok δεν είναι και το καλύτερο μπορεί να είναι γενικό να μην έχει λεπτομέρεια αλλα δεν μπορείς να πεις πως είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ. Απλός υπάρχει για να έχεις μια γενική εικόνα του pc σου.

Όταν πιανω 100 και 150 MB/s ανάλογα το pc που έχω IDE RAID0 νομίζω πως το score τον windows είναι σωστό.

Aμα σκεφτείς ότι ο Western Digital VelociRaptor WD1000DHTZ φτάνει τα 164MB/s

http://www.tomshardware.com/charts/hdd-charts-2012/-01-Read-Throughput-Average-h2benchw-3.16,2901.html

Δεν βασίζομαι μονο στο Score τον windows αλλα φαίνεται πως τελικά έχει δίκιο αφού το performance συμβαδίζει με ότι λέει το benchmark

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά eleos.gif Εχουμε ξεφύγει τελείως!

Ο άνθρωπος ρώτησε αν και πως γίνεται να παρατείνει λίγο την ζωή ενός PC 6ετίας+ ουσιαστικά μόνο για χρήση internet με ελάχιστο κόστος και μείς συζητάμε για Raid, SSD και άλλα πολύ ενδιαφέροντα αλλά εντελώς άχρηστα για την περίπτωση πράγματα...wall.gif

Επεξ/σία από zacharis1955

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...