Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, από HW δεν το πολυ έχω και θέλω την γνώμη σας. Έχει η αδερφή μου ένα pc με τα εξής:

mobo: http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2VM/

1Gb RAM

pentium 4 κάπου στα 3Ghz (ακριβές μοντέλο δεν θυμάμαι δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο στην περίπτωσή μας)

και μία κάρτα 6600 αν θυμάμαι καλά.

Θέλει να τον αναβαθμήσει για να μην κολάει κλπ (κυρίως firefox με τα zynga χτυπάει 700-800 Mb RAM, και το paging full), οπότε λέμε να βάλει 2χ1Gb ram, συγκεκριμένα αυτές: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004LT8MN8/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A15KH8GEK4WQL1

Πρέπει να προσέξω τίποτα στα Slots της μητρικής? Έχει 2 ελεύθερα και στα άλλα 2x512, οπότε θα πάμε στα 3Gb. Ακόμα λέω να της βάλω και windows 7, θα υπάρξει κάποιο θέμα; Καλύτερα δεν θα είνα από τα xp (τελειώνει και το support σε κανα χρόνο).

Τέλος καθαρίσαμε το pc και η ψύκτρα της cpu (asrock κάτι), δεν λειτουργεί. Δεν γυρνάει το ανεμηστιράκι με το error στο Bios: cpu fan error. Το περίεργο είναι που δεν ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά πρέπει να φτιαχτεί. Φτιάχνετε κάπως η να παει σε καινούργια; Παρατήρησα ότι πάει να γυρίσει αλλά δεν μπορεί. Σαν να έχει "μπουκώσει" από την σκόνη, και ας την καθάρισα όσο καλά μπορούσα (με πεπιεσμένο αέρα κλπ).

Thanks!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη σκέψη είναι να μη σκορπίσεις ούτε ένα ευρώ σε τόσο παλιό pc, αλλά αν θες όπως και να έχει να το σώσεις, μπορείς να κάνεις όσα αναφέρεις.

Με τις ram δεν υπάρχει πρόβλημα, τα windows 7 θα παίξουν, απλά τσέκαρε αν υπάρχουν drivers.

Να μην δουλεύει η ψήκτρα της cpu και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες, η συγκεκριμένη cpu κιόλας, δεν γίνεται.

Μήπως δεν δουλεύει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Πρώτη σκέψη είναι να μη σκορπίσεις ούτε ένα ευρώ σε τόσο παλιό pc, αλλά αν θες όπως και να έχει να το σώσεις, μπορείς να κάνεις όσα αναφέρεις.

Με τις ram δεν υπάρχει πρόβλημα, τα windows 7 θα παίξουν, απλά τσέκαρε αν υπάρχουν drivers.

Να μην δουλεύει η ψήκτρα της cpu και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες, η συγκεκριμένη cpu κιόλας, δεν γίνεται.

Μήπως δεν δουλεύει κάτι άλλο;

Σίγουρα δεν γυρνάει το fan, είχα ανοιχτό το κουτί όταν τον έκανα power up. Εκτός και αν έχει κάποιον εσωτερικό (?) η ψύχτρα και δεν το πρόσεξα. Είναι σε αυτό το στυλ: http://www.goldchip.uk.com/248-493-thickbox/arctic-cooling-freezer-7-pro-rev-2-socket-775-1156-1155-1366-am2-am3-heatpipe-cpu-cooler.jpg

Φανταστείτε ότι ο ανεμιστήρας που φένεται δεν γυρνάει. Αν είναι μπορώ να βγάλω και photo αύριο.

Όσο για τα λεφτά συμφωνώ αλλά λίγο η κρίση, λίγο το αγύριστο κεφάλι δεν πρόκειτε να πάρει νέο pc. Οπότε ελπίζω με τα 20eyro που έχουν οι μνήμες να κάνει την δουλειά της πιο άνετα, και να την βγάλει για 2 χρόνια ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασε τις μνήμες που αναφέρεις + -μιας και είναι δύσκολο να βρείς ανεμιστηράκι που να ταιριάζει στο CPU cooler σου- αυτό: http://www.amazon.co.uk/Akasa-Aurora-AK-966BL-cooler-Intel/dp/B001EJO75K/ref=sr_1_26?s=computers&ie=UTF8&qid=1367628746&sr=1-26&keywords=cooler+LGA775 (http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2358) και για να εκμεταλευτείς και το Super Saver Delivery του amazon και με 36 € (δεν αξίζει τον κόπο να ξοδέψεις περισσότερα) + ενα format XP ή 7 είσαι ΟΚ -για βασικές εργασίες φυσικά- για πολύ περισσότερα από 2 χρόνια αν τα υπόλοιπα PC parts σου είναι σε καλή κατάσταση...

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Δημοσ.

Σε P4 αυτά που μπορείς να κανεις είναι να βάλεις RAM, να κανεις raid εκεί θα δεις τρομερή διαφορα, να βάλεις ένα ελαφρύ λειτουργικό όπως το Lubuntu. Aλλαξε και το cpu fan που δεν δουλεύει βάλε και κανένα ακόμα fan στο κουτί και κάντον overclock όσο γίνετε. Άμα κανεις OOΛΛΛΛA αυτά θα πάρει νέα ζωή.

Και εγώ έχω ακόμα μερικούς P4 και είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση για παιχνίδια ok εχώ άλλο pc

• Like 1
Δημοσ.

Σε P4 αυτά που μπορείς να κανεις είναι να βάλεις RAM, να κανεις raid εκεί θα δεις τρομερή διαφορα, να βάλεις ένα ελαφρύ λειτουργικό όπως το Lubuntu. Aλλαξε και το cpu fan που δεν δουλεύει βάλε και κανένα ακόμα fan στο κουτί και κάντον overclock όσο γίνετε. Άμα κανεις OOΛΛΛΛA αυτά θα πάρει νέα ζωή.

Και εγώ έχω ακόμα μερικούς P4 και είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση για παιχνίδια ok εχώ άλλο pc

Ωραία του τα λές. Να δαπανήσει χρήμα και χρόνο και αν με το o/c το σύστημα που τα έχει φάει τα ψωμιά του παραδώσει πνεύμα τί γίνετε ? Του μένει η αρχαία RAM ?

Επίσης προτείνεις σε χρήστες (που από αυτά που γράφει ο TS) δεν πρέπει να έχει και πολλές γνώσεις και δουλεύουν Windows XP να πάνε σε διανομή Linux χωρίς να γνωρίζεις τί προγράμματα χρησιμοποιούν και τη χρήση που κάνουν. Αν τώρα ο P4 είναι μόνο για internet μαζί σου ας ασχοληθούν και να βάλουν Lubuntu αλλά όχι o/c.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία του τα λές. Να δαπανήσει χρήμα και χρόνο και αν με το o/c το σύστημα που τα έχει φάει τα ψωμιά του παραδώσει πνεύμα τί γίνετε ? Του μένει η αρχαία RAM ?

Επίσης προτείνεις σε χρήστες (που από αυτά που γράφει ο TS) δεν πρέπει να έχει και πολλές γνώσεις και δουλεύουν Windows XP να πάνε σε διανομή Linux χωρίς να γνωρίζεις τί προγράμματα χρησιμοποιούν και τη χρήση που κάνουν. Αν τώρα ο P4 είναι μόνο για internet μαζί σου ας ασχοληθούν και να βάλουν Lubuntu αλλά όχι o/c.

Σε linux δεν θα πάει, δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί ούτε χρόνο. Θέλει απλά να το ανοίγει μετά την δουλειά, να παίζει zynga, να ανοίγει το ms word ( όχι το libre κλπ το word ), και να κατεβάζει και καμιά ταινία. όντως o/c δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνει, ενώ με την ram θα δούμε άμεση διαφορά.

Anw thanks, νομίζω με την ψύχτρα και τις ram θα είναι εντάξει, και με ένα format  win7.

P.S. Πρέπει να προσέξω αν οι ram που θα πάρω να είναι τις ίδιας συχνότητας με τις άλλες που ήδη έχει;

Δημοσ.

Το ρεύμα να είναι το ίδιο και μετά τα timings να είναι κοντά σε αυτές που έχει. Για συχνότητα ότι και να επιλέξεις θα κατέβουν στην συχνότητα που έχουν οι υπάρχουσες.

Δημοσ.

Aμφιβάλλω άμα θα δειs τρομερά μεγάλη αλλαγή με την RAM, με μια μονο αλλαγή δεν θα δεις αισθητή διαφορα. Διαφορα θα δεις μονο από το format άμα έχετε να το κάνετε format πολύ καιρό.

Eγώ λέω τι χρειάζεται να κάνουμε για να πάρει ζωή ένα παλιό μηχάνημα και αυτά που λέω τα έχω κάνει και σε αλλου και στον εαυτό μου πρώτα .

Ότι παλιό pc έχω P4 κλάσης έχει γίνει overclock έχει μπει η μεγιστη ποσότητα ram έχουν raid έχουν μπει fans. Θέλει μονο να ασχοληθείς τα parts πλέον είναι peanuts και μπορείς να τα βρείς used από αγγελίες η να στα δώσουν φίλοι που δεν τα χρειάζονται πoια.

Τώρα ο άλλος ασχολείται στο βάθο που θέλει και δεν είναι θέμα χρημάτων αφού τα παλια hardware βρίσκονται.

Εδώ είναι ένα PC μου dual P3 Tualatin 1.4ghz 1.5GB SDRAM, Nvidia GeForce5200, Voodoo2 SLI , Promise Raid0 2x with Windows7 32Bit

https://www.youtube.com/watch?v=FksvC1eQjV0&list=UUL_vNK2DvhKR62QUjlvLLug&index=29

Δουλεύει τα Win7 για την πλακα και παιζει και παιχνίδια

Δημοσ.

Ρε φιλε για να τα κανει ολα αυτα που λες πρεπει να γνωριζει να τα κανει,και ειδικα το o/c σε p4 σε τοσο ζεστους επεξεργαστες..Εσυ λες να ξοδεψει ενα 100αρι+ για να κανει πειραματα σε ενα pc παλιο καποιος που δεν γνωριζει να τα κανει αυτα τα πραγματα..Επισης του λες να κανει raid,τον ρωτησες πρωτα αν εχει 2 σκληρους δισκους για να κανει raid ή θα ρωτησει τι ειναι το raid καποιον σε ενα καταστημα,θα του πει αυτο και αυτο ειναι και θα παρει και αλλο δισκο ωστε να κανει raid και να πεταξει και αλλα λεφτα? Ρωταμε πρωτα τι εχει στην κατοχη του ο ανθρωπος,αν γνωριζει να κανει καποια πραγματα που του λεμε να κανει και μετα..

Οσο αφορα τωρα τον TS με το προβλημα του,θα σου ελεγα να παει σε αναβαθμιση μονο της ram οπως ειπε και εκεινος και ενα φορματ και καθαρη εγκατασταση των windows.Σε xp πιστευω θα εισαι πιο ανετος σε τετοιο pc αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις τα 7αρια να δεις πως παει το pc σου και αν ειναι τα αφηνεις αλλιως ξαναγυριζεις στα xp.Οποτε μονο ram προσθεσε και τιποτα αλλο,δεν αξιζει να πεταξεις παραπανω λεφτα σε αυτο το pc.Οσο αφορα τον ανεμηστηρα της ψυχτρας δοκιμασε στο κεντρο του ανεμηστηρα,να ριξεις λιγο λαδακι μηχανικο,και να το περιστρεψεις με το χερι το ανεμηστηρακι για να μπει καλα μεσα το λαδι και μηπως δουλεψει..

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ λέω τι χρειάζεται να κάνουμε για να πάρει ζωή ένα παλιό μηχάνημα και αυτά που λέω τα έχω κάνει και σε αλλου και στον εαυτό μου πρώτα .

Ότι παλιό pc έχω P4 κλάσης έχει γίνει overclock έχει μπει η μεγιστη ποσότητα ram έχουν raid έχουν μπει fans. Θέλει μονο να ασχοληθείς τα parts πλέον είναι peanuts και μπορείς να τα βρείς used από αγγελίες η να στα δώσουν φίλοι που δεν τα χρειάζονται πoια.

Ζωή και παλιό μηχάνημα έννοιες αντικρουόμενες. Δηλ εσύ κάνεις oc σε παλιά μηχανήματα και παρέχεις εγγυήσεις ? Αν είναι να σου φέρω μερικά ή θα κάνει ο TS o/c και αν στις 5 μέρες τους βγεί off το PC θα πείς 'Παλιό μηχάνημα ήταν τί περιμένατε ?" Άσε που (να μην το γκαντεμιάσω) αλλά και χωρίς πείραγμα λόγω ηλικίας μπορεί και πάλι να εμφανίσει πρόβλημα.

Δημοσ.

...Πρέπει να προσέξω αν οι ram που θα πάρω να είναι τις ίδιας συχνότητας με τις άλλες που ήδη έχει;

Οχι απαραίτητο...

Δημοσ.

το θέμα ήταν η αναβάθμιση, με format και και λίγη ram δεν θα δει διαφορα. Στα παλιά μηχάνημα βρίσκεις parts γιατί όλοι τα ξεφορτώνονται, όλο και κάποιος γνωστός φίλος θα έχει κανένα part που μαζεύει σκόνη δεν θέλει λεφτά. Σε τέτοιος μηχάνημα δεν παίρνεις καινούργια πράγματα κανεις recycle/reuse τα παλιά.

Τουλάχιστον το Overclock είναι must αφού δεν κοστίζει τίποτα. Οι P4 κάνουμε Ο/C και με το original fan τις intel μια χαρά.

Ζωή και παλιό μηχάνημα έννοιες αντικρουόμενες. Δηλ εσύ κάνεις oc σε παλιά μηχανήματα και παρέχεις εγγυήσεις ? Αν είναι να σου φέρω μερικά ή θα κάνει ο TS o/c και αν στις 5 μέρες τους βγεί off το PC θα πείς 'Παλιό μηχάνημα ήταν τί περιμένατε ?" Άσε που (να μην το γκαντεμιάσω) αλλά και χωρίς πείραγμα λόγω ηλικίας μπορεί και πάλι να εμφανίσει πρόβλημα.

άμα με πλήρωσης για τις υπηρεσίες μου ευχαρίστως να σου κάνω ότι "service" θες. :P :P

κοίτα εδώ τώρα έχω 3α P4 και το dual Ρ3 του youtube όλα με παρόμοια setup raid, o/c etc etc και είναι μια χαρά. Άρα ότι έχω κάνει είναι επαληθευμένο όχι από εμενα αλλα από το χρόνο + το P4 τις ταράτσας

https://www.youtube.com/watch?v=X6-1MlTOx4k

Aρα υπό τις κατάλληλες συνθήκες και σωστά settings τα μηχανήματα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς επισφάλεια σε συνθήκες που δεν είχε πρόβλεψη ο κατασκευαστής.

Eγώ ειπα τι μπορεί να γίνει, Ο καθένας στο τέλος τις μέρας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Δημοσ.

Ναι ρε φιλε,σου ξαναλεω,για να γινει raid πρεπει να εχει 2 δισκους τουλαχιστον,ρωτησες αν εχει 2 δισκους για να μπορεσει να κανει raid? Επισης ειδες οτι ηδη εχει προβλημα στην ψυχτρα του,και του προτεινεις να κανει o/c? Επισης τον ρωτησες αν ξερει τι ειναι το o/c και πως γινεται? Με αναβαθμιση ram θα δει διαφορες εκει που αναφερει οτι κολλαει,στο firefox επειδη του τρωει πολυ μνημη οπως ειπε,το raid που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση με το firefox..

Δημοσ.

το raid έχει σχεση  με τα πάντα:

*με το ποσο γρήγορα ανοίγει το pc

*με το ποσο γρήγορα ανταποκρίνονται τα προγράμματα

*κάνει το swap φιλε τον windows, ( την cache του browser ) πιο γρήγορο ώστε όταν γεμίζει η ram να μην σέρνεται.

*Στα παιχνίδια τα levels θα φορτώνουν πιο γρήγορα

etc etc etc.

Ακόμη και στα σημερινά pc το bottleneck είναι ο HD που λύνεται είτε με raid, είτε με ssd στα καινούργια pc

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...