Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Θέλω να ασχοληθώ με τα διακριτά μαθηματικά, ωστόσο οι γνώσεις μου στα μαθηματικά δεν είναι καλές. Γνωρίζει κανείς τι είδους μαθηματικά χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για να ασχοληθεί; Ευχαρίστω πολύ.

Δημοσ.

Αυτό είναι φόρουμ προγραμματισμού.Σε λάθος μέρος ρωτάς

Για διακριτά μαθηματικά  πρέπει να ξέρεις  μαθηματικά γυμνασίου - λυκείου( κυρίως Α Λυκείου ) και να στροφάρεις,δηλαδή να έχεις μαθηματικό μυαλό.Διαφορετικά, βράστα...

Δημοσ.

Chris, τα διακριτα μαθηματικα και ο προγραμματισμος σχετίζονται.

Τι σχέση έχουν ; Επειδή ο προγραμματισμός και τα διακριτά είναι κομμάτι της επιστήμης,σημαίνει οτι σχετίζονται ; :huh:

Δημοσ.

Καλημέρα. Θέλω να ασχοληθώ με τα διακριτά μαθηματικά, ωστόσο οι γνώσεις μου στα μαθηματικά δεν είναι καλές. Γνωρίζει κανείς τι είδους μαθηματικά χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για να ασχοληθεί; Ευχαρίστω πολύ.

Νομίζω είναι λίγο λάθος διατυπωμένη ερώτηση...

Τα διακριτά δεν έχουν ιδιαίτερες προαπαιτήσεις,είναι μαθηματικά και ή σου αρέσουν ή όχι.

Πάντως εγώ τα βρήκα διασκεδαστικά και καθόλου βαρετά.Θέμα γούστου.

Δημοσ.

Π.χ πρωτοι αριθμοι, κρυπτογράφηση, παραγοντοποιηση αριθμού

Ολα αυτά εκφράζονται σε αλγοριθμους.

Google "The art of computer programming Knuth" 

All time classic books. (το τι μαθηματικά εχουν αυτά τα βιβλία ...)

Δημοσ.

Ορίστε ;

Θεωρείς οτι επειδή πολλά κομμάτια των διακριτών μαθηματικών χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό,τότε αυτά τα δύο σχετίζονται;
Έχουν σχέση οι πρώτοι αριθμοί,η κρυπτογράφηση και η παραγοντοποιήση με τον προγραμματισμό ;
Είναι σαν να λες : οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν γραφήματα, άρα η αρχιτεκτονική σχετίζεται με τα διακριτά μαθηματικά

Μπερδεύεις το κομμάτι του problem solving με την υλοποίηση.

Διάβασε την πρώτη παράγραφο απο εδώ : https://en.wikipedia.org/wiki/Discrete_mathematics

και δώσε έμφαση σε αυτό :
"Concepts and notations from discrete mathematics are useful in studying and describing objects and problems in branches of computer science, such as computer algorithms, programming languages, cryptography, automated theorem proving, and software development. Conversely, computer implementations are significant in applying ideas from discrete mathematics to real-world problems, such as in operations research."

Δημοσ.

Ετσι οπως το θετεις ουτε με τη φυσικη σχετιζονται τα μαθηματικα.

Ισως η λέξη "σχετιζονται" δεν είναι ακριβης

Δημοσ.

Google "The art of computer programming Knuth" 

All time classic books. (το τι μαθηματικά εχουν αυτά τα βιβλία ...)

Ώρες ώρες νομίζω πως μόνο μαθηματικά έχουν :P

Δημοσ.

Ώρες ώρες νομίζω πως μόνο μαθηματικά έχουν :P

Άμα αυτά τα βιβλία θεωρείτε πως έχουν μαθηματικά, που να δείτε και άλλα μηχανικής ρευστών, αναλυτικής μηχανικής κλπ. :P

Δημοσ.

Άμα αυτά τα βιβλία θεωρείτε πως έχουν μαθηματικά, που να δείτε και άλλα μηχανικής ρευστών, αναλυτικής μηχανικής κλπ. :P

Εκεί τουλάχιστον τα περιμένεις. Όταν ακούς "computer programming" δεν περιμένεις να ανοίξεις το βιβλίο και να δεις τριπλό ολοκλήρωμα σε σχήμα μούτζας :P

Δημοσ.

Τα διακριτά μαθηματικά δίνουν γερές βάσεις για Algorithms, Complexity and Computability Theory, τομείς απαραίτητοι (τουλάχιστον ως επαφή, αλλά καλύτερα όχι μόνο) για Software Engineers και Computer Scientists.

Από ότι γνωρίζω επίσης διδάσκονται υποχρεωτικά σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια στα παραπάνω majors.

Δημοσ.

Τα διακριτά μαθηματικά δίνουν γερές βάσεις για Algorithms, Complexity and Computability Theory, τομείς απαραίτητοι (τουλάχιστον ως επαφή, αλλά καλύτερα όχι μόνο) για Software Engineers και Computer Scientists.

Από ότι γνωρίζω επίσης διδάσκονται υποχρεωτικά σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια στα παραπάνω majors.

Ακριβώς τα έχω κάνει στο Ε.Α.Π. και ήταν και πολύ δύσκολα....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...